maniutowy 24.08.09, 23:08 Proszę napisać do mnie na gg 4531262. Postaram się pomóc. Mój ojciec wyleczył dystonie na 80% Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dania60 Re: Jeśli ktoś chce pomocy. 26.08.09, 19:18 Witamy,to moze napisz nam co robil twoj tata aby zaleczyc dystonie,napewno wszyscy sa ciekawi. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
maniutowy Re: Jeśli ktoś chce pomocy. 27.08.09, 18:28 Lekarz przepisał mu następujące leki Rhus Toxicodendron C30 Anafranil 25mg (1 tabletka o 8:00 i o 15:00) Amitryptylinum 25mg (2 tabletki o 21) Ziperid 1mg (1/2 tabletki o 8:00 i 1 o 21:00) Clonazepamum 0,5mg (1/2 tabletki o 8:00, 1/2 tabletki o 15:00 i 1 tabletka o 21:00) I to w miare pomogło, na kręcz szyi Odpowiedz Link Zgłoś
dania60 Re: Jeśli ktoś chce pomocy. 27.08.09, 20:56 Bardzo serdecznie dziekuje za szczegolowa odpowiedz,mam nadzieje ze leki beda pomagac na stale i nie zmniejszy sie ich skutecznosc z czasem.Tak nawiasem mowiac to dosyc "ciezki" zestaw ,ale jak pomaga to najwazniejsze. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
tk80 Re: Jeśli ktoś chce pomocy. 27.08.09, 21:10 Ciezki to malo powiedziane,taki zestaw konia by powalil,wlasciwie same leki psychiatryczne,jeden na schizofrenie i 2 antydepresyjne,no moze jeszcze clonazepam mozna przezyc,ale na tym nie da sie pracowac,ani funkcjonowac normalnie,to przepisal psychiatra czy neurolog? czyzby znowu posadzenia lekarzy o dystonie psychogenna?? choc bardzo dobrze,ze pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś
tk80 Re: Jeśli ktoś chce pomocy. 27.08.09, 21:17 Jeszcze jedno ja osobiscie z tego zestawu nie skorzystam,nawet nie bede probowac, bo u mnie antydepresyjne nie pomagaja na dystonie,biore bardzo dobry lek antydepresyjny i po z atym,ze nastroj mi sie troche poprawil dystonia nie ulega poprawie,a clonazepam znam tez nie pomagal.Nie chce sie czuc jak na haju po takiej mieszance i moze nie miec efektow,bo kazdy reaguje na cos innego. Odpowiedz Link Zgłoś
maniutowy Re: Jeśli ktoś chce pomocy. 27.08.09, 22:07 fakt, że faktycznie bardzo dziwnie zachowuje się ojciec i szczerze zacząłem sie zastanawiać czy to normalne. Wydaje się bardzo zmęczony, a z drugiej strony nie chce mu się spać. Ma trochę jakby łamiący się głos. Czy to normalne przy takich lekach? Odpowiedz Link Zgłoś
dania60 Re: Jeśli ktoś chce pomocy. 27.08.09, 23:18 Moglys napisac jaki dokladnie rodzaj ma twj ojciec,dystonie szyjna czy jeszcze cos?Te leki sa tylko na dystonie czy tato mial tez problem typu depresja,lub inny problem ?To ze sie dziwnie zachowuje to moze byc efekt tak wielu lekow ,pomieszanych ze soba,musze powiedziec ze pierwszy raz w zyciu slysze o takim zestawie...a ten lamiacy sie glos to moze byc dystonia strun glosowych (spasmotic dysphonia),kto wie.. Odpowiedz Link Zgłoś
maniutowy Re: Jeśli ktoś chce pomocy. 27.08.09, 23:55 tylko dystonia szyjna, a co do głosu, to może on nie jest o tyle łamiący, co po tych tabletkach mowi tak, jakby wypił z 4 kieliszki :) Odpowiedz Link Zgłoś
tk80 Re: Jeśli ktoś chce pomocy. 28.08.09, 08:21 Ja tez pierwszy raz slysze o tamim zestawie,ale sie nie dziwie takie rakcji z tym glosem.Te leki przepisal psychitra czy neurolog???? czy bral moze toksyne,czy pomagala???? a jesli nie pomagala to czy przypadkiem przez to neurolog nie wyslal go do psychiatry??? no chyba,ze to nie przepisal psychiatra,bo watpie zeby neurolog,a czy zmeczenie,stres pogarszaja objawy dystonii szyjnej??? Odpowiedz Link Zgłoś
maniutowy Re: Jeśli ktoś chce pomocy. 28.08.09, 09:14 Byl u neurologa, podał toksyne, ta nie pomogła. Skierował do psychiatry, ten przepisał takie leki. Stres i zmęczenie nie pogarszają dystonii. Odpowiedz Link Zgłoś
maniutowy Re: Jeśli ktoś chce pomocy. 28.08.09, 14:13 poprawka - na zmęczeniu dystonia sie wzmaga. Odpowiedz Link Zgłoś