iridia 30.05.09, 12:26 Często łapię się na tym, że nie oddycham.. Jestem przerażona... a jeśli w czasie snu przestanę oddychać ? Czy to jakaś choroba? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
easyblue Re: Zapominam o oddychaniu... 30.05.09, 14:56 Jest jakiś zaburzenie neurologiczne, które powoduje, że organizm nie odczuwa potrzeby oddychania. Oczywiście mogą pojawić się wszystkie tego konsekwencje, które moga doprowadzić do śmierci. Ale wydaje mi sie ze u Ciebie moze to być albo bezdech, albo coś z sercem - przy wiotkości zastawki może wystąpić chwilowe zatrzymanie oddechu /krew zbiera siię w sercu i po chwili czuć, jakby serce wyrzucąło naraz podwójną ilośc krwi/. Powinnas udać się do lekarza pierwszego kontaktu, a on niech zdecyduje czy pierw kardiolog, czy może od razu neurolog. Odpowiedz Link Zgłoś
maras2011 Re: Zapominam o oddychaniu... 30.05.09, 15:00 W niektórych stanach nerwicy obserwuje się takie zachowania, osoba sama się łapie na tym że nie oddycha, a potem następuje lęk . Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Zapominam o oddychaniu... 30.05.09, 17:23 iridia napisała: > Często łapię się na tym, że nie oddycham.. Jestem przerażona... a jeśli w > czasie snu przestanę oddychać ? Czy to jakaś choroba? Masz po prostu słabą pamięć. Może bierz Bilobil ? S. Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Re: Zapominam o oddychaniu... 30.05.09, 17:48 Czysta nerwica napięcie nerwowe Odpowiedz Link Zgłoś
karol.walc Re: Zapominam o oddychaniu... 30.05.09, 18:19 iridia napisała: > Często łapię się na tym, że nie oddycham.. Jestem przerażona... a jeśli w > czasie snu przestanę oddychać ? Czy to jakaś choroba? Też tak miałem. Raz nawet przez trzy dni nie oddychałem, bo zapomniałem. Na szczęście samo mi przeszło. Odpowiedz Link Zgłoś
iridia może to faktycznie stres ... 30.05.09, 18:28 może faktycznie samo przejdzie ;( oby...choć w cuda nie wierzę... Odpowiedz Link Zgłoś
elaryszard Re: Zapominam o oddychaniu... 31.05.09, 09:48 Tak, możesz mieć powody do niepokoju, gdyż objawy te mogą świadczyć o pojawieniu się tzw. bezdechu nocnego. Przyczyny nie są dokładnie znane, natomiast skutki są zazwyczaj fatalne. Bezdech nocny jest uznany za inwalidztwo i wymaga jak najszybszego zapobiegania przez stosowanie aparatu do oddechu nadciśnieniowego. W Warszawie rozpoznanie i leczenie prowadzi Klinika Pneumonologii na Banacha, trzeba się tam zapisać do przychodni (ze skierowaniem od lekarza pierwszego kontaktu). Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: Zapominam o oddychaniu... 31.05.09, 15:03 elaryszard napisał: > Tak, możesz mieć powody do niepokoju, gdyż objawy te mogą świadczyć > o pojawieniu się tzw. bezdechu nocnego. Jakie objawy ? Toż ona pisze, że zapomina oddychać, a nie, że w nocy ma przerywany oddech. Takie omamy to przypadek dla psychiatry. S. Odpowiedz Link Zgłoś
iridia ... nie oddycham.. 31.05.09, 19:22 często łapię się na tym, że nie oddycham, i wtedy padam w panikę.. i sto myśli na sekundę.. oddychaj, oddychaj... panika.. czasami budzę się bo mam uczucie "nieoddychania".. chyba wpierw zapukam do rodzinnego.. Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: ... nie oddycham.. 31.05.09, 23:07 iridia napisała: > często łapię się na tym, że nie oddycham, i wtedy padam w panikę. Dlatego napisałem - do psychiatry. Tego typu urojenia, że się nie oddycha, albo że się ma cztery ręce to specjalność psychiatrów. S. -- Forum Aquanet, tygrys6789: "Nikt w Polsce dna nie osiągnął ponieważ w Polsce dno nie istnieje. Są tylko różne poziomy nieba." Forum o Nasza-klasa.pl Odpowiedz Link Zgłoś
sp9tcu Re: ... nie oddycham.. 02.06.09, 21:03 Nie chcę obrażać pani ale sprawa nadaje się do psyhiatry jest to silne napięcie nerwowe samo w sie nie zaszkodzi pani gdyż organizm sam za panią oddycha ale nerwy zniszczą panią Odpowiedz Link Zgłoś
minniemouse Re: ... nie oddycham.. 02.06.09, 21:15 ludzie wyluzujcie :) pani sie po prostu beznadziejnie wyrazila - na pewno chodzi o to ze lapie sie na tym ze wstrzymuje oddech - mi tez sie to zdarza. np w czasie jazdy samochodem. kazdemu zreszta. Minnie Odpowiedz Link Zgłoś