Dodaj do ulubionych

czy 2.500 za przezroczysty aparat to duzo?

17.08.04, 07:22
no wlasnie? czy to duzo?
Obserwuj wątek
    • wierka Re: czy 2.500 za przezroczysty aparat to duzo? 17.08.04, 10:29
      sporo. Jak ja zakładałam aparat, to przezroczysty (kompozytowy) mogłam mieć za
      2000 zł, było to rok temu, nie sądze żeby to sie jakos znacząco zmieniło. Ale to
      oczywiście zależy od ortodonty, bo różnie się mogą cenić :) no i od miasta -
      Warszawa jest droższa :)

pozdrawiam
      Weronika
      • alicjaaa Re: czy 2.500 za przezroczysty aparat to duzo? 18.08.04, 21:00
        JA PŁACIŁAM 2200 ZA ŁUK I JESTEM ZADOWOLONA.INNY ORTODONTA CHCIAŁ 3000 ZA ŁUK
    • zuzzka1 Re: czy 2.500 za przezroczysty aparat to duzo? 19.08.04, 12:20
      tylko ze ortodonta zawsze za wizyte bierze 50 zł nigdy wiecej. Leczyla sie tam
      moja kuzynka i jej chlopak. A wy ile za wizyte??
      • alicjaaa Re: czy 2.500 za przezroczysty aparat to duzo? 19.08.04, 14:37
        ja mam aparat dopiero od piatku,wiec wizyt kontrolnych jeszcze nie mialam.ale
        jak narazie nie placilam ani za wizyte z wyciskiem, ani za wizyte z
        separatorami ani za zakladanie.zaplacilam tylko 4400 za aparat i nic wicej.
        • zuzzka1 do alicja 19.08.04, 17:12
          to ty masz fajnie alicja,ja mam zamair zakładac w krakowie, ale trafiłam
          poprzednio do pani ortodontki ktora za wycisk + zdjecie policzyla sobie 110 zl:
          ( umowiona bylam za miesiac na nastepna..musialam dojechac 50 km.siadam na
          fotel a pani mi mowi przperaszam ale nic pani nie moge powiedziec bo technicy
          zapomnieli zostawic pani wyciskow! brrr ale bylam zla:(( tak wiec we wrzensiu
          jade odebrac te wyciski i uciekam od niej jak najdalej:( przeciez miala nr tel
          mogla zadzownic powiadomic itd. Ale własnie czy te wyciski przydadza mi sie do
          innego ortodonty? czy lepiej je sobie darowac i zostawic je u niej???
          • alicjaaa Re: do alicja 19.08.04, 17:40
            wyciski sa bardzo potrzebne gdyż wg nich przygotowywany jest dla ciebie aparat
            i plan leczenia.na twoim miejscu odebralabym je, w koncu zaplacilas za nie,a
            nastepnemu ortodoncie napewno ulatwia sprawe
    • katinka555 Re: czy 2.500 za przezroczysty aparat to duzo? 20.08.04, 12:02
      dwa lata temu placilam 3 tys za luk za aparat przezroczysty krysztalowy plus 50
      zl za wizyte co miesiac (do maja br), wizyta z wyciskami kosztowala 100 zl,
      zdjecia rtg sama dostarczylam. ortodonta miescil sie w prywatnej klinice w
      3miescie. po burzliwych przejsciach zmienilam lekarza, obecny zaklada takie
      aparaty za 2,5 tys, wizyty co miesiac-poltora kosztuja 30 zl i jest to lekarz z
      prywatna praktyka :) pozdrawiam serdecznie :)
      • gaaaga Re: czy 2.500 za przezroczysty aparat to duzo? 12.09.04, 13:21
        czesc, przymierzam się do założenia aparatu. Możesz podać namiar na tego
        dobrego prywatnego lekarza w 3mieście?
      • glorrria Re: czy 2.500 za przezroczysty aparat to duzo? 10.11.04, 11:47
        moglabys podac dokladne dane twojego nowego lekarza. A moze ktos poleci innego
        ortodonte z Gdanska? pozdrawiam (GG 1595745)
    • talicool Re: czy 2.500 za przezroczysty aparat to duzo? 28.08.04, 21:11
      ja uwazam ze tak ja placilam 1800. Plan leczenia byl za darmo za to wizyta
      kosztuje 120 zl.
    • wisienka7 Re: czy 2.500 za przezroczysty aparat to duzo? 02.09.04, 17:51
      Ja robiłam ok. 4 miesiące temu w Klinice Periodent w Warszawie, zapłaciłam za
      ceramiczny (2 łuki) 2600zł, a za wizytę płacę 270zł
    • aandzik1 Re: czy 2.500 za przezroczysty aparat to duzo? 09.09.04, 13:46
      ja mam płacić za ceramicvzny 1500, kryształowy jeszcze droższy ale nie wiem
      ile, no i dochodzą wizyty, ktore nie wiem jeszcze ile bo byłam na pierwszej
      ktora była za darmo, sorki - za wycisk płaciłam 30 zł, wczoraj za zdjęcia 70
      zł, jutro - plan leczenia - no i właśnie sie zastanawiam ile mi wysoli za ta
      wizyte ;/
      • ortodonta Re: czy 2.500 za przezroczysty aparat to duzo? 09.09.04, 14:15
        pacjenci, nie patrzcie na to czy 2500 to dużo czy mało. szukajcie dobrych
        lekarzy, bo za dobre leczenie warto jest zapłacić. pytajcie znajomych, chodźcie
        na konsultacje do kilku lekarzy aby poznać rózne opinie. wszystko to zmniejszy
        ryzyko niepowodzenia. oglądam różne przypadki, które przyjezdżają
        się "wczasować" i trafiają do mnie z powodu awarii. wnioski są następujące.
        cena nie idzie w parze z jakością. widuję pacjentów, którzy za metalowy aparat
        płacili 2000 a za wizyty po 300 zł(warszawa), którzy są całkowicie źle leczeni.
        widuję pacjentów, którzy są leczeni za 1/4 tej kwoty, również bez sensu.
        pytanie , czy za aparat za ileś tam to dużo nie ma sensu. za dobre leczenie
        warto dać i 3000 tyś, za złe nie warto dać złotówki. pytajcie o lekarzy i
        jakość ich usług a nie o ich ceny.
        • kwiacia1 Re: czy 2.500 za przezroczysty aparat to duzo? 09.09.04, 14:21
          Zgadzam się. To duże ryzyko dać się leczyć lekarzowi, o którym nic się nie wie.
          Co wiem o mojej orto? Leczy od 1993 roku, jest ortodontą II stopnia
          specjalizacji, współpracuje z wieloma klinikami, leczyła Agnieszkę Chylińską z
          O.N.A. (byłego). Chyba jej ufam...
          • inezja21 Re: czy 2.500 za przezroczysty aparat to duzo? 09.09.04, 15:07
            Ja płacę 2200 za łuk, w Krakowie, w Eurodencie (to nie jest kryptoreklama)
            • zuzzka1 do inezja 21 11.09.04, 10:49
              a masz mozejakis numer telefonu? zadowolona jestes z eurodentu??? ile placisz
              za wizyte???
              • inezja21 Re: do inezja 21 11.09.04, 13:45
                za wizytę na razie nic nie zapłaciłam:) zacznę płacić po tym jak mi założą:)
                Jestem zadowolona na razie,polecam dr Kral, kompetentna i miła osoba, jej pomoc
                dentystyczna też nosiła tam aparat i w związku z tym ma dużo rad "z autopsji".
                Maja też tam REWELACYJNĄ chirurg dr Zaleską do usuwania ząbków,jak by trzeba
                było:) ja usunęłam cztery ósemki i choć potem gojenie bolało (miałam
                wyłuskiwane z dziąsła), to samo wyrwanie nic a nic.
                TELEFONY: (012) 6345893, 6342409. kRAKÓW,PL. BISKUPI 18 (przecznica z
                Krowoderskiej)
              • inezja21 Re: do inezja 21 11.09.04, 13:47
                Ale wyciski robiłam rok temu i nie pamiętam ile to kosztowało.Na pewno poniżej
                100 zł.
    • vip_malinka Re: czy 2.500 za przezroczysty aparat to duzo? 10.11.04, 17:13
      Ja za mój ceramiczny za jeden łuk zapłaciłam 1500zł! z daleka wogóle nei
      widoczny z bliska jak sie przyjzy ktoś...Jestem z niego zadowolona :-)
      Pozdrawiam
      • ortodonta Re: czy 2.500 za przezroczysty aparat to duzo? 10.11.04, 17:46
        dziewczyny, lekarz sprzedaje wam usługę, która nazywa się "leczenie wady
        zgryzu" a nie aparat. Na cenę aparatu nie wpływają wyłącznie jego koszty.
        Głównym czynnikiem kształtującym cenę jest jakość leczenia. Jeśli lekarz X
        dochodzi do wniosku, że leczy dużo lepiej, niż konkurencja, to podnosi cenę.
        Takie są mechanizmy rynku. Lepszy samochód kosztuje z reguły więcej od
        gorszego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka