0lunia 23.09.08, 21:59 Jakie są ZA i PRZECIW? Oczywiście chodzi mi o 100% Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drop.2 Re: Soki z kartonu 23.09.08, 22:52 0lunia napisała: > Jakie są ZA i PRZECIW? Oczywiście chodzi mi o 100% hmm jakie sa "za"...pomyslmy zyski producenta? Odpowiedz Link Zgłoś
koziorozec1979 Re: Soki z kartonu 24.09.08, 00:38 Jakie są ZA i PRZECIW? Są dostępne przez cały rok i na tym chyba koniec zalet. No,chyba,że mówisz o sokach z kawałkami miąższu-tu przynajmniej jest szansa,że ten sok "widział" owoce. Odpowiedz Link Zgłoś
jotde2 Re: Soki z kartonu 24.09.08, 06:53 > No,chyba,że mówisz o sokach z kawałkami miąższu-tu przynajmniej jest > szansa,że ten sok "widział" owoce. ???? jak to ? niesą one robione z koncentratu owocowego ? a koncentrat owocowy z owoców? czy rezultacie tych działań niemamy czegoś takiego jak sok poddany pasteryzacji ? Odpowiedz Link Zgłoś
frezja-finezja Re: Soki z kartonu 24.09.08, 20:57 Ja takie bardzo rzadko piję, bo zawierają dużo cukru i muszę je mocno rozcieńczać wodą. Poza tym takie soczki są zwykle robione z najgorszej jakości owoców - wolę więc soki własnej roboty jeśli już je piję. Odpowiedz Link Zgłoś
jotde2 Re: Soki z kartonu 25.09.08, 13:00 > Ja takie bardzo rzadko piję, bo zawierają dużo cukru soki 100% są bez dodatku cukru czy czegokolwiek Poza tym takie soczki są zwykle robione z > najgorszej jakości owoców - dla soku to niema znaczenia bo naczym ma polegać ta niższa jakość ? że owoce te są brzytsze ? wolę więc soki własnej roboty jeśli już > je piję. ja też ale niechce mi sie robić ewentualnie - znacznie drozej one kosztują . Odpowiedz Link Zgłoś
frezja-finezja Re: Soki z kartonu 25.09.08, 23:19 jotde2 napisał: > soki 100% są bez dodatku cukru czy czegokolwiek fruktoza też cukier > dla soku to niema znaczenia bo naczym ma polegać ta niższa jakość ? > że owoce te są brzytsze ? nie, na przykład zapleśniałe, wiem od osoby która pracowała przy produkcji soków i od tej pory ich nie pije > wolę więc soki własnej roboty jeśli już > > je piję. > > ja też ale niechce mi sie robić ewentualnie - znacznie drozej one > kosztują . dla mnie cena nieważna, ważne że zdrowsze Odpowiedz Link Zgłoś
jotde2 Re: Soki z kartonu 26.09.08, 08:40 > nie, na przykład zapleśniałe z całą pewnoscią może tak sie zdażać ,ważna jest jednak skala ,np bakterie fekaliowe są wszedzie -również na desce do krojenia w kuchni ( nawiasem mówiąc najbardziej zabakterionie miejsce w domu ),pytanie tylko ILE ? Odpowiedz Link Zgłoś
jotde2 Re: Soki z kartonu 26.09.08, 08:44 > > fruktoza też cukier ale o znacznie niższym IG > dla mnie cena nieważna, ważne że zdrowsze i czas też nieważny ( jesli wyciskasz sama)? a jak kupujesz tzw świeży sok w butelce to myślisz że nie z zpaleśniałych owoców ?hehe no jedynie w tych barach sokowych widać z czego robią ale przy tych cenach i zachodzie(mam tam chodzić jak mi niepodrodze ?) to wole świeżego owoca :) Odpowiedz Link Zgłoś
frezja-finezja Re: Soki z kartonu 26.09.08, 11:06 pisząc zdrowsze miałam na myśli własne soki z własnych owoców sorry, ale nie chce mi się tu o tym tyle pisać, chciałam się krótko wypowiedzieć a nie wdawać w dyskusje Odpowiedz Link Zgłoś
0lunia Re: Soki z kartonu 26.09.08, 19:51 To jak warto je pić czy nie? Cola light będzie lepsza? :P Odpowiedz Link Zgłoś
bajka009 Re: Soki z kartonu 27.09.08, 18:00 pij horteks ekstra - najlepszy sok na rynku. Odpowiedz Link Zgłoś
wellness_cafe Re: Soki z kartonu 02.04.09, 23:35 Jedynie świeże soki własnej roboty. Wiecie co to są spady, owoce przemysłowe. Wszystkie, te których byście nie wzięli nawet do ręki. Polecam obejżenie filmu; Jedzenie ma znaczenie. To powinien wiedziec każdy www.wellness.pijnazdrowie.pl/artykuly/jedzenie_ma_znaczenie/ Odpowiedz Link Zgłoś
are.1 SPAM 03.04.09, 22:12 Post linkujacy posrednio do cudownego specyfiku. Rzadam natychmaistowego zabanowania kolesia. Odpowiedz Link Zgłoś
estellea Re: SPAM 04.04.09, 09:26 moja znajoma zniszczyla sobie tym napojem zoladek!!! trzymajcie sie z dala od tego dziadostwa Odpowiedz Link Zgłoś