rroollff 07.02.09, 22:20 Czy ktos u swojego dziecka planuje wyciecie migdalkow? Lekarz powiedzial, ze to konieczne a ja jako matka strasznie sie denerwuje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olcha11 Re: migdalki 07.02.09, 23:06 Nie planuję, bo mam już swoje lata i dzieci też, ale dawno temu wycięto mi migdałki i błogosławię ten zabieg do dziś. Nie wiem z jakiego wskazania jest wycięcie , ale przeważnie są to nawracające i przewlekłe anginy - czy tak jest i u twego dziecka? U mnie, po latach niebezpiecznych i wyczerpujących angin i zatruciu antybiotykami wreszcie mnie skierowano do szpitala. PO wycięciu byłem jak odrodzony i do dziś, a to już 40 lat - żadnych nawracających infekcji ani innych chorób górnych dróg oddechowych nie mam. Wiem, że jeden przypadek to nie dowód, ale może na pociechę ci wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
rroollff Re: migdalki 08.02.09, 14:12 Dzieki za odpowiedz.Wciaz sie troche boje bo przeciez powiklania moga byc ogromne-krwawienia i tp. Moje dziecko ma jednak nawracajace infekcje zwykle wymagajace pobytu w szpitalu. Nie wiem czy chrapanie w nocy i bezdechy tez moga byc tym spowodowane? Odpowiedz Link Zgłoś