Dodaj do ulubionych

Radny Tomasz Dąbrowski

24.10.10, 17:36
Gdzie był radnym kandydat na burmistrza, ile lat temu?
Pytanie zasadnicze, bo gdzie u licha on był radnym jeżeli nie w łomiankach i kiedy. Tajemnica, sekret. a może współpraca z czasów komuny. Dlaczego to jest owiane taką tajemnicą. Odpowiedz na to pytanie jest zasadnicza i podstawowa, a wy ją ukrywacie, a może w zacietrzewieniu zapomnieliście na nią odpowiedzieć?
Ponadto chciał bym wiedzieć jakim był radnym i co zrobił!
Dlaczego ukrywa fakt gdzie był i co zrobił, bo to istotne dla nas wszystkich!
Obserwuj wątek
    • pwz90 Re: Radny Tomasz Dąbrowski 24.10.10, 19:13
      corner nie panikuj. Kandydat już dawno na łamach gazety to opisywał był radnym na bielanach czy żoliborzu 10 lat temu. Od kiedy tylko Dąbrowski ogłosił kandydowanie, zaczeliście mówić że szukacie haków. Szukacie, szukacie i co znaleźliście że był radnym Bielanach, co zresztą sam napisał. Tak właśnie działa też gmina, za co się zabierze to zepsujecie. Wniosek do Funduszu Spójności, nieudolny remont Warszawskiej, rośliny na Warszawskiej, wręczanie medali dziwnym osobom itd. Ciągłe pasmo błędów i głupot.
      • przyjaciel_siara Re: Radny Tomasz Dąbrowski 24.10.10, 20:16
        pwz90 napisał: Ciągłe pasmo błędów i głupot.

Wiesz coś może więcej o tym, jakich błędów i głupot ustrzegł się radny Dąbrowski? Nie popełnia błędów ten, który NIC nie robi. Znasz jakieś szczegóły na temat pracy pana Dąbrowskiego?

Nie powołuj się tylko na szmatławca, bo tam temat ten z jakiś przyczyn nie był w ogóle poruszany...

Twój serdeczny Przyjaciel Siara
        • corner111 Re: Radny Tomasz Dąbrowski 24.10.10, 21:08
          No właśnie gdziei i kiedy był radnym konkretnie. Czy ktoś wie?
      • ktosika_1 Re: Radny Tomasz Dąbrowski 24.10.10, 23:06
        Panie Wołyński niech Pan się nie ośmiesza pana czas juz dawno minął!!! Niech Pan zajmie sie szkleniem okien itp. Co Pan zrobił dla łomianek dla mieszkańców?
        • pwz90 Re: Radny Tomasz Dąbrowski 25.10.10, 08:43
          Dla jednych minął, dla innych nie minął. Jeżeli kto-sika przedstawisz się kim jesteś z imienia i nazwiska otrzymasz niezbędne informacje o szkleniu okien także.
      • esscort Re: Radny Tomasz Dąbrowski 24.10.10, 23:34
        pwz90 napisał: Kandydat już dawno na łamach gazety to opisywał był radnym na bielanach czy żoliborzu 10 lat temu. Od kiedy tylko Dąbrowski ogłosił kandydowanie, zaczeliście mówić że szukacie haków.

Ale o co chodzi? Dlaczego fakt bycia radnym miałby byc hakiem? Czy jest coś złego w byciu radnym? Chyba nie.
        Kandydat napisał, że był radnym w latach 90-tych. Jeśli dobrze liczę, to 10 lat temu był rok 2000, czyli był wcześniej. Wybory samorządowe w latach 90-tych były chyba w r. 1990, 1994, 1998.
        Skoro sprawa wzbudza takie emocje, to może komitet wyborczy p. Dąbrowskiego po prostu napisałby wprost - kiedy dokładnie p. Dąbrowski był radnym, z jakiego ugrupowania kandydował, jak to się stało, że jako mieszkaniec Łomianek został radnym dzielnicy warszawy?
        Przecież takie informacje to chyba nie tajemnica. Po co przy tej sprawie robić jakieś niedomowienia?
        • esscort Re: Radny Tomasz Dąbrowski 25.10.10, 00:22
          Acha, oczywiście ja wiem, kiedy T. Dąbrowski był radnym, z jakiego ugrupowania startował i jakiej komisji przewodniczył, ale przecież najlepiej jeśli to powie on sam lub ktoś z jego komitetu wyborczego
          • pwz90 Re: Radny Tomasz Dąbrowski 25.10.10, 08:41
            Przeciez napisał w TŁ, że był radnym był z ramienia Związku Pracodawców Warszawy i Mazowsza, nazwy komisji niepamiętam. Jak to jest ten hak, to słaby.

Osobiście wolałbym aby dyskusja poszła w innym kierunku np. wykształcenia, kompetencji, osiągnięć w pracy zawodowej kandydatów. Mamy do wyboru Wiesława z PO urzędnika, Janka z PIS urzędnika i...

właśnie Dąbrowskiego bezpartyjnego managera z pasmem sukcesów, świetnym wykształceniem(Prawo Administacyjnje UW, MBA, podyplomowe na SGH z zarządzania i inne), doskonale znającym Łomianki i ludzi, tutaj urodzonym i wychowanym w przeciwieństwie do kontrkandydatów partyjnych. Co ciekawe facet nie jest znikąd zna świetnie samorząd i wielu samorządowców z różnych opcji politycznych, o czym mam nadzieję też coś napisze.

W końcu chyba mamy wybór i niezłego kandydata na burmistrza. To, że ludzie związani z PO czy Pis piszą o nim głupoty i atakują znaczy że partie się przestraszyły. Każde napisane zdanie o nim o tym świadczy... Niepotrzebne te nerwy, przecież obaj kandydaci partyjni są tak pewni wygranej, że zupełnie nie powinni przejmować się takim bazpartyjnym kontrkandydatem. To jest zwykła rywalizacja konkurencyjna, gdzie każdy wybierze to co uważa za najlepsze, jedni zagłosują na PIS inni na PO a jeszcze inni na bezpartyjność i kompetencje. Kto zostanie wybrany dowiemy się jeszcze w tym roku.
            • tefalfm Re: Radny Tomasz Dąbrowski 25.10.10, 09:00
              Nie ośmieszaj sie pwz z tym swoim sprzedawcą cegieł i jego znajomościa Łomianek, to ze mieszka, a raczej nocuje to jeszcze nie dowod znajomosci samorządu, raczej od wielu lat ugrzezł w tej ceglastej branzy.
              Do Grądzkiego mu baaaaardzo dlaeko, i w wykształceniu i w znajomości spraw łomiankowskich. A ludzie ktorymi sie otoczył to juz kompletna dyskwalifikacja. Nie dziwi cie to ze nikt normqalny uczciwy nie chce mu dac wsparcia? Szef kampanii po odsiadce, szefowa gazetki z przeszłoscią hieny roku? A kampania polega wyłącznie na oczernianiu i udawaniu świętoszka.
              • pwz90 Re: Radny Tomasz Dąbrowski 25.10.10, 11:34
                tefalfm napisał:
                > Do Grądzkiego mu baaaaardzo dlaeko, i w wykształceniu i w znajomości spraw łomi
                > ankowskich.>

No tak zapomniałem zupełnie:)
            • esscort Re: Radny Tomasz Dąbrowski 25.10.10, 09:11
              pwz90 napisał:

To, że ludzie związani z PO czy Pis piszą o nim głupoty i atakują znaczy że partie się przestraszyły. Każde napisane zdanie o nim o tym świadczy...

Nie przesadzałbym. To przecież normalne zainteresowanie. Skoro ktoś kandyduje, to oczywiste jest, że ludzie pytają, kto to jest. Po co zaraz mowić o atakach. Pytanie o to, gdzie i kiedy kandydat był radnym nazywasz atakiem???? To jakie pytania można zadawać, żeby nie być posądzonym o atak? Pewnie np. takie: co sprawia, że T., Dąbrowski jest najlepszym kandydatem na burmistrza? :)))
              W sumie- patrząc jako osoba niezaangażowana po żadnej ze stron - odnoszę wrazenie, że ataki ze strony Dąbrowskiego (i ludzie z nim związanych) są znacznie ostrzejsze. Przeczytaj wywiad kandydata poświęcony niemal w całości Pszczółkowskiemu i gazetę "Twoje łomianki, która też w zasadzie burmistrzowi jest poświęcona. I trudno to nazwać życzliwym zainteresowaniem ;) Ja to rozumiem. Walka wyborcza. Ale jesli się samemu rzuca czym popadnie, to nie mozna wytykać drugiej stronie, że czasem o cos zapyta. Więc nie przesadzaj z tym szykanowaniem kandydata.
              A może lepiej od razu by napisał wszystkie informacje o sobie, a nie trzeba wyciskać jak sok z cytryny:
              np.:
              - jak to się stało, że jako odwieczny mieszkaniec łomianek był radnym w Warszawie?
              - czy był (jest?) związany ze Stowarzyszeniem Rodzina Polska?
              • pwz90 Re: Radny Tomasz Dąbrowski 25.10.10, 11:42
                To dobrze, że pytacie. Nie znam odpowiedzi na wszystkie pytania. Zarzut o przynalezności do stowarzyszenia od rodzin to słaby argument i hak. Można należeć do różnych stowarzyszeń także tych związnych z rodziną czy innych związnych z kościołem takim czy innym. Choć naprawdę nie wiem czy należał. Nie wiem też jak to się stało, że kandydował na radnego z Bielan. Myślę, że na pewno będzie jakieś spotkanie z kandydatem i każdy będzie mógł zapytać szczegółowo.

Fajnie to szamotanie wygląda, wiadomo przecież że "najlepszy" jest jan grądzki i wiesław pszczółkowski. Każdy inny jest bee, bo jest i już. Zapomniałem jeszcze że tylko obaj wyżej wymienieni kandydaci mają wiedzę o Łomiankach, inni nie mają i mieć nie mogą bo nie byli burmistrzami:)
                Ciekawe co jeszcze absurdalnego wymyślicie? Nie przeszkadza wam że napis TWOJE ŁOMIANKI jest zółty na zielonym tle?
                • esscort Re: Radny Tomasz Dąbrowski 25.10.10, 11:51
                  pwz90 napisał:
                  Zarzut o przynalezności do stowarzyszenia od rodzin to słaby argument i hak.

Ale jaki zarzut????? Hak????
                  Pytanie!!!!
                  Całkiem normalne.
                  • pwz90 Re: Radny Tomasz Dąbrowski 25.10.10, 12:19
                    ok. pytanie. Nie wiem, nie znam odpowiedzi.
                    • esscort Re: Radny Tomasz Dąbrowski 25.10.10, 12:31
                      Nie musisz znać.
                      Ale takim traktowaniem oczywistych pytań, podejrzliwością, kunktatorstwem, na pewno dobrze nie robi sie kandydatowi. Przdecież i tak nie da się wszystkich zadowolić. Jednemu sie będzie podobało to, a innemu zupełnie coś innego.
                      • pwz90 Re: Radny Tomasz Dąbrowski 25.10.10, 13:00
                        Po pierwsze nie jestem jego rzecznikiem, choć podoba mi się jako kandydat, ma kwalifikacje, jest świetnie wykształcony, związany z Łomiankami, bezpartyjny, choć pisał tu kłamliwie ktos inaczej. Uważam że znamy dobrze obu burmistrzów-kontrkandydatów i w mojej ocenie się nie sprawdzili. Nie ma tu żadnych podejrzliwości, w kolejnych numerach kandydat mówił przecież, że był radnym tu i tu, że pracuje tu i tu, że pochodzi z takiej a takiej rodziny, że dojeżdza do pracy tyle i tyle. Nie napisał w jakiej był komisji ale to mozna sprawdzić. Nie napisał też czy należał do stowarzyszenia czy innych stowarzyszeń, może jeszcze napisze.

Wiadomo, przecież że nie może pisać całego zyciorysu ze szczegółami, bo nie ma na to miejsca, ale najważniejsze sprawy opisał. Na resztę na pewno odpowie na spotkaniu z wyborcami. Jeżeli ktoś chce grzebać w życiorysach to ok, ma do tego prawo, ale kij ma dwa końce, możemy spokojnie wrócić do czasów jana jak był w szkole przy hucie albo wiesława jak pracował w hucie. Tylko po co? Myślę że akurat Dąbrowski nie ma się czego bać. Najlepiej byłoby jednak nie postępować metodami pisu...
                        • esscort Re: Radny Tomasz Dąbrowski 25.10.10, 13:22
                          No ale to chyba dobrze, że ludzie pytają. To świadczy o zainteresowaniu. A pytają pewnie właśnie dlatego, że konkurentów już znają, a tego kandydata nie. I nie ma co takich pytań traktować jako doszukiwanie się czegoś złego, czy "grzebanie w życiorysie" (to chyba własnie jest język PiS;).
                          Chyba dobrze, że nie jesteś rzecznikiem kandydata Dąbrowskiego, bo groźby typu: jak będziecie pytać, to zaraz się dobierzemy do waszych życiorysów, wyglądają FATALNIE. Bo co taki tekst oznacza: proponuję umowę - wy odpuszczacie sobie życiorys Dąbrowskiego, to my też dam spokój z wyciąganiem czegoś waszym kandydatom.
                          Tak to niestety zabrzmiało.
                          A kandydat, który nie ma nic do ukrycia, powinien wręcz zachęcać do zadawania pytań związanych z jego życiorysem, a nie traktowac tego podejrzliwie

Poza tym nie przesadzajmy - rozmawiamy o kandydatach do urzędu burmistrza w małej zacofanej mieścinie, w której najwyżej 10-20% mieszkańców w ogóle wie, kto jest burmistrzem, a jeszcze mniejszą grupę to interesuje. I tak naprawdę to większość osób ma serdecznie gdzieś, czy jeden kandydat był działaczem jakiejś przybudówki radia maryja albo co inny kandydat robił gdy pracował w szkole przyzakładowej lub jeszcze inny, gdy pracował w hucie. Więc nie ma sensu rozmawiać jakbyśmy zajmowali się wyborem sekretarza ONZ lub przynajmniej prezydenta kraju. Warto przyjąć właściwą miarę - taka kampania i tacy kandydaci jakie stanowisko do obsadzenia ;)
                          • tefalfm Re: Radny Tomasz Dąbrowski 25.10.10, 14:33
                            esscort napisał:
                            > Chyba dobrze, że nie jesteś rzecznikiem kandydata Dąbrowskiego, bo groźby typu:
                            > jak będziecie pytać, to zaraz się dobierzemy do waszych życiorysów, wyglądają
                            > FATALNIE. Bo co taki tekst oznacza: proponuję umowę - wy odpuszczacie sobie życ
                            > iorys Dąbrowskiego, to my też dam spokój z wyciąganiem czegoś waszym kandydatom

Chyba jest rzecznikiem a na pewno kims z komietu TŁ i prezentuje typowy styl tego komitetu , zastraszyć, zagrozić , obgadać, opisać. Moze jest autorem tych artykułów o weteranach? Ide o zakład że tak. Ja bym nawet nie mial takiego zlego mniemania o tym Dabrowskim. Moze to i porządny chlop, pomijając że nie ma kwalifikacji i doświadczenia na burmistrza, ale te szemrane agresywne towarzystwo wokoł niego dyskwalifikuje go.
                            • pwz90 Re: Radny Tomasz Dąbrowski 25.10.10, 14:44
                              tefalfm napisał:
                              "ale te szemrane agresywne towarzystwo wo
                              > koł niego dyskwalifikuje go. >

Tefal opanuj się. Pisałem już że "najlepszy" jest Grądzki Jan:)

Możesz napisać kto wg. ciebie jest tym szemranym towarzystwem, bo zaczynasz obrażać wielu porządnych ludzi. Nie krępuj się.
                            • esscort Re: Radny Tomasz Dąbrowski 25.10.10, 14:51
                              tefalfm napisał:
                              Moze jest autorem tych artykułów o weteranach? Ide o zakład że tak.

O Boże, nawet pogadać nie można, bo od razu z tymi weteranami ktoś wyskakuje. Co mają weterani do kandydata na burmistrza?
                            • roberto19633 Re: Radny Tomasz Dąbrowski 25.10.10, 16:24
                              tefalfm napisał
                              >
                              > Chyba jest rzecznikiem a na pewno kims z komietu TŁ i prezentuje typowy styl te
                              > go komitetu , zastraszyć, zagrozić , obgadać, opisać. Moze jest autorem tych ar
                              > tykułów o weteranach? Ide o zakład że tak. Ja bym nawet nie mial takiego zlego
                              > mniemania o tym Dabrowskim. Moze to i porządny chlop, pomijając że nie ma kwali
                              > fikacji i doświadczenia na burmistrza, ale te szemrane agresywne towarzystwo wo
                              > koł niego dyskwalifikuje go.

Tefalm. nie przeinaczaj postu Esscorta, to co robisz to socjotechnika rodem z epoki Stalina. Nie dziwie się że ludzie się zabijają/Łódż/ skoro mają takich trybunów ludowych jak Ty. Od razu wiesz , że jest szemrane towarzystwo i od ręki Go dyskfalifikujesz jako Kandydata. Przypominasz mi posty amigo/Asiński i s-ka/
                • esscort Re: Radny Tomasz Dąbrowski 25.10.10, 12:54
                  pwz90 napisał: wiadomo przecież że "najlepszy" jest jan grądzki

Tu się zupełnie nie zgadzam :)
                  • pwz90 Re: Radny Tomasz Dąbrowski 25.10.10, 13:01
                    najlepszy było w cudzysłowie:)
                    • esscort Re: Radny Tomasz Dąbrowski 25.10.10, 13:04
                      domyśliłem się
            • pencroff Re: Radny Tomasz Dąbrowski 25.10.10, 10:59
              pwz90 napisał: Kto zostanie wybrany
              > dowiemy się jeszcze w tym roku.

Jak również dowiemy się kto na szczęście nie zostanie wybrany.
              Każdy burmistrz jest urzędnikiem, ta funkcja jest urzędnicza z natury. Kompetentny, dobry, dynamiczny urzędnik, urzędnik ale nie biurokrata, zawsze się liczy.
              Samo nie-bycie urzędnikiem nie daje żadnej przewagi, tak samo jak i bezpartyjność jej nie daje. Czy nie bywa bezpartyjnych ciap?
              Oczywiście nie kwestionuję "świetnego wykształcenia" kandydata, jednak wydaje mi się,
              że o MBA to i sam kandydat nie wspominał w artykule w "TŁ". A nie pominąłby chyba
              takich studiów? Pwz, nie przechwalaj kandydata.
              Osobiście wąpię trochę w znajomość spraw łomiankowskich u kandydata. Jeżeli - jak sam mówi - pracuje w odległości 65 km od Łomianek, no to albo przemieszkuje w miejscu pracy albo codziennie dojeżdża w obie strony. Nie miałby dość czasu na bieżącą znajomość Łomianek.
              • esscort Re: Radny Tomasz Dąbrowski 25.10.10, 11:09
                pencroff napisał: Nie miałby dość czasu na bieżącą znajomość Łomianek.

Ale o co chodzi? To kandydat powinien na co dzień jakoś śledzić życie w łomiankach? Na czym to miałoby polegać? Patrzeniu, która ełka sie spóźniła? Ile trzeba spędzać czasu w łomiankach, żeby mieć bieżącą znajomość?
                Dajcie spokój z takimi argumentami? A jak pracuje w Warszawie od rana do wieczora, to ma bieżącą znajomość? Co to jest ta bieżąca znajomość? Burmistrz ma przestrzegać prawa, byc dobrym menadżerem, umieć słuchać opinii, argumentów itp.

• pencroff Re: Radny Tomasz Dąbrowski 25.10.10, 11:20
                  esscort napisał:
                  > Ale o co chodzi?

Niestety, nie zrozumieliśmy się. To sam kandydat zaleca się do wyborców między innymi właśnie tym, że posiada taką znajomość, zaś Pwz to za nim powtarza. Trzeba pytać kandydata
                  na czym miałoby to polegać. Wątpię w nią trochę ze względu na wskazane okoliczności. Oceniasz kandydata Ty, Esscorcie, domagasz się dalszych informacji, dlaczego inni "mają dać spokój" ? Ja też :)
                  • esscort Re: Radny Tomasz Dąbrowski 25.10.10, 11:29
                    No to faktycznie się nie zrozumieliśmy. Ja myslałem, że jest to argument a nie prośba o informację.
                    Informacji nigdy nie za mało.
                  • roberto19633 Re: Radny Tomasz Dąbrowski 25.10.10, 16:30
                    pencroff napisał:

> esscort napisał:
                    > > Ale o co chodzi?
                    >
                    > Niestety, nie zrozumieliśmy się. To sam kandydat zaleca się do wyborców między
                    > innymi właśnie tym, że posiada taką znajomość, zaś Pwz to za nim powtarza. Trze
                    > ba pytać kandydata
                    > na czym miałoby to polegać. Wątpię w nią trochę ze względu na wskazane okoliczn
                    > ości. Oceniasz kandydata Ty, Esscorcie, domagasz się dalszych informacji, dlacz
                    > ego inni "mają dać spokój" ? Ja też :)

Skoro jak mówisz zaleca się, idż na Jego spotkanie, będziesz miał świeże informacje o kandydacie. Ja też wątpię w Wiele cech Pszczółkowskiego , ale wcale nie sugeruję że zupełnie nie nadaje się do roli Burmistrza. Taka ocena bez poznania cech Kandydata - na odległość pachnie głupotą.
                    • pencroff Re: Radny Tomasz Dąbrowski 25.10.10, 22:36
                      roberto19633 napisał:
                      > Skoro jak mówisz zaleca się, idż na Jego spotkanie, będziesz miał ś
                      > wieże informacje o kandydacie. Ja też wątpię w Wiele cech Pszczół
                      > kowskiego , ale wcale nie sugeruję że zupełnie nie nadaje się do
                      > roli Burmistrza. Taka ocena bez poznania cech Kandydata - na odległość
                      > pachnie głupotą.

W ogóle nie sugerowałem ani wcale nie wyrażałem opinii, że nowy kandydat nie nadaje
                      się do roli burmistrza. Odpierasz zarzuty, których wcale nie sformułowałem, więc mi
                      ich nie przypisuj, za szybko i całkowicie bezpodstawnie używasz impertynencji.
                      Wyraziłem powątpiewanie co do pewnego punktu charakterystyki tego kandydata, napisanej przez niego samego. Moim zdaniem, jest to pod znakiem zapytania.
                      Na spotkanie z nim pójdę, bodaj z ciekawości, jeżeli powiesz, jeśli wiesz (?), gdzie i kiedy
                      można go spotkać.
    • esscort Re: Radny Tomasz Dąbrowski 24.10.10, 23:43
      corner111 napisała: Tajemnica, sekret. a może współpraca z czasów komuny

Kandydat ma 46 lat. Komuny nie ma od 21 lat. Więc raczej chyba nie współpraca
      • bara-kudy3 Re: Radny Tomasz Dąbrowski 25.10.10, 10:39
        Pan Dąbrowski zamiast opowiadać w TŁ głodne kawałki i podpierać się w kampanii wyborczej autorytetem Sługi Bożego Jana Pawła II, powinien napisać konkretnie, gdzie pracuje i jakie to osiągnięcia łączą się z tą pracą. Informacja, że pracuje w „jednej z firm” jest kpiną z wyborcy.
        Przeczytałem wywiad z kandydatem i poza pustosłowiem i radyjkowymi klimatami nie znalazłem żadnych faktów, które mogłyby przekonać mnie że Dąbrowski powinien zostać burmistrzem. No może poza jednym, że po 12 latach dojeżdżania 65 km do pracy , dobrze było by podłapać jakąś robotę bliżej domu.
        • corner111 Re: Radny Tomasz Dąbrowski 25.10.10, 11:14
          Pan T Dąbrowski nie jest osobą znaną w Łomiankach. Więc posługiwanie ogólnikami, jest ukrywaniem przed wyborcami istoty ich treści. Ma zostać osoba publiczną i poważną, niech więc zacznie tak się zachowywać! Bo my mamy się do niego przekonać. Ponownie zadaję pytanie:
          Gdzie był radnym kandydat na burmistrza, ile lat temu?
          Pytanie zasadnicze, bo gdzie u licha on był radnym jeżeli nie w Łomiankach i kiedy. Tajemnica, sekret. a może współpraca z czasów komuny miał wszak wtedy ponad 21 lat i mógł być radnym. Dlaczego to jest owiane taką tajemnicą. Odpowiedz na to pytanie jest zasadnicza i podstawowa, a wy ją ukrywacie, a może w zacietrzewieniu zapomnieliście na nią odpowiedzieć?
          Ponadto chciał bym wiedzieć jakim był radnym i co zrobił!
          Dlaczego ukrywa fakt gdzie był i co zrobił, bo to istotne dla nas wszystkich!
          Rację też ma bara-kudy i jej pytania są również zasadna. Dlaczego unika jednoznacznej odpowiedzi? Czyżbym mu chodziło o to bym spekulował że przed czym się kryje i co ukrywa?
          • esscort Re: Radny Tomasz Dąbrowski 25.10.10, 11:18
            No ale przecież juz napisano, że był radnym na bielanach, w kadencji 1998-2002
            • corner111 Re: Radny Tomasz Dąbrowski 25.10.10, 11:58
              Wielkie dzięki, ale sprawdzałem w internecie i nie mogłem doszukać się tego nazwiska. Może coś bliżej i więcej o efektach tej kadencji?
              • esscort Re: Radny Tomasz Dąbrowski 25.10.10, 12:33
                a to już pytaj gdzie indziej. Ja nie odpowiem, bo po pierwsze nie wiem, a po drugie nie mam pojęcia, jak można w kilku zdaniach na takie pytanie na forum odpowiedzieć.
                Z pewnością kandydat wymieni jakieś osiągnięcia, inicjatywy
                • labes Re: Radny Tomasz Dąbrowski 25.10.10, 17:32
                  esscort napisał:

> a to już pytaj gdzie indziej. Ja nie odpowiem, bo po pierwsze nie wiem, a po dr
                  > ugie nie mam pojęcia, jak można w kilku zdaniach na takie pytanie na forum odpo
                  > wiedzieć.
                  > Z pewnością kandydat wymieni jakieś osiągnięcia, inicjatywy

A ja znalazłam na PKW był kandydatem z PIS-u w okręgu płockim w wyborach do parlamentu z płockiego. Uzyskał coś około 700 głosów na liście i ....przepadł artysta.
                  • kiix Re: Radny Tomasz Dąbrowski 25.10.10, 19:48
                    labes napisał:
                    > A ja znalazłam na PKW był kandydat
                    >
                    Nie jest to aż tak ważne czy to były Bielany w W-wie, Bielany w Krakowie czy też Płock.
                    Ważne jest merytoryczne przygotowanie do pracy samorządowej a o tym może świadczyć wpis w nr11 TŁ, w którym to kandydat mówi " Przede wszystkim, jeśli zostanę wybrany zażądam od obecnych władz bilansu otwarcia ".
                    Gmina to nie fabryka gdzie obowiązuje ustępującego burmistrza trzy miesięczny okres wymówienia. Tu obowiązują w takim przypadku inne procedury. Może przydałaby się jakaś konsultacja z Prawa Administracyjnego.

• brycezion Re: Radny Tomasz Dąbrowski 25.10.10, 20:05
                      Burmistrz Pszczółkowski też na początku kadencji zażądał od wszystkich referatów pisemnego "bilansu otwarcia". I było to słuszne pociągnięcie.

Natomiast przekonania polityczne czy światopogląd nie mają żadnego znaczenia dla umiejętności zarządzania.
                      Od poprzednich wyborów powtarzam na forum co pewien czas :"legitymacja żadej partii nie daje patentu na rozum".
                      • kiix Re: Radny Tomasz Dąbrowski 25.10.10, 20:51
                        kiix napisał:
                        > z wpis w nr11 TŁ, w którym to kandydat mówi " Przede wszystkim, jeśli zostanę
                        > wybrany zażądam od obecnych władz bilansu otwarcia ".

brycezion napisał:
                        > Burmistrz Pszczółkowski też na początku kadencji zażądał od wszystkich referató
                        > w pisemnego "bilansu otwarcia".
                        >
                        bry Ty stary wyjadacz nie widzisz tego, że referaty to nie władza a władza to nie referaty.
                        Po wyborach szukaj wiatru w polu. Jeżeli by takiego zwrotu użył mały Kazio to jeszcze ale jeżeli takie lapsusy sadzi absolwent Prawa Administracyjnego na UW i jeszcze tam czegoś to wybacz ale ja tego nie kumam.
                  • pwz90 Re: Radny Tomasz Dąbrowski 25.10.10, 21:02
                    labes napisał:
                    >
                    > A ja znalazłam na PKW był kandydatem z PIS-u w okręgu płockim>

a ja znalazłem na pkw że Pszczółkowski był czy jest w pisie. Na podobieństwie popularnych nazwisk można znaleźć prawie każdego w każdej partii.
                    • brycezion Re: Radny Tomasz Dąbrowski 25.10.10, 22:03
                      Kiix - nie bądź tak drobiazgowy i nie analizuj każdego słowa.
                      Wiadomo, że chodzi o "bilans otwarcia". Ja przynajmniej tak zrozumiałem.

Co zaś "ściemy" jak to określił Lomek2, który ma alergię na Kościół, to powiem tak.
                      Wszystkie programy wszystkich kandydatów będą przypuszczalnie podobne, bo potrzeby Łomianek są znane. Jest to kwestia jedynie lepszej lub gorszej redakcji, formy a nie treści.
                      Pytanie - jak i czy będą zrealizowane. Jakimś wskaźnikiem mogą być "dokonania" z przeszłości, choć też nie do końca, bo ludzie się zmieniają i -mam nadzieję- uczą na błędach.
                      Dwu kandydatów Pszczółkowskiego i Grądzkiego znamy.
                      O trzecim wiemy jedynie tyle, co napisały TŁ. Że ma wyższe studia, doświadczenie menadżerskie w 13-letnim zarządzaniu firmą 200 osobową, był radnym i przewodniczył jednej komisji.
                      Nie znam Dąbrowskiego, ani razu z Nim nie rozmawiałem.
                      Pewna grupa ludzi w Łomiankach jednak Go zna, skoro namówiła na kandydowanie.
                      Czy potrafi twardo realizować priorytety, czy potrafi oprzeć się różnym naciskom w imię partykularnych interesów grup miezkańców bądź deweloperów, tego nikt nie wie.
                      Gdyby było tylko 2 pierwszych kandydatów - sprawa byłaby prosta.
                      Ale jest jeszcze Dąbrowski, któremu obiektywnie rzecz biorąc trudno coś zarzucić. Czy to jest szansa dla Łomianek, nie wiem.

I tu jak w Lotku. Żona stawia od lat na te same numery, ja czasem na "chybił-trafił". Skutek ten sam, zerowy, czasem trójka.
                      • corner111 Re: Radny Tomasz Dąbrowski 26.10.10, 11:25
                        Odezwał się człek niedrobiazgowy!
                    • labes Re: Radny Tomasz Dąbrowski 25.10.10, 23:02
                      I tu się mylisz pwz90. Bo mamusia ta sama i wiek się zgadza. Oj trzeba się przyznać Panie z PIS-u. Nie wolno się wstydzić poglądów. Przecież kandydat deklaruje taką apolityczność. Wyciągi z kadencji w radzie Bielany także już są. Ciekawe rzeczy Pan radny opowiadał. Radio Maryja to pryszczyk przy kandydacie Dąbrowskim.

pwz90 napisał:

> labes napisał:
                      > >
                      > > A ja znalazłam na PKW był kandydatem z PIS-u w okręgu płockim>
                      >
                      > a ja znalazłem na pkw że Pszczółkowski był czy jest w pisie. Na podobieństwie
                      > popularnych nazwisk można znaleźć prawie każdego w każdej partii.
                      • pwz90 Re: Radny Tomasz Dąbrowski 26.10.10, 11:37
                        Po co te kalumie? Tomaszów Dabrowskich w Łomianach jest kilku, tym bardziej w Polsce. Zbiezność nazwisk to zwykły przypadek a poza tym niedano wg. was należał do lpr, co okazało się nieprawdą, teraz pis, jeszcze tylko brakuje samoobrony.
        • lomek2 Re: Radny Tomasz Dąbrowski 25.10.10, 19:23
          Z pewnością ani duch JPII ani cały legion Aniołów Stróży nie pomogą Panu Dąbrowskiemu w walce o głosy wyborców.
          Społeczeństwo zawsze jest gotowe na zamiany na lepsze, ale nie na odartą z jakichkolwiek konkretów ściemę napisaną w języku adekwatnym dla słuchaczy Radia Maryja.
          • corner111 Re: Radny Tomasz Dąbrowski 26.10.10, 11:29
            Cholerne Łomianki, bo tu IQ zbyt wielki dla ks Rydzyka, raczej bliżej mu do Bp Pieronka!
            • pwz90 Re: Radny Tomasz Dąbrowski 26.10.10, 11:39
              Patrząc na burmistrza to w działaniu trochę podobny.
              • corner111 Re: Radny Tomasz Dąbrowski 27.10.10, 21:34
                Chyba żeś patrzył na krzywą fotkę, ale i tak Janek w okularkach najbardziej nobliwie wygląda.
                • amigo465 Re: Radny Tomasz Dąbrowski 28.10.10, 09:03
                  Ależ cudne ma plakaty! I już wiszą! Nareszcie robi się znów kolorowo, zaczyna się kolejna wiosna wyborcza.
                  • kmsanczia Re: Radny Tomasz Dąbrowski 28.10.10, 11:53
                    amigo465 napisała:
                    > Ależ cudne ma plakaty! I już wiszą! Nareszcie robi się znów kolorowo, zaczyna s
                    > ię kolejna wiosna wyborcza.

Starczyło miejsca dla wszystkich? Wojny plakatowej nie będzie?
                    ;)
                    • roberto19633 Re: Radny Tomasz Dąbrowski 28.10.10, 16:52
                      Amigo wyślij mi swój plakat. Jestem twoim fanem.
                      • kaczusio Re: Radny Tomasz Dąbrowski 28.10.10, 20:32
                        Widzę że powoli następuje proces bratania na forum. Nicki rozszyfrowane, a towarzystwo zna się jak Łysek konie. Pytanie jedyne czy te konie będą ciągnąc społem wózek zwany Łomiankami i jak!
                        Pewnie obietnic będzie mrowie, ale które realne!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka