Dodaj do ulubionych

Bali czy SriLanka

29.03.11, 22:31
Witam,pod koniec czerwca wybieramy sie na podroz poslubna.Przegladalismy oferty i najbardziej nas interesuje bali albo srilanka.Ogolnie jedziemy na dwa tygodnie i szukamy miejsca gdzie nie tylko bedziemy lezec w basenie calymi dniami ale takze chcelibysmy pozwiedzac,zobaczyc troche fajnych miejsc.Czy ktos moglyby napisac mniej wiecej,ktore z tych miejsc najbardziej sie nadaje na taka podroz,co mozna ciekawego zobaczyc,czego unikac,czy trzeba sie szczepic,czy jest tam bezpiecznie,co warto zjesc itd.
Obserwuj wątek
    • jogny Re: Bali czy SriLanka 08.04.11, 14:14
      witaj!! z czystym sumieniem polecam Bali, bylismy tam w polowie lutego na 10 dnia - takze jako podroz poslubna!!! Bali jest niesamowite piekne!! bylam zachwycona krajobrazami, ludzmi i miejscami ktore zwiedzalismy. Zaczelismy od Kuty - miejsce typowo turystyczne, plaza, upal, woda niesamowicie ciepla - nie schlodzisz sie w niej:) wieczorem imprezki:), nastepnie pojechalismy do UBUD - miejsce artystyczne, polecam tam kupic wszelkie pamiatki gdyz mozna negocjowac i sa duzo tansze niz gdzieindziej (my wrocilismy z dwoma obrazami), natepnie Lovina - sympatyczne miejsce -pojechalismy gdyz moim marzeniem bylo poplywac z delfinami i tam mi sie udalo zrealizowac je:), natepnie Amed - nurkowalismy sobie tam:), male miasteczko, nieturystyczne, dobr na odpoczynek:), a nastepnie wrocilismy do Kuty i tam spedzilismy ostatnia noc gdyz nastepnego dnia wylatywalismy z Denpasar. po drodze wzwiedzilismy inne miejsca jak Nusa Dua (mnostwo sportow wodnych mozna uprawiac) oraz swiatynie Uluwatu i jeszcze kilka pare fajnych zakatkow:)
      Naprawde polecam Bali, ludzie sa niesamowicie sympatyczni tam, porozmawiaja z Toba, pomoga, doradza - nigdy nie spotkama tak uczciwych ludzi:)
      Jakbys mial/a jeszcze pytania to smialo - z checia odpowiem:)
      • marekbru Re: Bali czy SriLanka 12.04.11, 18:49
        Ja wybieram się na Bali w lipcu. Myslę, ze jest to wspaniałe miejsce i do wypoczynku i zwiedzania. Jest jeszcze jedna , dla mnie bardzo wazna, zaleta . Z Bali są tanie loty do Darwin (Austr.). Mozna urozmaicić sobie wypoczynek na plaży kilkudniowym wypadem do jednego z najciekawszych miejsc turystycznych na świecie- Parku Narodowego Kakadu (najstarsza sztuka aborygeńska, wspaniała fauna i flora, ogromne krokodyle).
        Jeszcze pytanie do przedmówczyni- czy ludzie na Bali rzeczywiście są tacy wspaniali i uczciwi? We wszystkich relacjach z wyjazdów na Bali, które wcześniej czytałem (również w polskich i anglojęzycznych przewodnikach), raczej były ostrzeżenia przed nachalnością mieszkańców wyspy. Są oni nastawieni na maksymalne "wydojenie" turysty i robią to nie przebierając w środkach. Wytłumaczeniem jest oczywiście brak innych żródeł dochodu i jedynie "dorwanie" w swoje ręce turysty jest dla nich nadzieją na polepszenie bytu. Ja jestem znieczulony na to po kilku pobytach w krajach arabskich i nie jest to dla mnie problem. Ważniejsze są dla mnie piekna przyroda i krajobrazy.
        • jogny Re: Bali czy SriLanka 12.04.11, 20:20
          to prawda ze ludzie sa nachalni, juz po wyjsciu z lotniska bedziesz zaatakowany taksowkarzami za cene kilkakrotnie wieksza niz to bedzie warte, tak samo na plazy - beda non stop podchodzic do Ciebie ludzie i proponowac cos sprzedac i w kazdym innym miejscu:) Ale Ci ludzie nic Ci nie zrobia, probuja zarobic ale nie zrobia Ci krzywdy:)
          I pamietaj zeby sie targowac, mysmy placili 1/3 ceny ktora wolali za rozne rzeczy ktore kuplismy:)
    • indopablo Re: Bali czy SriLanka 05.05.11, 17:16
      Nie pomogę podjąć decyzji natomiast mogę pomóc przybliżyć Bali, będzie łatwiej.
      Nasze biuro na Bali czynne jest cały rok.

zapraszam na www.indo-explorer.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka