dunia34 24.02.09, 01:29 Lekarz badając moją mamę stwierdził, że wolno jej bije serce i kazał skonsultowaćz kardiologiem. Co to może oznaczać? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
green_land Re: wolno bijące serce 24.02.09, 08:37 Bradykardia. Ostateczność to rozrusznik, ale to naprawdę ostatecznosć:) Prawdopodobnie zapisze jakieś leki. Ile wynosi puls? Odpowiedz Link Zgłoś
bigzenon Re: wolno bijące serce 25.02.09, 01:16 To oznacza tyle że powinna skontaktowac sie z kardiologiem wiesz ile jest chorób i serca wiec ktos ma strzelać? I napisze ze to cos poważnego, skąd ktoś moze to wiedzieć???? Przypuszczam ze nawet lekarz bez konkretnych badan tez nie bedzie wiedział..... Odpowiedz Link Zgłoś
cathrin85 Re: wolno bijące serce 27.02.09, 14:13 Bradykardia. Też to mam. Występuje kiedy tętno spada ponieżej 50 uderzeń na minutę. Dopóki nie wywołuje omdleń, utraty przytomności itp nie wymaga leczenia. Tak jest w moim przypadku, czasem mi się w głowie kręci ale nic poza tym. W skrajnych przypadkach wymaga rozrusznika ale nie sądzę, żeby było tak w przypadku osoby, o której piszesz. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś