Dodaj do ulubionych

relanium- pytania

13.07.09, 21:40
Witam ,
Proszę o informację ponieważ w niedługim czasie lecę samolotem , co jest dla
mnie panicznie strasznym przeżyciem , raz leciałam bez niczego i uwierzcie
przy jak to inni nazwali " spokojnym locie" miałam atak paniki i dlatego tym
razem poszłam do lekarza po coż uspokajającego , dostałam relanium , niby o
wszystko wydaje mi się zapytałam , ale czytająca ulotkę lekko się
wystraszyłam. Mama parę pytań wziąść jedna całą tabletkę czy tylko połówkę czy
to prawda iż w ciągku 36 h po jej zażyciu nie mogę pić alkoholu , co jak się
napiję ?? w końcu lecę na wakacje i to tylko na 7 dni :( . Proszę o odpowiedz
, Dzięki i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • klarysa.pl Re: relanium- pytania 13.07.09, 22:34
      kultowamimi napisała:

> czy
      > to prawda iż w ciągku 36 h po jej zażyciu nie mogę pić alkoholu , co jak się
      > napiję ?? w końcu lecę na wakacje i to tylko na 7 dni :( . Proszę o odpowiedz
      > , Dzięki i pozdrawiam

Oj biedna ty, niewiele dni ci zostanie na picie. Wez ty lepiej zostan w domu,
      mozesz sie urzynac bez ograniczen, bez nerw i taniej wyjdzie.
      • kultowamimi Re: relanium- pytania 13.07.09, 22:47
        to przykre być chyba kimś takim jak ty , ale dziękuję za tę odpowiedz była
        bardzo .... pouczająca , pokazała mi , że jednak mimo wiary w ludzi i w to ze
        ktoś może pomóc jakąś fajną informacją, okazuje się , że zgryźliwi ignoranci są
        wśród nas i swoim obrzydliwym jadem plują na każdego kto potrzebuje porady i
        pomocy . No ale każdy patrzy pod siebie , bo ja nigdy bym nie pomyślała o
        "urzynaniu bez ograniczen " cokolwiek to znaczy , no chyba , ze jakieś piwko na
        wieczór w barze ze znajomymi to dla ciebie już takie "urzynanie bez ograniczen "
        Pozdrawiam i również życzę tanich i "bez nerw" wakacji :D
        • klarysa.pl Re: relanium- pytania 13.07.09, 22:55
          Nie sadzisz, ze zadalas glupie pytanie? Czego oczekujesz?
          • filistynka Re: relanium- pytania 13.07.09, 23:24
            Nie ma głupich pytań tylko głupie odpowiedzi. Nie widzę nic dziwnego w tym, że dzewczyna czy po relanium może się napić. Pewnie na co dzień nie wsuwa garściami psychotropów, więc nie rozumiem skąd Twoja złośliwość Klaryso. Odpowiadając na zadane pytanie - relanium jest silnym lekiem psychotropowym składającym się z diazepamu. Jak każdy lek tego typu (i jego pochodne) ma działanie przeciwlękowe, uspokajające, wyciszające i lekko otępiające (w zależności od dawki). Prawdą jest, że przy zażywaniu relanium nie można pić. Lek utrzymuje się organizmie od 24 do 36 godzin więc ta górna granica jest granicą bezpieczną. Skutki mieszania diazepamu z alkoholem to przede wszystkim wzajemne nasilenie działąnia - obrazowo- zawroty głowy nawet po niewielkiej ilości alkoholou, problemy z równowagą, z pamięcią, wymioty, duszności, utrata przytomności, "urwanie filmu" itd. Generalnie raczej przy małej ilości alkoholu nie skończysz w kostnicy ale ja wolałabym wakacje przy soku pomarańczowym niż z takimi objawami:)
            Pozdrawiam i życzę miłych wakacji. ZAstanów się po prostu czy dla paru drinków warto dostać ataku serca w samolocie:P Piszę tak, ponieważ ja panicznie boję się latać więc doskonale Cię rozumiem:)
            Trzymaj się ciepło
            • mi.ka.n Re: relanium- pytania 14.07.09, 11:49
              A jaką dawkę masz przepisaną 2mg czy 5mg.Dwójkę bierz bezpiecznie ,po co masz
              sie denerwować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka