Dodaj do ulubionych

czy X Lander to polska firma?

28.02.12, 22:12
jak w tytule
bo spotkalam pania ktora zna je z USA
jakie inne wozki sa polskiej produkcji?
Obserwuj wątek
    • gaga-sie Re: czy X Lander to polska firma? 28.02.12, 23:22
      Tak, polska firma. jest wiele innych, m.in. Navington, Implast, Jedo, Tako i wiele innych.
      • gorajka Re: czy X Lander to polska firma? 29.02.12, 10:08
        dzieki :-)
        a wie ktos moze gdzie miesci sie siedziba x landera?
        • gaga-sie Re: czy X Lander to polska firma? 29.02.12, 13:08
          W Częstochowie, to firma Deltim ( ich marki to X-lander, Navington, Delti) www.x-lander.pl/
          • tereferefretka Re: czy X Lander to polska firma? 29.02.12, 20:38
            gaga, niestety ale z Polska te wozki niewiele maja wspolnego,sa produkowane w Chinach,tylko serwisowane w Pl,
            ale firma z Polski
            • gaga-sie Re: czy X Lander to polska firma? 29.02.12, 21:00
              To też prawda, produkowane są w Chinach.
              • sylki Re: czy X Lander to polska firma? 01.03.12, 00:30
                I co raz bardziej jakościowo się do nich zniżają :/
                Zobaczymy jak załatwią reklamację mojej sis :D
                • tereferefretka Re: czy X Lander to polska firma? 01.03.12, 09:51
                  tak tylko napisalam,bo niektorym sie wydaje,ze jak polskie,to z Polski...
                  polski to on ma napis na stelazu i nic wiecej.
                  Sylki,a co sie siostrze zepsulo??
                  (btw.ogarnelam czemu boogaboo nie nadaje sie na polskie chodniki, poniewaz ta,co to przepisac nie potrafila...powozi x-landerem wlasnie,wiec obrzydzanie fajniejszej fury jak najbardziej wskazane :D)
                  • sylki Re: czy X Lander to polska firma? 01.03.12, 15:12
                    A ogólenie standardowo koła, które się kręcą w okół własnej osi zamiast jechać :D
                    Naprawiło jej się, to gdy przestała zakładać torbę i Mały urósł, no ale problem jest.
                    Dodatkowo jakieś małe pierdoły
                  • suazi1 Re: czy X Lander to polska firma? 02.03.12, 16:21
                    A w którym miejscu fajniejszej? Bo nie zauważyłam... Dlatego, że ma gondolę na rzepy do stelaża przypinaną? Czy może dlatego, że gondola na poziomie kolan? A może dlatego, że kółka rozmiaru tych od krzesła komputerowego??? A nie, nie, juz mam, bo cena odpowiednio wysoka...
                    • tereferefretka Re: czy X Lander to polska firma? 02.03.12, 17:03
                      uderz w stol....;]

ja nie wiem,ale zeby oceniac,czy cos jest fajne,czy nie-wypadaloby miec jakies zdanie na ten temat? a jakie mozna miec zdanie widzac wozek na ulicy?

jak masz 190cm to moze masz gondole na wysokosci kolan- wiem,ze wielu mamom ze wzgledu na problemy z plecami ta wysokosc odpowiada..
                      co do amortyzacji,to wybacz,ale twoj super wozek sie przy tym na ktorego sie slinilas a nazwy poprawnie przepisac nie potrafisz-najnormalniej sie chowa...

nie wiem co zlego jest w gondoli przyczepianej na rzepy? dziecko moze wypasc czy jak? raczej nie-a od x-landera i tak jest o pare ladnych cm dluzsza,a to chyba ma znaczenie?
                      o koszu na zakupy nie wspomne przez grzecznosc ;)

kazda sroczka swoj ogonek chwali,i bardzo dobrze. za to nie widze sensu krytykowania czegos-czego sie nie mialo!
                      • sylki Re: czy X Lander to polska firma? 02.03.12, 18:17
                        No tak, w gondoli Bugaboo zmieściło się bez problemu moje 13 miesięczne dziecko, w xlanderze ledwo się mieściła mając 6 miesięcy.
                        Suazi, ja cię proszę, nie oceniaj czegoś czego nie miałaś możliwości testować :)
                        • to_me Re: czy X Lander to polska firma? 02.03.12, 19:54
                          Licytujecie się o fajniejszy wózek, jak niektórzy faceci, o to, czy lepsze jest BMW, czy Mercedes. Nie każdego stać na Stokke i tak samo- nie każdy, kogo stać, musi od razu ten wózek chcieć. Przecież nie jest bez wad, bo nic nie jest i licytacja, co jest fajniejsze średnio odpowiada rzeczywistości.

A co do produkcji w Chinach, niestety, coraz trudniej jest dotrzeć do rzetelnej informacji, skąd naprawdę pochodzi produkt :( A szkoda, wielka szkoda.

• suazi1 Re: czy X Lander to polska firma? 02.03.12, 20:04
                            Mnie coraz częściej rożśmiesz i zaskakuje (nie wiem co bardziej) fakt, że te same części produkowane u naszych wschdnich przyjaciół są z jednakowym upodobaniem montowane w wózkach za 1000, jak i za 10000 zł. Taka prawda, a kto jest naiwny, ten daje sie naciągać...
                          • sylki Re: czy X Lander to polska firma? 02.03.12, 20:34
                            Czekaj, czekaj, a gdzie ja wymieniłam stokke?
                            Jaka licytacja, widzisz mogę oceniać, bo miałam styczność z obiema markami, więc wiem co piszę. A to co zaprezentowała nam Suazi, po prostu jest śmieszne i tyle.

Rozumiem, że nie każdego stać na Stokke, wiesz mnie też nie, ale poszczęściło mi się dzięki paru osobom, którym jestem ogromnie wdzięczna i mam wózek o jakim marzyłam.

Co do Bugaboo, nie trzeba mieć 3 tys, by móc go posiadać :)

Co do Chin, to bardzo dużo wózków jest tam produkowanych, więc nie demonizowałabym.
                            Bugaboo z tego co wiem też, a Stokke produkuje tam tekstylia.
                        • suazi1 Do obu 02.03.12, 19:59
                          Mylicie się, miałam okazję widzieć ten wózek na żywo, nawet go prowadzić, no i sorry, ale nie zrobił na mnie wrażenia. Poza tym nie widzę sensu kupowania tak drogiego wózka z kilku przyczyn:
                          -nigdy nie odzyskałabym nawet połowy tego, ile za niego miałabym zapłacić
                          -zużywa się tak samo jak wszystkie inne wózki
                          -tu gdzie mieszkam, czyli nad morzem, taki wózek nie daje sobie po prostu rady
                          -nie jeździłam nigdy wózkiem po zakupy, więc wybaczcie moja ignorancję dla boogaboo po raz kolejny
                          -moja córka jest drobnym dzieckiem, więc niepotrzebna jej była nie wiadomo jak duża gondola, znowu wybaczcie...
                          Myślę, żę jeżeli firma woła za wózek tak wygórowaną kwotę, mogłaby się pokusić o bardziej wyrafinowane rozwiązania niż rzepy. Piszę to nie jako przeciętny użytkownik wózków, ale jako osoba zajmujaca sie na codzień wzornictwem przemysłowym. Doprawdy nie wiem co w tym wózku wymaga tak dużych nakładów pieniężnych? Plastki odlewane w Chinach czy gumowe kółka robione w tym samym kraju? A może wyhaftowanie logo? Oświećcie mnie,
                          Poza tym wolałam pieniądze wstępnie odłożone na boogaboo przeznaczyć na chariota. I uważam, że to była najlepsza decyzja.
                          Tak na marginesie: po raz pierwszy spotykam matkę, która ponad roczne dziecko woziła w gondoli... :D
                          • sylki Re: Do obu 02.03.12, 20:40
                            A gdzie ja dziewczyno napisałam ze woziłam, pokazałam tylko jaka różnica jest w wielkości, no ale jak ktoś lubi chrzanić od rzeczy :D
                            -Wiesz ja zapłaciłam za niego ileś tam i za tyle samo go sprzedałam, no ale ja z tych które wolą bdb jakości wózek niż marne coś.
                            -hahah nad morzem ten wózek właśnie daje sobie rewelacyjnie radę, no ale nie miałaś widocznie możliwości wypróbowania jego możliwości
                            -Moje dziecko też nie duże(choć duże się urodziło), ale dużo mam chce duże gondole, ja niekoniecznie, mi to obojętne.
                            -Jakbyś go prowadziła to wiedziałabyś co w nim jest takiego fajnego, a to że jesteś osobą zajmującą się czymś tam, uwierz, że zapewne ci którzy zaprojektowali ten wózek również mają specjalistów.

Owszem jak każdy wózek posiada wady, ale to co ty napisałaś na sąsiednim forum jest po prostu śmieszne.
                            Lepiej by było jakbyś napisała, to co wyżej i tyle.
                            • agnes_nyc Re: Do obu 02.03.12, 21:22
                              Pani pisala o bee ze gowno warte cameleona pewnie na oczy nie widziala bo to co pisze to bzdury :(

po pierwsze za wozki z wyzszej polki cenowej nigdy nie stracisz to raz
                              a nawet czesto mozna zarobic jak kupisz w dobrej cenie
                              ja mialam dwa wozki cameleony jeden sprzedalam nic nie stracilam

cameleon wprost stworzony jest do jezdzenia po plazy
                              bee to poreczna spacerowka

niestety polska zawsze bedzie zacofana i dla niektorych wozki z wyzszej polki to szpan a w innych krajach europejskich niestety taki wozek no norma ale to trzeba byc i widziec

szkoda pisania
                          • tereferefretka Re: Do obu 02.03.12, 22:36
                            ooooj suazi odpusc.nie mialas a opinie wydajesz...

przepraszam bardzo, twoj x-lander rowniez z chin pochodzi.sprawdz sobie.
                            • sylki Re: Do obu 03.03.12, 09:49
                              Oj tam, Suazi nawet go prowadziła (pewnie po sklepie) więc może wydawać opinię, gdyż ponieważ, zajmuje się tym czym sie zajmuje i ona wie przecież jak to z bugaboo jest ;)
                              hmmm a może jednak z boogaboo :P
            • silje78 Re: czy X Lander to polska firma? 03.03.12, 13:37
              wymień firmy, które nie produkują w chinach...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka