Gość: Bietka IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 08.12.03, 08:34 co robic ,gdy miejscami jest bardzo przesuszona i pod makijazem bardzo swedzi ? Jak zapobiec aby tak sie nie wysuszala ?Moze sa jakies domowe sposoby ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: michalek02 Re: Wysuszona skora twarzy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.03, 15:30 MOże pracujesz w klimatyzowanym pomieszczeniu ? Spróbuj zastosować maseczki nawilzające np. z glinki zielonej z dodatkiem oliwy + dobry krem natłuszczający (moze SVR Xerial 3 ) , przemywanie twarzy naparem z lipy, aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A.D. Re: Wysuszona skora twarzy IP: *.72.73.36.Dial1.Orlando1.Level3.net 08.12.03, 16:35 > 'Oil of Olay' powinien Tobie pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michalek02 Re: Wysuszona skora twarzy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.03, 17:38 Nie zdażłyłam wcześniej opisać ,bo synek się obudził .Polecam przymywanie twarzy także naparem z siemienia lnianego, który ma duże właściowści osłaniające. Mi bardzo pomógł krem do cery suchej z glinki zielonej firmy Smooth (dostepny bardziej na targach medycyny naturalnej). aga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bietka Re: Wysuszona skora twarzy IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 08.12.03, 20:01 DZIEKUJE serdecznie za poswiecony mi czas na forum ,za te porady.To prawda ,ze mieszkam w przesuszonym mieszkaniu- i suchym klimacie i ogrzewanie kaloryferami mieszkania to dodatkowo wplynelo na to .O to mi chodzilo-o wasze domowe sposoby na problem.Mieszkam za granica i nie bardzo wiem czy dostane te kremy,ale ziola to zaraz robie .Jeszcze raz dzieki i prosze o jeszcze .papatki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michalek02 Re: Wysuszona skora twarzy IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 08.12.03, 21:59 kup zatem nawilżacze powietrza, staraj sie dużo pic wody mineralnej niegazowanej, polecam również kapsułki z wiesiola. Dzialają od srodka nie tylko na cerę, ale i przy innych dolegliwościach. aga + michalek 4.08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z usa do Bietka IP: *.client.comcast.net 08.12.03, 22:03 posluchaj michalka.. zakupilem dwa dni temu nawilzacz powietrza bo przeciez tutaj w USA gdzie sie nie ruszysz to klimatyzacja i suche powietrze.. Zaplacilem $29 i zawsze mam zalaczony nacala noc.. nie ukrywam, ze chyba pomaga.. W zeszlym roku mialem potworne krwotoki z nosa.. wlasnie przez klimatyzacje.. w tym roku mam nadzieje, ze sie juz bez tego obejdzie. Pozdrawiam. ps. przeczytaj ulotke tego nawilzacza.. trzeba bardzo dbac o czystosc tego urzadzenia. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z usa Re: do Bietka IP: *.client.comcast.net 08.12.03, 22:06 ze skora mam to camo co ty.. tylko, ze ja to facet wiec jakos mi dziwnie uzywac kremow :) mam tam cos co pomaga.. rodzina wyslala z Polski.. ale wszystko to wlasnie klimatyzcja:( przyjemnosc z jednej strony utrapienie z drugiej.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bietka Wysuszona skora twarzy IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 08.12.03, 22:09 Kochani,dzieki.No wlasnie mieszkam w centr.Kanadzie Tu jest okropnie sucho.Mam tez problem,bo nawet tak juz "strzelam" przy kontaktach ze glowa boli.Powaznie,strasznie jestem naelektryzowana.A co do nawilzaczy.Jedni znowuz znajomi mi odradzili i nawet pokazali co sie im przez nie stalo.Mieli sprzet,komputery w domu-wiadomo.To te odrobinki chloru czy innych skladnikow wody "zaatakowaly"im w srodku calkowicie te sprzety .Dawajcie rady jakie badz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Wysuszona skora twarzy IP: *.sympatico.ca 10.12.03, 22:40 koniecznie nawilzacz - powinien byc wlaczony caly czas (i oczywiscie napelniony woda). Otwieraj okna i wietrz czesto mieszkanie. Tez mieszkam w Kanadzie i tez mam suche powietrze w mieszkaniu, nawilzacz, a do tego komputer i jakos nic mi go nie "zaatakowalo". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosiaczek Re: Wysuszona skora twarzy IP: *.chello.pl 10.12.03, 23:05 Misie kochane polecam WAM z ręką na sercu preparat Xerialine 500 Laboratoria SVR.To Balsam do twarzy i ciała kosztuje słono bo 50 zł za 500ml [ale jest cholernie wydajny i fenomenalnie nawilża] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bietka Re: Wysuszona skora twarzy IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 11.12.03, 08:02 Chyba kupie po cichu przed mezem ten nawilzacz :))On sie boi o swoje komuterki i nie pozwoli mi tego uzywac.Wiecie od wczoraj co robie? Rano napelniam wanne goraca woda i to paruje z lazienki ,potem po poludniu gotuje wode w czajniku i paruje i juz czuje lekka ulge . A gdzie mieszkasz w Kanadzie ? Odpowiedz Link Zgłoś
syswia Re: Wysuszona skora twarzy 11.12.03, 22:28 :))) W Toronto. Po cichu to sie chyba nie da, bo nawilzacz troche buczy:))) A jak zamkniesz drzwi do pokoju z komputerem, to reszta powietrza moze sie przeciez nawilzyc, nie? :)))) A mezowi swoja droga sprobuj lagodnie wyperswadowac. Ja mam komputer, drukarke, skaner i co tam trzeba do obrobki graficznej, wysokiej klasy aparat fotograficzny (ktoremu owszem kiedys zaszkodzilo, ale suche i gorace powietrze na pelnym sloncu w Hiszpanii:)))) i jakos wszystko dziala i nie rdzewieje... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bietka Re: Wysuszona skora twarzy IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 12.12.03, 00:30 Moze pokorespomndujemy?A jesli chodzi o nawilzacz to ze po cichu to oczywiscie zartowalam,wiem ze sie nie da uzywac cicho. A u nas w kazdym pokoju jest komputer nie mowiac o masie sprzetu innego rodzaju.Ten numer z nawilzaczem nie przejdzie u niego ,bo on osobiscie to widzial jak drobinki chloru po latach uzywania nawilzacza dostaly sie do srodka u tych znajomych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syswia Re: Wysuszona skora twarzy IP: *.sympatico.ca 12.12.03, 03:00 Nie ma sprawy, pokorespondujmy:))) A Ty skad jestes? (mam na mysli Kanade?) Musialam wyjsc na pare godzin - moj maz chodzi na lekcje polskiego a ja czasem z nim - w charakterze native speakera. Dzis mial wieczor z koledami:))) A to nie przesada z tym chlorem??? To niezdrowo tak sie przesuszac:))) Pozdrawiam. S. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bietka Re: Wysuszona skora twarzy IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 12.12.03, 06:17 Ciesze sie z korespondencji.Juz podam ci adres -taki rezerwowy narazie naobe@tlen.pl Co do chloru...to jest jedno wyjscie ,aby go na pewno nie bylo.Proste kupowac wode destylowana.No ale to wlasnie jest klopotliwe i moze troszke kosztowne . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bietka Re: Wysuszona skora twarzy IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 18.12.03, 04:55 S....prosze odezwij sie do mnie jak najszybciej.Nie mam twojego adresu meilowego ,skraszowal mi sie komp dzis,a pisze z kompa meza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starlette Re: Wysuszona skora twarzy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.12.03, 10:02 Nie potrzeba ci tak bardzo nawilżania , co natłuszczenia, uzupełnienia lipidów w skórze, a nie wody! Jeśli krem nawilżający to o gęstej konsysytencji, a najlepiej półtłusty!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bietka Re: Wysuszona skora twarzy IP: 5.5D* / *.ed.shawcable.net 14.12.03, 23:59 Tez to zaczelam stosowac:w sobote zrobilam nawilzanie siemieniem,woda w wannie oczywiscie ,a na policzki i czolo oliwka dla dzieci .Moze pomoze ,juz widze zmiane na lepsze -juz mniej swedzi .Ale jak mam chodzic z taka oliwka non stop ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur Re: Wysuszona skora twarzy IP: *.sasknet.sk.ca 18.12.03, 07:15 Nie to zebym dobrze wiedzial co z tym robic ale taka miejscami przesuszona skora to moze byc rezultat uszkodzenia ultrafioletem czyli najczesciej zwykla ekspozycja na slonce bez blokera. W sumie jest to lokalne ale trwale uszkodzenie genetyczne komorek. Kuracja laserowa moze troche zlagodzic takie miejsce, ale nie jest to rozwiazanie na stale lecz raczej na kilka miesiecy. Odpowiedz Link Zgłoś