agace1 18.07.06, 07:26 dziewczyny czy macie jakieś namiary na nefrologów z CZD przymujących prywatnie??? Prawdę mówiąc muszę wybrać siędo kogoś takiego na konsultację .... pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
igorgo Re: Nefrolog z CZD 19.07.06, 07:56 Hej ! Agnieszko, co tam u Was słychać?. My właśnie wróciliśmy z CZD, szkoda że wcześniej nie pisałas bo zapytałabym moja urolog, napewno by kogoś poleciła. Mały miał ostrzykiwany moczowód. Pozdrowienia dla Igorka. Odpowiedz Link
agace1 Re: Nefrolog z CZD 20.07.06, 13:54 Hej! my też byliśmy na defluxie w CZD 10.07.2006. Odszczykiwała nam jakaś babka Kowalczuk. O znowu tak niewiele nas dzieliło od spotkania )) Mój Igorek zdrowy wczoraj szczepiliśmy się przeciwko śwince. to nasze ostatnie szczepienie w tym roku. ufff. mały po defluxie miał straszne pieczenie cewki i trochę pocierpiał biedaczek. zresztą i ta pogoda nie przyśpiesza gojenia. No ale dobra wioadomośc to taka że przynajmniej posiew ma dobry, bo po takich zabiegach zawsze wychodziły jakieś herezje. Na wakacje wybieramy się dopiero we wrześniu. teraz za to mąż pojechał z kolegami na żaglówkę na mazury. ot i tyle. pozdrawiam gorąco. Jak mąż przyjedzie i zgra mi zdjęcia na płytrę to poślę ci maila. pozdrawiam i ucałowania dla Igorka Odpowiedz Link
igorgo Re: Nefrolog z CZD 20.07.06, 14:09 Hej!Hej! jak to dobrze że nie mieliście operacji. Pewnie Kinga Kowalczyk.A u kogo się leczycie? Bo coś albo zapomniałam albo nie pisałaś. My tez się musimy szczepić. termin mieliśmy na wczoraj, ale muszę wcześniej zrobić badania czy cos nie rośnie po tym ostrzykiwaniu.Ciekawe jak zda to egzamin oczywiscie mam na myśli deflux. Przy Iv stopniu ( tak ostatnio mieliśmy po cystografi)to około 50 % . Pozdrowienia. Odpowiedz Link
agace1 Re: Nefrolog z CZD 21.07.06, 06:35 my leczymy się u P. Gastoła. ale w tym CZD straszne zamieszanie. nawet nie wiedziałam ze gastoła trzeba wołac z gory na taki zabieg. poczekalni babki mówiły że mają juz którys raz odszczykiwanie. niektórym deflux zredukował reflux do zera. a potem cos tam sie zrobiło i ponownie maja reflux i to 4 stopnia. taki jak przedtem. byłam zszokowana. Słuchaj a czy wy robiliscie urodynamike?? my tak. u nas dobra. Odpowiedz Link
igorgo Re: Nefrolog z CZD 21.07.06, 07:02 U nas tez było duze zamieszanie właśnie z urodynamika i cystografia . badania meliśmy ustalone tego samego dnia , częściowo tylko nam zmierzyli zaleganie moczu w pęcherzu tz. raz został ślad drugi raz trochę . czyli nie dokońca dobrze. tz. Odpowiedz Link
agace1 Re: Nefrolog z CZD 21.07.06, 08:30 E to jak ślad to dobrze. A tak jakoś mam wrażenie że to się ciągnie i ciągnie. miał być 1 rok z prztoką a tu się szykują i dwa, a może i dużej. wszystko w tym CZD strasznie długo trwa. nie masz takiego wrażenia? Odpowiedz Link
igorgo Re: Nefrolog z CZD 21.07.06, 09:02 tez mam takie wrażenie. nawet ostatnio zapytałam o to wprost lekarza . Właśnie o deflux jego skuteczność, bo wszyscy tutaj na forum pisza o operacjach przeszcepiania moczowodu nawet bardzo małym dzieciom.lekarz stwierdził że trzeba próbować, a operacje przeszczepienia moga powodowac pewne komplikacje. Tak bardzo się jednak boje o nerki małego. O przetoke nawet nie pytałam. Nerka Igora jest na pewno zniszczona więc moze tak trzeba. Choroba Igora mnie zmieniła. Jestem osoba która natychmiast działa, gdy ma problem, jakieś zadanie a tu nagle musze czekać . To jest trudne, ale próbuję to sobie tłumaczyć. Moze rzeczywiscie czas leczy. Odpowiedz Link
agace1 Re: Nefrolog z CZD 21.07.06, 12:37 Igorgo mnie też choroba Igorka zmieniła. Ale jestem pewna napewno, ze małego sprawy są przeciągane ze względu na dużą ilość osób w CZD. Chociażby gdyby pan gastoł odstrzykiwał nam moczowody to kontrolna cystografia na stycze natomiast z ta babka załatwiłam na 02.11. A wy kiedy macie kontrolna cystografię?? Odpowiedz Link
igorgo Re: Nefrolog z CZD 21.07.06, 13:01 ale 13 w piątek. juz nie chciałam przekładać , bo sie dziwnie popatrzyła na mnie lekarka jak wykrzyknęłam ze to 13 i że to pechowy.Jest duzo ludzi ale oni i tak sa poukładani. U nas w Lublinie terminy są tez kosmicznie dalekie Odpowiedz Link
agace1 Re: Nefrolog z CZD 25.07.06, 06:26 Sorry że się nie odzywałam. Kompuera w domu nie mam. Zresztą dziś też wyjeżdzam z małym. To nasza pierwsza podróż pociągiem. Dojeżdzamy do męża na mazury. Trzeba skorzystać z tych paru dni ciepła. W pracy upały są nie do zniesienia. Pozdrawiam cię gorąco. Buziaki dla Igora Odpowiedz Link
adwokatda Re: Nefrolog z CZD 19.07.06, 13:50 proponuję zadzwonić do poradni nefrolgicznej w CDZ 815-13-03 lub 04 i panie pielegniarki napewno kogoś polecą. Odpowiedz Link