Dodaj do ulubionych

Stefanprawo na Burmistrza!!!

29.07.10, 11:30
Jestem najlepszy !!! wybierzcie mnie na Burmistrza!!! Jestem twardy,przystojny
i inteligentny mam jasną wizję!!! Jestem bezpartyjny jednym słowem IDEALNY!!!
Obserwuj wątek
    • tgserwis Re: Stefanprawo na Burmistrza!!! 29.07.10, 22:44
      stefanprawo napisał:

> Jestem najlepszy !!! wybierzcie mnie na Burmistrza!!! Jestem
      twardy,przystojny
      > i inteligentny mam jasną wizję!!! Jestem bezpartyjny jednym słowem
      IDEALNY!!!

Na jak długo lekarze dali Ci przepustkę?
      • stefanprawo Re: Stefanprawo na Burmistrza!!! 30.07.10, 19:14
        tg serwis nie podskakuj wyżej własnego .....!!!
        NIe kozakuj mi tu!!! Nowy jesteś więc ustaw się w szeregu i nie podskakuj mi tu!!!
        • tgserwis Re: Stefanprawo na Burmistrza!!! 30.07.10, 22:57
          Dzieciaczku drogi. Gdy ja pisywałem na tym forum, to Ty jeszcze nie
          wiedziałeś o jego istnieniu. Ale ponieważ lubię dzieci, to wybaczę Ci
          ten głupi wybryk.
          • stefanprawo Re: Stefanprawo na Burmistrza!!! 31.07.10, 10:22
            tg serwis a więc stary jesteś... to po prostu MUSISZ ODEJŚĆ...DO LAMUSA...ALBO
            DO DOMU STARCÓW...TERAZ MOJA KOLEJ STEFANPRAWO JEST NAJLEPSZY I TAKI TG SERWIS
            TEGO NIE ZMIENI...
            JESTEM NAJLEPSZYM KANDYDATEM!!! A TY CIENIASIE SPUŚĆ GŁOWĘ i SCHOWAJ JĄ W PIASEK
            GDY JA KROCZĘ!!!
            • roberto19633 Re: Stefanprawo na Burmistrza!!! 31.07.10, 10:45
              Stefan ,obiecywałeś zmianę wizerunku . I co ? Daj spokój
              ,elektorat patrzy. Nie zapedzaj się w utarczki słowne ,tylko
              punkty stracisz.
            • tgserwis Re: Stefanprawo na Burmistrza!!! 31.07.10, 14:32
              Porozmawiamy gdy skończysz przynajmniej podstawówkę. A na razie patrz,
              czytaj i ucz się. Kiedyś może Ci się przydać.
              • roberto19633 Re: Stefanprawo na Burmistrza!!! 31.07.10, 16:55
                Dzięki Ci o jaśnie oświecony, którą zaproponujesz?
                I na pewno się nie przyda pełnokrwisty Warszawiaku .Pytanie - od
                którego pokolenia? Ciekawi mnie to czy z przed ,czy po
                wojennej migracji?
                • tgserwis Re: Stefanprawo na Burmistrza!!! 31.07.10, 17:33
                  roberto19633 napisał:

> Dzięki Ci o jaśnie oświecony, którą zaproponujesz?
                  > I na pewno się nie przyda pełnokrwisty Warszawiaku .Pytanie -
                  od
                  > którego pokolenia? Ciekawi mnie to czy z przed ,czy po
                  > wojennej migracji?

Z przed powojennej emigracji. Groby moich dziadków możesz sobie
                  obejrzeć na Wawrzyszewie. Nazwisko: Skowronek, pseudonim w AK i
                  podczas Powstania: Wróbel. W rodzinnym grobowcu leży też dwóch ich
                  synów poległych w Powstaniu.
                • tgserwis Re: Stefanprawo na Burmistrza!!! 31.07.10, 17:48
                  roberto19633 napisał:

> Dzięki Ci o jaśnie oświecony, którą zaproponujesz?
                  > I na pewno się nie przyda pełnokrwisty Warszawiaku .Pytanie -
                  od
                  > którego pokolenia? Ciekawi mnie to czy z przed ,czy po
                  > wojennej migracji?

A żeby Ci było łatwiej znaleźć w dokumentach:
                  Babcia: Kazimiera Skowronek. W Powstaniu poza tym że straciła dwóch
                  synów, to straciła też nogę poniżej kolana. Amputowano resztki nogi w
                  wyniku gangreny po postrzale.
                  Dziadek: Jan Skowronek. Pracownik Poczty Polskiej. Zasłużony
                  przeprowadzaniem Powstańców kanałami z Żoliborza na Śródmeście.
                  Odznaczony kilkoma orderami, ale w tej chwili nie pamiętam jakimi.
                  Przechowuje je inna część rodziny. W latach 80-tych pochowany w
                  grobowcu rodzinnym na Wawrzyszewie wraz z synami , z honorami
                  wojskowymi, orkiestrą i salwą honorową.
                  Ciekawostką mogą być opoweści Dziadka, z których dowiedziałem się o
                  istnieniu KL Warshau. Dziadek był jednym z nielicznych którzy
                  przeżyli wśród grupy więźniów zatrudnionych przy ładowaniu na
                  ciężarówki ciał ludzi zagazowanych w tunelach przy Dworcu Warszawa
                  Zachodnia. Udalo Mu się przeżyć dzięki załatwieniu sobie lewych
                  dokumentów i znajomości języka niemieckiego. Po wojnie nigdy nie
                  wypowiedział po niemiecku ani słowa.

• roberto19633 Re: Stefanprawo na Burmistrza!!! 31.07.10, 21:33
                    Dziękuję. Czyli historia większości ludzi ,którzy przybyli do
                    Łomianek i się osiedlili.
                    Dlatego nie wiem , czy takie pogryzanie na forum nie stoi w
                    sprzeczności z tym o co walczyli.
                    Przecież nikt Cię nie atakował, po co więc takie słowa jak w
                    poprzednim twoim poście.Pzdr
                    • tgserwis Re: Stefanprawo na Burmistrza!!! 31.07.10, 22:06
                      roberto19633 napisał:

> Przecież nikt Cię nie atakował, po co więc takie słowa
                      jak w
                      > poprzednim twoim poście.Pzdr

Roberto,
                      czy Twoim zdaniem słowa:
                      "tg serwis nie podskakuj wyżej własnego .....!!!
                      NIe kozakuj mi tu!!! Nowy jesteś więc ustaw się w szeregu i nie
                      podskakuj mi tu!!! "
                      " A TY CIENIASIE SPUŚĆ GŁOWĘ i SCHOWAJ JĄ W PIASEK
                      GDY JA KROCZĘ!!! "

nie zasługują na odpowiedź? Chcesz więcej cytatów? Proszę bardzo:

"Zapewne przybyłeś do stolicy z jakiejś zapyziałej prymitywnej
                      wiochy..ale
                      pamiętaj tutaj cywilizacyjnie jesteśmy jakieś 50 lat do przodu i jak
                      nie umiesz
                      się dostosować to wracaj do swojej wiochy i tam szukaj...ohh niestety
                      Polska
                      nadal ciemnogrodem stoi.."
                      To zapewne do tego postu się odnosiłeś, ale pomyliłeś wątki.
                      Czy naprawdę sądzisz, że pozostanę głuchy na obelgi z ust jakiegoś
                      gnoja który nie ma pojęcia o niczym i potrafi tylko obrażać innych?
                      No więc wybacz, ale nie będzie mi tu jakiś kilkunastoletni gó...arz
                      takich paszkwili pod moim aderesem pisał. Do tego jeszcze głupi
                      gó...arz, bo mądry obrażając ludzi schowałby się za jakimś serwerem
                      proxy. A tak mam adres IP tego gnoja i jeśli przekroczy granice, to
                      zgłoszę doniesienie na Policję.
                      • roberto19633 Re: no Stefan 01.08.10, 08:32
                        Nie zostaje Stefanowi nic innego jak przeprosić. Aczkolwiek
                        nie poznaję Stefana , tyle inwektyw naraz.
                      • nii-dea Re: Stefanprawo na Burmistrza!!! 01.08.10, 10:42
                        Nie zasługują na odpowiedź. Żadną. Stefek bur...czym hm;...:-P
                        (uuupppsss) nie zasługuje na noc poza nieelegancko mówiąc: zlewką.
                        Mnie osobiście znudziło jego burrrczenie dawno temu, i nawet nie
                        czytam tych pseudolanserskich wątków.

Kilkakrotnie zabłysnął w swoim pojęciu jakąś mądrą wypowiedzią i już
                        myśli, że jest najlepszy:-) Pogratulować dobrego samopoczucia, ale
                        jednak unikać jak... uporczywej muchi:-)

Przepraszam Stefek, uniosłam się lekuchno i jakoś mi leżej...
                        • tgserwis Re: Stefanprawo na Burmistrza!!! 01.08.10, 18:41
                          To ja przepraszam wszystkich normalnych forumowiczów. Nieco za bardzo
                          się uniosłem. Tłumaczyć mnie mogą jedynie póżna pora, zmęczenie i kilka
                          wypitych piwek. Mimo wszystko normalni ludzie nie powinni być zmuszani
                          do czytania tego typu wynaturzeń.
                          Nii- dea, Roberto, macie rację. Najlepszym wyjściem jest zlewka. Co
                          niniejszym rozpoczynam.
                          • corner111 Re: Stefanprawo na Burmistrza!!! 01.08.10, 20:49
                            Tgserwis też zachowuje się jak obszczymurek. Jeżeli ktoś Ci nie tak napisał, to
                            nie oznacza, że dał ci prawo do podobnego zachowania. Prośba o zachowanie umiaru
                            nawet po kolejnym drinku. A opowiadania o rzekomych chwalebnych czynach zachowaj
                            na inną porę, bo dziś jest dzień powagi i zadumy! To dzień który nie jedna
                            rodzina z Warszawy i okolic czci marszem na cmentarz i zapaleniem zniczy, a nie
                            chlaniem po szwabsku piwska jakby to był oktober fest! To nie dzień dla
                            samochwałów, przybierających często cudze piórka!
                            A tak na marginesie od kiedy Wawrzyszew należy do Warszawy?
                            • tgserwis Re: Stefanprawo na Burmistrza!!! 01.08.10, 21:50
                              corner111 napisała:

> Tgserwis też zachowuje się jak obszczymurek. Jeżeli ktoś Ci nie tak
                              napisał, to
                              > nie oznacza, że dał ci prawo do podobnego zachowania. Prośba o
                              zachowanie umiar
                              > u
                              > nawet po kolejnym drinku. A opowiadania o rzekomych chwalebnych
                              czynach zachowa
                              > j
                              > na inną porę, bo dziś jest dzień powagi i zadumy! To dzień który
                              nie jedna
                              > rodzina z Warszawy i okolic czci marszem na cmentarz i zapaleniem
                              zniczy, a nie
                              > chlaniem po szwabsku piwska jakby to był oktober fest! To nie dzień
                              dla
                              > samochwałów, przybierających często cudze piórka!
                              > A tak na marginesie od kiedy Wawrzyszew należy do Warszawy?

Za swoje zachowanie przeprosiłem. Czego więcej oczekujesz? Mam się
                              powiesić?
                              Piwo chlałem wczoraj a nie w rocznicę Powstania. Popatrz sobie na
                              daty postów zanim zaczniesz krytykować.
                              Co do chwalebnych czynów, to nie bardzo wiem o czym piszesz. Ja sobie
                              osobiście żadnych nie przypisałem. A to co pisałęm o Dziadku to
                              szczera prawda. Jeśli chcesz to możemy obaj pojechać na cmentarz.
                              Pokażę Ci grób i opowiem trochę więcej. Na pomniku jest co nieco
                              napisane, będziesz mógł zweryfikować moje słowa.
                              Wawrzyszew należy do Warszawy od 1951 roku. Dziadkowie zmarli w
                              latach 80-tych. Przedtem mieszkali najpierw przy Dygasińskiego,
                              później przy Marymonckej. Chcesz mnie egazminować z większej ilości
                              szczegółów?
                              • amigo465 Re: Stefanprawo na Burmistrza!!! 04.08.10, 21:55
                                tgserwis
                                A od kiedy łaskawco mieszkali na Dygasińskiego?
                                A że chwalisz się przodkami,to twoja spraw, ot takie małe wychwalanko forumowe.
                                I mogę napisać że mnie się to nie podoba, bo jesteśmy anonimowi i nie jest to
                                sprawdzalne. Natomiast może służyć podkreśleniu wagi własnego postu.
                                Zważ że moja odpowiedź i poprzedzający ją post napisane były pierwszego
                                sierpnia, dla mnie osobiście dniu zadumy a nie piwa! Jako potomek powstańców
                                powieś to zrozumieć!
                                • tgserwis Re: Stefanprawo na Burmistrza!!! 05.08.10, 00:02
                                  amigo465 napisała:

> tgserwis
                                  > A od kiedy łaskawco mieszkali na Dygasińskiego?
                                  > A że chwalisz się przodkami,to twoja spraw, ot takie małe
                                  wychwalanko forumowe.
                                  > I mogę napisać że mnie się to nie podoba, bo jesteśmy anonimowi i
                                  nie jest to
                                  > sprawdzalne. Natomiast może służyć podkreśleniu wagi własnego
                                  postu.
                                  > Zważ że moja odpowiedź i poprzedzający ją post napisane były
                                  pierwszego
                                  > sierpnia, dla mnie osobiście dniu zadumy a nie piwa! Jako potomek
                                  powstańców
                                  > powieś to zrozumieć!

Wiesz Amigo, zmęczony już jestem udowadnianiem że nie jestem
                                  wielbłądem. Jeśli po przeczytaniu wszystich postów wciąż nie możesz
                                  pojąć istoty problemu, to dalsze tłumaczenie nie ma sensu.
                                  Nie chwalę się przodkami, po prostu za wszelką cenę chcę pokazać
                                  prawdę ludziom którzy w nią nie wierzą i zarzucają mi kłamstwo. Ale
                                  jeśli mimo wszystko nie wierzą, to ich problem. Ja swoje powiedziałem
                                  i nie chcę sie powtarzać. Mądrzy zrozumieją, na innych szkoda mojego
                                  czasu..
                                  • amigo465 Re: Stefanprawo na Burmistrza!!! 05.08.10, 08:16
                                    Nie chcesz odpowiedzieć,twoja sprawa. Jednak robienie wrażenia własnej
                                    martyrologii w połączeniu z piwskiem, jest co najmniej niesmaczne. Rzekome
                                    mieszkanie na Dygasińskiego, które w stosunku do innych lokalizacji było oazą
                                    ciszy i spokoju, jest równie tajemnicze.
                                    A w dodatku w oparciu o taką osnowę pleciesz głupstwa i unikasz odpowiedzi.
                                    Twoja prawda jest dla mnie kłamstwem, które chcesz uwiarygodnić wyciągając
                                    rzekome szlachetne postawy swych przodków.
                                    • esscort Re: Stefanprawo na Burmistrza!!! 05.08.10, 09:30
                                      ale właściwie to o co chodzi z tymi dziadkami. Wciąż tu ktoś ze swoim
                                      dziadkiem wyskakuje - a to że był tak dzielny, bo gdzieś walczył, a
                                      to że był jeszcze dzielniejszy, bo do partii nie należał, a inny
                                      jeszcze dzielniejszy, bo wieczorami opowiadał o męczeństwie Polaków
                                      itp. Doszło do tego, że szpanem jest mieć dziadka, który na
                                      Dygasińskiego mieszkał (to jakaś prestiżowa lokalizacja? wiem, że tam
                                      po wojnie właścicielom ładowali ludzi z kwaterunku i trudno się było
                                      ich pozbyć:))
                                      Podpieracie się tymi dziadkami? Jakiś konkurs na dzielnego dziadka
                                      jest?
                                      • woynowski1 Re: Stefanprawo na Burmistrza!!! 05.08.10, 14:49
                                        Ot takie pochwalne peany na cześć poprzednich pokoleń. Musi piszący je muszą się
                                        dowartościowywać, bo sami niewiele zdiałali!
                                      • tgserwis Re: Stefanprawo na Burmistrza!!! 05.08.10, 17:10

esscort napisał:

> ale właściwie to o co chodzi z tymi dziadkami. Wciąż tu ktoś ze
                                        swoim
                                        > dziadkiem wyskakuje - a to że był tak dzielny, bo gdzieś walczył, a
                                        > to że był jeszcze dzielniejszy, bo do partii nie należał, a inny
                                        > jeszcze dzielniejszy, bo wieczorami opowiadał o męczeństwie Polaków
                                        > itp. Doszło do tego, że szpanem jest mieć dziadka, który na
                                        > Dygasińskiego mieszkał (to jakaś prestiżowa lokalizacja? wiem, że
                                        tam
                                        > po wojnie właścicielom ładowali ludzi z kwaterunku i trudno się
                                        było
                                        > ich pozbyć:))
                                        > Podpieracie się tymi dziadkami? Jakiś konkurs na dzielnego dziadka
                                        > jest?

Przeczytaj proszę całość wątku. W niewybrednych słowach zarzucono mi,
                                        że przyjechałem dopiero co z zacofanej wiochy i jestem o 50 lat do
                                        tyłu jeśli chodzi o rozwój cywilazacyjny w stosunku do Warszawiaków.
                                        Próbowałem więc wyjaśnić, że pochodzę od pokoleń z Warszawy, a wiochę
                                        reprezentuje swoją postawą mój rozmówca. A że każdy wybiera z
                                        dyskusji to co mu się ppodoba jub wpadnie przed nos, to efekt jest
                                        taki a nie inny.
                                        • esscort Re: Stefanprawo na Burmistrza!!! 05.08.10, 18:24
                                          sorry, nic nie mam do ciebie ani twojego dziadka. taka refleksja
                                          tylko, bo ci dziadkowie jakoś tak gromadnie wkroczyli na forum.
                                          Ale swoją drogą, to tak cię poruszył ten zarzut z wiochą ze strony
                                          anonimowego człowieka? Bez sensu chyba. Po pierwsze ty też tu jesteś
                                          anonimowy i wirtualny, więc dziadek, o którym opowiadasz, także, a po
                                          drugie w warszawie co najmniej jest tyle samo wiochy co na wsi, więc
                                          ani warszawa nie nobilituje, ani wiocha nie degraduje.
                                          Paderewski był z wiochy. Żeby do najbliższego pociągu się dostać,
                                          który raz na tydzień jeździł, trzeba było pół dnia bryczką się
                                          telepać.
                                          • corner111 Re: Stefanprawo na Burmistrza!!! 05.08.10, 20:18
                                            Spoko i tak nie zrozumie! :->
                                          • tgserwis Re: Stefanprawo na Burmistrza!!! 05.08.10, 21:32
                                            Wiesz Esscort, pamiętam cię z przed kilku lat na tym forum. Zawsze
                                            ceniłem Cię za trzeźwość oceny sytuacji. Myślałem że Ty, jako jeden z
                                            nielicznych zrozumiesz sedno tej dyskusji. I po części miałem rację,
                                            zauważyłeś że kopanie się z koniem nie ma sensu. Szkoda tylko że nie
                                            zauważyłeś, że koń ma co najmniej 3 głowy i szkodzi nie tylko mnie,
                                            ale całemu forum wysyłając posty pod róznymi nickami.
                                            Przed laty dyskutowaliśmy ze sobą o traktowaniu nowych forumowiczów.
                                            Kilka tygodni temu któraś z dziewczyn też poruszyła ten temat. I co?
                                            Nic. Pozwól że zacytuję słowa skierowane do mnie:
                                            "tg serwis nie podskakuj wyżej własnego .....!!!
                                            NIe kozakuj mi tu!!! Nowy jesteś więc ustaw się w szeregu i nie
                                            podskakuj mi tu!!!"
                                            " A TY CIENIASIE SPUŚĆ GŁOWĘ i SCHOWAJ JĄ W PIASEK
                                            GDY JA KROCZĘ!!!"
                                            Pozwól, że do Ciebie, jako jedenego z weteranów tego forum skieruję
                                            pytanie: dlaczego Ty i Tobie podobni stażem forumowicze wolicie
                                            tolerować chamstwo zamiast wesprzeć obronę prawdy?
                                            • esscort Re: Stefanprawo na Burmistrza!!! 05.08.10, 21:58
                                              a co ja mogę? Na pewno mogę stawać po stronie forumowiczów, którzy
                                              nie zachowują się po chamsku. I zawsze staję. Czy mogę nie tolerować
                                              chamstwa? Tylko w takim zakresie, że mogę apelować, a jeśli to nic
                                              nie da (czasem daje) olewać tych, którzy piszą poniżej poziomu. I też
                                              to robię. Chyba Tgserwis się nie zrozumieliśmy. Ja nie jestem przeciw
                                              Tobie. Tak mi ten wysyp dziadków rzucił się w oczy, więc napisałem.
                                              Nigdzie nie wspierałem chamskiego powitania, jakie ci zgotowano na
                                              forum. Raczej chciałem pokazać bezsens takiej riposty, jaką
                                              zastosowałeś.
                                              • tgserwis Re: Stefanprawo na Burmistrza!!! 05.08.10, 22:17
                                                Esscort, bardzo ci dziękuję, bezsens tej riposty też zauważyłem i
                                                przeprosiłem za to w jednym z postów powyżej.
                                                A co możesz? Piętnować to, co w Twoim mniemaniu jest zachowaniem
                                                chamskim lub nie na miejscu. Zawsze i wszędzie. Tak jak to zrobiło 2
                                                lub 3 osoby w tym wątku. Z czasem dorobimy się normalnych ludzi na
                                                forum.
                                                Jeśli chodzi o Dziadków, to kolejny raz mówię że była to odpowiedź na
                                                postawione zarzuty. Rozwinięcie tematu z mojej strony też było tylko
                                                odpowiedzią na zadawane pytania poddające w wątpliwość prawdziwość
                                                moich słow. Naprawdę proszę Cię o przeczytanie ze zrozumieniem całego
                                                wątku, wegług dat wysłania postów. Jeśli znajdzesz chwilę by to
                                                zrobić, to zauważysz że jest w tym wątku 3 użyszkodników o różnych
                                                nickach, ale jednym sposobie pisania i piszących z jednym
                                                nastawieniem. Trzy nicki, jeden człowiek. Trzy nicki, jeden adres
                                                IP.I wcale nie chodzi mi o jego zgnojenie. Niech sobie żyje na
                                                zdrowie. Proszę tylko o czytanie całości wątku i wyciąganie wniosków
                                                na podstawie wszystkich, a nie tylko wyrwanych z kontekstu wpisów. I
                                                jestem pewien, że z ludźmi mądrymi sie dogadamy. Na innych szkoda mi
                                                szasu.
                                                • esscort Re: Stefanprawo na Burmistrza!!! 05.08.10, 23:15
                                                  Przeczytałem. Miałeś prawo czuć się potraktowany poniżej poziomu. Nie
                                                  wiem, czy 3 osoby to jedna osoba. Wiem, że są osoby, które mają jakąś
                                                  wewnętrzną potrzebę takich zachowań. I trudno im powstrzymać się.
                                                  • tgserwis Re: Stefanprawo na Burmistrza!!! 05.08.10, 23:30
                                                    esscort napisał:

> Przeczytałem. Miałeś prawo czuć się potraktowany poniżej poziomu.
                                                    Nie
                                                    > wiem, czy 3 osoby to jedna osoba. Wiem, że są osoby, które mają
                                                    jakąś
                                                    > wewnętrzną potrzebę takich zachowań. I trudno im powstrzymać się.

Dziękuję Ci. Kolejny porządny na forum. Miło mi będzie z Toba
                                                    dyskutować.
                            • esscort Re: Stefanprawo na Burmistrza!!! 02.08.10, 18:35
                              corner111 napisała: , a nie chlaniem po szwabsku piwska

Jak to? to już piwa sie nie można napić??? Bo rocznica?
                              I czym się rożni picie po szwabsku od picia po polsku? A, że pewnie
                              po polsku to samogon pod ogórka...?
                              To ja czasem lubię też po szwabsku, zwłaszcza gdy gorąco ;)
                              A tak w ogóle, to myślę, że ci, którzy giną w takich wydarzeniach jak
                              powstanie, mają zawsze nadzieję, że giną po to, by m.in. ich dzieci
                              czy wnuki mogli żyć normalnie, to znaczy także czasem się piwa
                              zwyczajnie napić.
                              • roberto19633 Re: Stefanprawo na Burmistrza!!! 02.08.10, 18:47
                                esscort napisał:

> corner111 napisała: , a nie chlaniem po szwabsku piwska
                                >
                                > Jak to? to już piwa sie nie można napić??? Bo rocznica?
                                > I czym się rożni picie po szwabsku od picia po polsku? A, że pewnie
                                > po polsku to samogon pod ogórka...?
                                > To ja czasem lubię też po szwabsku, zwłaszcza gdy gorąco ;)
                                > A tak w ogóle, to myślę, że ci, którzy giną w takich wydarzeniach
                                jak
                                > powstanie, mają zawsze nadzieję, że giną po to, by m.in. ich dzieci
                                > czy wnuki mogli żyć normalnie, to znaczy także czasem się piwa
                                > zwyczajnie napić.

Ess ,to Ty nie wiesz? Różnica polega na tym, piwo zapija
                                się wódką , lub czymś równie mocnym. Jak na to patrzę to
                                skóra cierpnie. Na drugi dzień prysznic i od nowa. Tak piją
                                nasi niemieccy ,,sprzymierzeńcy,,. Tak ogólnie to ,, znowu,,
                                masz rację/jeszcze pomyślą że Ci wazelinuję/. Odpoczywaj i
                                pij za wszystkich co siedzą na forum. Pzdr.
                                • esscort Re: Stefanprawo na Burmistrza!!! 02.08.10, 18:58
                                  Tam się nie odpocznie :(
                                  wróciłem, żeby odpocząć
                              • nii-dea Re: Stefanprawo na Burmistrza!!! 02.08.10, 21:43
                                Nie pochwalam picia piwa, ani po szwabsku, ani po kaszubsku:-P, ale
                                niemiecki ordung podziwiam, niezależnie od tego jak prostacko
                                zachowują się przy stole.

Jak byśmy tak, raz na miesiąc, w sobotę sprzątnęli wokół własnego
                                obejścia, jak to czynią nasi najbliżsi zachodni sąsiedzi, to pewnie
                                i przyjemniej by się tego piwa napić.
                                • tgserwis Re: Stefanprawo na Burmistrza!!! 02.08.10, 22:04
                                  nii-dea napisała:

> Jak byśmy tak, raz na miesiąc, w sobotę sprzątnęli wokół własnego
                                  > obejścia, jak to czynią nasi najbliżsi zachodni sąsiedzi, to pewnie
                                  > i przyjemniej by się tego piwa napić.

A wiesz, że obecnym społeczeństwie niemieckim ( mowię o ludziach
                                  zamieszkujących teren Republiki Federalnej Niemiec ) około 35%
                                  ludności to słowianie lub ludzie pochodzenia słowiańskiego? W
                                  bardzo słynnej z piwa Bawarii odsetek ten jest jeszcze wyższy i
                                  wynosi około 40%- 45%. Akurat tam mieszka licząca sobie około 160 tys
                                  osób społeczność Serbów Połabskich ( Serbołużyczan ) Posługują się
                                  językiem bardzo podobnym do polskiego lub czeskiego. Czesi mówią że
                                  to polski, Polacy że czeski.
                                  Ale również na pólnocy do dziś widać bardzo silne wpływy słowańskie.
                                  Spójrzmy chociażby na nazwy miast: Hansa, Lubeka, Rostock, Raciborz i
                                  wiele innych. To też są dawne tereny słowiańskie, na których
                                  słowianie żyją do dziś. A że mówią po niemiecku? To już zupełnie inna
                                  historia na którą na forum nie ma miejsca. Wymagałoby to rozkładania
                                  na kawałki ostatnich 1000 lat i opisywania poszczególnych wydarzeń.
                                  Reasumując: z obecnymi Niemcami mamy o wiele więcej wspólnego niż nam
                                  się wydaje. Nam, czyli obu narodom.
                                • roberto19633 Re: Stefanprawo na Burmistrza!!! 02.08.10, 22:21
                                  nii-dea napisała:

> Nie pochwalam picia piwa, ani po szwabsku, ani po kaszubsku:-P, ale
                                  > niemiecki ordung podziwiam, niezależnie od tego jak prostacko
                                  > zachowują się przy stole.
                                  >
                                  > Jak byśmy tak, raz na miesiąc, w sobotę sprzątnęli wokół własnego
                                  > obejścia, jak to czynią nasi najbliżsi zachodni sąsiedzi, to pewnie
                                  > i przyjemniej by się tego piwa napić.

>>> mówisz jak moja Żona, już mi przeszła ochota na piwo.
                                  Jak byś sobie pokosiła trawkę przez dwa dni w upale. Po za
                                  tym Facet nie wielbłąd.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka