mairie 10.01.09, 22:18 Poszukuję informacji o tym schorzeniu i osób nim dotkniętych. Proszę o odpowiedź na forum lub gazetowego maila. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
spector1 Re: Deformacja Madelunga 11.01.09, 10:14 mairie napisała: > Poszukuję informacji o tym schorzeniu i osób nim dotkniętych. > Proszę o odpowiedź na forum lub gazetowego maila. Niestety wymagana jest znajomość j.angielskiego. www.ncbi.nlm.nih.gov/sites/entrez?term=Madelung%27s%20deformity&search=Find%20Articles&db=pmc&cmd=search Polskie ośrodki wiedzy, odgradzają się od populacji logowaniem i hasłami, zamiast edukować także pacjentów i innych zainteresowanych jak to ma miejsce na Zachodzie. Wstęp tylko dla lekarzy? Czego się boi ta skostniała mafia? Artykuły on line są tutaj często na miernym pozimie. Nie ma w nich nic odkrywczego. Autorom chodzi pewnie jedynie o zwiększenie publikacji w j.ang. O deformacji Madelunga nie ma tutaj żadnej informacji. przykład : Polskie Towarzystwo Ortopedyczne i Tr. www.ptoitr.org.pl/index.html Spector1 Odpowiedz Link Zgłoś
mairie Re: Deformacja Madelunga 11.01.09, 10:34 Niestety w Polsce wiedza lekarzy na temat tego schorzenia jest żadna, o czym może świadczyć fakt, że przez ok. 20 lat nikt nie potrafił w moim przypadku postawić diagnozy. Patrząc na karty informacyjne z różnych placówek ogarnia śmiech. Odpowiedz Link Zgłoś
wilczyca1953 Re: Deformacja Madelunga 11.01.09, 15:25 http://translate.google.pl/translate?hl=pl&sl=en&u=http://www.wheelessonline.com/ortho/madelungs_deformity&sa=X&oi=translate&resnum=3&ct=result&prev=/search%3Fq%3Dmadelung%2Bdeformity%26hl%3Dpl%26lr%3D%26sa%3DG Odpowiedz Link Zgłoś
osmanthus Re: Deformacja Madelunga 11.01.09, 21:04 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=216&w=89629136&a=89636991 Odpowiedz Link Zgłoś
domiska75 Re: Deformacja Madelunga 12.01.09, 15:50 Problem tez mnie dotyczy. Nabawiłam się deformacji po wypadku samochodowym, byłam leczona w szpitalu bielańskim - na razie jestem w gipsie, więc nie znam jeszcze końcowego efektu. Bardzo polecanym chirurgiem ręki jest prof. Leszek Romanowski (Poznań, Klinika Ręki). Przyjmuje raz czy dwa razy w miesiącu w Wawie, w centrum LIM w Mariocie. Odpowiedz Link Zgłoś