Dodaj do ulubionych

Pomocy!; przecież nie kupię wszystkich trzech ;-)

28.06.07, 21:26
Po przeanalizowaniu dużej ilości wątków i "oglądzie" na str int i w sklepie
(niestety nie wszystkich) doszłam do wniosku, że są trzy spacerówki najlepsze
dla Nas
Inglesina Tripp, Maclaren Ouest i Jane Energy.
Powiem co mnie ogranicza:
WAGA (autobusy i tramwaje i schody, schody, schody)- dlatego też te
spacerówy, bo ważą ok.6
Mój wzrost 165 cm
samochód Daewoo Matiz

Uśmiecham się o pomoc w wyborze :-)

P.S. mam chicco ct4- i ta waga mnie dobija, dobija mnie także upychanie w
samochodzie...
Obserwuj wątek
    • mamatie Re: Pomocy!; przecież nie kupię wszystkich trzech 28.06.07, 21:30
      Jane Energy dla mnie odpada bo ma daszek a nie budkę
    • mamatie Re: Pomocy!; przecież nie kupię wszystkich trzech 28.06.07, 21:44
      a w Trip jest krótkie siedzisko 22 cm i dla mnie to dyskwalifikacja.
    • martuchna28 Re: Pomocy!; przecież nie kupię wszystkich trzech 28.06.07, 22:31
      Maclaren ma beznadziejną amortyzację i mikroskopijne kółeczka. Wybrałabym
      Energy.
    • magia Re: Pomocy!; przecież nie kupię wszystkich trzech 28.06.07, 22:45
      Kup Jane, bo jest ladny, zgrabny, rozklada sie na plasko, ma dlugie oparcie.
      Ma tez budke a nie daszek.
    • mamatie Re: Pomocy!; przecież nie kupię wszystkich trzech 29.06.07, 14:34
      w sumie i quest ma niewiele głębsze siedzisko od pozostałych wymienionych, bo z
      tego co czytam ma 23cm. Więc może Trip - ma w miarę duże koła, wysoko rączkę
      rozkładane siedzisko. Podobno dobrą amortyzację. Waży 6.3kg, szkoda, że nie ma
      folii w komplecie ale wózek cenowo da się przeżyć. Więc i może ja się skuszę.
      Pozdrawiam i ciekawa jestem decyzji.
      • coronella Re: Pomocy!; przecież nie kupię wszystkich trzech 29.06.07, 14:57
        nie patrz tylko i wyłacznie na wielkośc kół, tzn nie patrz na koła same, jako koła. Bo przy tym bardzo wazna jest konstrukcja wózka!
        Ja mam easyridera mutsy, kolezanka wyśmiała moje małe koła i kupiła trip-a. Szarpie się z nim niemiłosiernie (żeby skręcic podnosi tylne koła, przednie, paradoksalnie skrętne, zostają na ziemi), i czuję, że za kilka dni poleci po easyridera.
        Nie miałam jane, ale wybierając pomiedzy questem a tripem, bez chwili wahania wybrałabym questa.
        • coronella Re: Pomocy!; przecież nie kupię wszystkich trzech 29.06.07, 14:59
          dodam jeszcze, że miałam questa, mam nadal volo (jescze mniejsze kółka), miałam mnóstwo innych wózków, i maclareny stawiam nadal na pierwszym miejscu. Nie szkodzi, że nie maja amortyzacji, nie przeszkadzają małe koła, te wózki płyną, nie jadą!
          Natomiast w zyciu, nigdy więcej, nie kupię juz inglesiny. Nie lubie, gdy wózek rządzi mną.
          • mamatie do coronella.. 29.06.07, 15:19
            To co lepiej Maclaren Quest czy Mutsy Easyrider? Jako ostatni wózek dla
            roczniaka, która ma teraz Quinny Buzz? A, jeszcze jakiej wielkości kółka ma Quest?
            • coronella Re: do coronella.. 29.06.07, 17:11
              oba są bardzo fajne.
              easyrider ma duzo lepszy podnóżek, lepiej sie rozkłada, jest dłuższy, i generalnie siedzisko jest dla większego dziecka wygodniejsze, szczególnie jak śpi.
              Nie wiem który, sama miałam z tym problem :) easyrider jest tańszy, i to sporo, a jakościowo, komfortowo sa prawie identyczne.
              Quest ma kólka... małe :) nie wiem jakie. Ale jest świetny.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka