Dodaj do ulubionych

Relacja z dróg

30.11.10, 07:00
Warszawska- biała i trochę kopnego śniegu- jest kiepsko. Tak jak wczoraj mozna było wybaczyć taki stan, dzisiaj mozna się było bardziej postarać. Wszystkie przystanki KMŁ zawalone śniegiem- zdrzemnęli się?
Bardzo denerwują pryzmy śniegu zgarnięte przez odśnieżarki w boczne uliczki- ciężko się przebić na Warszawską- naprawdę nie ma na to sposobu?
Kolejowa do górki- kopny snieg, dalej coraz lepiej. Główne ulice w centrum Wawy czarne, boczne-kopny śnieg.
Obserwuj wątek
    • derbeste Re: Relacja z dróg 30.11.10, 09:50
      Metro Młociny (8.20) zamknięte - podobno o brak miejsc, a ja myślę, że lenie nie odśnieżyli górnego poziomu
    • esscort Re: Relacja z dróg 30.11.10, 09:54
      Ok. 9 kolejowa czarna. Na Warszawską się nie zapuszczałem
    • olla1660 Re: Relacja z dróg 30.11.10, 10:02
      Przy szkole w Łomiankach tragedia, nie ma gdzie zaparkować. Mogliby odśnieżyć parkingi...
      • qaz2510 Re: Relacja z dróg 30.11.10, 10:07
        Rolnicza na wysokosci jeziora dziekanowskiego TRAGEDIA
        • krzysiom1 Re: Relacja z dróg 30.11.10, 10:16
          Rolnicza i Wiślana to chyba od wczoraj nie dotknięta?
          • qaz2510 Re: Relacja z dróg 30.11.10, 10:35
            oj chyba tak - ale to drogi powiatowe trzeba podziekować Panu Wołyńskiemu, że tak dba o nasze grogi
      • lomek2 Re: Relacja z dróg 30.11.10, 10:22
        Olla jacy "oni"? Nauczyciele czy dzieci szkolne w ramach lekcji?
        Chcesz zaparkować to bierzesz ze sobą szuflę i machasz :)
        Teren gminny jest również Twój.
        • esscort Re: Relacja z dróg 30.11.10, 10:28
          Żarty żartami, ale pamiętam, że dawno temu faktycznie odśnieżaliśmy teren wokół szkoły.
          • lomek2 Re: Relacja z dróg 30.11.10, 10:34
            Żeby przy takich opadach wszystko było na bieżąco odśnieżone, jeden pług powinien przypadać na 20 ulic i do tego 500 osób ze spalinowymi odśnieżarkami. Niewykonalne.
        • olla1660 Re: Relacja z dróg 30.11.10, 11:06
          lomek2 napisał:

> Olla jacy "oni"? Nauczyciele czy dzieci szkolne w ramach lekcji?
          > Chcesz zaparkować to bierzesz ze sobą szuflę i machasz :)
          > Teren gminny jest również Twój.

Dzięki, ale ja już się namachałam - wczoraj i dziś - odśnieżając swój, całkiem spory, fragment ulicy :)

Pisząc "oni" oczywiście chodziło mi o dzieci szkolne :) Kiedyś robiło się czyny społeczne, czemu więc do tego nie wrócić ;)
      • roberto19633 Re: Relacja z dróg 30.11.10, 18:10
        olla1660 napisała:

> Przy szkole w Łomiankach tragedia, nie ma gdzie zaparkować. Mogliby odśnieżyć p
        > arkingi...

.......>>>>>>>Zadam pytanie-czy musisz podjeżdżać pod samą szkołę?
        >
        >
        • olla1660 Re: Relacja z dróg 30.11.10, 19:53
          > .......>>>>>>>Zadam pytanie-czy musisz podjeżdża
          > ć pod samą szkołę?

A czy ja napisałam, że tam parkuję? Tak się składa, że chodziłam (jako dziecko) i nadal chodzę (tym razem z własnym dzieckiem) do szkoły piechotą :)

Ale z ciekawości zapytam, w którym miejscu zaproponowałbyś mi parkowanie, gdybym jednak chciała podjechać autem?
    • qaz2510 Panie Wołyński 30.11.10, 10:40
      Odśnieżyłem Rolniczą na szerokości swojej posesji - gdzie mam wysłać rachunek?

p.s.
      PLASTER was DISASTER
      • czesiu71 Re: Panie Wołyński 30.11.10, 10:53
        Parking przy Marc Polu (o 7.30) nie odśnieżony.
      • k.jurek Re: Panie Wołyński 30.11.10, 11:51
        Ciesz się, że nie rządzi były burmistrz Sokołowski. Jak byś nie odśnieżył to przyszedłby strażnik miejski i to on by Ci wystawił rachunek w postaci mandatu na ~150PLN. Podczas następnej śnieżycy odśnieżałbyś dwa razy szybciej i to nie tylko Rolniczą, ale od Rolniczej do Urzędu Gminy :)) Pamięć ludzka jest jednak ulotna...
      • roberto19633 Re: Panie Wołyński 30.11.10, 18:12
        qaz2510 napisał:

> Odśnieżyłem Rolniczą na szerokości swojej posesji - gdzie mam wysłać rachunek?
        >
        >
        > p.s.
        > PLASTER was DISASTER
        Skoro tak dobrze Ci idzie proponuję pod Szkołą jutro wsam raz Burmistrz będzie tam gościł i błogosławił.
    • dorota.alex nie narzekajcie na Łomianki! 30.11.10, 13:25
      wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8741347,Kierowcy_stoja_w_korku_od_18_godzin___Koncza_sie_zapasy_.html
      • i_bella Re: nie narzekajcie na Łomianki! 30.11.10, 13:50
        ależ Doroto, jak ja już wczoraj Łomianki zobaczyłam po 4 godzinach jazdy to naprawdę uważalam, że nie ma na co narzekać. Nie będę Ci mówić ile razy myślałam że mnie zasypie, zarzuci, czy mi zabraknie paliwa i czy gdzieś samochodu nie porzucić....tylko obuwie miałam nieodpowiednie do długiego marszu do domu. Łomianki naprawdę prezentowały się wczoraj sielsko, anielsko i cudnie.
        • dorota.alex Re: nie narzekajcie na Łomianki! 30.11.10, 13:56
          A tam, obuwie nieodpowiednie! Moja córka dopominała się wczoraj wyjścia do kina - i na mój argument, że my do tego kina będziemy jechały 4 godziny odpowiedziała: TO JEDŹMY NA ROWERACH! Więc Bella, ty do bagażnika, nie łopatę a rowerek zapakuj i skończą się problemy z dojazdami :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka