aagulek 23.08.06, 15:00 mam pytanko jak wygląda tam procedura przyjęcia na cystografię, czy załatwiana jest w ciągu jednego dnia? wdzięczna będę za szczegóły,pozdrawiam,Agnieszka Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mami7 Re: cystografia na Działdowskiej 23.08.06, 19:06 Dwa identyczne watki, z pół godzinną różnicą. Sorry, ale porządkuję , będzie jeden i mam nadzieję, że w ten sposób więcej wpisów Odpowiedz Link
mami7 Kto miał cystografię na Działdowskiej? - poproszę 23.08.06, 19:08 Kto miał cystografię na Działdowskiej? - poproszę Autor: piotrzz Data: 23.08.06, 15:23 o opinię. Aneta Odpowiedz Link
julamimi Re: niestety 28.08.06, 11:00 jesli to nadal aktualne, to moja cora tam miala - 1,5 roku temu. Formalnie byla rano przyjeta na oddzial, dwie godziny pozniej bylo juz po wszystkim i wyszlysmy na przepustke (bo nastepnego dnia czekaly nas dalsze badania). Jesli dobrze pamietam, to samo wyznaczenie terminu odbylo sie ustnie z lekarzem z tego szpitala, on nam powiedzial, kiedy mamy przyjsc, skierowanie czekalo na nas na oddziale... W czasie badania oczywiscie plakala, miala wtedy roczek z hakiem i byla wystraszona - i cewnikowaniem, i obcymi ludzmi, miejscem. Personel byl ok, raczej nie przyczynial sie do jeszcze wiekszego strachu malej. pozdr Odpowiedz Link
piotrzz Re: cystografia na Działdowskiej 24.08.06, 12:14 Agnieszko! Mi powiedzieli jak zapisywałam córkę że wszystko się odbywa jednego dnia. Mnie natomiast bardziej ciekawi jak znoszą to dzieci i czy to w miare sprawnie się odbywa - my poprzednio robiliśmy na Szaserów, wszystko odbyło się w miarę sprawnie (w sumie około 2 godzin) ale Agata strasznie płakała i w ogóle bardzo to przeżyła A teraz na Szaserów podobno szwankuje aparat i jedziemy na Działdowską (4.09.) A wy kiedy? pozdrawiam Aneta Odpowiedz Link
aagulek Re: cystografia na Działdowskiej 24.08.06, 23:19 witam, jeszcze sie nie zapisalismy, bo mi powiedzieli ze mam sie zglosic na izbe przyjec i wyznacza termin, bez sensu, jak sie zapisaliscie?napisz na priv zeby moze nie zasmiecac forum, oki?Agnieszka Odpowiedz Link
azosiolek Sorry, że dopiero teraz piszę 28.08.06, 12:49 Dawno nie zaglądałam, a temat akurat znam. Cystografię na Działdowskiej wykonywaliśmy już kilkakrotnie. Datę mieliśmy wyznaczaną wcześniej (chodzimy do przychodni urologicznej w tym szpitalu), w dniu badania zgłaszliśmy się na izbę przyjęć, tam - wszystkie formalności, prezentacja aktualnych badań moczu, i potem na badanie. Samo badanie zwykle odbywało się dość sprawnie 1-1,5 h. Potem wychodziliśmy do domu "na przepustkę", wypis był na ogół następnego dnia. Personel w porządku. Niestety - mały jest histeryk i za każdym razem mieliśmy przy badaniu krzyk i płacz. W czwartek mamy kolejną cystografię i już się boję jego reakcji... Odpowiedz Link
aagulek dzieki 28.08.06, 22:49 za info, wreszcie ktos napisal my jeszcze przed, musimy umowic termin, dlugo sie czeka na wyznaczenie? Odpowiedz Link
azosiolek Re: dzieki 29.08.06, 17:04 To zależy od aktualnego "obłożenia" - najkrócej czekaliśmy 2 dni. My teraz mieliśmy termin wyznaczony z dużym wyprzedzeniem, ale to dlatego że chcieliśmy badanie robić już po urlopie. Odpowiedz Link
madziulec Re: mamy wyznaczony termin 29.08.06, 22:52 Spoko, przeciez tyle osob bedzie trzymac kciuki Odpowiedz Link
aagulek Re: cystografia na Działdowskiej 30.08.06, 19:37 ehhh Magda, ja jestem przekonana, ze Ona nadal go ma...obym sie mylila, wtedy mozecie mnie zlinczowac za pesymizm..jakos sie wole pozytywnie rozczarowac..buzka,Aga Odpowiedz Link
piotrzz my już po cystogrfii na Działdowskiej! 04.09.06, 16:21 I hura! refluks po jednej stronie się cofnął! (był II st) ale został jeszcze po jednej stronie I st. Wszystko się odbyło bardzo szybko, poszliśmy odrazu do rentgena na I p. tam załatwiliśmy formalności i odrazu "na stół", pielęgniarki bardzo miłe a po ok. 10 min. dostaliśmy wynik. Agata ryczała wniebogłosy ale takie są jej zwykłe reakcje. Życzę wam powodzenia i pozdrawiam! Aneta Odpowiedz Link
aagulek Re: my już po cystogrfii na Działdowskiej! 04.09.06, 23:54 no to dobrze, ze macie to za soba, fajnie, ze sie cofnal... czyli nie musi byc przyjecia na izbie?ze skierowaniem na I pietro? o ktorej byliscie? z kiedy mialas ostatni wynik posiewu?bo telefonicznie mowili ze wazne tydzien, tak jest?pozdrawiam,Agnieszka Odpowiedz Link
piotrzz Re: my już po cystogrfii na Działdowskiej! 05.09.06, 14:46 Pojachaliśmy tam na 8 rano, w rejastracji na dole kazali nam od razu pójść do rentgena na I piętro. Tam w rejestracji wzieli skierowanie, spisali wszystkie dane i poszliśmy na badanie do następnego pokoju. Posiewu ode mnie nie chciali, tylko pielęgniarka zapytała czy posiew jałowy odpowiedziałam że tak, (posiew mieliśmy robiony 1,5 tyg. wcześniej) Odpowiedz Link
aagulek Re: cystografia na Działdowskiej 11.09.06, 18:35 juz po, pozytywna opinia co do obslugi Odpowiedz Link