Dodaj do ulubionych

kolejny potomek rodu Giertychów;-)

09.02.04, 09:30
"Romanowi Giertychowi urodziła się córka"
serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,1904519.html
Obserwuj wątek
    • macinak Re: kolejny potomek rodu Giertychów;-) 09.02.04, 12:50
      A może będzie podobna do mamusi, nie do tatusia?
      • stary.prochazka Re: kolejny potomek rodu Giertychów;-) 09.02.04, 17:04
        w rodzinie Giertychów tożsamość narodową wysysa się z mlekiem matki.Zanim
        pójdzie do przedszkola, będzie recytowała Rotę z pamięci:)
        • sloggi Re: kolejny potomek rodu Giertychów;-) 09.02.04, 22:33
          To Roman pozwoli żonie karmić dziecko? Przecież tylko on może przekazać dziecku
          tożsamość narodową. A swoją drogą nie sądzę, aby jego dzieci poszły pobierać
          nauki do szkoły w Łomiankach.
          • peternurek1 Re: kolejny potomek rodu Giertychów;-) 10.02.04, 00:46
            dobrze , może zajmie się dzieckiem i nie będzie miał czasu na politykę, miejmy
            nadzieje
        • m.wojtek Re: kolejny potomek rodu Giertychów;-) 10.02.04, 10:25
          A nawet gdyby tak było to czy jest w tym coś złego ? A może lepiej żeby
          rapowało albo śpiewało piosenki Michała Wiśniewskiego, co nie jest rzadkością w
          przedszkolach. Bez względu jakie kto ma poglądy polityczne, to myślę że
          przynajmniej pare komentarzy w tym wątku nie jest na miejscu i jakoś odstaje to
          od generalnego poziomu dyskusji na tym forum.
          Pozdrawiam
          Wojtek

stary.prochazka napisał:

> w rodzinie Giertychów tożsamość narodową wysysa się z mlekiem matki.Zanim
          > pójdzie do przedszkola, będzie recytowała Rotę z pamięci:)
          • stary.prochazka Re: kolejny potomek rodu Giertychów;-) 10.02.04, 14:46
            to był żart
            i myślę że nawet sam Roman Giertych też by się uśmiechnął, gdyby to usłyszał:)
            Pozdrawiam
            s.
            • toulaa Re: kolejny potomek rodu Giertychów;-) 10.02.04, 21:54
              witaj, prochazko, Rodaku Pruszkowiecki ( to brzmi jak ułan jazłowiecki:) w
              naszych skromnych progach....

Nie lubię Pana R. G., ale spodobało mi się, że jest otwarty na kolejne dzieci,
              choć czemu " zdradził" naszą gminę piękną i poród na Wołoskiej się odbył???

wojtku, luzik!!!!:)
              • m.wojtek Re: kolejny potomek rodu Giertychów;-) 12.02.04, 01:48
                Jest cienka granica między luzikiem a ... prostactwem, które wyzierało z
                niektórych postów w tym wątku. Żeby nie było porozumień - ja także nie lubię
                pana R.G., moje sympatie do niego oscylują gdzieś na poziome pana A.L. a może
                jeszcze niżej. Ale tak zwyczajne po ludzku, pare rzeczy było nie na miejscu ....
                A co do miejsca, w którym dziecię się powiło - no jeśli nie tam to gdzie ? Mamy
                coś z tej "branży" w Łomiankach ?
                Pozdrawiam
                Wojtek

toulaa napisała:

> witaj, prochazko, Rodaku Pruszkowiecki ( to brzmi jak ułan jazłowiecki:) w
                > naszych skromnych progach....
                >
                > Nie lubię Pana R. G., ale spodobało mi się, że jest otwarty na kolejne
                dzieci,
                > choć czemu " zdradził" naszą gminę piękną i poród na Wołoskiej się odbył???
                >
                >
                > wojtku, luzik!!!!:)
                >
                >
                • toulaa Re: kolejny potomek rodu Giertychów;-) 14.02.04, 21:17
                  Wojtku, wskaż mi, prosze, gdzie to prostactwo, bo dalibóg nie widzę.

A kiedyś dzieci w domu się rodziły, i dobrze było ( polecam), rodzić się i
                  umierać najlepiej we własnym, nie szpitalnym łóżku;)

Pozdrawiam- toulaa
                  • pieskuba Re: kolejny potomek rodu Giertychów;-) 16.02.04, 22:13
                    toulaa napisała:

>
                    > ( polecam), rodzić się i
                    > umierać najlepiej we własnym, nie szpitalnym łóżku;)
                    >

No pewnie. A w przypadku ewentualnych komplikacji można w tym własnym łóżku
                    wykonać te dwie czynności za jednym zamachem, przy okazji zabierając do nieba
                    mamusię (jak pójdzie szczególnie źle). To już chyba lepiej na Wołoskiej.

pieskuba
          • macinak Re: kolejny potomek rodu Giertychów;-) 15.02.04, 00:14
            Wojtku,
            jeżeli już kogoś atakujesz to pisz jasno o co konkretnie Ci chodzi. Zacytowałeś
            starego.prochazkę, więc rozumiem, że to on napisał coś co Cię uraziło.
            Najprawdopodobniej chodzi o Rotę, no bo nie sądzę, żebyś miał coś przeciwko
            mleku matki? Co zaś do Roty to teraz wypowiadam się tylko w swoim imieniu:
            O ile w czasach gdy Rota powstała, miała ona swoje uzasadnienie i jej treść
            rzeczywiście służyła narodowi polskiemu o tyle teraz jest z niej więcej szkody
            niż pożytku. Który to Niemiec nam dzieci germani i pluje w twarz? Może zamiast
            wystawać na ulicach miasta ze szturmówkami i Rotą na ustach należałoby się
            zabrać do pracy, popatrzeć dookoła i spróbować pomóc tym, którzy są w gorszej
            sytuacji niż my? Wiem, sytuacja wielu ludzi jest dramatyczna, nasze elity
            polityczne mało elitarne a prawo koszmarne ale demagogia w stylu LPR tego nie
            zmieni nie zmieni też tego wycieranie sobie ust bogoojczyźnianymi sloganami.
            • stary.prochazka Re: kolejny potomek rodu Giertychów;-) 15.02.04, 17:00
              nie chciałbym byc adwokatem w swojej sprawie ale rzeczywiście mogło to zostać
              do pewngo stopnia odebrane jako atak na rodzine państwa Giertychów.Przyznaję że
              nie miałem takiego zamiaru ale pan Giertych jest osoba publiczną i musi być
              przygotowany na to że upublicznia częśc swojego życia prywatnego i że moga się
              z tym wiązać różne konsekwencje.Oczywiście była w tym drobna uszczypliwość ale
              to chyba jeszcze nie to o czytm pisze Wojtek.Do pewnego ministra swego czasu
              poczytna gazeta zwróciła się z apelem:"Odejdź bucu, wstydu oszczędź" i to w
              moim pojęciu było prostactwo.
              • kmsanczia Re: kolejny potomek rodu Giertychów;-) 13.03.05, 00:54
                Ciekawostka a propos... :)
                Akcja Giertych-stop

Moim skromnym zdaniem, skoro politycy robią sobie z nas jawne żarty (żeby nie
                powiedzieć jaja), to chyba my również mamy do tego prawo. Mimo że nie chroni nas
                immunited.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka