Dodaj do ulubionych

cystografia na Działdowskiej

23.08.06, 15:00
mam pytanko jak wygląda tam procedura przyjęcia na cystografię, czy
załatwiana jest w ciągu jednego dnia? wdzięczna będę za
szczegóły,pozdrawiam,Agnieszka
Obserwuj wątek
    • mami7 Re: cystografia na Działdowskiej 23.08.06, 19:06
      Dwa identyczne watki, z pół godzinną różnicą.
      Sorry, ale porządkuję wink, będzie jeden i mam nadzieję, że w ten sposób więcej wpisów wink
    • mami7 Kto miał cystografię na Działdowskiej? - poproszę 23.08.06, 19:08
      Kto miał cystografię na Działdowskiej? - poproszę
      Autor: piotrzz
      Data: 23.08.06, 15:23

o opinię.
      Aneta
      • aagulek niestety 24.08.06, 00:00
        jak widac chyba nikt tam nie robil...
        • julamimi Re: niestety 28.08.06, 11:00
          jesli to nadal aktualne, to moja cora tam miala - 1,5 roku temu.
          Formalnie byla rano przyjeta na oddzial, dwie godziny pozniej bylo juz po
          wszystkim i wyszlysmy na przepustke (bo nastepnego dnia czekaly nas dalsze
          badania).
          Jesli dobrze pamietam, to samo wyznaczenie terminu odbylo sie ustnie z lekarzem
          z tego szpitala, on nam powiedzial, kiedy mamy przyjsc, skierowanie czekalo na
          nas na oddziale...
          W czasie badania oczywiscie plakala, miala wtedy roczek z hakiem i byla
          wystraszona - i cewnikowaniem, i obcymi ludzmi, miejscem. Personel byl ok,
          raczej nie przyczynial sie do jeszcze wiekszego strachu malej.
          pozdr
    • piotrzz Re: cystografia na Działdowskiej 24.08.06, 12:14
      Agnieszko! Mi powiedzieli jak zapisywałam córkę że wszystko się odbywa jednego
      dnia. Mnie natomiast bardziej ciekawi jak znoszą to dzieci i czy to w miare
      sprawnie się odbywa - my poprzednio robiliśmy na Szaserów, wszystko odbyło się w
      miarę sprawnie (w sumie około 2 godzin) ale Agata strasznie płakała i w ogóle
      bardzo to przeżyła sad A teraz na Szaserów podobno szwankuje aparat i jedziemy na
      Działdowską (4.09.)
      A wy kiedy?
      pozdrawiam
      Aneta
      • aagulek Re: cystografia na Działdowskiej 24.08.06, 23:19
        witam, jeszcze sie nie zapisalismy, bo mi powiedzieli ze mam sie zglosic na
        izbe przyjec i wyznacza termin, bez sensu, jak sie zapisaliscie?napisz na priv
        zeby moze nie zasmiecac forum, oki?Agnieszka
    • azosiolek Sorry, że dopiero teraz piszę 28.08.06, 12:49
      Dawno nie zaglądałam, a temat akurat znam. Cystografię na Działdowskiej
      wykonywaliśmy już kilkakrotnie. Datę mieliśmy wyznaczaną wcześniej (chodzimy do
      przychodni urologicznej w tym szpitalu), w dniu badania zgłaszliśmy się na izbę
      przyjęć, tam - wszystkie formalności, prezentacja aktualnych badań moczu, i
      potem na badanie. Samo badanie zwykle odbywało się dość sprawnie 1-1,5 h. Potem
      wychodziliśmy do domu "na przepustkę", wypis był na ogół następnego dnia.
      Personel w porządku. Niestety - mały jest histeryk i za każdym razem mieliśmy
      przy badaniu krzyk i płacz. W czwartek mamy kolejną cystografię i już się boję
      jego reakcji...
      • aagulek dzieki 28.08.06, 22:49
        za info, wreszcie ktos napisal smile my jeszcze przed, musimy umowic termin,
        dlugo sie czeka na wyznaczenie?
        • azosiolek Re: dzieki 29.08.06, 17:04
          To zależy od aktualnego "obłożenia" - najkrócej czekaliśmy 2 dni. My teraz
          mieliśmy termin wyznaczony z dużym wyprzedzeniem, ale to dlatego że chcieliśmy
          badanie robić już po urlopie.
          • aagulek mamy wyznaczony termin 29.08.06, 22:45
            na 11 wrzesnia...juz sie boje..
            • madziulec Re: mamy wyznaczony termin 29.08.06, 22:52
              Spoko, przeciez tyle osob bedzie trzymac kciuki wink
      • piotrzz Dzięki Wam ! 28.08.06, 23:01
        Ja też się boję tego płaczu brrrrr.....
    • aagulek Re: cystografia na Działdowskiej 30.08.06, 19:37
      ehhh Magda, ja jestem przekonana, ze Ona nadal go ma...obym sie mylila, wtedy
      mozecie mnie zlinczowac za pesymizm..jakos sie wole pozytywnie
      rozczarowac..buzka,Aga
    • piotrzz my już po cystogrfii na Działdowskiej! 04.09.06, 16:21
      I hura! refluks po jednej stronie się cofnął! (był II st) ale został jeszcze po
      jednej stronie I st. sad
      Wszystko się odbyło bardzo szybko, poszliśmy odrazu do rentgena na I p. tam
      załatwiliśmy formalności i odrazu "na stół", pielęgniarki bardzo miłe a po ok.
      10 min. dostaliśmy wynik. Agata ryczała wniebogłosy ale takie są jej zwykłe reakcje.

Życzę wam powodzenia i pozdrawiam!
      Aneta
      • aagulek Re: my już po cystogrfii na Działdowskiej! 04.09.06, 23:54
        no to dobrze, ze macie to za soba, fajnie, ze sie cofnal...
        czyli nie musi byc przyjecia na izbie?ze skierowaniem na I pietro? o ktorej
        byliscie? z kiedy mialas ostatni wynik posiewu?bo telefonicznie mowili ze wazne
        tydzien, tak jest?pozdrawiam,Agnieszka
        • piotrzz Re: my już po cystogrfii na Działdowskiej! 05.09.06, 14:46
          Pojachaliśmy tam na 8 rano, w rejastracji na dole kazali nam od razu pójść do
          rentgena na I piętro. Tam w rejestracji wzieli skierowanie, spisali wszystkie
          dane i poszliśmy na badanie do następnego pokoju. Posiewu ode mnie nie chciali,
          tylko pielęgniarka zapytała czy posiew jałowy odpowiedziałam że tak, (posiew
          mieliśmy robiony 1,5 tyg. wcześniej)
    • aagulek Re: cystografia na Działdowskiej 11.09.06, 18:35
      juz po, pozytywna opinia co do obslugi
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka