Dodaj do ulubionych

PO=tylko czarny PR!

27.11.10, 22:59
PełO w Łomiankach postradała rozum!!!
Wydaje mi się że PO może tylko pisać i pluć na kontrkandydata. Kłamać, puszczać paszchwile o bankructwie Jopka i kandydata wyciągać KRS i księgi z wpisami z 2001 i 5 roku. Czepiać się Radziejowic, zakładu w modernizacji, cegieł itd. To jest bardzo niskie i szkoda, że PO nie potrafi dyskutować o Łomiankach i naszych problemach tylko wyciągać sztuczne haki. Robić szopkę medialną. Przypomina mi się szopka PISu z prokuratorem Engelkingiem, tylko że po tym PIS przegrał wybory. Czekamy więc na dalszą kampanię nienawiści i kampanię hakową, mnie na takie sztuczki nie nabiorą. Obecny burmistrz jest słaby i razem ze swoją ekipę na bazarku a więc (pani Pszczókowska, jej córka, pan radny Etienne, pan Wolanin, pan Rusinek i panie Wójcickie-obie) roznosili paszchwile na kontrakdydata po całym bazarku i przy marcpolu. Ludzie pukali się w czoło czytając paszchwile, widocznie PO nie ma się czym pochwalić. A cały bazarek poza członkami PO rozdawał ulotki Dąbrowskiego, sami z siebie i dodawali jeszcze te białe torebki Dąbrowskiego.

Peło w Łomiankach spada po równi pochyłej, skoro po 4 latach rzadzenia potrafi tylko opluwać i stosować haki na kontrkandydata. Wstyd na całej linii.:)
Obserwuj wątek
    • qaz2510 Re: PO=tylko czarny PR! 28.11.10, 00:09
      bolo sam jesteś niski i dobrze o tym wiesz:P
      • mazowianka do bolo889 28.11.10, 00:31
        Szanowny Panie....,potem ujawnię Pańskie dane.
        Proszę uprzejmie nie rozpowiadać nie sprawdzonych informacji
        owszem była na bazarze wybrana do rady gminy Wójcicka częstowała
        wszystkich kawą i ciastkami ale to chyba nie jest zabronione prawda?
        Ja owszem też byłam wszak jestem z-cą pełnomocnika wyborczego
        Pana Wiesława Pszczółkowskiego więc to oczywiste, natomiast nie roznosiłam
        ulotek, również częstowałam kawą tyle że przed sklepem Marc-Pol.
        Bardzo jestem ciekawa jak daleko jeszcze się Pan zapędzi w oczernianiu ludzi,
        list do mieszkańców napisany przeciw mnie przyniósł odwrotny skutek,zostałam wybrana przez mieszkańców do rady powiaty warszawskiego.
        Proszę nie tracić sił i zająć się czymś bardziej pożytecznym.
        Spokojnej nocy i zalecam kompres na rozgrzaną głowę.Magda Wójcicka
        • krzysiom1 Re: do bolo889 28.11.10, 08:31
          Spokojnie.. zaraz oczernianie. Przecież bolo napisał prawdę.
          W kilku budkach dostałem reklamówki z Dąbrowskim i to Wasza "akcja" wzbudzała śmiech u sprzedawców. Wyglądało na to, że bazarek jest "po stronie" Dąbrowskieg. To raczej Wasze ulotki i teksty, które można było usłyszeć przez megafon były oczernianiem Dąbrowskiego.
          Nie widziałem, żeby ktoś oczerniał Psczólkowskiego.
        • roberto19633 Re: do bolo889 28.11.10, 13:09
          mazowianka napisała:

> Szanowny Panie....,potem ujawnię Pańskie dane.
          > Proszę uprzejmie nie rozpowiadać nie sprawdzonych informacji
          > owszem była na bazarze wybrana do rady gminy Wójcicka częstowała
          > wszystkich kawą i ciastkami ale to chyba nie jest zabronione prawda?
          > Ja owszem też byłam wszak jestem z-cą pełnomocnika wyborczego
          > Pana Wiesława Pszczółkowskiego więc to oczywiste, natomiast nie roznosiłam
          > ulotek, również częstowałam kawą tyle że przed sklepem Marc-Pol.
          > Bardzo jestem ciekawa jak daleko jeszcze się Pan zapędzi w oczernianiu ludzi,
          > list do mieszkańców napisany przeciw mnie przyniósł odwrotny skutek,zostałam wy
          > brana przez mieszkańców do rady powiaty warszawskiego.
          > Proszę nie tracić sił i zająć się czymś bardziej pożytecznym.
          > Spokojnej nocy i zalecam kompres na rozgrzaną głowę.Magda Wójcicka
          >>Gratuluję Pani Magdo. Bardzo proszę by Pani nie brała udziału razem z Krzykaczem Etiene udziału w tego rodzaju hucpach. Nie przystoi to osobie Pani pokroju.
          Proszę zachować twarz do końca kampanii.
          Henry.
    • obserwatorka1947 Re: Liczy się człowiek ,a nie partia ! 28.11.10, 02:12
      Bolo ,ale jesteś "mądry".Nic mądrego oprócz plucia Ty nie napisałeś.A jaki z Ciebie znawca ludzi.Operujesz nazwiskami ,to ujawnij swoje.Miej odwagę się podpisać nazwiskiem pod tym ,co piszesz.Ciekawa jestem jaki z Ciebie odważny Bolek.
      Nie pamietasz jak na Burmistrza i Wójcicką Twoja opcja rozniosła paszkwile przed wyborami i wkładała do niektórych skrzynek oraz odwiedzała niektóre domy rekomendując osoby.Piszesz,że" czekamy na dalszą kampanię nienawiści".Nie zauważasz ,że sam tą nienawiść siejesz.
      Obecny Burmistrz to człowiek z inicjatrywą,silny i kompetentny.
      W niektórych niskich ludziach więcej złości jak mądrości .
      • krystacki Re: Liczy się człowiek ,a nie partia ! 28.11.10, 02:45
        TŁ=czarne bzdury, ile oni tego od kilku miesięcy napletli, więcej niż chińskie tkaczki.
        • woynowski1 Re: Liczy się człowiek ,a nie partia ! 28.11.10, 08:59
          Bolo ma przywilej na prawdę. Okazuje się jednak że nie. O kandydacie Tadeuszu Dąbrowskim można mówić wiele. I mówiono. A, że w opowieściach znalazły się kłamstwa to fakt. Nie żaden menadżer z 200 osobami, tylko osoba prowadząca zakład wprost do likwidacji z zatrudnieniem osób 11 + oczywiście wieki menadżer Pan T Dąbrowski. I nie są to dane z 2005 roku lecz świeżutkie, wczorajsze! Wszystko czarno na białym w oficjalnych księgach i aktach. Tak samo z Syzyfem. Pan TD go odebrał, a nagroda była dla firmy. I wszystko wskazuje, że za to że spółka od 2000 wykonuje syzyfową pracę próbując wyjść ze spirali narastającego zadłużenia. I jak pisze pan W.Jopek winne są banki, które stwierdziwszy złą płynność finansową wycofały się z kredytu. Bo spółka nie podjęła się wykonania programu naprawczego! Zaiste syzyfowa praca, a długi z roku na rok narastają i to w znaczącym tempie.
          By nie było niedomówień podpisuję się pełnym imieniem i nazwiskiem:
          Jan Umiastowski
          i mam pełną świadomość, że mogę zostać pozwany w trybie wyborczym przed sąd. Mówię jednak ,że nie warto, bo na to są jednoznaczne i bezsprzeczne dowody!
          • viaderko Re: Liczy się człowiek ,a nie partia ! 28.11.10, 10:42
            no tak to jest: kto mieczem wojuje, od miecza ginie. Było nie gadać głupot, że jest się menadżerem prężnego zakładu, że zarządza się kilkusetosobową załogą, skoro to nie prawda. Nie ma się co dziwić, że ktoś powiedział "sprawdzam". Sprawdził i wyszło szydło z wora. Pozostaje wam (ludziom od TD) produkowanie bzdur o bojówkach, zastraszaniu itp. Dorzućcie do tego godzinę policyjną w tygodniu przedwyborczym i prohibicję, będzie jeszcze śmieszniej :)
            • metaplos Re: Liczy się człowiek ,a nie partia ! 28.11.10, 13:34
              Właściciel prywatnej firmy nie zatrudniał by nawet przez jeden dzień Dyrektora który generuje straty w jego zakładzie. Faktem jest, że wybrano z kilku zakładów właśnie ten do modernizacji. Widocznie jest ważny dla właściciela. Żle wróży ekipie Pszczółkowskiego szukanie haków po Polsce na kontrkandydata, zamiast pokazać co zrobiono przez cztery lata za ponad 300 mln zł; plus jeszcze ponad 20 mln zł kredytów. Oj , panika w "ulu" trwa i przybiera na sile.
              • woynowski1 Re: Liczy się człowiek ,a nie partia ! 28.11.10, 19:45
                18 963 357 złp. straty za 2009 rok ma firma Jopek. Zdolność kredytowa =0. Nieruchomości pozajmowane! O czym że piszesz. Jakie inwestycje, jeżeli jest od lat podobnie! A ściśle od 2000 r gdy firma ogłosiła krucjatę i zaczęła walkę z bankami ! Jeżeli ktoś Cię okłamał to nie ja, ale zanim napiszesz sprawdź i jeszcze raz sprawdź!!!!! A to co słyszysz o TD to 95% propagandy, a prawdy w tym niewiele!
    • bolo889 Re: PO=tylko czarny PR! 28.11.10, 20:54
      Dziś potwierdziły się moje słowa

PO=tylko czarny PR!
      • pwz90 Re: PO=tylko czarny PR! 29.11.10, 15:33
        Masz rację BOLO.
        Pszczółkowskiemu skończył się pomysł na kampanię, 48 stronnicowa propagandówka niewiele dała, internet-forum nie wiele dało, GŁ niewiele dała, spotkania na które nikt nie chodził nic nie dały.
        Więc PO poszła w czarny PR. Jak to zostanie odebrane przez jej zwolenników?
        Śmiem twierdzić, że akurat to zwolennicy tej parti są w pierwszej kolejności przeciwnikami czarnego PRu i może się to skoczyć źle. Jak bedzie zobaczymy, ale do mnie dociera wiele głosów typu. Czy ten pszczoła to już zwariował, żeby z takimi "pasztetami" po bazarze latać i jeszcze pod kościołem? Wiele osoób pukało się w czoło i śmiało z takich pomysłów. Do tego dochodzi pobicie ludzi którzy przyklejali plakaty inne niż PO pod słupem ogłoszeń, żenada.

Jak się skończy kampania nienawiści w wykonaniu PO, zobaczymy...
        • porucznik_borewicz_pl Re: PO=tylko czarny PR! 29.11.10, 19:23
          Widzę, że zwolennicy Pana Dąbrowskiego są tak samo nie wyedukowani (i nie chodzi mi o skończone fakultety i uczelnie) jak i sam kandydat Dąbrowski, co widać było na debacie

PR (Public Ralations) jest to kreowanie POZYTYWNEGO wizerunku polityka. Nie ma czegoś takiego jak „czarny PR”

Poczytajcie trochę książek !!!
          • bolo889 Re: PO=tylko czarny PR! 01.12.10, 14:22
            Wiesz, życie się zmienia. Prekursorem czarnego PRu jest PO w Łomiankach i jej kandydat. Jak widać 68 stron w propagandowej gazecie niewiele dało, więc sięgnięto po nowatorską metodę oczerniania przeciwnika. Brawo, zobaczymy ile osób na to się nabierze?
            • qaz2510 Re: PO=tylko czarny PR! 01.12.10, 14:31
              skoro to gazeta propagandowa na ktora zlozyliscie donos do PKW to czemu nie opublikujecie odpowiedzi PKW?

moim zdaniem PKW odpisało zebyście delikatnie mowiac puknęli się w puste łby

• bolo889 Re: PO=tylko czarny PR! 02.12.10, 10:00
                PKW ma inne zadania, ale nie wtym rzecz. Problem polega na tym, że pół urzędu zamiast pracować zajmuje się kampanią wyborczą. To chyba nie jets normalne, wszyscy lataja jak w ukropie. Na szczęście Dąbrowski jest spokojny, merytoryczny, cierpliwy. Właśnie takie cechy powinien miec burmistrz.
                Źle że PO poszła w kierunku chamskich zaczepek, paszkwili i ataków personalnych.
                • dorota.alex Re: PO=tylko czarny PR! 02.12.10, 10:15
                  PKW twierdzi, że odpowiedziało Wam 18 listopada. Możemy dowiedzieć się CO odpowiedziało? Bo skoro posługujecie się wciąż tym argumentem, to znaczy chyba że jednak "w tym rzecz"?
                  • qaz2510 Re: PO=tylko czarny PR! 03.12.10, 09:54
                    Bolo - pytanie było inne
                    Czemu TŁ nie opublikowały odpowiedzi na Wasz protest?!

nie odpowedziałes na to pytanie zasłaniając się jak zwykle oszczerstwami dot. urzedników.

• bolo-998 Re: PO=tylko czarny PR! 02.12.10, 14:34
      1 Na Gorąco, Cieplutkie TŁ 16
      Jest to rozpaczliwy obraz obrony tracącego poparcie Pana Tadeusza Dąbrowskiego na rzecz oczywiście rosnącego w siłę Pan Wiesława Pszczółkowskiego. Sam tytuł „Przyszedł zwyciężył” jest stwierdzeniem irracjonalnym. Każdy wycofujący się z dyskusji przegrywa lub najzwyczajniej ucieka. Aż takiej dziwacznej zaiste metody użył kandydat TD uciekł od pytań. Widocznie wiedział, że każde jego pytanie lub te stronniczo stawiane TŁ tezy, można odpowiedzieć jednoznacznie i oczywiście! Że całość tego co mówią Twoje Łomianki to czyste hasła propagandowe nie mające nic wspólnego z rzeczywistością, a właściwą odpowiedzi na to zna doskonale Wiesław Pszczółkowski. Kto ucieka od problemów Łomianek było widać niestety. I widać było, że ich nie zna! Tak też okazało się być i z pretendentem Panem Dąbrowskim. Wystarczy obejrzeć cała dyskusję, jest zarejestrowaną w Internecie na stronie: www.lomianki.info/document.php?did=1990 i jakikolwiek komentarz jest zbyteczny. Jeżeli to zwycięstwo to zaiste Pyrrusowe zwycięstwo! Ale propagandystom z TŁ to nie przeszkadza. Im wolno bujać w obłokach, przeciwnikom nie. I nie każdy jest specjalistą od przypinania łatek przeciwnikom na poziomie Pana Krysteckiego. Może bym i potrafił, jednak moja godność nie pozwala mi na zniżanie się do takiego poziomu, a właściwie dna propagandowego.
      Dobitnym przykładem takiej metody jest sielankowy wywiad z TD na stronie 3. On nie miesza się w kampanię negatywną, natomiast wszyscy przeciwnicy robią to. Jakoś zapomina, że cała gazetka stanowi kompleksową negatywne nagonkę przeciw obecnemu burmistrzowi. Gdzie tam deklarowany przez kandydata TD pokój? Gdzież tam jest cokolwiek na temat merytorycznej dyskusji o przyszłości Łomianek, nad czym tak mocno ubolewa Pan T.Dąbroski. No chyba, że on nie panuje nad swymi współpracownikami, a oni traktują go jako marionetkę. I chwalą go nadal za rzekome osiągnięcia poparte przez Pana Jopka. Czego można nauczyć się w firmie uginającej się pod narastającym ciężarem długów, czego można nauczyć się podczas likwidacji zakładu produkcyjnego w firmie której perspektywy są żadne! A sama strata w 2009 r. wyniosła niemalże 20 mln zł?

Na przeciwnika wyciąga się natomiast co i jak się da. Najlepiej o tym świadczy artykuł ze str. 4, a ilustracja prezentuje spokojnie stojącego przy stoliku z ulotkami człowieka rozdającego ulotki Pana Wiesława Pszczółkowskiego. Jak pisze to Pan Krystecki, niezależny redaktor prosto z kanału warsztatu samochodowego „zachowywali się poniżej przyzwoitości. Napastowali przechodniów wciskając ulotkę – kłamliwy paszkwil” czy potrzebny jakikolwiek komentarz ? Zwykłe pustosłowie, gdzież na tym zdjęciu agresja? Ja też tam byłem, lecz agresji nie widziałem!
    • bolo889 Re: PO=tylko czarny PR! 03.12.10, 09:24
      Jak widac czarny PR to za mało, teraz jeszcze sądy. Czego to władza nie wymyśli przed wyborami, byle tylko utrzymać się na stołkach.
      • pwz90 Re: PO=tylko czarny PR! 03.12.10, 12:57
        Taka gra na pewno nie podoba się wyborcom. Zobaczymy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka