mezar73 20.06.10, 08:24 ciekawe jak nasze rondo będzie sprawować się. www.tvnwarszawa.pl/28415,1655693,0,1,minirondo_zablokowalo_tarchomin,wiadomosc.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krasny51 Re: nasze rondo 20.06.10, 09:49 Najbardziej fascynuje mnie nie samo rondo, które w otaczającym chaosie budowlanym wydaje się jasnym małym światełkiem estetytki łomianek ale remontowany barak tuż przy rondzie. Byłem przekonany że go rozbierają, ale o zgrozo oni go remontują....kto na coś takiego pozwala. Łomianki kraina baraków i budek otaczających Warszawską - koszmar..... Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: nasze rondo 20.06.10, 10:37 krasny51 napisał: w otaczającym chaosie budowlanym wydaje się jasnym małym światełkiem estetytki łomianek no cóż, o gustach się ponoć nie dyskutuje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: nasze rondo 20.06.10, 11:58 Ess święta prawda , no ale jaka piękna myjnia bezdotykowa. świadectwo postępu technologiczno - cywilizacyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: nasze rondo 20.06.10, 15:30 Myjnia fajna. Do cudnego baraczku już się wszyscy przyzwyczaili -to i w oczy nie kole. Rondko śliczne i bardzo ładnie będzie się na nim stało w korku. Czy kazdy burmistrz musi po sobie pozostawić rondo? Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: nasze rondo 20.06.10, 16:18 Myślę że korka z jego powodu układu sąsiednich ulic odczuwalnie większego nie będzie, ale i mniejszego tez nie. To rondo niczego nie rozwiązuje i nic nie usprawnia. Więcej kręcenia kierownicą i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
anka0292 Re: nasze rondo 20.06.10, 17:05 zobaczymy jak bedzie jeszcze wolniej to tylko sie pochlastac no... ladniej napewno bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: nasze rondo 20.06.10, 17:18 Żeby wjechać i wyjechać z Łomianek nie potrzeba robić kółek po rondzie. Można wjechać Wiślaną lub jeszcze dalej. Dlatego w tym roku rusza przebudowa Wiślanej i Trenów. A rondo jest zawsze lepsze od świateł. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: nasze rondo 20.06.10, 21:14 roberto19633 napisał: > Żeby wjechać i wyjechać z Łomianek nie potrzeba robić kółek > po rondzie. Można wjechać Wiślaną lub jeszcze dalej. Dlatego > w tym roku rusza przebudowa Wiślanej i Trenów. > A rondo jest zawsze lepsze od świateł. Co bierzesz, że widziałeś światła na skrzyżowaniu Warszawskiej i Brukowej? Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: nasze rondo 20.06.10, 21:55 krzysiom1 napisał: > roberto19633 napisał: > > > Żeby wjechać i wyjechać z Łomianek nie potrzeba robić kółek > > po rondzie. Można wjechać Wiślaną lub jeszcze dalej. Dlatego > > w tym roku rusza przebudowa Wiślanej i Trenów. > > A rondo jest zawsze lepsze od świateł. > > Co bierzesz, że widziałeś światła na skrzyżowaniu Warszawskiej i > Brukowej? >>Krzysiom, żeby dojechać do Warszawy nie jadę przez to skrzyżowanie. Wiślaną póżniej tyłami nowo budowanego hipermarketu i tam wjeżdżam na 7 a dalej nieco szybciej. Już od dawna omijam te światła sodoma i gomora. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: nasze rondo 21.06.10, 08:15 roberto19633 napisał: > Już od dawna omijam te światła sodoma i gomora. Które światła omijasz?:) Prezcież cały czas piszemy o skrzyżowaniu Warszawska/Brukowa a tam nie ma świateł. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: nasze rondo 21.06.10, 08:30 Ale za rondem są światła, Brukowa/Kolejowa. Ewentualnie można wyjechać Dziwożoną jak ktoś lubi adrenalinę. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: nasze rondo 21.06.10, 20:52 krzysiom1 napisał: > roberto19633 napisał: > > > Już od dawna omijam te światła sodoma i gomora. > > Które światła omijasz?:) > Prezcież cały czas piszemy o skrzyżowaniu Warszawska/Brukowa a tam > nie ma świateł. >> Śiwatła są Klejowa Brukowa- tam jak Ci napisałem nawet nie staram się dojechać rano daje to przystanek min 15min. Wiślana za Kolejową w lewo póżniej można albo prosto albo w prawo lewo i też prosto, następnie ulice przypominające cross i E7 na wysokości Burakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: nasze rondo 22.06.10, 21:24 roberto19633 napisał: > krzysiom1 napisał: > > > roberto19633 napisał: > > > > > Już od dawna omijam te światła sodoma i gomora. > > > > Które światła omijasz?:) > > Prezcież cały czas piszemy o skrzyżowaniu Warszawska/Brukowa a tam > > nie ma świateł. > > > >> Śiwatła są Klejowa Brukowa- tam jak Ci napisałem nawet > nie staram się dojechać rano daje to przystanek min 15min. > Wiślana za Kolejową w lewo póżniej można albo prosto albo w > prawo lewo i też prosto, następnie ulice przypominające cross > i E7 na wysokości Burakowa. Doskonale to wiem. Dociekam tylko po co bredzisz o alternatywie swiatła/ rondo, w dyskusji o skrzyżowaniu Warszawska/Brukowa, gdzie świateł brak. Odpowiedz Link Zgłoś
arturlomianki Re: nasze rondo 22.06.10, 08:37 No powinni prawo-skręt do ronda dorzucić z Warszawskiej na Brukową to miało by spory sens. Odpowiedz Link Zgłoś
lomlive Re: nasze rondo 22.06.10, 16:10 > No powinni prawo-skręt do ronda dorzucić z Warszawskiej na Brukową to miało by > spory sens. I takowy na planie widziałem:) Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: nasze rondo 22.06.10, 21:32 I nawet go juz prawie widać w realu. Gorzej w druga stronę Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: nasze rondo 22.06.10, 21:53 esscort napisał: > I nawet go juz prawie widać w realu. > Gorzej w druga stronę Widać:) Wycofano się nawet ze stosowanej na Warszawskiej zasady: "granit w ziemię a beton na pokaz". Tu dla odmiany granitowe krawęzniki wystają z ziemi a betonowe idą do piachu. Kilka osób na tym forum przekonywało, że powinno być zupełnie odwrotnie. Może UM by się na coś zdecydował i nie wywalał kasy na granitowe krawężniki, w 100% chowane w glebę- tak jak to robią w przypadku przebudowy ul. Warszawskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: nasze rondo 23.06.10, 16:09 Krzysiom znawcą kamienia to ty nie jesteś . jak to jest granit to ci oddam twoją falaszkę o którą się kiedyś zakładałeś. To jest rodzaj granitowej mielonki takie chodnikowe lastryko. Odpowiedz Link Zgłoś
nii-dea Re: nasze rondo 24.06.10, 14:29 Chciałam upomnieć, że z ronda zjechaliście na chodnik i to... bez włączonego kierunkowzkazu... Odpowiedz Link Zgłoś
boryska Re: nasze rondo 24.06.10, 17:06 Oglądam to rondo i oglądam i mam wątpliwości, czy zmieści się na nim autobus lub większy autokar. Zakładam, że tirom wjazd wzbroniony. Odpowiedz Link Zgłoś
woynowski1 Re: nasze rondo 24.06.10, 17:13 To popatrz jeszcze a najlepiej sięgnij do poradnika i wtedy się okaże że się zmieści. A jak się nie zmieści, to projektant na swój koszt będzie rondo przerabiał. Odpowiedz Link Zgłoś
adium Re: nasze rondo 25.06.10, 12:23 Jak tam sie TIR zmieści to potem nie da rady wąska Warszawską dalej pojechaś. I co, to też będą przerabiaś? Odpowiedz Link Zgłoś
wojnowsk1 Re: nasze rondo 25.06.10, 13:31 Jeszcze parę takich "rozsądnych" inwestycji na wybory Wiesław-wodzu prowadź wyjedzie na taczce. Odpowiedz Link Zgłoś
arturlomianki Re: nasze rondo 30.06.10, 10:37 tiry nie powinny tu wjeżdżać,tylko mniejsze i lżejsze dostawcze auta Odpowiedz Link Zgłoś
woynowski1 Re: nasze rondo 30.06.10, 12:57 Witaj klonie. Nie wiem do czego się spieszymy totalnie krytykując. Dlaczego nie mamy zaufania do fachowców i norm. Ponadto w postach jest zbyt wiele odczuć własnych osób nie będących fachowcami. Krzysiom czy potrafisz obliczyć jakie naciski ma wytrzymać obrzeże wewnętrzne ronda z kostki i skąd wiesz że to które obserwowałeś było właściwie wykonane? Dlaczego zakładasz, że zarówno projekt i wykonawstwo naszego ronda jest złe? Takich spostrzeżeń jest wiele, myślę iż robicie burzę w szklance mleka jedynie po to by zaistnieć na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: nasze rondo 25.06.10, 13:48 boryska napisała: > Oglądam to rondo i oglądam i mam wątpliwości, czy zmieści się na nim > autobus lub większy autokar. Zakładam, że tirom wjazd wzbroniony. Zmieści, się zmieści. Zamiast zrobić szerszy pas jezdni, na centralnej wysepce ułożono pas kostki- przeznaczony do rozjeżdzania przez Tiry i autobusy. Ciekawe czy ktoś z UM widział jak wygląda taka kostka po pół roku użytkowania? Odpowiedz Link Zgłoś
ale_jaja_v1 Re: nasze rondo 25.06.10, 14:32 krzysiom1 napisał: > boryska napisała: > > > Oglądam to rondo i oglądam i mam wątpliwości, czy zmieści się na > nim > > autobus lub większy autokar. Zakładam, że tirom wjazd wzbroniony. > > Zmieści, się zmieści. Zamiast zrobić szerszy pas jezdni, na > centralnej wysepce ułożono pas kostki- przeznaczony do rozjeżdzania > przez Tiry i autobusy. Ciekawe czy ktoś z UM widział jak wygląda > taka kostka po pół roku użytkowania? Ale za pół roku to już będzie po wyborach :) Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: nasze rondo 25.06.10, 14:49 Jeżeli już to do wyborów się nie rozleci, a potem to już nieważne. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
anka0292 Re: nasze rondo 25.06.10, 22:48 ale racja - na warszawskiej robi sie potwornie ciasno jak mozna bylo o tego dopuscic rozumiem ze wszystko jest w zgodzie z normami ale to jest glowna ulica Lomianek przeciez jak ktos bedzie sie wycofywal z parkingu to zatamuje ruch w obie strony - tak jest tam wasko Co z tego ze zrobiono pasy do skretow jak ta ulica jest poprostu zbyt waska Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: nasze rondo 26.06.10, 09:33 Masz aniu rację. Taka wąska Warszawska to będzie masakra i mówi to każdy, który po niej jeżdzi samochodem. Po przebudowie będzie kompletny paraliż komunikacyjny Łomianek. Niewątpliwie będzie ładnie wyglądała, ale robienie deptaka z jedynej arterii komunikacyjnej miasta to chyba jakiś dowcip i kolejny dowód na oderwanie naszych władz od rzeczywistości. Jeżeli burmistrz śnił o deptaku na Warszawskiej, to najpierw powinien zbudować Kościelną Drogę bis, wymusić na powiecie zakończenie prac na Rolniczej i dopiero po tym zwężać Warszawską. Tymczasem mamy działania od du..y strony, czyli zgodnie z tradycją wprowadzoną przez Pszczólkowskiego i spółkę. Odpowiedz Link Zgłoś
anka0292 Re: nasze rondo 26.06.10, 11:31 A czy teraz gdy ogloszono, ze Lomianki na terenach zalewowych sa to beda inwestowac jakiekolwiek pieniadze w infrastrukture od wislanej strony Lomianek? Mamy spieprzona Warszawska, dwuletni remont Rolniczej, protesty przeciw obwodnicy, rozkopane rondo, nasiakniete waly i... burmistrza w TV. Same sukcesy... Z ta Rolnicza tez jest ciezka sprawa - to nie na powiecie trzeba wymuszac tylko na naszej gminie. Generalnie ta od 2 lat remontowana ulica to poligon politycznych rozgrywek miedzy powiatem a gmina. Powiat jest odpowiedzialny za nawierzchnie a tymczasem gmina kladzie rury wod-kan o 2 lat uniemozliwiajac powiatowi jakiekolwiek dzialania. Wszystko po to by podczas wyborow powiedziec ze Rolnicza gminna droga to dowod na niemrawosc powiatu... A kto na tym traci - my, szarzy mieszkancy Kolejny raz potwierdza sie moja teoria ze w samorzadzie nie ma miejsca na polityke bo to bagno Pamietacie lans Wieslawa na walach? Jedni twierdza ze zyskalismy bo pojda za tym pieniadze. Ja twierdze ze stracilismy bo nasze nieruchomosci stracily na wartosci. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: nasze rondo 26.06.10, 14:19 anka0292 napisała: > A czy teraz gdy ogloszono, ze Lomianki na terenach zalewowych sa to > beda inwestowac jakiekolwiek pieniadze w infrastrukture od wislanej > strony Lomianek? > Mamy spieprzona Warszawska, dwuletni remont Rolniczej, protesty > przeciw obwodnicy, rozkopane rondo, nasiakniete waly i... burmistrza > w TV. Same sukcesy... > Z ta Rolnicza tez jest ciezka sprawa - to nie na powiecie trzeba > wymuszac tylko na naszej gminie. > Generalnie ta od 2 lat remontowana ulica to poligon politycznych > rozgrywek miedzy powiatem a gmina. > Powiat jest odpowiedzialny za nawierzchnie a tymczasem gmina kladzie > rury wod-kan o 2 lat uniemozliwiajac powiatowi jakiekolwiek > dzialania. Wszystko po to by podczas wyborow powiedziec ze Rolnicza > gminna droga to dowod na niemrawosc powiatu... > A kto na tym traci - my, szarzy mieszkancy > Kolejny raz potwierdza sie moja teoria ze w samorzadzie nie ma > miejsca na polityke bo to bagno > Pamietacie lans Wieslawa na walach? Jedni twierdza ze zyskalismy bo > pojda za tym pieniadze. Ja twierdze ze stracilismy bo nasze > nieruchomosci stracily na wartosci. >>>>Proponuję papiego na burmistrza, dzięki Niemu ceny naszych nieruchomości,jak i ruchomości pójdą w górę, a wszystkim będzie się żyło zdrowo i dostatnio.Zamienimy się w krainę mlekiem miodem płynącą.A obwodnica na palach spłynie z obłoków by zadziwić cały elektorat od lewa do prawa. Super zawsze się dowartościuję gdy takie cóś przeczytam. Odpowiedz Link Zgłoś
corner111 Re: nasze rondo 26.06.10, 16:33 Ależ ta anka szybko żyje. Dwa razy szybciej niż Rolnicza i my. Odpowiedz Link Zgłoś
arturlomianki Re: nasze rondo 30.06.10, 10:41 Powinno to dać do myślenia tym którzy do sklepu 1000m autem jadą czy do fryzjera. Ogólnie masakra będzie, zatem warto zastanowić się na KŁ a nie autem tylko by było to szybsze. Jak będzie bus-pas to ja pierwszy auto zostawię i będę jeździł komunikacją. Odpowiedz Link Zgłoś