Dodaj do ulubionych

TŁ i ŁnŁ nie dały odpowiedzi PKW nt oszerstwa

19.11.10, 23:59
TŁ i ŁnŁ nie dały odpowiedzi PKW nt oszerstwa wobec Burmistrza Pszczółkowskiego
Ciekawe dlaczego
p\
Obserwuj wątek
    • redakcja.lomianki.info Re: TŁ i ŁnŁ nie dały odpowiedzi PKW nt oszerstwa 20.11.10, 00:06
      Dziś pytałem składających o odpowiedz z PKW. uzyskałem odpowiedź że nie ma jeszcze.
      Tak jak pisałem - będę pytał do oporu - bez znaczenia co odpowie PKW.
      • qaz2510 Re: TŁ i ŁnŁ nie dały odpowiedzi PKW nt oszerstwa 20.11.10, 00:10
        może warto zadzwonic do PKW, może nie mają takiego pisma?;)
        • mariaanna-3 Re: TŁ i ŁnŁ nie dały odpowiedzi PKW nt oszerstwa 20.11.10, 00:24
          qaz2510 zadziwiająca jest Twoja determinacja, by czegoś dowiedzieć się w tym temacie i zerowe zainteresowanie o niebo większym tematem, jak strata 19,5mln przez gminę, bo Galmar sprzedał z takim zyskiem ziemię Ronsonowi (2,5mln dał w zastaw gminie z tego co labes pisała, więc odjęłam to od ceny 22mln), w którego kłamliwej reklamie (przynajmniej co do tematu dojazdu do Wwy) burmistrz sobie występuje. Popytaj się co z ludźmi wyrzuconymi na bruk, albo jak można tak dać ciała by pozwolić deweloperom tak na nas zarobić. Przecież to 2/3 kwoty, która niby została wydana przez całą kadencję na wodociąg i kanalizację. Ile można by było za coś takiego zrobić!!! Nawet jeśli ktoś popełnił błąd i deweloperzy z tego skorzystali, i jeśli nawet nie da sie sprawy odkręcić, to JAK MOŻNA ICH REKLAMOWAĆ!? Mnie zszokowało jak to wszystko dziś obejrzałam, a Ciebie nie rusza!?
          • qaz2510 Re: TŁ i ŁnŁ nie dały odpowiedzi PKW nt oszerstwa 20.11.10, 00:41
            szkoda że już cisza wyborcza
            nie dam ci tej satysfakcji

pogadamy w poniedziałek,napiszę tylko tyle ze temat pkw jest dla mnie teraz ważniejszy
          • phalena Re: TŁ i ŁnŁ nie dały odpowiedzi PKW nt oszerstwa 20.11.10, 01:23
            Mariaanna, widać, że wszystko ci się pomylilo dokumentnie - przecież to była działka należąca do Galmaru, prywatnej firmy od 2004 roku. Firma Galmar sprzedała działkę Ronsonowi, innej prywatnej firmie, bo sprzedać komuś swoją wlasność każdy może. Żadnemu burmistrzowi, temu czy innemu, nic do takich transakcji.
            • kmsanczia Re: TŁ i ŁnŁ nie dały odpowiedzi PKW nt oszerstwa 20.11.10, 13:23
              phalena napisała:
              > przecież to była działka należąca do Galmaru, prywatnej firmy od 2004 roku. Firma Galmar sprzedała działkę Ronsonowi, innej prywatnej firmie, bo sprzedać komuś swoją wlasność każdy może.

Słabo się interesuję tym tematem, ale skąd w takim razie te zastrzeżenia, że mają wybudować mieszkania komunalne? W zamian za co?
              • roberto19633 Re: TŁ i ŁnŁ nie dały odpowiedzi PKW nt oszerstwa 20.11.10, 13:31
                kmsanczia napisała:

> phalena napisała:
                > > przecież to była działka należąca do Galmaru, prywatnej firmy od 2004 rok
                > u. Firma Galmar sprzedała działkę Ronsonowi, innej prywatnej firmie, bo sprzeda
                > ć komuś swoją wlasność każdy może.
                >
                > Słabo się interesuję tym tematem, ale skąd w takim razie te zastrzeżenia, że ma
                > ją wybudować mieszkania komunalne? W zamian za co?

>> W zamian za prawo do własności terenu. No i kto wie 19 milionów, kanaliza dochodziłaby już do Chopina.
                • drabbu Re: TŁ i ŁnŁ nie dały odpowiedzi PKW nt oszerstwa 20.11.10, 13:51
                  Roberto, tu naprawdę jest pomieszanie pojęć. Nie obserwowałem tej sprawy dokładnie,
                  ale wiem, że działka stała się własnością Galmaru w 2004 roku (czyli na dwa lata przed kadencją obecnego burmistrza). Tak jak napisała Phalena, każdy ma prawo sprzedać swoją własność i - dodam - zarobić na tym. Czy gdybyś Ty sam - powiedzmy - sprzedał z zyskiem
                  jakąś swoją działkę, czy wtedy też powiedziałbyś, że ów zysk należy się mieszkańcom
                  na kanalizę?
                  • roberto19633 Re: TŁ i ŁnŁ nie dały odpowiedzi PKW nt oszerstwa 20.11.10, 14:07
                    No tak, zainteresuj się tą sprawą. W końcu masz umysł prawniczy.
                    Pieniądze są bezpartyjne tak jak i cała reszta. Cały przebieg tej sprawy jest mocno tajemniczy. Zostawiam to Tobie do oceny i prawnej i moralnej. Już i tak z tego nic nie wyniknie, zostało sprzedane i koniec. Zarobił ten kto miał zarobić.
                    Natomiast sprawa przejęcia własności działki przez Galmar jest dziwna. Wszystko Galmarowi sprzyjało i zbiegi okoliczności i pogoda.
                    Mniemam że niebawem będziesz miał sposobność do wyjaśnienia tej sprawy. Pzdr, ja tu kończę .
                    • brycezion Re: historia Gallmaru 20.11.10, 18:27
                      Nie ma problemu w sprzedaży własnego terenu przez Gallmar. Jest gdzie indziej. Opiszę to, gdy skończy się cisza wyborcza.
                    • desesfis Re: TŁ i ŁnŁ nie dały odpowiedzi PKW nt oszerstwa 20.11.10, 18:29
                      roberto19633 napisał:
                      > niebawem będziesz miał sposobność do wyjaśnienia tej sprawy
                      > . Pzdr, ja tu kończę .

Nie bardzo zrozumiałem. Znaczy kto drablu będzie wyjaśniał czy jak piszesz będzie miał sposobność do wyjaśnienia tej sprawy tylko teraz jeszcze o tym nie wie?
                      • roberto19633 Re: TŁ i ŁnŁ nie dały odpowiedzi PKW nt oszerstwa 20.11.10, 19:27
                        Nie, ja drabbu życzę by miał ,w niedalekiej przyszłości sposobność do rozwikłania tej sprawy. A kończę ponieważ sprawa jest zbyt poważna by się nią bawić na forum.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka