Dodaj do ulubionych

X-lander X1 i XA

13.03.06, 23:23
Witam!
Bardzo proszę o opinie (zarówno pozytywne jak i negatywne) użytkowników wózków
X-lander. Chodzi mi głównie o modele X1 i XA. Chodzi mi o użytkowanie tych
wózków zarówno w wersji z gondolką, fotelikiem jak i spacerową.

Z góry dziękuje za wszystkie posty.
Pozdrawiam,
Łukasz
Obserwuj wątek
    • shanties Re: X-lander X1 i XA 14.03.06, 16:08
      też jestem ciekawa opini użytkowników
      Pozdrawiam
      • mamaly Re: X-lander X1 i XA 15.03.06, 11:25
        te modele nie mają regulowanych podnóżków a dla niektórych dzieci są bardzo
        ważne. Moja córka do wieku dwóch lat spała lub kimała na spacerach i musiała
        mieć wtedy podniesiony podnóżek, bo inaczej było jej niewygodnie. Zresztą
        spróbujcie się przespać ze zwsającymi nogami. Choć oczywiście są i dziecie
        które po skończeniu 6 miesiecy nie śpią już na spacerach.

A.
        • 0902b Re: X-lander X1 i XA 15.03.06, 11:54
          XA ma już regulowany podnóżek, sprawdzałam w sklepie bo też wydaje mi się to
          ważne.Chcę kupić właśnie XA albo X3, zastanawiam się który wybrać. Przewagą XA
          są obrotowe przednie koła, przez co naprawdę lekko się skręca, sprawdzałam w
          sklepie. Może ktoś z użytkowników tych wózków nam doradzi co jest lepsze.
        • levti Re: X-lander X1 i XA 15.03.06, 20:44
          Mnie tez interesuje X-lander X1 i z tego co sie orientowalam,to maja juz
          produkowac z regulowanym podnozkiem.
    • lkarp Re: X-lander X1 i XA 15.03.06, 17:48
      Czy naprawdę nie ma żadnego użytkownika tych wózków na forum??
      • kamilla29 Re: X-lander X1 i XA 15.03.06, 20:38
        Ja posiadam x3(spacerówkę) od miesiąca.Jestem zadowolona,a niania która wiecej
        nim jeżdzi wprost zachwycona,że tak lekko się prowadzi i taki miękki na
        dziurach.Jeżeli chodzi o przednie koła to ma on lekko skretną przednią oś,co mi
        przy skrecaniu wystarcza.Wiadomo że skrętnością nia dorównuje trójkołówce z
        obrotowym kołem która skręca w miejscu ,ale dla mnie ok.Wózek ma bardzo
        obszerne siedzisko i oparcie.Moj syn ma teraz super wygodnie nawet w
        kombinezonie,a bez kombinezonu to potrafi sie w nim nawt w poprzek rozwalic(ma
        13 miesięcy)Przetestowałam go ostatnio nawet pod stokami Alp w Austrii-po
        śniegu szedł jak czołg.Z tego co sie orientuje to jednak zaprzestano ich
        produkcji i można juz tylko kupić to co pozostało w sklepach.
        • madziarna1 Re: X-lander X1 i XA 18.03.06, 20:50
          Cześć,

ja wraz z moja córą jestesmy posiadaczkami wóżka XA. Użytkujemy go już od
          sierpnia 2005 r. i jeszcze na niego nie narzekamy. Córka (7,5 m-ca)nadal jeżdzi
          w gondoli, choć jak kupowałam to zastanawiałam się czy nie będzie później za
          mała, ale jest w porządku. Przednie skrętne kółka z możliwością blokady są
          super. Model, który mamy jest z tych pierwszych i w nim nie ma regulowanego
          podnóżka. Do tego stelaża mam kupiony fotelik Maxi-cosi - też fajna sprawa, do
          sklepu czy do lekarza - wpinasz i jedziesz.
          Pozdrawiamy, M
          • monikaaleksandra Re: X-lander X1 i XA 11.04.06, 09:40
            Ile kosztuje ten wózek? (wersja XA?) Chcę go kupić w salonie w Częstochowie.
            Będę wdzięczna za pomoc.
            • sakerloff XA 12.04.06, 00:23
              sama spacerówka XA kosztuje 895 zl ,gondolka 360. Sama jestem z Czestochowy i
              wlasnie w salonie zamowilam sobie ten model, ktory mam nadzieje odebrac w I
              polowie maja;)
    • lara_lou Re: X-lander X1 i XA 12.04.06, 09:38
      Witam :-)
      My użytkujemy XA - jesteśmy bardzo zadowoleni (zarówno my jak i Mały).
      Kupiliśmy cały komplet spacerówkę, gondolkę i fotelik Maxi Cosi. Teraz Mały
      skończył pół roku i ponieważ zrobiło się cieplej to przesadziliśmy go do
      spacerówki - bardzo mu się podoba ogldąnie świata a nie tylko nieba :-)
      Przy zakupie szukaliśmy wózka, który można łatwo składać co ułatwi znoszenie go
      z 3-go piętra ;-)a tu stelaż jest stosunkowo lekki i łatwo się składa a
      gondolkę lub fotelik można znieść oddzielnie. Wózek jest lekki w prowadzeniu i
      manewrowaniu - te obrotowe kóła - ułatwiają poruszanie się po sklepie i po
      równych chodnikach.
      Wady - jak dla mnie trochę wąska gondolka - szczególnie zimą gdy dziecko jest
      grubo ubrane i jeszcze przykryte kocykiem.
      Pozdrawiam
      • paproszek57 Re: X-lander X1 i XA 16.07.06, 11:33
        ja jestem zainteresowana xa, wczoraj go ogladałam i bardzo mi sie podoba, no i
        oczywiscie cena jest atrakcyjna, może jeszcze ktoś z użytkowników coś doda?
        • miloszkowa4 Re: X-lander X1 i XA 16.07.06, 21:59
          Byłam prawie przekonana do kupna x-landera XA ale Pani w sklepie zwróciła moją
          uwage na fakt, że aby wypiąć pałąk trzeba zdjąć budę (zaczep pałąka jest na tej
          samej szynie co buda) i to skutecznie mnie zniechęciło do jego kupna (nie
          wyobrażam sobie takiego zdejmowania pałąka przy dziecku już chodzącym).
          Wykonanie (tapicerka i plastikowe elementy) też bez rewelacji, przy budzie
          miałam wrażenie że jak za bardzo ją naciągnę to coś pęknie, dodatkowo buda dosyć
          płytka, przy spacerówce konieczna parasolka (to już obserwacja mam na moim
          osiedlu które posiadają x-landery). Ale wózek fajnie się prowadzi i to jego duży
          plus, łatwo się podbija nawet z ciężkim dzieckiem. Fajny był model X3 ale już
          nie produkują
          Pozdrawiam
          Basia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka