stary.prochazka 09.02.04, 09:30 "Romanowi Giertychowi urodziła się córka" serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,1904519.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
macinak Re: kolejny potomek rodu Giertychów;-) 09.02.04, 12:50 A może będzie podobna do mamusi, nie do tatusia? Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: kolejny potomek rodu Giertychów;-) 09.02.04, 17:04 w rodzinie Giertychów tożsamość narodową wysysa się z mlekiem matki.Zanim pójdzie do przedszkola, będzie recytowała Rotę z pamięci:) Odpowiedz Link Zgłoś
sloggi Re: kolejny potomek rodu Giertychów;-) 09.02.04, 22:33 To Roman pozwoli żonie karmić dziecko? Przecież tylko on może przekazać dziecku tożsamość narodową. A swoją drogą nie sądzę, aby jego dzieci poszły pobierać nauki do szkoły w Łomiankach. Odpowiedz Link Zgłoś
peternurek1 Re: kolejny potomek rodu Giertychów;-) 10.02.04, 00:46 dobrze , może zajmie się dzieckiem i nie będzie miał czasu na politykę, miejmy nadzieje Odpowiedz Link Zgłoś
m.wojtek Re: kolejny potomek rodu Giertychów;-) 10.02.04, 10:25 A nawet gdyby tak było to czy jest w tym coś złego ? A może lepiej żeby rapowało albo śpiewało piosenki Michała Wiśniewskiego, co nie jest rzadkością w przedszkolach. Bez względu jakie kto ma poglądy polityczne, to myślę że przynajmniej pare komentarzy w tym wątku nie jest na miejscu i jakoś odstaje to od generalnego poziomu dyskusji na tym forum. Pozdrawiam Wojtek stary.prochazka napisał: > w rodzinie Giertychów tożsamość narodową wysysa się z mlekiem matki.Zanim > pójdzie do przedszkola, będzie recytowała Rotę z pamięci:) Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: kolejny potomek rodu Giertychów;-) 10.02.04, 14:46 to był żart i myślę że nawet sam Roman Giertych też by się uśmiechnął, gdyby to usłyszał:) Pozdrawiam s. Odpowiedz Link Zgłoś
toulaa Re: kolejny potomek rodu Giertychów;-) 10.02.04, 21:54 witaj, prochazko, Rodaku Pruszkowiecki ( to brzmi jak ułan jazłowiecki:) w naszych skromnych progach.... Nie lubię Pana R. G., ale spodobało mi się, że jest otwarty na kolejne dzieci, choć czemu " zdradził" naszą gminę piękną i poród na Wołoskiej się odbył??? wojtku, luzik!!!!:) Odpowiedz Link Zgłoś
m.wojtek Re: kolejny potomek rodu Giertychów;-) 12.02.04, 01:48 Jest cienka granica między luzikiem a ... prostactwem, które wyzierało z niektórych postów w tym wątku. Żeby nie było porozumień - ja także nie lubię pana R.G., moje sympatie do niego oscylują gdzieś na poziome pana A.L. a może jeszcze niżej. Ale tak zwyczajne po ludzku, pare rzeczy było nie na miejscu .... A co do miejsca, w którym dziecię się powiło - no jeśli nie tam to gdzie ? Mamy coś z tej "branży" w Łomiankach ? Pozdrawiam Wojtek toulaa napisała: > witaj, prochazko, Rodaku Pruszkowiecki ( to brzmi jak ułan jazłowiecki:) w > naszych skromnych progach.... > > Nie lubię Pana R. G., ale spodobało mi się, że jest otwarty na kolejne dzieci, > choć czemu " zdradził" naszą gminę piękną i poród na Wołoskiej się odbył??? > > > wojtku, luzik!!!!:) > > Odpowiedz Link Zgłoś
toulaa Re: kolejny potomek rodu Giertychów;-) 14.02.04, 21:17 Wojtku, wskaż mi, prosze, gdzie to prostactwo, bo dalibóg nie widzę. A kiedyś dzieci w domu się rodziły, i dobrze było ( polecam), rodzić się i umierać najlepiej we własnym, nie szpitalnym łóżku;) Pozdrawiam- toulaa Odpowiedz Link Zgłoś
pieskuba Re: kolejny potomek rodu Giertychów;-) 16.02.04, 22:13 toulaa napisała: > > ( polecam), rodzić się i > umierać najlepiej we własnym, nie szpitalnym łóżku;) > No pewnie. A w przypadku ewentualnych komplikacji można w tym własnym łóżku wykonać te dwie czynności za jednym zamachem, przy okazji zabierając do nieba mamusię (jak pójdzie szczególnie źle). To już chyba lepiej na Wołoskiej. pieskuba Odpowiedz Link Zgłoś
macinak Re: kolejny potomek rodu Giertychów;-) 15.02.04, 00:14 Wojtku, jeżeli już kogoś atakujesz to pisz jasno o co konkretnie Ci chodzi. Zacytowałeś starego.prochazkę, więc rozumiem, że to on napisał coś co Cię uraziło. Najprawdopodobniej chodzi o Rotę, no bo nie sądzę, żebyś miał coś przeciwko mleku matki? Co zaś do Roty to teraz wypowiadam się tylko w swoim imieniu: O ile w czasach gdy Rota powstała, miała ona swoje uzasadnienie i jej treść rzeczywiście służyła narodowi polskiemu o tyle teraz jest z niej więcej szkody niż pożytku. Który to Niemiec nam dzieci germani i pluje w twarz? Może zamiast wystawać na ulicach miasta ze szturmówkami i Rotą na ustach należałoby się zabrać do pracy, popatrzeć dookoła i spróbować pomóc tym, którzy są w gorszej sytuacji niż my? Wiem, sytuacja wielu ludzi jest dramatyczna, nasze elity polityczne mało elitarne a prawo koszmarne ale demagogia w stylu LPR tego nie zmieni nie zmieni też tego wycieranie sobie ust bogoojczyźnianymi sloganami. Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka Re: kolejny potomek rodu Giertychów;-) 15.02.04, 17:00 nie chciałbym byc adwokatem w swojej sprawie ale rzeczywiście mogło to zostać do pewngo stopnia odebrane jako atak na rodzine państwa Giertychów.Przyznaję że nie miałem takiego zamiaru ale pan Giertych jest osoba publiczną i musi być przygotowany na to że upublicznia częśc swojego życia prywatnego i że moga się z tym wiązać różne konsekwencje.Oczywiście była w tym drobna uszczypliwość ale to chyba jeszcze nie to o czytm pisze Wojtek.Do pewnego ministra swego czasu poczytna gazeta zwróciła się z apelem:"Odejdź bucu, wstydu oszczędź" i to w moim pojęciu było prostactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: kolejny potomek rodu Giertychów;-) 13.03.05, 00:54 Ciekawostka a propos... :) Akcja Giertych-stop Moim skromnym zdaniem, skoro politycy robią sobie z nas jawne żarty (żeby nie powiedzieć jaja), to chyba my również mamy do tego prawo. Mimo że nie chroni nas immunited. Odpowiedz Link Zgłoś