Dodaj do ulubionych

Zdecydowane zwycięstwo Dąbrowskiego

28.11.10, 20:23
Jeszcze bardziej przekonałem się do Dąbrowskiego. Kultura, spokój i szacunek dla wszystkich. Co innego Pszczółkowski atakujący i odbiegający od merytoryki. Atak personalny który złamał reguły debaty był tylko jednym z nielicznych przykładów jakimi brzydkimi metodami działa obecny burmistrza. No i córka Pszczółkowskiego która przyznała się, że roznosiła paszchwile na konkurenta, żenada.

Brawo Dąbrowski choć może zjadła go trochę trema, ale nie ma się co dziwić to jest człowiek do roboty a nie gadania. Pszczółkowski znowu będzie gdała, gadał, gadał i nic...
Obserwuj wątek
    • lomlive Re: Zdecydowane zwycięstwo Dąbrowskiego 28.11.10, 20:26
      haha....omg...wyśpij sie...
    • 2.megi Re: Zdecydowane zwycięstwo Dąbrowskiego 28.11.10, 20:27
      Bolo, zmień dilera,... może choć odrobinę słabszy towar... a najlepiej przejdź na odwyk, to dużo zdrowsze na głowę.
      • lomlive Re: Zdecydowane zwycięstwo Dąbrowskiego 28.11.10, 20:28
        nie wiem co on łyka, ale jak widać działa
    • phalena Re: Zdecydowane zwycięstwo Dąbrowskiego 28.11.10, 20:29
      Taa, Zdecydowane...
      • roberto19633 Re: Zdecydowane zwycięstwo Dąbrowskiego 28.11.10, 20:54
        phalena napisała:

> Taa, Zdecydowane...

>>Nie martw się bolo dużo nicków chce w ten sposób odreagować traumę jaką zafundował im Burmistrz , cytując na końcu Gaz-łom.I jadą po tobie jak po zaśnieżonym stoku.
        • dr_sztrosmajer1 Re: Rozjechany Tomasz Dąbrowski 28.11.10, 21:04
          Wynik tej debaty prezentowały miny włodarzy KWW TŁ, Piotra, Edka, Tadka. Ilość oklasków dla TD na początku i końcu debaty. Wymykający się hyłkiem ludzie ze strony popierających TD nie mogli już patrzeć na ten kabaret w wykonaniu ich kandydata.
          Niniejszym ogłaszam polityczny koniec pana Tomasza Dąbrowskiego. Teraz jest jasne dlaczego unikał debaty, a później chciał ją organizować przed samą ciszą wyborczą ibez udziału publiczności.
    • qaz2510 Re: Zdecydowane zwycięstwo Pszczółkowskiego 28.11.10, 20:31
      Nie chce mi sie pisać od poczatku dlatego wklejam:
      pozwolę sobie przepisać samego siebie:)

Byłem, zobaczyłem i zdania nie zmieniłem.

Ktoś napisał, ze TD zachowywał się zwiezle i mertyorycznie, a dla mnie po prostu ten człowiek zupełnie nie ma nic do powiedzenia, to jest totalna pomyłka i ten jego tekst, że na rzecz Sokołowskiego wycofał się z ostatnich wyborów, że razem wspołpracowali - nie wiem czy zdajesz sobie sprawę, że ci co nie głosowali na Grądzkiego a oddali głos na TD, to ludzie, którzy nie chcieli powrotu tego co było przez 8 lat jego rządów, a Dąbrowski takim wyznaniem strzelił sobie w kolano!

Chciałem również podziękować publiczności, która popierała Burmistrza Pszczółkowskiego, za godne i kulturalne zachowanie.
      Informuję również, że jestem zażenowany zachowaniem zwolenników p. Dąbrowskiego, która notorycznie gwizdała , tupała i buczała podczas wypowiedzi p. Pszczółkowskiego z redaktorem Tadziem na czele. Delikatnie mówiąc ich zachowanie było dalekie w ogólnoprzyjętej kulturze.

Po debacie która będzie można zobaczyć na www.lomianki.info jestem przekonany, że wybór może być tylko jeden:

ODDAJMY GŁOS NA BURMISTRZA PSZCZÓŁKOWSKIEGO!
    • viaderko Re: Zdecydowane zwycięstwo Dąbrowskiego 28.11.10, 20:32
      kultura, spokój i szacunek nie pozwoliły mu odpowiadać merytorycznie na pytania i zadawać pytań oponentowi? No to faktycznie musi mieć dużą siłę spokoju, jeżeli po tym myśli, że wygra. Powtórzę, co już napisałem w innym wątku: zlekceważył wyborców. Tyle w temacie.
      • bolo889 Re: Zdecydowane zwycięstwo Dąbrowskiego 28.11.10, 20:38
        Dąbrowski wiele razy mówił, że nie będzie brał udziału w negatywnej kampanii nienawiści, nie bedzie atakował przeciwnika, nie będzie kopał leżącego.

Jego nie interesuje co było źłe, nie interesują rozgrywki personalne i atakina burmistrza bo to jest łatwe. Gościu chce iść do przodu i nie myśleć perspektywicznie, rozwiązywać problemy a nie konflikty personalne. I chyba właśnie takiego burmistrza spokojnego, kulturalnego, uczciwego oczekują mieszkańcy.
        ZERO kampanii negatywnej przeciwko obenemu burmistrzowi. Pisał też że gdby został burmistrzem, chce współpracować że WSZYSTKIMI poprzednimi burmistrzami. Jeżeli ktokolwiek oczekiwał ofiar w debacie, to właśnie Dąbrowski mimo zadawanych ran nie odpowiadał na zaczepki i nie atakował, nie pytał, bo wszystko jest jasne. Jaki jest Pszczółkiwski każdy widzi, kampania hakowa, wyciąganie papierów na przeciwnika, szukanie dziury w całym

WYGRAŁA kultura i spokój, a także uczciwość w debacie. Mieszkańcy zdecydują czy chcą nawalanki czy merytoryki i spokoju:)
        • 2.megi Re: Zdecydowane zwycięstwo Dąbrowskiego 28.11.10, 20:45
          No jesli mówisz o tych wyborcach , którzy na widowni tupali, gwizdali i krzyczeli i to oni sa niby zwolennikami tej" siły spokoju" ( wg. mnie zagubienia i niekompetencji) to kierujesz sie jakąś pokrętna i dla mnie niezrozumiałą logiką.
        • lomek2 Re: Zdecydowane zwycięstwo Dąbrowskiego 28.11.10, 20:53
          Należy się cieszyć, że w ogóle się odezwał?
          ;)

Bardzo dobrze! Niech idzie do przodu.
          A kiedy już dojdzie do takiego momentu, kiedy będzie się nadawał na burmistrza, wtedy ponownie niech kandyduje.
          :)
        • dr_sztrosmajer1 Re: Zdecydowane zwycięstwo Dąbrowskiego 28.11.10, 21:11
          Powiem Ci jedno: jasteś chrzanionym hipokrytą. Organ Tuba Łajdacza od pół roku szkaluje, pomawia i publikuje materiały sięgające nawet poniżej mułu na temat burmistrza Pszczółkowskiego, który prowadził tylko pozytywną kampanię. Kiedy zaczął się bronić zapożyczywszy trochę z metod przeciwnika, robi nawalankę. Ton Rusieckiego: jak Piotruś napie.lać, to być dobrze, kiedy Piotrusia choć uszczypnąć, wielka być krzywda i nieludzkość bwana.
      • roberto19633 Re: Zdecydowane zwycięstwo Dąbrowskiego 28.11.10, 20:57
        viaderko napisał:

> kultura, spokój i szacunek nie pozwoliły mu odpowiadać merytorycznie na pytania
        > i zadawać pytań oponentowi? No to faktycznie musi mieć dużą siłę spokoju, jeże
        > li po tym myśli, że wygra. Powtórzę, co już napisałem w innym wątku: zlekceważy
        > ł wyborców. Tyle w temacie.

>>Nie viaderko zlekceważył krzykaczy z galerii. Jak wszyscy widzą miał chęć i odpowiedział, nawet na pytanie czysto tendencyjne od Burmistrza. A może viaderko zaprzeczysz?
        • qaz2510 Re: Zdecydowane zwycięstwo Dąbrowskiego 28.11.10, 20:59
          a tego pana co chciał przepytac z danych osobowych?

daj spokoj Rob - moim zdaniem dał ciała na maxa

• kw40 Re: Zdecydowane zwycięstwo Dąbrowskiego 28.11.10, 20:41
      Mam podobne odczucia, że wygrał Dąbrowski. Obawiałem się, że wśród publiki będzie dużo niekontrolowanych emocji, ale było w porządku. Pojedyncze gwizdy raczej nie zakłóciły debaty. Dąbrowski nie mając atakujących pytań do Pszczółkowskiego pozbawił go możliwości wytłumaczenia się z niektórych posunięć odbieranych przez mieszkańców jako negatywne. Strategia Dąbrowskiego na medal. Oby styl debaty przeniósł się na sposób prowadzenia kampanii w najbliższym tygodniu i nie było potem problemów ze spojrzeniem sobie w oczy osób stojących po przeciwnej stronie barykady. Przyjdzie przecież mieszkać i często pracować razem.
      • qaz2510 Re: Zdecydowane zwycięstwo Dąbrowskiego 28.11.10, 20:45
        Panie Konradzie a co Pan ma napisać jak Pańska żona startowała do powiatu z jego ugrupowania.

LPR Pan też kiedyś uważał za super partię ;) (w końcu sam Pan ją zakładał w Łomiankach - prawda?;P)

• kw40 Re: Zdecydowane zwycięstwo Dąbrowskiego 29.11.10, 22:35
          drogi Qaz2510, a co ma piernik do wiatraka? Jestem takim samym mieszkańcem jak Ty, z tą różnicą, że Ty chowasz się za nickem, a ja występuje z otwarta przyłbicą i nie wstydzę się firmować swoich poglądów swoim nazwiskiem. Wątpię czy Ty chciałbyś się ujawnić po tych wszystkich swoich wypowiedziach, jakie padły przy okazji wyborów. Dlatego nie wypominaj. Podobnie jak twoi koledzy.
      • drabbu Re: Zdecydowane zwycięstwo Dąbrowskiego 28.11.10, 20:50
        kw40 napisał:>
        Dąbrowski nie mając atakujących pytań do Pszczółkowskiego
        pozbawił go możliwości wytłumaczenia się z niektórych posunięć odbieranych przez
        mieszkańców jako negatywne.

Nie rozumiem :) czy to znaczy, że Dąbrowski za friko odstąpił zwycięstwo w debacie swojemu konkurentowi? No to wątpię w medal za strategię :) Że nie chciał stawiać kłopotliwych pytań?
        A czemu? A gdyby Pszczółkowski wytłumaczył się zręcznie z "niektórych posunięć"?
        • jeser Re: Zdecydowane zwycięstwo Dąbrowskiego 28.11.10, 21:02
          bolo889 napisał:
          > Jeszcze bardziej przekonałem się do
          Ja też się przekonałem, ale jednocześnie każdy z nas ma przekonania zupełnie odmienne. Ty wyznajesz zasadę sprawdzoną na szpaltach TŁ, że kłamstwo wielokrotnie powtarzane staje się dla wielu prawdą, ja staram się oceniać każdego krytycznie i jednocześnie merytorycznie.
          >
          > Brawo Dąbrowski choć może ................., ale nie ma się co dziwić to j
          > est człowiek do roboty a nie gadania.
          Przyglądając się wynikom ekonomicznym FCB w Radziejowicach nie uprawniają nikogo kto choć trochę potrafi myśleć w kategoriach suchej matematyki i obiektywności do wystawiania takiej oceny.
      • lomek2 Re: Zdecydowane zwycięstwo Dąbrowskiego 28.11.10, 21:00
        Za parę dni będziecie sobie mogli w gronie niedocenionych kandydatów na burmistrza Łomianek usiąść przy piwie, pożalić się i wymyślić kolejną błyskotliwą strategię wyborczą do wykorzystania za 4 lata. Skoro akcja "niemowa" nie wypaliła, to może coś w stylu "głuchoniemy & ślepy". Jak szaleć, to szaleć :) Jest tam jeszcze paru chętnych wśród sierot po lokalnych LPR, Samoobronie i PiS do użycia?
        • qaz2510 Re: Zdecydowane zwycięstwo Dąbrowskiego 28.11.10, 21:04
          jeden juz startował, nawet się uaktywnił po miesiacach nieobecności;)
          • corner111 Re: Zdecydowane zwycięstwo Dąbrowskiego 28.11.10, 21:14
            Viaderko pisze: <kultura, spokój i szacunek nie pozwoliły mu odpowiadać merytorycznie na pytania i zadawać pytań oponentowi? No to faktycznie musi mieć dużą siłę spokoju, jeżeli po tym myśli, że wygra. Powtórzę, co już napisałem w innym wątku: zlekceważył wyborców. Tyle w temacie.>
            zapomina jednak dodać, iż to niestety dotyczy samego kandydata. Znacznie jest gorzej z jego pomocnikami a w przyszłości "doradcami". Gazetka TŁ aż kipi od insynuacji, półprawd, przeinaczeń.
            Biedny doskonały menadżer pracujący 13 lat u złego menadżera. Jak on wytrzymał? I po co? A te Syzyf istna kompromitacja tych co dają i żal że taka firma bankrutuje!
            A sam pan TD, no cóż nie popisał się niczym poza kilkoma frazesami! I kilkoma Gafami, o nie wiedział o czym mówi. A właściwie nie wiedział ile to gminę będzie kosztowało to co powiedział!
      • dr_sztrosmajer1 Re: Zdecydowane zwycięstwo Dąbrowskiego 28.11.10, 21:14
        kw40 gdzie i jaką debatę oglądałeś?
        • papaduluba Re: Zdecydowane zwycięstwo 28.11.10, 21:49
          dr_sztrosmajer1 napisał:
          > kw40 gdzie i jaką debatę oglądałeś?

On ustawiał i jakoś tak byle jak wypadło to co ma mówić.
      • esscort Re: Zdecydowane zwycięstwo Dąbrowskiego 28.11.10, 21:19
        kw40 napisał:
        Dąbrowski nie mając atakujących pytań do Pszczółkowskiego pozbawił go możliwości wytłumaczenia się z niektórych posunięć odbieranych przez mieszkańców jako negatywne.

A ja uważam, że to był największy błąd.
        Bo:
        - debata to debata, a więc rozmowa. Unikając rozmowy raczej się pokazuje nieznajomość tematu.
        - Nie zadając pytań Dąbrowski pozwolił Pszczółkowskiemu mówić przez 6 minut na dowolny temat, tłumaczyć się z tego, z czego chciał Pszczółkowski a nie Dąbrowski . I Pszczółkowski - chociaż przecież nie mógł sie spodziewać takiego obrotu sprawy, w miarę dobrze to wykorzystał
        • papaduluba Re: zwycięstwo Dąbrowskiego za horyzontem 28.11.10, 21:43
          ]bolo889 napisał:
          > Dąbrowski wiele razy mówił, że nie będzie brał udziału w negatywnej kampanii ni
          > enawiści, nie bedzie atakował przeciwnika
          Bolo przestań walić w bola. Bzdury wypisujesz. A negatywnie czarna w 100 % a czasami nawet obrzydliwa kampania w TŁ to pies. Modli się pod figurą.... Poczytaj TŁ NR 11 w którym mówiąc w tytule nie chcę rozliczać, chcę pracować i juz w trzecim zdaniu zaczął wjechać po Pszczółkowskim
          > Pisał też że gdby został burmistrzem, chce współpracować że WSZYSTKIMI poprzednimi >burmistrzami.
          Faktycznie nawet pochwalił się jakimś układem z Sokołowskim dotyczącym ustaleń nieformalnych kto ma być burmistrzem. Tylko, że Sokołowski o tym układzie zapomniał i podał wam czarną polewkę 11 listopada w kościele na Dąbrowie. Wmanewrował was i wasz komitet w małą zadymę z uśmiechem i perfekcyjnie. Może jeszcze były jakieś ustalenia wpływowych grup dotyczących podziału władzy. Zaczyna się grupka barwna okazywać ŁS, JG, TD, MP, EW, KW i z innego świata PR i BK.
    • fargo_2 Re: Zdecydowane zwycięstwo Dąbrowskiego 28.11.10, 21:59
      Zwycięzca jest tylko jeden: Wiesław Pszczółkowski rozbił Pana Dąbrowskiego na atomy. T.D nie powiedział nic konkretnego. Dodatkowo strzelił sobie w jedno kolano mówiąc o swoich koneksjach z Sokołowskim, a w drugie odpowiadając na pytanie zadane przez Pana Pszczółkowskiego na temat dróg, że trzeba użyć spec ustawy i wywłaszczyć ludzi! A brak pytań dla Pana Pszczółkowskiego to już byłą tragedia! Najbardziej podobał mi się Pan Rusiecki, widząc jak bardzo Pan Dąbrowski przegrywa był tak zdenerwowany, aż wydawało mi się że udusi się gumą do żucia którą miał w buzi, chyba jeszcze nie widziałem nikogo kto żuł gumę z taką szybkością :D

Swoją drogą, takich jak ty bolo to tylko pod ścianą ustawić... :D Ty żeś się chyba z ch**** na mózgi pozamieniał :D
      • pwz90 Re: Zdecydowane zwycięstwo Dąbrowskiego 29.11.10, 14:49
        Dlaczego chcesz bola pod ścianę ustawić? To jakieś nowe metody po pobicu Wołyńskiego Edwarda? Bolo ma rację debatę zdecydowanie wygrał Dąbrowski, same konkrety i bez ataków personalnych, spokój, kultura. Uważam, że agresja członków PO sięga zenitu.
        • porucznik_borewicz_pl Re: Zdecydowane zwycięstwo Dąbrowskiego 29.11.10, 19:39
          Dąbrowski na debacie pokazał, że wszytskich po za "swoimi" na głęboko w dupie. Olał mieszkańców, nie przygotował się do spotkania. Ciekawa jestem czy jak by pan Dąbrowski wygrał wybory dalej prowadził by taką politykę.
          • corner111 Re: Zdecydowane zwycięstwo Dąbrowskiego 29.11.10, 22:51
            Bez suflera nie da rady!
            • bolo889 Re: Zdecydowane zwycięstwo Dąbrowskiego 01.12.10, 14:24
              Corner masz rację, pszczoła bez kartki lub suflera nie da rady.
    • k.jurek Re: Zdecydowane zwycięstwo Dąbrowskiego 01.12.10, 20:02
      >Jeszcze bardziej przekonałem się do Dąbrowskiego. Kultura, spokój i szacunek dla wszystkich. <

Brak reakcji TD na kompromitujące zachowanie swojej publiczności to świadczy o kulturze ??? Jakby nad tym się zastanowił i odpowiednio zareagował to miałby dużo większe szanse. Jak widać nie dość, że ma takich zwolenników to ma piarowców najniższego formatu.
    • k.jurek Re: Zdecydowane zwycięstwo Dąbrowskiego 01.12.10, 20:12
      W takim razie ja zagłosuję na Waldusia Kiepskiego i już.
      • qaz2510 Re: Zdecydowane zwycięstwo Dąbrowskiego 01.12.10, 20:15
        k.jurek napisał:

> W takim razie ja zagłosuję na Waldusia Kiepskiego i już.
        czyli na TeDe?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka