mpax 02.06.05, 17:05 Kochani! Czy ktos wie jak zdobyc paski testowe do badania moczu na obecnosc leukocytow?Ja pytalam w kilku aptekach w Poznaniu i nie ma szans kupic. Szukam na interenecie ale bez skutku. Prosze o rade! Dzieki! Magda Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ziuta74 Re: Paski testowe do badania moczu 02.06.05, 17:29 poszukaj tu na forum. kiedys pisala o nich co-jest-grane. ja tez je kupilam, ale inne niz poleca dodatek do gaz-wyb a teraz jakos nie moge znalezc linka do firmy, ktora je wysyla. w aptekach nie pytaj, nie maja tego. pozdrawiam, z. Odpowiedz Link
co-jest-grane Re: Paski testowe do badania moczu 02.06.05, 17:31 A z ciekawości - Ziuta, jak Ci się sprawdzają te paski? Odpowiedz Link
ziuta74 Re: Paski testowe do badania moczu 02.06.05, 17:33 kurcze, leukocyty wychodza ok, ale ktoras wartosc przeklamuja (chyba ciezar albo ph - juz nie pamitam) co oznacza ze najwyzsza pora ich uzyc! Odpowiedz Link
co-jest-grane Re: Paski testowe do badania moczu 02.06.05, 17:43 Tak, ciężar zaniżają nawet moje super-sprawdzone )), ale to podobno specyfika tego pomiaru paskowego, gdzieś doczytałam, że najbardziej zaniżają przy alkalicznym odczynie. W sumie dla nas najważniejsze są leukocyty, erytrocyty i ph, a ja miałam kiedyś takie paski, które ciężar pokazywały prawidłowo, ale wszystkie inne parametry "łolaboga"!Ph zaniżały o całą wartość (tzn, zamiast 7 pokazywały 6, a ja się, głupia, cieszyłam ), a leukocyty były zawsze szarobure, bez względu na ilość. Odpowiedz Link
mpax Re: Paski testowe do badania moczu 02.06.05, 23:02 Agnieszko,a gdzie kupilas te paski, za nic w swiecie nie moge ich zanalezc! Odpowiedz Link
co-jest-grane Re: Paski testowe do badania moczu 02.06.05, 23:25 Tu: www.cefarm-dialab.com.pl/kontakt.asp ...ale nie próbowałam przez internet, tylko pofatygowałam się osobiście do siedziby firmy. Odpowiedz Link
ziuta74 Re: Paski testowe do badania moczu 03.06.05, 10:12 ja zamawialam przez internet. zalezy gdzie mieszkasz, ale mi ich kurier przywozl do roboty. w kazdym razie jak zamowisz to oni i tak telefonicznie sie z toba skontaktuja zeby ustalic wszystkie szczegoly. z. Odpowiedz Link
ziuta74 Re: Paski testowe do badania moczu 03.06.05, 10:38 ups ja zamawialam tu a nie w katowicach. te 10 wskaznikowe pokazuja leukocyty www.profilab.com.pl/v_paski.htm Odpowiedz Link
mpax Re: Paski testowe do badania moczu 03.06.05, 16:54 Super!! bardzo dziekuje!!! wyjezdzam na wakacje i bardzo mi sie tam przydadza!!! Pozdrawiam Odpowiedz Link
mpax Re: Paski testowe do badania moczu 03.06.05, 16:56 Ziuta!! Wielkie dzieki!! A czy jestes zadowolona z tych pasków? Są wiarygodne? Pozdrawiam Odpowiedz Link