izabela78 12.08.05, 16:19 Wczoraj bylam u lekarza i poprosilam go o danie mi jakis pigulek antykonc. i witamin. Chcialaby sie dowiedziec czy ktoras z mam uzywa takich pigulek i witamin i jakie macie doswiadczenia , skutki uboczne. pigulki to- Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
edytais Re: Pytanie dotyczace pigulek. 12.08.05, 21:42 Ja nie mialam dokladnie tych, ale pigulki antyk. nie powodowaly u mnie zadnych skutkow ubocznych, wrecz przeciwnie. Moj okres stal sie slabszy, krotszy i mniej bolesny (kiedys trwal 7-9 dni i byl bardzo obfity oraz bolesny przez kilka dni, z pigulkami mialam tylko drobne bolesci pierwszego dnia okresu). Skutek uboczny jaki ja mialam to raczej byl spowodowany moim niedoinformowaniem. Pigulki nie dzialaja w czasie brania antybiotyku. Ja niestety tego nie wiedzialam no i tym sbosobem mam nasza coreczke Nicole, nieplanowanie w bardzo bardzo zlym dla nas okresie. Moze nie powinnam pisac "niestety" bo teraz oczywiscie jest ona pepkiem naszego swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
izabela78 Re: Pytanie dotyczace pigulek. 12.08.05, 23:26 edytais a mozesz mi powiedziec czy bierzesz jakies witaminy? Odpowiedz Link Zgłoś
bea_mama Re: Pytanie dotyczace pigulek. 12.08.05, 23:30 Yasmin to w sumie byly moje pierwsze tabletki i bralam je jedynie 3 m-ce i zrezygnowalam. Skutki uboczne to: -tradzik -mrowienie w palcach u rak i nog (doprowadzajace mnie do szalenstwa) -pojawienie sie pajaczkow (widoczne naczynka krwionosne) na nogach -strasznie wysuszona skora Yasmin jest to nowa pigulka, ktora nie powoduje zatrzymywania wody w organizmie, na co skarza sie kobiety przy braniu innych tabletek. I w sumie dziala odwadniajaco na organizm. Ja zawsze mialam problemy z sucha skora, a po Yasmin bylo wrecz tragicznie. No i przerazily mnie te pajaczki na nogach, ktore pojawily sie dokladnie przy trzecim opakowaniu. Ale... mam kolezanke, ktora jest po 40-ce i swietnie sie czuje biorac Yasmin. Na kazdego pewnie dzialaja inaczej. Duzo na ten temat bylo na "Zdrowiu kobiety". Odpowiedz Link Zgłoś
juskapl Re: Pytanie dotyczace pigulek. 21.08.05, 07:01 ja biore ortho tri cyclen i jestem bardzo zadowolon azadnych skutkow ubocznych slabszy okres wszystko ok biore je juz od 6 mies.wczesniej mialam plaster i nie dzilalal dla mnie brudzil sie i wygladal okropnie .zobaczysz jak sie bedzies zczula jak zle to zawsze mozesz zmienic na cos innego pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Pytanie dotyczace pigulek. 22.08.05, 02:51 teraz nie biore zadnych ale kiedys uzywalam Desogen, potem OrthoCyclen, nastepnie OrthoTriCyclen, a na zakonczenie byl plaster OrthoEvra. Najlepiej wspominam te pierwsze i OrthoTricyclen, natomiast zdecydowanie najgorszy byl plaster. Odpowiedz Link Zgłoś