matizka 24.09.07, 14:43 Czy ktoś ma taki wozek? Czy jest zzadowolony? Czy to dobry pomysl na sacerowke po centrach handlowych dla 4-5 miesieczniaka a gdzies od 9 miesiecy tez na dwor? Co myslicie Aga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
koczkodak Re: Icoo Pico 7 24.09.07, 14:59 hej - ja mam, a wlasciwie mialam, bo obecnie sprzedaje ten wozek, bo mlody dorasta i przesiadl sie do parasolki. uwazam, ze jest fajny. wyglada bajerancko, ma trylion kieszonek na drobiazgi, szerokie choc male kolka sa w porzadku i do parku i do miasta na kocie lby, bo jest genialnie zamortyzowany. moj synek w nim jezdzil od ok. 5 tego miesiaca zycia i byl zadowolony. oparcie rozklada sie na plasko do spania a jest regulowane na pasek wiec mozesz ustawic jak chcesz do siedzenia. budka jest olbrzymia, tak ze nie potrzebujesz w lecie parasolki. a no i jest waski, tak ze nawet w malych sklepach mozesz manewrowac swobodnie miedzy polkami. i dosc dlugi, tak ,ze nawet poltoraroczny gosc sie w nim wyciagnie do spania. ma tez olbrzymi kosz na zakupy. jedyna wada jest waga, nie jest wozek wagi piorkowej, jezeli musisz go wniesc po schodach na trzecie pietro to daj sobie spokoj, bo wazy cos ok 11 kg. i kup od razu parasolke. pzdr ewa Odpowiedz Link Zgłoś
matizka Re: Icoo Pico 7 26.09.07, 21:28 Hej, nikt więcej się nie odzywa więc pomęczę jeszcze ciebie. Waga mi nie przeszkadza, bo mieszkam w domku. Najwyżej chciałabym go wepchnąć do bagażnika Matiza. Jak myslisz zmieści się? jak nie to na przednie siedzenie, albo ograbię męża z samochodu :) Ale najważniejsze - czym przykrywałaś malucha? Bo chyba nie ma żadnego przykrycia. Widziałam śpiworki, ale są bezsensownie drogie, no i wydaje mi sie, że nadają się jak sama nazwa wskazuje do spania, a nie np. siedzenia. A może jednak czyjes opinie jeszcze? Pozdr M. Odpowiedz Link Zgłoś
koczkodak Re: Icoo Pico 7 27.09.07, 21:44 Skoro nikt inny nie odpowiada, to odpowiem ja :) A wiec, wozek sklada sie nie w parasolke ale na pol. Ma chyba 90 cm dlugosci. Czy wejdzie do Matiza nie wiem. Ale np. moj poprzedni wozek Peg Perego Pliko, niby mniejszy i skladal sie wparasolke, za cholere nie chcial sie zmiescic do Forda KA (mikroskopijny, to fakt bagaznik), bo byl za dlugi mial chyba 105 cm. A ten niby szerszy i ogolnie wiekszy, byl krotszy wiec lezac na boku sie miescil. Co do spiworka, to sa oryginalne spiworki do kupienia do tych wozkow. Wiem, ze sa bardzo cieple i zapinaja sie z tylu na zatrzaski, tak zeby sie nie zwijaly, jak maluch sie wierci. Ja takiego nie kupilam, bo kupowalam wozek w zimie i mialam spiwor z poprzedniego wozka. Potem kupilam na przecenie spiworek Quinny, sa cienkie, ktory bardzo ladnie gral z turkusem Pico. Wygladal cudnie. Moge ci, powiedziec, ze jest to fajny wozek ale wzystko zalezy w jakim wieku masz dziecko. Dla malucha jest super bo mimo, ze kompaktowy jest genialnie miekki i zamortyzowany. Wiec go nie wytrzasasz. Dla dziecka rocznego lub starszego, ja wole juz cos mniejszego i lzejszego, ale ciagle walcze ze schodami. Jezeli zastanawiasz sie nad kolorem, to niebieski jest the best. Ma taki odcien, ze dziecko jakos sie w nim uspokaja i moj mlody nawet w domu chcial w nim spac jeszcze do niedawna. Pisz jezeli chcesz cos jeszcze wiedziec... ewa Odpowiedz Link Zgłoś
matizka Re: Icoo Pico 7 05.10.07, 08:55 Coś mnie jeszcze natchnęlo? Czy jego da się przełożyć tak, by dziecko było przodem do mamy? Chyba nie? Nie wiem czy to ok z takim maluchem - chce go gdzieś za miesiąc, dwa? Pozdrawiam Aga PS. Ale on mnie sie tak podoba z wyglądu, qrcze:) Odpowiedz Link Zgłoś
koczkodak Re: Icoo Pico 7 05.10.07, 11:45 Wiesz co, przeklada sie budka z tego co wiem. I wtedy robi sie opcja, ze mozesz wlozyc taka mini-gondolke przodem do mamy. Ale to chyba cie nie interesuje, bo dzidziuch wtedy lezy na plasko. Spacerowka jest tylko przodem do swiata:) Ja wozilam tak swoich chlopakow od czasu jak mieli po 6 m-cy ale byli wyjatkowo ciekawscy i jak wkladalam ich przodem do siebie (w innym wozku) to ciagle sie wiercili, zeby wygladac zza mnie. Zreszta z tego co, mi sie wydaje to takie spacerowki z przekladanym siedzeniem, nie skladaja sie tak kompaktowo. Najpierw musisz zdjac siedzenie i zlozyc, potem dopiero skladasz stelaz. A z dwojka dzieci to trwa wieki. Swoja droga widze, ze masz dzieci z identyczna roznica wieku, co ja! Jak tam z zazdroscia u corki? Jezeli jestes z Wwy, to mozesz obejrzec ten wozek u mnie i go sobie poprzymierzac. Mialam go sprzedawac, bo teraz mam parasolke, ale zastanawiam sie czy nie potrzymac go jeszcze przez zime, bo jest solidniejszy i bardziej osloniety niz taki maclaren, ktory sklada z kawalka szmatki na aluminowym patyku. No i kolka ma, lepsze na snieg. P.S. No ladny to on jest skubany, zgadzam sie, ale ciezki jak sie mieszka na 5 pietrze bez windy:) Odpowiedz Link Zgłoś
matizka Re: Icoo Pico 7 31.10.07, 22:33 Hej, nie odpisałam wtedy od razu i teraz na każdym spacerku myślę, ze to nieładnie, a w domu przed kompem zapominam. Bo miło mi się czytało taki miły tekst. Ja doś dokładnie ten wózek oglądałam w sklepie, ale jak mały się zaczął drze to oczywiście przerwałam. Zresztą teraz jest już większy i pewnie na więcej by mi pozwolił. Jednak z zakupem i decyzją poczekam kilka miesięcy. Teraz dopiero widzę, że dziecko tak szybko się zmienia w tych pirwszych mies, że to co dziś wydaje mi się niezbędne potem pewnie takie nie będzie (ta jazda przodem). A córka jest rzeczywiście dosy zazdrosna i głownie wyżywa się na mnie - Karolka kocha, na mamę jest często obrażona. A wogóle widzę, że mamy podobne gusta - znalazłam Cię na forum chustowym. ja dziś byłam na warsztatach i właśnie się zastanawiam czy w to "wchodzi" - tzn. czy zacząc nosi Pozdrawiam i jeszcze raz przepraszam, że nie odpisywałam Aga Odpowiedz Link Zgłoś