igaigi 14.06.08, 13:44 Jakie mieliście/miałyście? Sama nie wiem nad czym przysiąść... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiunia62 Re: Jakie pytania na egzamin na naucz. kontraktow 14.06.08, 14:07 witaj w klubie :) też się boję troszeczkę.. myslę, że pytania będą np. ze statutu szkoły, podstawowe informacje o szkole (kto zarządza) i o swojej pracy. Odpowiedz Link
teacherka Re: Jakie pytania na egzamin na naucz. kontraktow 14.06.08, 18:41 Nie ma sie czego bac! Pytania moga byc na temat organizacji szkoly, jej statutu, ale czesto w ogolnie ich nie ma:)) Szczegolnie jestli macie fajna dyrekcje:)) powodzenia!! Odpowiedz Link
mitta Re: Jakie pytania na egzamin na naucz. kontraktow 14.06.08, 18:44 Kiedy byłam opiekunem stażystów podawałam im wcześniej pytania - porozmawiaj o tym ze swoim opiekunem. Powodzenia. Odpowiedz Link
igaigi Re: Jakie pytania na egzamin na naucz. kontraktow 14.06.08, 22:39 Dzięki za odzew. Konsultowałam się z opiekunem stażu i akurat pyatniami od niej tak sie nie martwie, bo sama coś sobie mam opracować. Gorzej z pytaniem od dyrekcji ;) Odpowiedz Link
teacherka Re: Jakie pytania na egzamin na naucz. kontraktow 14.06.08, 22:59 popatrz tez na literka.pl Odpowiedz Link
ewtro Re: Jakie pytania na egzamin na naucz. kontraktow 17.06.08, 17:42 Nauczyciel stażysta podczas spotkania z komisją prezentuje sprawozdanie z realizacji planu rozwoju zawodowego i odpowiada na pytania członków komisji dotyczące wymagań określonych w § 6.2. W rozmowie zostaną poruszone następujące zagadnienia: * znajomość organizacji, zadań i zasad funkcjonowania szkoły, w której nauczyciel odbywał staż; * umiejętność omawiania zajęć obserwowanych i prowadzonych przez siebie; * dotyczące znajomości środowiska uczniów. Jakich pytań może się spodziewać? Na przykład: 1. Proszę wymienić i omówić krótko akty prawa wewnątrzszkolnego, na podstawie których funkcjonuje szkoła. 2. Proszę podać kompetencje rady pedagogicznej 3. Proszę przedstawić jak pan/pani rozwiązał/a sytuację opiekuńczą lub wychowawczą? Jakie zostały podjęte działania i jakie są efekty. 4. Proszę dokonać analizy lekcji przeprowadzonej przez siebie, korzystając ze swego konspektu lub scenariusza lekcji. 5. Proszę przedstawić swoje uwagi na temat lekcji przeprowadzonej przez opiekuna stażu i sformułować wnioski ewaluacyjne. 6. Proszę przedstawić swoje refleksje na temat zawodu nauczyciela. 7. Proszę opowiedzieć o sytuacji, która uważa pan/pani za sukces pedagogiczny. To z literka.pl Odpowiedz Link
ewtro Re: Jakie pytania na egzamin na naucz. kontraktow 17.06.08, 17:44 1. Jakie metody aktywne wprowadza Pani na lekcjach 2. Jakie są Pani obowiązki i funkcje jako opiekuna Samorządu Uczniowskiego 3. Proszę wymienić organy statutowe szkoły i scharakteryzować jeden z nich 4. Jakie wnioski do własnej pracy wyciągnęła Pani z obserwacji zajęć opiekuna stażu Takie kiedys ktos miał znalezione na forum jakimś ;) Odpowiedz Link
ewtro Re: Jakie pytania na egzamin na naucz. kontraktow 17.06.08, 17:47 83.15.153.174/lopata/Awans_sta_kontr_rozm_pyt.htm tu jeszcze coś Chętnie poczytam inne. Mam rozmowę 27 czerwca a Wy ? :) Odpowiedz Link
kasiunia62 Re: Jakie pytania na egzamin na naucz. kontraktow 03.07.08, 08:54 jasny gwint.Jutro mam egzamin brzuch mnie boli ;( Odpowiedz Link
kasiunia62 Re: Jakie pytania na egzamin na naucz. kontraktow 03.07.08, 22:24 przynajmniej teczkę mam w porządku.. pytania będą myślę na temat swojej pracy, niby wiem co mam mówić, gorzej jak mi słowa zabraknie, a wtedy sie denerwuję na maxa.. Odpowiedz Link
kasiunia62 JA JUZ PO!!!!!!! 04.07.08, 13:36 huraa!! Jestem sobie nauczycielem kontraktowym, lalaala miałam pytania związane z pracą na świetlicy: jakie występują problemy, co sprawia mi radość, czy lubię swoją pracę. Takie na prawdę lekkie pytanka. Ale oczywiście stresowałam sie jak głupia... Godzinę gadałam! serio! a zdawało się że 25 minut.. Odpowiedz Link
julka571 Re: JA JUZ PO!!!!!!! 04.07.08, 14:53 Gratuluję:) Zacznij myśleć już o mianowaniu:) Oczywiście żartuję. Teraz należą Ci się wakacje! Odpoczywaj! Odpowiedz Link