Dodaj do ulubionych

Jakie pytania na egzamin na naucz. kontraktowego?

14.06.08, 13:44
Jakie mieliście/miałyście?
Sama nie wiem nad czym przysiąść...
Obserwuj wątek
    • kasiunia62 Re: Jakie pytania na egzamin na naucz. kontraktow 14.06.08, 14:07
      witaj w klubie :) też się boję troszeczkę..
      myslę, że pytania będą np. ze statutu szkoły, podstawowe informacje
      o szkole (kto zarządza) i o swojej pracy.
      • teacherka Re: Jakie pytania na egzamin na naucz. kontraktow 14.06.08, 18:41
        Nie ma sie czego bac! Pytania moga byc na temat organizacji szkoly, jej statutu,
        ale czesto w ogolnie ich nie ma:)) Szczegolnie jestli macie fajna dyrekcje:))
        powodzenia!!
        • mitta Re: Jakie pytania na egzamin na naucz. kontraktow 14.06.08, 18:44
          Kiedy byłam opiekunem stażystów podawałam im wcześniej pytania -
          porozmawiaj o tym ze swoim opiekunem. Powodzenia.
          • igaigi Re: Jakie pytania na egzamin na naucz. kontraktow 14.06.08, 22:39
            Dzięki za odzew. Konsultowałam się z opiekunem stażu i akurat
            pyatniami od niej tak sie nie martwie, bo sama coś sobie mam
            opracować. Gorzej z pytaniem od dyrekcji ;)
            • teacherka Re: Jakie pytania na egzamin na naucz. kontraktow 14.06.08, 22:59
              popatrz tez na literka.pl
              • ewtro Re: Jakie pytania na egzamin na naucz. kontraktow 17.06.08, 17:42
                Nauczyciel stażysta podczas spotkania z komisją prezentuje sprawozdanie z
                realizacji planu rozwoju zawodowego i odpowiada na pytania członków komisji
                dotyczące wymagań określonych w § 6.2.

W rozmowie zostaną poruszone następujące zagadnienia:

* znajomość organizacji, zadań i zasad funkcjonowania szkoły, w której
                nauczyciel odbywał staż;
                * umiejętność omawiania zajęć obserwowanych i prowadzonych przez siebie;
                * dotyczące znajomości środowiska uczniów.

Jakich pytań może się spodziewać? Na przykład:

1. Proszę wymienić i omówić krótko akty prawa wewnątrzszkolnego, na podstawie
                których funkcjonuje szkoła.
                2. Proszę podać kompetencje rady pedagogicznej
                3. Proszę przedstawić jak pan/pani rozwiązał/a sytuację opiekuńczą lub
                wychowawczą? Jakie zostały podjęte działania i jakie są efekty.
                4. Proszę dokonać analizy lekcji przeprowadzonej przez siebie, korzystając ze
                swego konspektu lub scenariusza lekcji.
                5. Proszę przedstawić swoje uwagi na temat lekcji przeprowadzonej przez
                opiekuna stażu i sformułować wnioski ewaluacyjne.
                6. Proszę przedstawić swoje refleksje na temat zawodu nauczyciela.
                7. Proszę opowiedzieć o sytuacji, która uważa pan/pani za sukces pedagogiczny.

To z literka.pl
                • ewtro Re: Jakie pytania na egzamin na naucz. kontraktow 17.06.08, 17:44
                  1. Jakie metody aktywne wprowadza Pani na lekcjach
                  2. Jakie są Pani obowiązki i funkcje jako opiekuna Samorządu Uczniowskiego
                  3. Proszę wymienić organy statutowe szkoły i scharakteryzować jeden z nich
                  4. Jakie wnioski do własnej pracy wyciągnęła Pani z obserwacji zajęć opiekuna stażu

Takie kiedys ktos miał znalezione na forum jakimś ;)
                  • ewtro Re: Jakie pytania na egzamin na naucz. kontraktow 17.06.08, 17:47
                    83.15.153.174/lopata/Awans_sta_kontr_rozm_pyt.htm
                    tu jeszcze coś

Chętnie poczytam inne. Mam rozmowę 27 czerwca a Wy ? :)
                    • kasiunia62 Re: Jakie pytania na egzamin na naucz. kontraktow 03.07.08, 08:54
                      jasny gwint.Jutro mam egzamin
                      brzuch mnie boli ;(
                      • kasiunia62 Re: Jakie pytania na egzamin na naucz. kontraktow 03.07.08, 22:24
                        przynajmniej teczkę mam w porządku..
                        pytania będą myślę na temat swojej pracy, niby wiem co mam mówić,
                        gorzej jak mi słowa zabraknie, a wtedy sie denerwuję na maxa..
                        • kasiunia62 JA JUZ PO!!!!!!! 04.07.08, 13:36
                          huraa!! Jestem sobie nauczycielem kontraktowym, lalaala
                          miałam pytania związane z pracą na świetlicy: jakie występują
                          problemy, co sprawia mi radość, czy lubię swoją pracę. Takie na
                          prawdę lekkie pytanka. Ale oczywiście stresowałam sie jak głupia...
                          Godzinę gadałam! serio! a zdawało się że 25 minut..
                          • julka571 Re: JA JUZ PO!!!!!!! 04.07.08, 14:53
                            Gratuluję:)
                            Zacznij myśleć już o mianowaniu:)
                            Oczywiście żartuję. Teraz należą Ci się wakacje! Odpoczywaj!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka