Dodaj do ulubionych

higiena a bakterie

30.03.06, 15:14
Cześć mam pytanko, czym myjecie swoje maluchy w okolicach intymnych. moja
córa walczy z proteusem i lekarka kazała nam używać płynu do higieny intymnej
nie możemy używać mydła. Może w czymś ją kąpać ktoś mówił o rumianku ktoś
inny o szałwi, jakie są Wasze doświadczenia.
Obserwuj wątek
    • aniaolak25 Re: higiena a bakterie 30.03.06, 16:19
      my też walczymy z proteusem. Ja podmywam małą mydełkiem sebamed ,tak wyczytałąm
      na forum.Mydełko jest dość drogie ok 18zł ale starcza na długo u nas ok 3
      miesiące. Nie wiem czy to pomoże ale warto spróbować.Podaje też do picia
      rumianek i sok żurawinowy ok 5ml. We wtorek będę u nefrologa to się dokładnie
      wypytam co robić i ci napiszę.
    • edie28 Re: higiena a bakterie 30.03.06, 16:24
      Można też dosypywać nadmanganianu potasu do kąpieli, tak tylko, żeby się woda
      zaróżowiła.
      Ja też używam mydła Sebamed'u, zdaje się, że to moja reklama mydła -wink))
    • dorkapoz Re: higiena a bakterie 30.03.06, 17:14
      ja kilka razy w tygodniu dolewam do wanny roztworu z ziół- taki zestaw min. z
      korą dębu i rumiankiem (VAGOSAN). tylko to trzeba gotować bo nie są to zwykłe
      ekspresówki tylko sypkie zioła, robię to na zmianę z nadmanganianem,raz zwykła
      woda.
      • kalaga1 Re: higiena a bakterie 31.03.06, 08:15
        dzięki za odpowiedź a co myślicie o tym płynie do higieny intymnej
    • odp Re: higiena a bakterie 30.03.06, 21:28
      proponowalbym w pierwszej kolejnosci ograniczyc kapiele w wannie i przejsc na
      mycie pod prysznicem. nastepnie przejsc na osuszanie jednorazowym recznikiem
      papierowym a nie "normalnym". na zakonczenie stosowac cos miejscowo odkazajacego
      by odkazic skore i ujscie cewki.
      • aniaolak25 do odp 30.03.06, 22:20
        co masz na myśli mówiąc miejscowo odkażające środki?
        • kalaga1 Re: do odp 31.03.06, 08:15
          • aniaolak25 do kalaga1 31.03.06, 09:53
            mydełko sebamed ma właśnie ph 5,5 i ja go używam. A w jakim wieku masz dziecko?
            Jeli chodzi o sok żurawinowy to ja kupuje z herbapolu można go dośtać w każdym
            sklepie i rozcieńczam z ok 50-100 ml wody i tak podaje.
            Moj numer gg to 6415308
            mail: aniaolak25@tlen.pl
            ale pisz na gg nawet jak bębe niedostępna, to odpowiem ci jak będe mogła, bo ja
            jak tylko włączam komputer to moja dzidzia nie dopuszcza mnie do klawiatury.
            • kalaga1 do aniaolak 25 31.03.06, 10:27
              mój gg 7805550 a mail kalaga12@poczta.onet.pl. Moja córa Ola ma 20 miesięcy.
              • aniaolak25 higiena a zum 31.03.06, 14:23
                pytałam o vitabutin dr Morawiec z Zabrza i odradziła mi ten preparat
                • edie28 Re: higiena a zum 31.03.06, 15:00
                  a powiedziała dlaczego Ci go odradza ??
        • kalaga1 do aniaolak 25 31.03.06, 08:42
          dzięki za radę i czekam do wtorku, nam lekarka poleciła delikatny, ziołowy
          płyn do higieny intymnej z korą dębu albo przywrotnikiem z firmy ATW, a tak
          naprawde to chodzi chyba o to ph, żeby było kwaśne bo proteus podobno tego nie
          lubi, a jak dajesz do picia ten sok żurawinowy mówisz o 5 ml. ale jakoś
          rozcieńczasz z wodą, ten sok można dostać bez problemu w sklepie? jak masz czas
          to może pogadamy na gg ja mogę do 15 albo pisz na maila. jak będziesz chciała
          to dam Ci numer gg i adres mailowy.
          • edie28 Re: do aniaolak 25 31.03.06, 11:05
            Jeśli chodzi o żurawinę to polecam Vitabutin. Jest to preparat żurawinowy w
            kapsułkach. Wpisz w wyszukiwarce, mnóstwo wątków było na ten temat. Oczywiście
            zapytaj o to również lekarza czy możesz podawać dziecku. Moja córka ma w tej
            chwili 4 lata i podaję jej od roku, 1 kaps dziennie. Można tez podawać młodszym
            dzieciom.
            Na tej stronie znajdziesz wszystkie informacje : www.vitabutin.pl
        • odp Re: aniaolak25 31.03.06, 13:18
          mam na mysli albo octenisept, albo skinsept mucosa.
          • aniaolak25 Re: do odp 31.03.06, 14:25
            odp napisał:

> mam na mysli albo octenisept, albo skinsept mucosa.
            czy te środki można stosować u rocznego dziecka i czy są na receptę?
            • odp Re: do odp 02.04.06, 20:20
              mozna.
              nie nie sa na recepte.
              wazna informacja: sa rozne rodzaje skinseptow. pamietaj ze musi to byc SKINSEPT
              MUCOSA nie zaden inny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka