Dodaj do ulubionych

Implast BOLDER= Super Porażka!!!!

22.04.07, 15:57
Sorry bardzo, ale jestem mocno zdegustowana.
Od początku ciąży siedziałam w necie oglądałam różne wózki, jeździłam po sklepach,
porównywałam. No i oczywiście miałam dylemat. Brałam pod uwagę różne firmy, BEBECAR, Bebe
confort, Quinny. Jednak zawsze znalazłam w nich coś co mi nie odpowiadało. Szukałam, szukałam i
znalazłam. Doszłam do wniosku, że nowy Bolder będzie słusznym wyborem. Bardzo podobala mi się
seria w kwiatki, a ponieważ spodziewam się dziewczynki mogłabym sobie na takie szaleństwo
pozwolić. Jest w nim wszystko co dla mnie było najważniejsze. Zgrabny, z regulacją siedziska w
gondoli, ze spacerówką montowaną przodem i tyłem do kierunku jazdy, trzykołowy,moskitiera, z
dobrą amortyzacją. Pomijając cenę, która w porównaniu z tamtymi wózkami wydała mi się dość
przystępna. Miałam zamiar zamówić go przez internet, ale coś mnie podkusiło żeby najpierw
obejrzeć go na żywo. Specjalnie z mężem wybraliśmy sie do stolicy bo mieszkamy niedaleko i to było
bardzo mądre posunięcie. Coś co na zdjęciach kusiło fajnym wyglądem w rzeczywistości okazało się
żenadą. Być może to jest tylko moje odczucie aczkolwiek Pani w sklepie potwierdziła moje
spostrzeżenie. Mnie jako estetkę bynajmniej odrzuciło wykonczenie gondoli. Jeżeli będziecie miały
taką okazję to zwróćcie uwagę na ten polarek, który po pierwsze kolorem przypomina jakiś szary
brudny odcień a nie jak piszą ecru, po drugie budka z tym polarkiem od środka wygląda jakby w
ogóle nie byla wykończona. Ten polarek niestety wyściela również boczki gondoli od środka i
paskudnie wywija sie na zewnątrz ściągając przy tym na każdym kroku. Dając rzekomo krok naprzód
firma mogłaby się pokusić o nieco lepsze wykończenie. Wystarczy zobaczyć jak pięknie pod tym
względem wykończony jest model Volant czy Driver, w końcu dużo starsze modele. Prawdę mówiąc
wstydziłabym się położyć swoją dziewczynkę do takiego wnętrza zwłaszcza latem, gdzie każdy
będzie zaglądał mi do wózka. Tak więc kwiatki i moją koncepcję szlag trafił.
I ze sklepu wyjechaliśmy pięknym czerwonym Volantem 3 , który dopracowany w szczegółach, na
tym samym stelażu co Bolder cieszy oko )))))). Na temat tego wózka słyszałam dużo pozytywnych
opinii, poza koszem na zakupy, na który mam już sposób. Mam nadzieję że z takiego wyboru będę
zadowolona.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • adasiowa1 Re: Implast BOLDER= Super Porażka!!!! 22.04.07, 23:14
      :)))) Ja nie znam Boldera, ale od 9 miesięcy jeżdżę czerwonym trzykołowym
      volantem i jestem bardzo zadowolona. Oczywiście każdy wózek ma jakieś minusy.
      dziewczyny już na tym forum pisały o problemach z koszem na zakupy, ale mój mąż
      go od razu podwiesił dwoma czarnymi linkami po bokach i ładuję tam ogromne
      zakupy i wszystko OK. Poza tym, uważam, że to bardzo fajny wózek jak za tą
      cenę. A poza tym super amortyzacja (po miesiącu się dobrze wyrobiła!), bardzo
      zwrotny, długa gondola no i wiele innych plusów. Życzymy miłych spacerków!!!
    • elza131 Re: Implast BOLDER= OK 23.04.07, 15:54
      mam informacje od sprzedawcy na temat tego polaru.Są przekonani że to jest
      nowość ale bedzie w kpl dodatkowo wkładka z jasnej tkaniny więc będą dwie.I
      podobno w tych modelach w kwiaty nie ma polaru, Mnie się te wózeczki bardzo
      podobają.
      • angel303 Re: Implast BOLDER= OK 24.04.07, 10:43
        To na pewno bardzo istotna informacja. Bo to jest jedyna odrzucająca wada którą udało mi się wykryć. U
        mnie w końcu wybór padł na kolor czerwony bez kwiatków, bo w rzeczywistości kwiatki nie powaliły mnie
        na kolana. Ale to oczywiście rzecz gustu. Tak więc w wozkach o jednolitej barwie to wygląda niezbyt
        ciekawie. Dobrze byłoby żeby firma szybko to poprawiła. Ja jednak nie mogłam czekać dłużej. Niestety
        wprowadzono nowe modele z poślizgiem. Prawdę mówiąc myślałam o Bolderze 4 ale z tym zejdzie się
        jeszcze dlużej.
    • karmella Re: Implast BOLDER= Super Porażka!!!! 30.04.07, 13:52
      Miałam podobne spostrzeżenia po ostatnich oględzinach w sklepie - polarek
      wygląda tandetnie i myślę, że się łatwo zsuwa, a wykończenie nim budki nie jest
      zbyt ładne - dużo lepiej wygląda wykończenie Volanta, tylko budka ma taki
      kanciasty kształt...ale za to jest głębsza, no i kosz na zakupy bardziej
      pojemny.
      Jakie są sposoby na ocieranie się kosza o przednie koła w Volancie? Czy te
      czarne linki podtrzymujące go dobrze wyglądają? Szkoda wydawać tyle kasy na
      wózek i od razu go przerabiać...z drugiej strony ten koszyk w Bolderze nie
      pomieści chyba niczego.
      Napaliłam się na Boldera, a teraz już sama nie wiem, co o tym myśleć...
      • ewelina-e12 Re: Implast BOLDER= Super Porażka!!!! 30.04.07, 18:32
        Ja własnie dzisiaj go oglądałam i szczerze mówiąc nie zrobił na mnie większego
        wrażenia. Juz sama nie wiem co wybrać.
        • power27 Re: Implast BOLDER= Super Porażka!!!! 30.04.07, 22:04
          a gdzie oglądałaś go tez bym go sobie obejrzała, bo bardzo mi się podoba.
          • power27 Re: Implast BOLDER= Super Porażka!!!! 30.04.07, 22:06
            poszukuje miesc w okolicach Warszawy
            • adasiowa1 Re: Polecam! 30.04.07, 22:59
              Sklep w Starych Babicach blisko Jelonek. Ja tam kupiłam swojego Volanta 3. Duża
              powierzchnia sklepu, miła obsługa, toaleta dla przyszłych mam i kącik do
              przewijania! Duży wybór towarów choć raczej ze średniej półki, ale za to niskie
              ceny i rabaty. Szczerze polecam Byłam tam dzisiaj, ale nie pytałam o wózki.
              najlepiej zadzwoń 022 796 14 17. Drugiego maja pracują chyba od 10.00 do 14.00.
              Życzę miłych zakupów! :)
              • angel303 Re: Polecam! 01.05.07, 16:43
                Jeżeli chodzi o Volanta to oprócz linek można zanieść kosz do fachowca w celu nabicia nap. To naprawdę
                nie jest problem, nawet przy nowym wózku biorąc pod uwagę fakt, że te wózki z wyższej półki za dużo
                większe pieniądze też mają różne mankamenty, nie zawsze dające się łatwo usunąć. Za to dziewczyny
                bardzo chwalą sobie stelaże, komfort prowadzenia i pełną funkcjonalność a to przecież jest
                najważniejsze.
              • power27 Re: Polecam! 04.05.07, 17:12
                niestety zadzwoniłam tam i na stanie mają jedynie Volanta stary model, i nie
                będą mieli wózków Implastu nowych do oglądania, jedynie jak bym sie uparła to
                moga zamówić. więc nie ma a szkoda.
                • adasiowa1 Re: Polecam! 04.05.07, 21:16
                  To może zadzwoń do Świata Dziecka na Towarową. Może tam uda Ci się obejrzeć
                  wózek. Tylko tam nie kupuj, bo drożyzna! Powodzenia! :))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka