afata 21.11.08, 15:28 mam dylemat, ktory fotelik kupic- romer king plus czy maxi cosi tobi? macie jakies doswiadczenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tolcia2 Re: romer czy maxi cosi 21.11.08, 20:10 ja mam romera. Jest strasznie mały. Pasował mi do wózka dlatego go wzielam ale jest za malutki. Mój Tomek ma niecał 5 miesięcy a ja ledwo go do tego fotelika wkładam. Zapęcie go nawet w lekkim kombinezonie graniczy z cudem. Maxi cosi są większe. Córka znajomych ma ponad rok i nadaj w nim podróżuje. Odpowiedz Link Zgłoś
afata Re: romer czy maxi cosi 21.11.08, 21:45 przepraszam nie okreslilam sie do końca chodzi mi o foteliki w przedziale 9-18 kg Odpowiedz Link Zgłoś
marcia.malina Re: romer czy maxi cosi 21.11.08, 23:31 podłączam się do pytania (opcja z isofix). Byłam juz prawie zdecydowana na maxi cosi, dziś sprzedawca w sklepie zdecydowanie polecał Romer'a. Jeśli któraś go ma niech podpowie! Odpowiedz Link Zgłoś
afata Re: romer czy maxi cosi 24.11.08, 14:00 no widzisz nam tez polecono w dwoch sklepach zdecydowanie romera,podobno najlepszy w tej klasie bez isofixa,wiec zdecydowalismy się na niego Odpowiedz Link Zgłoś
bartek-mama Re: romer czy maxi cosi 22.11.08, 15:05 Foteliki maxi cosi są podobno jednymi z najlepiej wypadających w testach bezpieczeństwa. Nasze dziecko w takim jeżdziło i drugie też będzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
mbw78 Re: romer czy maxi cosi 28.11.08, 14:54 u mnie wchodzi w grę jeszcze Bebe Confort Iseos Neo bo się rozszerza jak dziecko jest grubiej ubrane i można go montować i przodem i tyłem do kierunku na przednim i tylnim siedzeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
gizm0 Re: romer czy maxi cosi 11.12.08, 15:41 a ruszałeś te boczki po rozszerzenie??? strasznie klekocza, jakby ledwo co sie trzymały fotelika.... Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: romer czy maxi cosi 28.11.08, 20:17 Moja córka ma Romer a jej kuzynka Maxi-cosi. Nie widzę większej różnicy. Oba foteliki są wygodne i bezpiecznie. Mam tylko wrażenie, że Maxi-cosi jest mniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
zielono_mi_15 Re: romer czy maxi cosi 09.12.08, 19:18 Ten Bebe COnfort Iseos jest gody polecenia. jedyna wada, że jest ciezki, ale jak go sie montuje na stałe to nie ma to znaczenia. A te regulowane boki to naprawde super pomysł. No i rozkłada się - nie na płasko ale zawsze :) I to bardzo cichym pokrętłem. Trzeba zobaczyć na zywo. Odpowiedz Link Zgłoś
mama.olci Re: romer czy maxi cosi 07.01.09, 19:46 Nasza mała jeździ w maxi cosi tobi i osobiście szczerze odradzam. Pasy chodzą tak ciężko, że ja nie jestem w stanie zapiąć w nie córki, to samo jeśli chodzi o poluzowanie ich później. Raz już reklamowaliśmy z tego powodu ale niestety nic się nie zmieniło :( Odpowiedz Link Zgłoś
jasminee Re: romer czy maxi cosi 14.01.09, 20:01 Roemer lepiej wypadł w testach bezpieczeństwa. Maxi cosi podobno odjęli jedną gwiazdkę. My kupiliśmy roemera. Odpowiedz Link Zgłoś