Dodaj do ulubionych

spacerówka, duże koła, składanie bez brudzenia się

02.10.06, 13:53
Witam serdecznie!

Mam taki dylemat: z obecnym wózkiem trudno przechodzić mi przed tory
tramwajowe, kółka blokują się w szczelinie miedzy betonową płytą i szynami.
Pomyślałam, że dobrze byłoby wózek wymienić na taki z duzymi kołami, ale
tutaj mój mąż oponuje - kiedyś mieliśmy dużego Mikrusa na paskach i przy
składaniu go Rafał zawsze brudził sobie ręce, a czasem i spodnie - słowem, on
jest za spacerówką typu parasolka.

Proszę o radę - z tańszych parasolek z dużymi kółkami wypatrzyłam Coneco
Twister:
www.czarodziej.pl/sklep/produkt/coneco_wozek_spacerowy_model_twister.html
Podoba mi się także Coneco Solar:
www.bobowozki.pl/product_info.php?manufacturers_id=40&products_id=454
A teraz zaintrygował mnie wózek Viki Jedo (Jędroch) tyle, ze nie widziałam go
na żywo:
www.bobowozki.pl/product_info.php?manufacturers_id=4&products_id=461
A może macie jeszcze jakieś inne propozycje? Dla mnie priorytetem są duże
(albo chociaż grube) koła, dla męża - nieuciążliwe składanie.

Abuba

Obserwuj wątek
    • parole_parole Re: spacerówka, duże koła, składanie bez brudzeni 02.10.06, 17:54
      Jak na spacerowke, to duze kola ma Chicco ct 0.4. Sklada sie latwo, jak
      parasolka. Czy rece sie brudza, to nie wiem, bo nie mam tego wozka, sama sie nad
      nim zastanawiam.
      • kaaaroo chicco ct 0.4 05.10.06, 10:21
        Mam ten wózek od dwóch tygodni, jestem bardzo zadowolona :) Ma duże koła
        (średnica prawie 20 cm, grubość ok. 5 cm), składa sie jak parasolka, tylko wagą
        przypomina bardziej spacerówkę (ok. 10 kg) i przez te koła jest szerszy po
        złożeniu, ale przednie koła do transportu można bardzo łatwo zdjąć. Ręce nie
        brudzą się podczas składania ;) Moje dziecko i ja bardzo lubimy ten wózek!
        Warto mu się przyjrzeć dokładnie!
    • laicrist Re: spacerówka, duże koła, składanie bez brudzeni 02.10.06, 21:48
      Z parasolek taka jest ładna - nie wiem, jak się sprawdza, ale wygląda fajnie ;-)
      www.allegro.pl/item128798211_graco_parasolka_mosaic_blackwell_folia_promocja_.html
      A jeśli idzie o wózek, to musi to być wózio typu parasolka? O taki na przykład
      www.allegro.pl/item128798216_ultima_plus_outdorsports_folia_gratis_promocja_.html
      fajnie się składa (wsadzasz paluchy pomiędzy te brzdynksy na ramie pomiędzy
      pałąkiem i budką, ciągniesz, i gotowe, złożony) i kółka wyglądają na niemałe.
      Myśmy z synem jeździli podobnym (graco)i było OK do czasu, aż go nie połamał.
      Sądząc po cenie, to jest to wózek na jedno dziecko... ale z drugiej strony to
      za taką cenę, to może go nawet dziecko zamęczyć, byleby było wygodnie.
      • abuba Re: spacerówka, duże koła, składanie bez brudzeni 03.10.06, 17:41
        Wielkie dzięki, dziewczyny!

Postaram się jutro zajrzeć do jakiegoś sklepu z wózkami i przyjrzec się Waszym
        propozycjom.
        Przyznam się, że ostatnio w sklepie Chicco Ct 04 omiotłam tylko wzrokiem - miał
        przekrzywioną wkładkę pod glówkę i wyglądał niestarannie. Przyjrzę mu się
        blizej! Za to podobał mi się Chicco ct01, ale to juz inna kategoria cenowa:(

A ta oferta Graco Ultima! Naprawdę okazja cenowa - nawet gdyby się popsuł po
        roku, to nie byłoby szkoda. Tyle, ża aukcja już zakończona. Pocieszam się
        tylko, że kolor nie był za szczególny - taki jak ten:
        www.allegro.pl/item131935634_ultima_plus_outdorsports_folia_gratis_promocja_.html
        (tylko tutaj są chyba inne kółka, nie są chyba gumowe)

Abuba

• koma.edziecko Re: spacerówka, duże koła, składanie bez brudzeni 03.10.06, 17:26
      Nie kupuj Graco,miałam dwa modele i obydwa były beznadziejne,trzeszczące z
      zerową amortyzacją.
      Myślę że w Twoim przypadku sprawdzi się Chicco CT 0,4 ma szerokie duże kółka i
      jest składany w parasolkę,teraz też jest fajna wersja zimowa ze śpiworkiem w
      komplecie.
      • abuba Re: spacerówka, duże koła, składanie bez brudzeni 03.10.06, 17:48
        Uff, Koma, ales mnie zmartwiła. Właśnie już zadowolona puściłam wyżej odpowiedź
        do dziewczyn, i dopiero przeczytałam Twój post. Muszę zobaczyć to Graco Ultima,
        być może tylko w teorii przedstawia się dobrze - bo niby ma gumowe kółka i
        amortyzację. Trzeba by go zobaczyc, tylko może być ciężko, bo to zeszłoroczny
        model...
    • odysse coneco solar 04.10.06, 09:29
      mam i ze skladania normalnie jesten zadowolona, tak jak z wiekszych kolek,
      fajnej oslonki na nogi i folii przeciwdeszczowej, wygodnego duzego i dlugiego
      siedziska, pasa dzielnego

normalnie ze wszystkiego prawie (no bo jak ktos mial do tej pory taki wielki
      stabilny wozek to sie wydaje ze spacerowka parasolka zaraz sie rozleci:) ale
      nie rozleciala sie a byla testowana w gorkach i na wroclawskich chodnikach:)

pozdrawiam i satysfakcji z wyboru zycze
      • ggww Re: coneco solar 09.10.06, 15:49
        Witam równiez mam Coneco Solar juz ponad 2 miesiące i jestem naprawde bardzo
        zadowolona ma duze kólka i bardzo łatwo jest go podbijać na krawęzniki no i
        bardzo łatwo i szybko sie go składa,ma cieplutką osłonkę na nózki a idzie
        zima,no i fajną osłonke przeciwdeszczową przypinaną do budki
        Bardzo dobrze sprawdza sie po wyboistych,krzywych chodnikach no i dzieckiem tak
        nie trzesie -amortyzacja na 4 koła.
        Polecam
        • abuba Re: coneco solar 12.10.06, 13:33
          Hej Dziewczyny!

Powiem, na czym stoję:
          Coneco Twister nie udało mi się zobaczyć. Graco odradzono mi w sklepie, kiedy
          przedstawiłam problem torów tramwajowych, opinie na forum też raczej są na nie
          (choć akurat model Ultima miał dobre oceny). Jędrocha nie było w żadnym z
          odwiedzonych przeze mnie sklepie.

Przyjrzałam się więc Chicco Ct.04 i Coneco Solar. Cena praktycznie ta sama
          (przynajmniej w realu, bo na Allegro Chicco jest tańsze). Wybrałam Coneco
          Solar - chyba bardziej mi się po prostu spodobał, a potem wyszukałam argumenty
          za ;)
          Wg mnie Solar fajniej się składa - kółka idą na jedną stronę, w chicco na dwie
          strony. Czyli jak koła się pobrudzą jakimś błotem, to łatwiej na kółka włożyć
          jakiś worek foliowy i wrzucic wózek do bagażnika samochodu.
          Bardziej podobała mi się regulacja oparcia - w solarze można zrobić to jedną
          ręką bez zbytniego schylania się, w chicoo trzeba angażowac dwie ręce - no ale
          przecież nie majstruje się przy oparciu przez cały czas...
          W Chicco za to bardziej podobał mi się długi podnóżek - moja córka czasem śpi w
          wózku, i w chicco chyba byłoby jej wygodniej.

Koniec końców wysłałam jeszcze męża, żeby sobie poskładał i pooglądał te wózki.
          Był w innym sklepie niż ja, Chicco obejrzał (bardzo mu się podoba) a Solara nie
          było. Sprzedawczyni powiedziała, że z Coneco kończą współpracę i już nie będą
          sprowadzac ich wózków, ponieważ miały dużo usterek.
          I teraz nie wiem... Czy ta sprzedawczyni mówiła prawdę, czy głupoty...
          Czytałam kilka postów o tym, ze w Solarze kółka sie psują, to chyba były
          wypowiedzi z sierpnia, może coś firma zmieniła, zeby te awarie się nie
          zdarzały...
          A.....!
          • ffiill Re: coneco solar 12.10.06, 13:44
            abuba napisała:

Sprzedawczyni powiedziała, że z Coneco kończą współpracę i już nie będą
            > sprowadzac ich wózków, ponieważ miały dużo usterek.
            > I teraz nie wiem... Czy ta sprzedawczyni mówiła prawdę, czy głupoty...
            > Czytałam kilka postów o tym, ze w Solarze kółka sie psują, to chyba były
            > wypowiedzi z sierpnia, może coś firma zmieniła, zeby te awarie się nie
            > zdarzały...

Moja siostra ma Coneco i już dwa razy odsyłała do Krakowa (bo tam kupiła przez
            sklep internetowy czy allegro). Raz - na samym poczatku był jakiś problem z
            kłkami, a teraz jakieś nity pękły.
            • abuba Re: coneco solar 12.10.06, 13:58
              ffiill, dowiedz się od siostry, jaki ma model coneco, proszę...
              • ffiill Re: coneco solar 12.10.06, 14:47
                Coneco Twister
              • nika1228 Re: coneco solar 19.10.06, 13:12
                ja miałam coneco twister przez prawie rok, byłam super zadowolona, nic się nie
                psuła, córka miała wygodnie, prowadził sie świetnie składał łatwo zamieniłam go
                na mniejszy model spacerówki z mniekszymi kołami bo zaczęło mi być ciężko nosić
                go po schodach z córką w środku (wózek waży 10 kg) obecny trottine galileo waży
                6 więc to spora różnica, ale z czystym sumieniem mogę polecić twistera - solar
                ma znacznie mniejsze koła no i z tyłu sa one pojedyncze
                • mak4701 Re: coneco solar 25.10.06, 12:44
                  Kurcze dziewczyny ja natomiast napalilam sie na wozek SOLAR i teraz zglupilam sie:) Czy kupowac czy nie? W zasadzie tylko mowicie o coneco ze cos nie tak a solar? mniej na odpowiedzi na nie. Co radzicie?
                  • ffiill Re: coneco solar 25.10.06, 16:10
                    Siostra odebrała Coneco Twist ponownie z serwisu (znaczy się odesłał sprzedawca
                    internetowy). Miała do naprawienia jakies nity. Tymczasem w ramach gwarancji
                    wymieniono koła (szok), całą amortyzację, porwany kosz na zakupy, jakiś pałąk i
                    coś jeszcze (nie pamiętam) - więc patrząc z jednej strony - serwis jest bardzo
                    OK, ponieważ wymienili więcej niż się zgłosiło, ale z drugiej strony pokazuje
                    to jak wiele rzeczy producent uznał, że się zużyło w tak krótkim czasie i było
                    konieczne do wymiany!
                  • koma.edziecko Re: coneco solar 26.10.06, 10:05
                    O coneco solar ciężko będzie komukolwiek powiedzieć bo jest to nowy model od
                    niedawna na rynku więc jeśli nawet szybko się psują to okaże się to za jakiś
                    czas,a może być tak że to udany, mało psujący się model.
                    Mnie odstrasza jego waga jest bardzo ciężki jak na parasolkę.
                    • mak4701 Re: coneco solar 27.10.06, 12:18
                      W moim przypadku mnie waga nie odstrasza bo z tego wozka corka bedzie rzadko korzystala wiec waga mi nie przeszkadza. W zwiazku z tym iz mieszkamy w UK chce kupic wozek do Pl zeby nie targac przy kazdej podrozy wozka z ktorego teraz korzystamy. Niestety co lot do Pl to obsluga na lotnisku tak sie obchodzila z naszym dotychczasowym wozkiem ze zawsze cos polamali. Dlatego tez chce kupic wozek i zeby stal on w polsce i kiedy pzryjedziemy zebysmy mialy go pod reka. A przy okazji - to mieszkamy na parterze w pL wiec waga tak jak juz wspomnialam mnie nie przeraza.Bardzo mi sie podoba ten wozek i mam na niego chrapke:)
                      • balbinka_bb Re: coneco solar 14.11.06, 15:34
                        ja mam coneco twister- porażka. za 3 razem wymienili mi wózek na nowy.Także
                        pekały nity i skręcał strasznie w lewą stronę. Nowy...skręca w prawo (jak mam
                        dziecko +zakupy to trzeba walczyć z wózkiem) i z tyłu z jednej
                        strony "zawieszenie" poszło i się ugina na jedną stronę. Więc znowu czeka mnie
                        reklamacja. Ale ja już nie chce tego wózka. Zreszta w sklepie gdzie kupowałam
                        wózek już ich nie ma..zapewne przez ilośc reklamacji..
                        • elberiz72 Re: coneco solar 16.11.06, 17:55
                          Właśnie zakupiłam solara i myślę że będzie O.K. Jedyny mankament to mały kosz
                          na zakupy i trochę trudno się do niego dostać. Zastanawiałam się jeszcze nad
                          Graco Voyager ale sprzedawca zwrócił mi uwagę na parę dość istotnych szczegułów
                          min. regulację podnóżka - brak w graco, brak foli przeciwdeszczowej w
                          standardzie oraz długość oparcia - krótsze w graco. Wszystkie te rzeczy
                          przemówiły na korzyść solara.
                  • e_er Re: coneco solar 08.01.07, 22:25
                    ja też jestem skłonna kupić coneco SOLAR (taki ładniutki) ale podnoszę ten
                    wątek, bo może mi doradzicie czy warto kupować? Moim zdaniem składa się super,
                    wygląda b.dobrze, prowadzi się fajnie ale.... siedzisko nie jest zbyt wąskie?
                    Dziecko ma 8 miesięcy czy za rok zmieści się do tego wózka?
      • kamapyp Re: do odysse 08.12.06, 15:51
        Witaj! Z Twojego postu wywnioskowałam, że jesteś z Wrocławia. Jeśli się nie mylę
        to czy moglabyś mi napisać gdzie we Wroclawiu można kupić coneco solar? Będę
        wdzięczna za informacje
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka