Dodaj do ulubionych

Mam 3 pytanka...

07.09.06, 09:30
W poniedziałek bede miała zakładane separatorki, niestety troche sie pokrzyżowały plany ponieważ mam jednego zęba niedoleczonego kanałowo chociaż ostatnio go leczyłam to boli... ide do dentysty jeszcze raz i oto moje pytania:
czy musze mu zapłacic za ponowne leczenie tego zęba którego leczył tydzień temu?
co sie stanie jezeli bede miała aparat założony a jakieś zęby mi sie popsują ? :|
Byliscie kiedykolwiek w takiej głupiej sytuacji??
z góry dzieki za odpowiedzi :* :)
Obserwuj wątek
    • baba_jaga5 Re: Mam 3 pytanka... 07.09.06, 10:31
      Zęby przed aparatem trzeba całkowicie wyleczyć:) Być może ten ząb nie został do
      końca zatruty i dlatego coś się dzieje w środku:) Z płaceniem jest różnie: być
      może to nie było tak do końca z winy lekarza; przeciez czasami coś się nie
      udaje:) Myślę, że będziesz musiała zapłacić za wizyte:) Potraktuje to jako
      kontunuację leczenia:)
      Nie ma gwarancji,że zeby z aparatem się nie popsują:)Jest stan większego
      zagrożenia, zakamarki aparatu utrudniają higienę. Dlatego też myje się zęby po
      każdym (!) posiłku lub przekąsce:) Używa dobrej pasy przeciw póchnicy i płynu
      do płukania ust:)
      Częściej też się chodzi do dentysty na przeglądy, żeby wrazie czego szybko
      naprawić:) Wiem,ze jest mozliwość zdjęcia aparatu, jeżeli sytuacja tego wymaga:
      jakiś ząb wymaga naprawy, a aparat utrudnia dostęp:)
      Ortodonta jest przecież dentystą i widzi co się dzieje, sam może naprawić
      jakieś ubytki:)
      Ja byłam w sytuacji,że podczas operacji 8ki ukruszono mi jednego zęba. Miałam
      juz umówioną wizytę u orto i właśnie orto naprawiła tego zęba:)
      Pozdrawiam:)
      • blableblinda Re: Mam 3 pytanka... 07.09.06, 16:31
        No dobrze, a czy moge leczyć zęby pomiędzy którymi mam separatorki? bo następną wizyte u dentysty mam w przyszłym tygodniu a wtedy mam już mieć separatorki...
        • baba_jaga5 Re: Mam 3 pytanka... 07.09.06, 16:54
          :) Jeżeli ubytek masz nie z boku tylko na powierzchni zęba, możesz leczyć:)
        • aleksandra1977 Re: Mam 3 pytanka... 07.09.06, 21:19
          nie ma problemu z leczeniem zebow, miedzy ktorymi sa separatory.
          Na czas wizyty, jesli bedzie to konieczne, to dentysta pewnie je sobie wyjmie,
          a potem wlozy na miejsce. To naprawde zadna filozofia :)
    • amiyumi Re: Mam 3 pytanka... 18.09.06, 15:51
      podejrzewam ze leczenie tych chorych zebow z aparatem bedzie trudne do wykonania
      i pewnie choroba sie przeniesie na inne zeby.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka