Dodaj do ulubionych

adapter do Emmaljungi

03.04.06, 11:21
Czesc Dziewczyny!
Czy ktoras ma do sprzedania adapter do emmaljungi( potrzebny, zeby zamontowac
fotelik Romera)Prosze o info.
Obserwuj wątek
    • kumakk Re: adapter do Emmaljungi 01.06.06, 00:36
      Wczoraj udalo mi sie kupic nowy - jezeli jestes nadal zainteresowana to moge
      podac namiary.
      • martulka79 Re: adapter do Emmaljungi 01.06.06, 09:54
        Witaj! Ja tez juz zamowilam w sklepie internetowym www.bobowozki.pl. Zaplacilam
        70 zl i jeszcze potrzebuje tzw. klik-klaka. Moze wiesz, gdzie mozna go kupic!?
        Pozdrawiam!
        • kumakk Re: adapter do Emmaljungi 01.06.06, 10:23
          Skontaktuj sie z importerem fotelikow www.roemer.pl/
          Panie sa wrecz nieprawdopodobnie mile, wysylaja za zaliczeniem pocztowym niemal
          natychmiast i jeszcze sprawdza czy pasuje do danego modelu wozka :) Ja dostalam
          na drugi dzien po zlozeniu zamowienia (calosc czyli dwa elementy z przesylka
          138 zl)
          • martulka79 Re: adapter do Emmaljungi 01.06.06, 12:01
            ok, wielkie dzieki!
            • i.n.f.i.n.i.t.y Re: adapter do Emmaljungi 01.06.06, 12:22
              Mam wózek Emmaljunga SMART DUO COMBI i mam zamiar kupić fotelik samochodowy,
              dlatego chciałabym się dowiedzieć czy do tego wózeczka pasuje tylko fotelik
              Roemer , bo gdzieś przeczytałam, że również Maxi-Cosi Cabrio. Zastanawiam się,
              który ewentualnie byłby lepszy? Mam jeszcze pytanko czy ten adapter z
              www.bobowozki.pl. jest na specjalne zamówienie bo nigdzie go tam nie widziałam
              i jeszcze jedno, co to jest ten tzw. klik-klak do czego służy. Fotelik i cały
              ten osprzęt mam będę zamawiać na Internecie i boję się bardzo, że nie poradzę
              sobie z montażem. Kumakk napisałaś, że zamawiałaś u importera czy 138 zł
              kosztował adapter i klik-klak? Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam
              • martulka79 Re: adapter do Emmaljungi 01.06.06, 16:03
                Sprawa wyglada tak:
                Moze byc tez fotelik Maxi-Cosi, ale podobno do niego jest wiekszy adapter i
                wyglada smiesznie jak drewniane krzeselko pod fotelkiem(tak powiedzial mi
                sprzedawca)Nie wiem nie widzialam.
                Fotelik Romer jest bardzo dobrej klasy, jest dosc drogi(ja kupilam uzywany na
                allegro).
                Na stronie www.bobowozki.pl maja takie adaptery, ale trzeba Pania na gg
                zagadac.
                Ten klik klak jest do zamocowania fotelika(z tylu), zeby sie nie
                ruszal,poniewaz jak zamontuje sie sam adapter to fotelik jest niestabilny.
                (niezbedny element niestety)W sklepie kosztuje okolo 50zl,
                Nie wiem czy dobrze to wszystko opisalam. Ale nie jest to trudne do
                zamontowania i napewno sobie poradzisz.
                Pozdrawiam. Jak masz jeszcze pytania to wal smialo:)
                • kumakk Re: adapter do Emmaljungi 01.06.06, 19:01
                  Male resume:
                  1) do Emmaljungi mozna zamontowac zarowno Maxi Cosi jak Romera. Ja wybralam
                  Romera bo moja szczegolnie dokladna kolezanka z Niemiec wynalazla w tamtejszych
                  testach, ze Romer Baby Safe Plus wypadl w czyms tam ciut lepiej :)
                  2) do tych dwoch roznych fotelikow podchodza dwa rozne typy adapterow
                  3)kupujac adapter trzeba podac do jakiego typu fotelika i do jakiego typu wozka
                  (ja kupowalam do edga akurat) i przemile panie sprawdzaja na miejscu czy na
                  pewno pasuje
                  4)adapter sklada sie z 2 elementow - jeden to powyginany pret metalowy do
                  wpinania w stelaz, drugi to mocowany na nim element plastikowo-metalowy do
                  wpinania fotelika. Ja kupilam jako calosc, ale slyszalam, ze w niektorych
                  sklepach oszukuja klienta i sprzedaja tylko jedna z tych czesci - FOTELIK JEST
                  PRAWIDLOWO ZAMOCOWANY DOPIERO PO ZAMONTOWANIU OBU TYCH ELEMENTOW!
                  5) ja zaplacilam za komplet 124 zl plus wysylka - nie wiem jak ceny sklepowe.
    • i.n.f.i.n.i.t.y Re: adapter do Emmaljungi 01.06.06, 19:40
      Barrrrrrrrdzo dziękuję za odpowiedź.Pozdrawiam
    • llilly Re: adapter do Emmaljungi 02.06.06, 10:36
      Te adaptery do Maxi-cosi ciężko dostać, do Romera łatwiej.Polecam polowanie na
      Romery z tzw. "zeszłorocznej kolekcji"- termin "kolekcja" :-)))) dotyczy
      wyłącznie koloru tapicerki (!) a koszt fotelika w takowym, zeszłorocznym
      kolorze jest niższy o jakieś 100-140zł.Pozdrawiam serdecznie.
      • llilly P.S. 02.06.06, 10:40
        Wielkie dzięki za opis tego adaptera, nigdy bym nie wpadła na to, że on jest
        dwuelementowy :-)))) a właśnie dziś mam go odebrać.
        • kumakk Re: P.S. 02.06.06, 11:25
          wlasnie jeden adapter emmaljunga-maxi cosi jest wystawiony na allegro, wiec
          jezeli ktos szuka to ma okazje :)
        • kumakk Re: P.S. 02.06.06, 11:28
          jezeli chodzi o tansze Romery to na niemieckim ebaju mozna kupic o polowe
          taniej uzywane w swietnym stanie a cena nowego w sklepie to tez 95-130 euro
          (zalezy od tapicerki), wiec sporo taniej niz u nas.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka