Dodaj do ulubionych

Chicco ct 0.4

29.05.08, 13:54
Mam pytanie do użytkowniczek. Jak ten wózek sprawdza sie w terenie
(tzn las, polna droga)? Czy podczas prowadzenia nie kopie sie w
tylną oś? Czy nie jest awaryjny? Jeśli ma jakieś wady to proszę
napiszcie. Mam już taki mętlik w głowie a czasu na zakup coraz
mniej :(
Obserwuj wątek
    • mala_malgo Re: Chicco ct 0.4 29.05.08, 14:53
      Dla mnie wózek rewelacja. Mam już trochę wysłużoną wersję, i
      chciałam kupić nowy, jednak podobno już nie produkują. W sklepach są
      już tylko resztki kolorystyczne, więc zdecydowałam się teraz na
      Multiway'a. Ale Ct 0.4 na pewno sprawdza się na leśnych drogach i
      nierównościach bo ma najszersze koła. Żadna inna spacerówka-
      parasolka nie dorówna Ct 0.4 pod względem lekkości jazdy. To
      oczywiście moje zdanie. Ale miałam już Coneco i Baby Design ... przy
      nich Chicco jest the best! Podobno ten Multiway ma właśnie kółka
      przystosowane do każdej nawierzchni, i na piasek i na śnieg, ale
      jeszcze go nie mam więc nie wypowiadam się od strony praktycznej.
      • rillia Re: Chicco ct 0.4 30.05.08, 14:39
        Interesuje mnie Ct 0.4 :)
        Czy podparcie kładzie sie na płasko i czy podnóżek sie podnosi? Bardzo proszę o
        tą informacje. Chcę jak najszybciej go zakupić dla 6 miesięcznego dziecka:)
        • bts80 Re: Chicco ct 0.4 30.05.08, 14:52
          Mam wprawdzie Multiwaya ale prawie to samo... Oparcie się rozkłada z tym że nie
          całkiem na płasko, noworodka bym w takim wózku nie woziła ale półroczniaka jak
          najbardziej, może nawet trochę mniejsze dziecko. Ten kąt nachylenia po
          rozłożeniu nie jest duży ale na pewno nie jest to oparcie tak płaskie jak w
          gondoli. Zresztą chyba w żadnej spacerówce oparcie nie rozkłada się do 180
          stopni. A podnóżek się podnosi - dla większego dziecka się go opuszcza i dziecko
          trzyma nogi na tym plastikowym elemencie, a dla małego dziecka podnóżek po
          podniesieniu stanowi przedłużenie siedzenia, tak że mojemu
          dziesięciomiesięczniakowi nogi w ogóle nie wystają tylko w całości są położone
          na podnóżku. Hmm, chyba trochę zamotałam z tym wyjaśnieniem ale mniej więcej tak
          to wygląda :)
        • bts80 Re: Chicco ct 0.4 30.05.08, 14:57
          Zasadniczy problem z CT 04 jest taki że już go nie produkują, w sklepach są
          jakieś resztki kolorów (generalnie chyba tylko manhattan czyli taki bardzo
          ciemny granat z beżem, wg mnie brzydki). Z multiwayem zresztą też jest problem
          bo najbardziej "chodliwe" kolorki już dawno zostały wykupione, ale jednak wybór
          jest na pewno większy. No chyba że myślisz o używanym CT 04
        • bts80 Re: Chicco ct 0.4 30.05.08, 14:59
          Reasumując oba wózeczki dla dziecka 6-miesięcznego jak najbardziej polecam :)
          • rillia Re: Chicco ct 0.4 30.05.08, 15:36
            allegro.pl/item370424359_chicco_wozek_ct_0_4_folia_okrycie_barierka_.html
            Myślałam o tym w taką kwiatową tapicerką.
            • rillia Re: Chicco ct 0.4 30.05.08, 15:39
              Mi tylko zależy aby było w miarę płasko. Masz może zdjęcie jak wygląda z
              położonym na płasko podparciem?
              • bts80 Re: Chicco ct 0.4 30.05.08, 20:44

Poszukaj starych postów o multiwayu, magda79pn wrzucała gdzieś chyba m.in.
                zdjęcie rozłożonego wózka (był taki wątek "real foto chicco multiway" czy coś w
                tym stylu). Moje zdjęcia też są, w takim dłuuugim wątku o multiwayu, ale chyba
                rozłożonego wózka tam nie widać. Poszukaj bo już nie pamiętam. Albo uwierz na
                słowo że dla 6-miesięcznego dziecka wózek będzie super :) On się naprawdę fajnie
                rozkłada, prawie na płasko, dziecku w tym wieku takie niewielkie wzniesienie pod
                główką już nie będzie przeszkadzać. Tylko te kwiatki... Może ładne, to akurat
                rzecz gustu, ale dziewczyny które widziały wózek na żywo pisały na forum, że ten
                niebieski kolor jest strasznie jasny i niepraktyczny. Nie widziałam więc się nie
                wypowiadam, ale takie posty były na forum, poszukaj
                • bts80 Re: Chicco ct 0.4 30.05.08, 20:50
                  I jeszcze pisały że dla chłopca się nie nadaje, jeśli już to raczej dla dziewczynki
                  • bts80 Re: Chicco ct 0.4 30.05.08, 21:12
                    Właśnie doczytałam że masz dziewczynkę właśnie :)
                    • kasienka_84 Re: Chicco ct 0.4 30.05.08, 21:30
                      no a ja mam chłopca, a tak mi się podoba ten kolorek
                      • bts80 Re: Chicco ct 0.4 30.05.08, 21:51
                        Oooo Kasia!!! Tobie to szybciej dziecko wyrośnie z wózka niż się na jakiś
                        zdecydujesz ;) Chyba że kupiłaś w końcu to hawaii? :)
                        • mmr26 Re: Chicco ct 0.4 31.05.08, 11:28
                          Hej.
                          Obdzwoniłam wszystkie sklepy w W-wie i ct4 juz nie ma. Tylko
                          Multiway. Na dodatek pani powiedziała nam, ze może nas wpisać na
                          listę oczekujących i we wtorek jak bedzie dostawa to zadzwoni do
                          nas. Kolory te fajniejsze dawno już porezerwowane. Na nasz kolor
                          Fuego już też czekają. Jakiś horror!! A w necie jest tylko 1 i to
                          bez pałąka w komplecie. Koszmar!!
                          • kasienka_84 Re: Chicco ct 0.4 31.05.08, 11:33
                            ha ha ha, dziecko mi nie wyrośnie na pewno!!!Nie spieszy mi się z
                            kupnem, bo jestem zdania, że takie spacerówki są dopiero od 18
                            miesiąca, pomimo, że producent twierdzi inaczej, no cóż czego się
                            nie robi, aby coś sprzedać...

ale zdecydowałam się na ct wkońcu, obawiam się tych rączek, że będą
                            za nisko, ale najwyżej sprzedam go i kupię multiwaya. No ale nad
                            kolorem jeszcze myślę...
                            • bts80 Re: Chicco ct 0.4 31.05.08, 13:24
                              Ja jestem przyzwyczajona do wysokich rączek, dla mnie im wyżej tym lepiej, ale
                              koleżanka ma CT04 i chociaż jest sporo wyższa ode mnie nie narzeka. Jak teraz
                              masz nisko rączki i Ci pasują to na pewno będzie ok. Przymierzałam się do 04 i
                              dla mnie jest trochę nisko ale to może dlatego że już się przyzwyczaiłam do
                              rączek w Multiwayu, gdybym od początku jeździła 04 to pewnie bym nie narzekała.
                              To nie do końca jest tak że różnica wynosi tylko 2,5 cm, to znaczy może i tak
                              rzeczywiście jest, nie mierzyłam, ale różnicę w wysokości według mnie widać
                              nawet na oko. Ja ją w każdym razie wyczuwam... A co do wieku dziecka
                              przesadzanego do wózka tego typu, zgadzam się połowicznie. Na pewno bzdurą
                              totalną jest to że według producenta wózek nadaje się "od urodzenia", w życiu
                              bym takiego malucha w nim nie woziła. Z drugiej strony moim zdaniem teraz w
                              lecie dla niespełna rocznego dziecka lepszy jest jednak taki wózek bo po prostu
                              jest przewiewniejszy. Spacerówki z wózków wielofunkcyjnych są bardziej
                              zabudowane i jest w nich po prostu gorąco (nie upieram się że w każdej ale
                              zapewne w większości). Inna sprawa, gdyby dziecko te powiedzmy 8-10 miesięcy
                              miało w samym środku zimy, wtedy raczej bym się nie zdecydowała na wożenie go w
                              chicco. A jeśli już to raczej w czymś typu enjoy bo on ma te zabudowane
                              boczki... Aha, i na pewno dziecko musi dobrze siedzieć, chyba że będzie wożone w
                              pozycji leżącej, bo w przeciwnym razie przy próbie posadzenia będzie wisiało na
                              pasach.
                              • kasienka_84 Re: Chicco ct 0.4 01.06.08, 11:18
                                a ma ktoś ten żółty kolorek?
                                • sarpat Re: Chicco ct 0.4 01.06.08, 18:35
                                  Dziewczyny a powiedzcie do ilu kg moze byc w tych wózkach Chicco dziecko, bo na allegro chce kupic ale nie podaja :/
                                  • berciunia1 Re: Chicco ct 0.4 02.06.08, 10:23
                                    niby do 15 kg ale ja woziłam cięzsze dziecko i wszystko było ok a wózek nie
                                    zużywał się bardziej niż koleżanki która woziła 6 mc córkę.
                                    • agusia79-dwa Re: Chicco ct 0.4 02.06.08, 10:29
                                      żółty na odcień prawi taki jak przy logo dużego lotka- ciepły
                                      słoneczny odcień. Mnie się bardzo podoba
                                      • kasienka_84 Re: Chicco ct 0.4 02.06.08, 14:43
                                        wybieram miedzy manhatanem a tym właśnie żółtym, chciałam coś na
                                        lato, a granat wydaje się za gorący
                                        • berciunia1 Re: Chicco ct 0.4 02.06.08, 15:51
                                          a mnie sie podoba ta limitowana seria w kolorze hawai- pasuje i dla chłopca i
                                          dla dziewczynki- szkoda, że mój syn już taki duży bo bym kupiła znów ct 04 w
                                          własnie tym kolorze.
                                          www.allegro.pl/item372958442_chicco_wozek_ct_0_4_folia_okrycie_barierka_.html
                                          • kasienka_84 Re: Chicco ct 0.4 02.06.08, 20:34
                                            szkoda, że nie wszyscy tak myślą ja ty, bo mi się też podoba ten
                                            kolorek
                                            • kasienka_84 Re: Chicco ct 0.4 02.06.08, 20:37
                                              a jaka moskitiera pasuej do tego modelu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka