Dodaj do ulubionych

bugaboo bee czy cameleon?

26.12.13, 13:29
Chwilowo nie mogę podjąć decyzji, czy bee czy cameleon... obejrzalam inne watki na ten temat, ale nie rozwiazuja one moich watpliwosci.
Dziecko urodzi się pod koniec maja, mieszkam na poludniu Francji, wiec jest raczej cieplo - czy "gondola" w bee nada sie dla takiego maluszka latem? bo ona wyglada bardziej jak taki spiwor, wiec sie boje, ze mi sie dziecko ugotuje... ale tez czy gondola cameleona nie bedzie za ciepla?
czy z bee da sie lazic po blocie? tzn, zamierzam chodzic na spacery nad rzeke gdzie sciezka nie jest wybrukowana, a blotnisto-piasczysto-trawiasta... wiec moze lepszy cameleon, ktory ma wieksze kola?
chcialabym bee bo jest mniejsze, a mam maly samochod (Toyota Yaris) i duzo laze po miescie, ale nie wiem jak to jest z ta pseudo gondola dla noworodka oraz czy kola zniosa moje spacery...
Obserwuj wątek
    • Gość: annulka79 Re: bugaboo bee czy cameleon? IP: *.internetia.net.pl 26.12.13, 16:34
      Jako jedyny wózek dla noworodka to moim zdaniem Cameleon. Maluch w gondoli nie będzie musiał być otulony i mimo zacisznego miejsca będzie miał przestrzeń. Amortyzacja jest o wiele lepsza niż w Bee a po przełożeniu rączki tak by duże koła były z przodu jedzie jak czołg po nierównościach (oczywiście manewruje się wtedy gorzej). Spacery nad rzeką czy też po mieście to zapewne nie równiutkie powierzchnie? W takim wypadku wybrałabym Cameleona. W dodatku jak odepniesz te duze koła to wcale nie jest taki duży.
      • the.anna.magda Re: bugaboo bee czy cameleon? 26.12.13, 19:48
        dzięki! :-)
    • minininja Re: bugaboo bee czy cameleon? 29.12.13, 13:27
      Lepiej wziąć Cameleona. Dla noworodka gondola będzie dużo lepszym rozwiązaniem niż kokon w Bee... No i na spacery nad rzeką też Cam będzie dużo lepszy. Tam można właśnie jeździć z dużymi kołami do przodu lub nawet specjalnie na spacery w takich terenach dokupić przednie koła terenowe (mam i się super sprawdzają w błocie, lesie i na nieubitym śniegu, mają tylko jedną wadę - nie są skrętne).
    • the.anna.magda bugaboo cameleon3 breezy sun canopy 01.02.14, 18:05
      kupilam zatem cameleona. teraz sie zastanawiam czy dokupic bugaboo cameleon3 breezy sun canopy. mieszkam na poludniu Francji, dziecko urodzi sie w maju, od czerwca do wrzesnia bedzie tu paskudny ukrop, czyli akurat jak maly bedzie bardzo maly...

czy ktos uzywal tego ustrojstwa i czy sie mu sprawdzilo?
      • koala0405 Re: bugaboo cameleon3 breezy sun canopy 02.02.14, 13:04
        zapytaj na forum wózkomania
        ja do bugaboo bee na upalne lato kupiłam przedłużaną budkę
        mam nadzieje ze się sprawdzi
        tu moje zdjęcia:
        pokazywarka.pl/1xg2xl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka