Dodaj do ulubionych

Co to jest ???? :O

08.12.08, 13:37
Witam, mam 16 lat i posiadam dziwny problem a raczej już mnie ten problem przeraża :(.

No więc tak: Dzieje się to tylko przy zasypianiu. Gdy już leżę w swoim łóżku i zasypiam nagle uderza mi coś do głowy nie wiem dokładnie co to nie boli ale jest takie paraliżujące, nieraz jest tak że odczuwam uczucie a raczej jest to na pewno, a mianowiecie to że odlatuje - umirem i jestem wystraszony na maxa. Więc wstaje szybko z łóżka zaczynam panikować łazić w kółko i nagle powoli to zanika. Gdy leżę odczuwam tak jakby cięższą głowe, jakby krew dochodziła do mózgu czy jakoś tak... Potrafi mi ktoś wytłumaczyć co mniej więcej jest tego wszystkiego przyczyną ?
Obserwuj wątek
    • papadan1 Re: Co to jest ???? :O 08.12.08, 15:13
      Witaj.
      Tak na szybko przychodzi mi di głowy problem neurologiczny.
      Czy masz może jakieś problemy z kręgosłupem szyjnym (bóle lub sztywność karku) ?
      Jeśli tak to tu szukałbym problemu. Ułożenie ciała podczas zasypiania może
      powodować ucisk na tętnice kręgowe i chwilowy zwężenie dopływu krwi do mózgu.
      Skoro nie zdarza Ci się to w ciągu dnia a problem masz tylko wieczorem może też
      dotyczyć to faktu "strachu przed zaśnięciem" i podświadomego samoistnego
      wywoływania takiego stanu. Spróbuj zmienić troszkę nawyki przed snem, poczytać
      książkę aż staniesz się naprawdę znużony lub włączyć sobie cichutko radio tak
      aby natrętne myśli "a może zaraz mi się to stanie" nie nawracały.

Proponuję jednak konsultację u neurochirurga ...
      Pozdrawiam
      • kamyl93 Re: Co to jest ???? :O 08.12.08, 15:22
        Powiem też że niekidy boli mnie tylna część głowy raz z prawej raz z lewej np: dzis się obudziłem to bolała mnie lekko lewa strona a ból odczowam tak calkiem od srodka
        • papadan1 Re: Co to jest ???? :O 08.12.08, 15:30
          wobec tego chyba trafiłem z tym bólem okolic kręgosłupa szyjnego.

Nie ma co się zastanawiać tylko najpierw koniecznie porozmawiać na ten temat z
          rodzicami. Następnie do lekarza rodzinnego i skierowanie do neurologa. Dalsze
          postępowanie już zależy od niego ale możliwe że skieruje cię na tomografię
          komputerową głowy lub do ortopedy. Żeby zaoszczędzić czas przed wizytą u
          neurologa warto zrobić rentgen kręgosłupa szyjnego.

Pamiętaj jednak aby szczerze opowiedzieć o problemie rodzicom !!

Pozdrawiam
          • kamyl93 Re: Co to jest ???? :O 08.12.08, 15:51
            Wiesz co to chyba możliwe co mówisz bo gdy skręcam głową w prawo to czyje takie lekkie szczelanie a gdy ruszam głowa w doł to czuje takie zacinanie się - skakanie

Jeżeli jest to to co mówisz to czy jest to grozne ?
            • papadan1 Re: Co to jest ???? :O 08.12.08, 16:04
              Groźne jest szukanie odpowiedzi na takie pytania na forum a nie u lekarzy.
              Tutaj co najwyżej można poczytać opinie innych, doświadczenia innych i
              rozszerzyć sobie wiedzę na dany temat.

Powtarzam ; dziś rozmowa z rodzicami - jutro lekarz ogólny ok ?
              • kamyl93 Re: Co to jest ???? :O 08.12.08, 16:23
                Ok, dzięki :)
      • kamyl93 Re: Co to jest ???? :O 08.12.08, 19:17
        Jest ktoś może na forum kto ma podobne dolegliwości i potrafi je opisać ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka