Dodaj do ulubionych

Eurowizja :(((

16.05.04, 13:24
W ramach osobistego biczowania czyli sado-macho, podsłuchiwałem i podglądałem
wczoraj ten festiwal (słuchając radia z GP Czech!). Ludzie, toż to horror,
szmira i kicz. Jeśli takie gusty są w UE to pożal się Boże. Może były 3-4
piosenki do posłuchania i popatrzenia(!), reszta to już nie było dno ale
podziemie. Niektórzy totalni fałszowali. Tatiankę ubrali w coś okropnego, a
przecie z reguły fajnie się ubierała :(
Widzial kto jeszcze ?
Obserwuj wątek
    • naata Re: Eurowizja :((( 16.05.04, 15:42
      Pierwszy raz od wielu lat, nie oglądałam, szkoda, myślę, że na pewno będa
      powtórki.
      • toja50 Re: Eurowizja :((( 16.05.04, 17:48
        Naata i bardzo dobrze zrobilas. To bylo koszmarne na maksa. Tego sie nie dalo
        normalnie ogladac. Tej naszej akurat nie widzialam, spacerowalm z jednym po
        okolicy. A ta ktora wygrala, to jaks rewia, tance ekstremalne, jakies futra i
        inne maczugi, o rany. Widac, ze to juz nie jest festiwal piosenki, jeno jakies
        przedstawienia, i czyli tych trzech nadawalo sie najbardziej. Pokazy, tance,
        wygibasy, golizna a spiewania ?, czyli glosu i dobrej piosenka na lekarstwo. A
        prowadzacy?? co to bylo, nie znam sie chyba, bo dla mnie jak nie z tego swiata.
        A o Blu juz gdzies pisalam, nie moja bajka. Widocznie spokojnieje na starosc:-)
        • parkowy Re: Eurowizja :((( 20.05.04, 10:47
          Nie wiem jak można jeszcze TO nazywać festiwalem.Staram się nie oglądać,jednak zmuszony przez domową płeć piękną jak zwykle poległem.:( Nie będę pisał o wykonawcach,są gusta i guściki...Samo głosowanie jest zagadką hydrologiczną.:) Nikt mi nie wmówi,że białorusini grmialnie wysyłali SMS ?!! Każde państwo starało sie głosować tak aby nie urazić swych sąsiadów co w niektórych wypadkach prowadziło do śmiechu całej Europy.O naszych mogą napisać jedynie tyle: Wolę oglądać i słuchać Tatianę niż inną zasłużoną diwę naszej estrady.!
          • toja50 Re: Eurowizja :((( 20.05.04, 11:01
            Ojejku, szkoda, Parkosiu, chociaz Ci sie nie dziwie, ale ja na Tatiane
            patrze "innymi oczyma" i nie moge i tyle.
            • chetor Re: Eurowizja :((( 20.05.04, 11:03
              A ja na Tatianę patrzę oczyma Parkowego ;-P
              • naata Re: Eurowizja :((( 20.05.04, 13:50
                hehehe! Wiadomo, męskie oko! ;))Mnie też podoba sie Tatiana, jako kobitka,
                zgrabniusia, zawsze prawie rozebrana ;))) Na poczatku podobał mi sie jej sposób
                spiewania, przypominała mi słynnego "wróbelka", ale przesadza z tym beczeniem,
                i ta jej ruchliwość na scenie...no ale to moja ocena. Jest zdolna osoba, nalezy
                przyznać, może za jakiś czas bedzie lepsza? Życze jej powodzenia.
                • toja50 Re: Eurowizja :((( 20.05.04, 16:08
                  Do dziewczyny nic nie mam, jeno do calosci, ale maja sie dobrze, bo lepszych
                  [ponoc nie ma.
                  • naata Re: Eurowizja :((( 20.05.04, 17:43
                    Oczywiście, że trudno samą Tatiane oceniać, ktoś jej to organizuje i
                    wymaga..."SZOŁ biznes", wiadomo! ;)
                    • parkowy Re: Eurowizja :((( 20.05.04, 20:16
                      W jakimś szmatławcu czytałem,że nasi spędzili pięć godzin w małym pokoiku przydzielonym im przez organizatorów,gdzie oczekiwali na występ.Piszę jeszcze raz,to nie festiwal,to polityczne przypodobanie się sąsiadom.
                      • naata Re: Eurowizja :((( 20.05.04, 20:22
                        To juz nie ta interwizja, co kiedyś, pamietacie Małgosię Ostrowską???
                        • toja50 Re: Eurowizja :((( 20.05.04, 20:46
                          Ja pamietam tylko Edyte Gorniak i Anne Marie Jopek, bardzo mi sie podobaly i
                          one i piosenki. Nie chce pamietac Steczkowskiej, mysle, ze byla to pomylka
                          adresowa. Reszty nie znam.
                          • naata Re: Eurowizja :((( 20.05.04, 21:06
                            Zgadzam się, Toju, ja tez pamiętam, ale M.Osrowska wystepowała o wiele
                            wcześniej, lata 80 - te (85 -88 ?) wtedy, moim zdaniem , eurowizja to było
                            wielkie wydarzenie! Ostrowska zajeła drugie miejsce i nagrodę fotoreporterów,
                            do dziś wspominam z rozrzewieniem, a swoja droga, lubie Małgosię.
                            • chetor Re: Eurowizja :((( 21.05.04, 09:42
                              Ja pamiętam tak jak ToJa.
                              Ostrowską lubię z lat wcześniejszych ale żeby była na Eurowizji to nic a nic
                              nie pamiętam :( Na pewno chodzi o Eurowizję?
                              • toja50 Re: Eurowizja :((( 21.05.04, 10:48
                                Mysle, ze o Inerwizje ale to inna bajka. Mnie podobaly sie jej malunki na
                                twarzy i szklana pogoda. No i jak spiewala z tym torunskim zespolem hehe/ dzis
                                jest ten dzien od zapominania, pewnie bedzie padalo/ ze Strozykiem? Moge cos
                                poprzekrecacDD
                                • chetor Re: Eurowizja :((( 21.05.04, 10:59
                                  Pewnie masz rację, chodziło o Interwizję. Z dlaszą częścia Twoich wsponień coś
                                  mi nie pasjue ale jesetm niedoinformowany. Ten zespół, o ktorym chyba myśłisz
                                  to był Vist ale działał w Poznaniu. W jego składzie był G.Stróżniak(śpiew i
                                  klawisze) i jeszcze wówczas Wanda Kwietniewska.
                                  • toja50 Re: Eurowizja :((( 21.05.04, 11:03
                                    Nie, nie, Wandy ani bandy nie trawilam. No za nic nie moge przypomniec sobie,
                                    cos na , oj chyba Lombard hehe wpadlo, mysle, ze dobrze.
                                    • naata Re: Eurowizja :((( 21.05.04, 12:20
                                      Zupełnie zdurniałam, wiem, ze zajęła drugie(?) miejsce, działo sie to w Szwecji
                                      (?) o ile mnie znowu pamięć nie zawodzi,nagroda - to pokaźna kasa ;), jak na
                                      tamte czasy, ale ile tez nie pamiętam, około 10 tyś koron?
                                      Sledziłam dość uważnie jej karierę, a to dlatego, że była naprawdę "przebojową"
                                      i bardzo odważną, znowu, jak na tamte czasy ;) zdolna dziewczyna, choć jej
                                      teksty mogą się wydawać kontrowersyjne, to świadczą o jej bogatym wnętrzu i
                                      silnej osobowości. No i jej niesamowity image! Tylko u niej jest, lub raczej
                                      było, zrobione z wyczuciem i smakiem. Noo to moje zdanie, ja tam zawsze, lubię
                                      ludzi nietuzinkowych ;))
                                      Lombard słucham jeszcze, czasami, mam tylu ulubionych wykonawców, że niepodobna
                                      słuchac często, wszystkich ;))
                                      Chetor, popraw jak coś pochrzaniłam! pamięć już nieeee taaa hahahaaaa
                                      pozdr
                                      • chetor Re: Eurowizja :((( 21.05.04, 15:27
                                        ToJu, masz niesamowite zdolności - mącenia ;-)) Zakręciłaś mi w głowie totalnie
                                        tą Ostrowską. To, że był Lombard (przeżyj to sam!!!) to wiedziałem od samego
                                        początku. Zamieszłaś tymi śladami toruńskimi i zacząłem grzebać w necie. Przed
                                        Lombardem Ostrowska była właśnie w grupie Vist a przedtem jeszcze w Kolibrze.
                                        Ale wiadomo, że jej największe przeboje i kariera przypadły na Okres Lombardu.

Naata - naprawdę nie pamiętam udziału Ostrowskiej w Interwizji, zresztą to były
                                        czasy, w których zajmowałem się zupełnie czymś innym.
                                        pzdr
    • toja50 Re: Eurowizja :((( 21.05.04, 16:58
      Wypraszam sobie odnosnie macenia, od tego sa tu inni, ja tylko czasem cos
      zapomne. Sami pokreciliscie interwizje z eurowizja i nie mozecie wyjsc z tego
      zakletego kregu. Ostrowska w interwizji, czyli w naszym kochanym bloku
      socjalistycznym cos tam zdobyla, specjalnie mnie to nie interesowalo. Lubilam
      ja bardzo w czasach Lombardu wlasnie /Czy Lombard pochodzi z Torunia?/ a teraz
      juz tak sobie, ale sto razy bardziej jak Tatiane. To jedno, Eurowizja to drugie
      i tam mamy wstep dopiero od jakiegos czasu, wiecie od jakiego i tu Ostrowska
      NIE wystepowala jak pamietam, ale moge sie mylic, az tak bardzo tego nie
      sledze, tylko co mi w ucho lub oko wpadnie. No i co nakrecilam? a tych zespolow
      wymienionych przez Chetora nie znam. Musialy byc jakies malo znaczace hehe
      Pozdrawiam i zaprazsam do spiewania!
      • chetor Re: Eurowizja :((( 21.05.04, 20:24
        Teraz to już naprawdę nic więcej na ten temat nie napiszę bo zostanę
        kobietożercą!!!
        Ale pozdrawiam niezmiennie :DD

PS. Oczywiście, że Lombard nie jest z T !!!
        • parkowy Re: Eurowizja :((( 21.05.04, 20:41
          ha ha ha setnie się ubawiłem czytając Wasze wpisy.:) Jeśli pozwolicie wtrącę swoje trzy grosze.
          1.Ostrowska rzeczywiście zdobyła drugą nagrodę w Szwecji na Festiwalu Krajów Nadbałtyckich.Śpiewała w Lombardzie i ten właśnie okres był pasmem jej sukcesów.
          2.Festiwal Interwizji przepoczwarzył się w Festiwal Eurowizji jakiś czas temu,z tym,że ten pierwszy był domeną demoludów,obecnie całej Europy.Właśnie z tamtego okrsu pozostało w modzie głosowanie na wykonawców sąsiadów.:)
          • naata Re: Eurowizja :((( 21.05.04, 22:48
            HA HA !!!! hihi czekałam z niecierpliwościa, bo prawie pewna byłam, że Parkoś
            coś wie...:)Oczywiście, coś mi nie pasowało, ale nie wiedziałam CO?
            A to był festiwał krajów nadbałtyckich! O żesz nooo! Trochę lat upłyneło więc
            nie dziwcie się kobicie w pewnym, tego noooo... co pamięć psuje heheheh
            • romanroz Re: Eurowizja :((( 22.05.04, 10:13
              Tak to wlasnie z kobitkami bywa.
    • toja50 Re: Eurowizja :((( 22.05.04, 10:17
      Dobra, dobra. A z Toruniem mialam watpliwosci, wiec pytalam kompetentna jak
      najbardziej osobe. I jak pamiec mnie nie myli hehe To bylo jeszcze calkiem
      inaczej, ale koniec, bo to temat nie tak wazny :-)))
      • naata Re: Eurowizja :((( 22.05.04, 11:50
        ;-)).. no cóż, Romanie, kobiieeety też! hehe
        Masz racje Toju, nie taki ważny ten temat ...o zapominaniu ;)))
        oczywiscie, myślę o sobie! ;))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka