agizp 29.10.03, 16:07 prosze opiszcie mi diete dla tego schorzenia co jest stanowczo zabronione dozwolone w malych dawkach a co mozna jesc Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Artur Re: dieta w wrzodach dwunastnicy IP: *.sdh.sk.ca 29.10.03, 16:56 agizp napisała: > prosze opiszcie mi diete dla tego schorzenia > co jest stanowczo zabronione > dozwolone w malych dawkach > a co mozna jesc Ja bym sugerowal sprawdzic obecnosc H.pylori w organizmie. Co do diety to nie uwazam jej za leczenie w tym przypadku ale wiadomo, jezeli sluzowka jelita jest podrazniona i bedziesz jadl(dla) cos drazniacego to spowoduje to bol. Sam(a) bedziesz nalepszym ekspertem jakie porkarmy powoduja bol a jakie nie. Podstawowe kwasy tluszczowe poprawiaja jakosc sluzowek (i skory), ponadto sa troche bakteriobujcze dla H.pylori. Dlatego je czasami zalecam (i czasami jest spora poprawa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KrystynaOpty1 Re: dieta w wrzodach dwunastnicy IP: *.biaman.pl 29.10.03, 19:58 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KrystynaOpty1 Re: dieta w wrzodach dwunastnicy IP: *.biaman.pl 29.10.03, 20:16 > Ja bym sugerowal sprawdzic obecnosc H.pylori w organizmie. Co do diety to nie uwazam jej za leczenie w tym przypadku No i się mylisz. Akurat dieta doktora Kwaśniewskiego świetnie sobie radzi z owrzodzeniami (nie tylko dwunastnicy). H.pylori NIE JEST przyczyną owrzodzenia, ale za to chętnie namnaża się w uszkodzonej śluzówce, tak jest zresztą ze wszystkimi mikrobami. Pomyliły Ci się przyczyny ze skutkami. Krystyna [na DO od 06.98 r.] Im lepszy lekarz, tym więcej zna bezwartościowych lekarstw. Benjamin Franklin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: dieta w wrzodach dwunastnicy IP: *.sdh.ca 29.10.03, 20:34 Gość portalu: KrystynaOpty1 napisał(a): > > Im lepszy lekarz, tym więcej zna bezwartościowych lekarstw. > Benjamin Franklin Nobel dla Kwasniewskiego KrystynaOpty1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: dieta w wrzodach dwunastnicy IP: *.sdh.ca 29.10.03, 20:40 Gość portalu: KrystynaOpty1 napisał(a): H.pylori NIE JEST przyczyną > owrzodzenia, ale za to chętnie namnaża się w uszkodzonej śluzówce, tak jest > zresztą ze wszystkimi mikrobami. Pomyliły Ci się przyczyny ze skutkami. Mysle, ze minely te czasy kiedy chorych na gruzlice leczono rosolem z kury. Dzis uzywa sie do tego celu antybiotykow. Tak samo jest w przypadku potwierdzonej infekcji z H.pylori- nie kostka smalcu tylko leczenie antybiotykami (ale nie wszystkie wrzody sa rezultatem infekcji H.pylori; dlatego trzeba wpierw postawic diagnoze). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: h.pylori BZDURY!!!!! IP: *.mitre.org 30.10.03, 09:52 Gość portalu: KrystynaOpty1 napisał(a): H.pylori NIE JEST przyczyną 100% wszystkich pacjentow z owrzodzeniem dwunastnicy ma H.pylori to niezaprzeczalny fakt! najskuteczniejszym lekarstwem sa PPI. RZUCIC PALENIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dziuunia Re: dieta w wrzodach dwunastnicy 29.10.03, 20:32 www.mediweb.pl/nutrition/vad10.php Odpowiedz Link Zgłoś