Dodaj do ulubionych

JG nowym vice

14.12.10, 10:33
Słuszałem i posmutniałem JG zawsze się wszędzie wkręci. Znając JG az się boję o TD i Łomianki. Juz on go poprawdzi... a w zasadzie wyprowadzi z urzedu.
Obserwuj wątek
    • esscort Re: JG nowym vice 14.12.10, 10:41
      e tam, nie sądzę, by oddano PiS-owi i przewodniczącego rady i wiceburmistrza
      • baal.namib Re: JG nowym vice 14.12.10, 12:39
        > e tam, nie sądzę, by oddano PiS-owi i przewodniczącego rady i wiceburmistrza

Może nie oddadzą, ale JG jest na tyle cwany i zwinny, że na wysoki szczebelek, myk wskoczy. Ciekawe czy pieśniarzowi pomoże.
        • romek501 Re: JG nowym vice 14.12.10, 13:02
          Raczej się módl, żeby JG zechciał zostać wiceburmistrzem, bo jest jedyną osobą, która może coś zrobić. Dąbrowskiemu się będzie modlił, Rusiecki będzie sprawdzał życiorysy pracowników do II pokolenia. Jedyny, który ma jakieś pojęcie o zarządzaniu miastem, to JG.
          • kmsanczia Re: JG nowym vice 14.12.10, 13:08
            Raczej ma pojęcie o co chodzi w sprawowaniu tej funkcji, z zarządzaniem bym tego nie myliła.
            • baal.namib Re: JG nowym vice 14.12.10, 15:13
              Inż. Drogowy i PR'owiec bardziej.
              • esscort Re: JG nowym vice 14.12.10, 15:33
                Zwłaszcza PR ma świetny :)
                • lomek2 Re: JG nowym vice 14.12.10, 17:40
                  "Ci w moherowych beretach mogą odejść od ściany i opuścić ręce."
                  :)

Tak się zastanawiam, po co było Papiemu to pyrrusowe zwycięstwo. W ramach wali z ludźmi, których nienawidził 3 alta, doprowadził do władzy ludzi, których nienawidził 2x dłużej :) I jeszcze będzie im musiał rękę podawać . Przynajmniej do pierwszego nieporozumienia ;)
                  • krzysiom1 Re: JG nowym vice 14.12.10, 18:40
                    Skąd tą nienawiść wytrzasnąłeś? Rzecznik Cię przekonał?
                    Nienawiść do wszystkich oponentów, mozna było zaobserwować u radnych klepiącychwszystko i burmistrza, u papiego jej nie widziałem.
                    • lomek2 Re: JG nowym vice 15.12.10, 00:47
                      Niech będzie. Zmieniam na "organiczną niechęć" :)
    • krzysiom1 Re: JG nowym vice 14.12.10, 15:20
      Nie ma co się Jankowi dziwić, że szuka jakieś posady bo bezrobocie zajrzało mu w oczy.
      Jednak dla TD taki v-ce burmistrz to porażka w przedbiegach, mieszkańcy zarówno cztery lata temu jak i w tym roku pokazali, że nie chcą go widzieć we władzach gminy.
    • stefanprawo Re: JG nowym vice 14.12.10, 16:52
      Czy JG oficjalnie "przekazał" "swoje" głosy TD przed 2 turą wyborów?
      • krzysiom1 Re: JG nowym vice 14.12.10, 17:00
        stefanprawo napisał:

> Czy JG oficjalnie "przekazał" "swoje" głosy TD przed 2 turą wyborów?
        Chyba tak.
        • netciem Re: JG nowym vice 14.12.10, 17:21
          Nanek napisał: znając JG az się boję o TD i Łomianki bogdan- od kiedy ty jesteś taki troskliwy? A bać już się powinieneś, nie będzie żadnych boczków- nie będzie...
      • dr_sztrosmajer1 Re: JG nowym vice 14.12.10, 18:33
        stefanprawo napisał:

Napisał artykuł z poparciem w Tubie Łajdaków
      • esscort Re: JG nowym vice 14.12.10, 20:23
        stefanprawo napisał:

Oczywiście
        lomianki.info/document.php?did=1996
    • viaderko Re: JG nowym vice 14.12.10, 18:37
      a ja się śmieje. To będzie baaardzo wesoła kadencja...
      • stefanprawo Re: JG nowym vice 14.12.10, 19:35
        Tandemowi Sokołowski (Burmistrz)/Grądzki(Vice) wyborcy już podziękowali w poprzedniej kadencji... dla mnie jeżeli wrócą na posadki w gminie to będzie to kompromitacja Dąbrowskiego czyli odgrzewane stare kotlety...ehhh...
        KTO WYDAŁ SKANDALICZNĄ DECYZJĘ O WARUNKACH ZABUDOWY DLA GALLMAR?
        KTO FORSOWAŁ POMYSŁ IRRACJONALNY - DROGI PRZY WALE, o której wiadomo było od 40 lat,że będzie,ale w Dąbrowie Leśnej i żaden Burmistrz wpływu na to nie miał bo w planach było to juź od dawna?
        KTO WYDAŁ WARUNKI ZABUDOWY (pomimo braku kanalizacji i wodociągu) dla intensywnej zabudowy przy ul.Paderewskiego?
        KTO WYDAŁ WARUNKI ZABUDOWY DLA OSIEDLA ZIELONE POLA przy ul.Chopina ze zbiorczym szambem dla tak intensywnej zabudowy?
        Jak to możliwe,że we wszystkich tych przypadkach w bliższym i troche dalszym sąsiedztwie przeważającą zabudowę stanowiła zabudowa ekstensywna, wolnostojąca i w zab. bliźniaczej,ale na dużo większych działkach?
        KTO TO ZROBIŁ? to mój mały quiz? i nie był to P.Pszczółkowski tylko....
        Prawdą jest,że takie warunki zabudowy nie powinny byc wogóle wydane, bo w najbliższym ssiedztwie takiej przeważającej zabudowy wówczas ( teraz również) nie było.
        • stefanprawo Re: JG nowym vice 14.12.10, 19:39
          aha za czyich rządów w gminie uchwalono w studium na pewnej działce przy ul.Chopina/Armii Poznań mozliwość posadowienia budynków wielorodzinnych? to tak na dodatek dla zainteresowanych warto spojrzeć na studium w tym rejonie i na ta swoistą działkę w otoczeniu niskiej zabudowy nadającą się zgodnie ze skandalicznym studium pod blok wielorodzinny...nie dopuśćmy do zrobienia z Łomianek drugiego Piaseczna z blokowiskami..bo niestety to w tym kierunku, powoli idzie...
          KTO WYDAWAŁ TE WARUNKI ZABUDOWY PYTAM? myślę,że sie domyslacie
          • neptun666 Re: JG nowym Dyrektorem ICDS 14.12.10, 20:29
            Potwierdziły się plotki ze Jan Grądzki nie oddał swojego poparcia Tomaszowi Dąbrowskiemu za friko, już w najbliższych dniach zostanie namaszczony Dyrektorem ICDS.
            Zastępcą ma zostać Cezary Liśkiewicz szef sztabu wyborczego ŁnŁ.
            Pytanie czy już dostał wypowiedzenie obecny Dyrektor. I co z pracownikami???
            Co na to komitet Łączą Nas Łomianki?

( Wczoraj po sesji Panowie Grądzki i Sokołowski robili przegląd zasobów)
            Pan Sokołowski nie odstępował nowego Przewodniczącego nawet po sesji, pewnie żeby coś głupiego nie zrobił:) wedle zasady " ufać ale kontrolować"

Natomiast trzeba było poszukać miejsca pracy dla Pana Ł S i znalazło się,Dom Kultury
            w Łomiankach.
            Zastanawia mnie tylko co Pan Burmistrz zrobi z Panią Dyrektor?
            a) wyrzuci
            b) ?
            Tak do myślenia na wieczór wszystkim.
            • esscort Re: JG nowym Dyrektorem ICDS 14.12.10, 20:34
              neptun666 napisał:

> Natomiast trzeba było poszukać miejsca pracy dla Pana Ł S i znalazło się,Dom Kultury
              > w Łomiankach.
              > Zastanawia mnie tylko co Pan Burmistrz zrobi z Panią Dyrektor?
              > a) wyrzuci
              > b) ?

Nie wierzę, żeby ktoś zdecydował się na jakiekolwiek polityczne grzebanie personalne w Domu Kultury w Łomiankach. DK jest chyba jedyną tutejszą instytucją, która dobrze działa. No a wsadzenie tam Sokołowskiego na dyrektora byłoby kompletna porażką.
              • kmsanczia Re: JG nowym Dyrektorem ICDS 14.12.10, 20:56
                Obok jest remiza, może tam? ;)
                • dr_sztrosmajer1 Re: JG nowym Dyrektorem ICDS 14.12.10, 23:38
                  kmsanczia napisała:

> Obok jest remiza, może tam? ;)
                  Łomatko, dziewczyno, co Ty masz do naszych strażaków?
              • roberto19633 Re: JG nowym Dyrektorem ICDS 14.12.10, 23:00
                esscort napisał:

> neptun666 napisał:
                >
                > > Natomiast trzeba było poszukać miejsca pracy dla Pana Ł S i znalazło się
                > ,Dom Kultury
                > > w Łomiankach.
                > > Zastanawia mnie tylko co Pan Burmistrz zrobi z Panią Dyrektor?
                > > a) wyrzuci
                > > b) ?
                >
                > Nie wierzę, żeby ktoś zdecydował się na jakiekolwiek polityczne grzebanie perso
                > nalne w Domu Kultury w Łomiankach. DK jest chyba jedyną tutejszą instytucją, kt
                > óra dobrze działa. No a wsadzenie tam Sokołowskiego na dyrektora byłoby komplet
                > na porażką.
                >>>>>>>>>>>> Zgadzam się z tobą , neptun albo jest głupi albo niedoinformowany. Można się z nim nawet założyć i to nie tylko o kiełbasę z łomianki info.
                • esscort Re: JG nowym Dyrektorem ICDS 14.12.10, 23:40
                  roberto19633 napisał: Można się z nim
                  > nawet założyć i to nie tylko o kiełbasę z łomianki info.

No właśnie, kto wygrał kiełbasę wyborczą????
            • superprzygodny Re: JG nowym Dyrektorem ICDS - chyba nie 14.12.10, 21:18
              neptun666 napisał:

> Potwierdziły się plotki ze Jan Grądzki nie oddał swojego poparcia Tomaszowi Dąb
              > rowskiemu za friko, już w najbliższych dniach zostanie namaszczony Dyrektorem
              > ICDS.

Etam - on jest szykowany na wiceburmistrza. W końcu już był przez ileś lat. Chociaż wówczas będzie problem koalicyjny, bo na razie TŁ ma tylko burmistrza a ŁnŁ ma już przewodniczącego no i miałoby wiceburmistrza a wiadomo, że to wice będą w tej koalicji realnie rządzić.
              Ale pewnie ktoś z TŁ szykuje się już na drugiego wice. Tylko kto? BK, PR?
            • socate Re: JG nowym Dyrektorem ICDS 14.12.10, 21:48
              Zastępcą ale którym ?? tam ponoć jest dwóch zastępców ;)
              • roberto19633 Re: JG nowym Dyrektorem ICDS 14.12.10, 23:03
                socate napisał:

> Zastępcą ale którym ?? tam ponoć jest dwóch zastępców ;)
                No i następny denat do kiełbasy- chyba zabraknie wam do bigosów. Znowu pudło.
    • k.jurek Re: JG nowym vice 15.12.10, 08:13
      Jakby nie było JG ma doświadczenie, bo już tę funkcję sprawował. A niby skąd TD ma wiedzieć jak sprawować wadze – musi ktoś jego nałłuuczyć. Dobrze, że ktoś taki się znalazł.
      • dr_sztrosmajer1 Re: JG nowym vice 15.12.10, 09:21
        Analogicznie, premier powinien się uczyć zarządzania krajem od p. Jaruzelskiego
        • kmsanczia Re: JG nowym vice 15.12.10, 09:27
          Też mi to przyszło do głowy. ;)
          A jak tam nasza nowa ukonstytuowana rada (ocalenia łomiankowskiego)? Kiedy kolejne krótkie niemerytoryczne spotkanie? :>
          • esscort Re: JG nowym vice 15.12.10, 09:45
            wg. przepisów sesje muszą się odbywać nie rzadziej niż raz na kwartał.
            • stefanprawo Kłódkiewicz 15.12.10, 10:46
              Hehe ciekawe dlaczego Kłódkiewicz nie kandydował na Burmistrza? Panie Kłódkiewicz dlaczego nie kandydował Pan na Burmistrza... niech Pan powie...
              • dr_sztrosmajer1 Re: Kłódkiewicz 15.12.10, 11:19
                stefanprawo napisał:

> Hehe ciekawe dlaczego Kłódkiewicz nie kandydował na Burmistrza? Panie Kłódkiewi
                > cz dlaczego nie kandydował Pan na Burmistrza... niech Pan powie...
                Czepiasz się, nie każdemu się chciało :)
              • esscort Re: Kłódkiewicz 15.12.10, 12:04
                stefanprawo napisał:
                Panie Kłódkiewicz dlaczego nie kandydował Pan na Burmistrza... niech Pan powie...

To jakiś obowiązek kandydowania jest? :)
            • jeeep1312 Re: JG nowym vice 15.12.10, 11:02
              esscort napisał:

> wg. przepisów sesje muszą się odbywać nie rzadziej niż raz na kwartał.

ale nasz PPoT musi wyrobić 300% normy, przewiduję jeszcze w grudniu 2 sesje Rady
              w tym na jednej przyjęcie ślubowania przez burmistrza, na II sesji Rada nie przyjmowała
              porządku więc ślubowania defakto nie było !!!!!!!!
              • neptun666 Re: JG nowym vice 15.12.10, 11:11
                No właśnie, wczoraj się zastanawiałem że ta sesja jakaś dziwna była,nie słyszałem
                aby radni głosowali porządek obrad.
                Nie padło magiczne zdanie że jest na sali kworum do prawomocności uchwał
                i co ze ślubowaniem nowego burmistrza?
                jak na początek to wiele niedociągnięć.
                I na dodatek zakończyła się sekcją:)
                Warto to sprawdzić?
                • esscort Re: JG nowym vice 15.12.10, 12:09
                  zakończyło się zamknięciem sekcji, po czym przewodniczący ogłosił przerwę. Początki są trudne. Ale przewodniczący mógłby się chociaż trochę przygotować. Ja wiem, że łatwiej sobie z trumną przyjść, ale teraz jest trochę kanał, bo faktycznie należałoby jeszcze raz dla formalności to ślubowanie przeprowadzić, bo przecież kiedyś ktoś złośliwy może to zakwestionować. Albo też sam Tede powie kiedyś, że on żartował, a ślubowania nie było.
                  Tak czy owak przewodniczący dał ciała
                  • kmsanczia Re: JG nowym vice 15.12.10, 12:15
                    esscort napisał:
                    > kiedyś ktoś złośliwy może to zakwestionować

Złośliwych ma po swojej stronie, luzik. ;)
                    • krzysiom1 Re: JG nowym vice 15.12.10, 19:45
                      kmsanczia napisała:

> esscort napisał:
                      > > kiedyś ktoś złośliwy może to zakwestionować
                      >
                      > Złośliwych ma po swojej stronie, luzik. ;)

Jesteś fanką TD?
        • k.jurek Re: JG nowym vice 15.12.10, 12:55
          Jak każdy wie gen. Jaruzelski przychodzi teraz w sukurs nowemu prezydentowi B.K. (na jego zaproszenie). I w ten oto sposób chłopaczki bawią się w rządzenie krajem stającym tak jak i Łomianki nad przepaścią.
          • esscort Re: JG nowym vice 15.12.10, 13:05
            To łomianki i kraj stoją nad przepaścią?
            Ale co, jakaś wojna się szykuje?
          • baal.namib Re: JG nowym vice 15.12.10, 13:44
            Więc niech Łomianki pierwsze zrobią krok do przodu!
            • netciem Re: JG nowym vice 15.12.10, 19:42
              Panie Kłódkiewicz dlaczego nie kandydował Pan na Burmistrza... niech Pan powie...
              bo lepiej jest patrzeć zza ramienia TD i szeptać "czułe?" słówka... No i wtedy odpowiedzialność spływa bezpośrednio na TD...
              Wy chyba nie doceniacie BK, on jak wróżka lata z różdżką (żeby nie powiedzieć rózgą) naokoło TD coby nie narobił czego mądrego... a ten jak zaczarowany ninja tupta w tak jego czułych słówek...
              No i UL oddech złapał, bo dalej ma w UM swoich wice... Ja jednak nie doceniałem Wieslawa- ten myk z BK blokującym i Rusickim jako napastnikiem -BOMBA!
              WIESIU - MASZ MÓJ SZACUN!
              • qaz2510 Re: JG nowym vice 15.12.10, 20:43
                a słyszeliśta ze w/w BK szykuje się na dyra w idcsie?
                • dr_sztrosmajer1 Re: JG nowym vice 15.12.10, 21:06
                  Nidyrydy, ten sam problem, jak w przypadku stanowiska vice. Pozostaje pytanie: Bodzio Łaj?
                • socate Re: JG nowym vice 15.12.10, 21:26
                  a słyszeliśta ze w/w BK szykuje się na dyra w idcsie?
                  jak widać ICDS to łakomy kąsek, ilu juz kandydatów się szykowało ? JG, BK ...i kto jeszcze może jakiś zakładzik?
                  • qaz2510 Re: JG nowym vice 15.12.10, 21:29
                    moze poprzedni dyrektor icdsu ten za czasów łs i jg?
                    chyba sie zna na robocie
                    • dr_sztrosmajer1 Re: JG nowym vice 15.12.10, 21:35
                      Syn mojego byłego sąsiada. Idealny kandydat. Codziennie w dresie i podobno często z kolegami trenowali baseball. Na sporcie się chyba wyznaje, nie?
                    • socate Re: JG nowym vice 15.12.10, 21:38
                      Gaz też mialem go na mysli -JM, ale odpada, iepski z niego zarządca.
                      powiem Ci Gaz,że tu potrzebny dobry menagere;) co do ludzi ma podejście, no i żeby sportu troche liznąć lubil ..ups to może PR sie zgłosi ..he he
                    • socate Re: JG nowym vice 15.12.10, 21:39
                      Gaz też mialem go na mysli -JM, ale odpada, kiepski z niego zarządca.
                      powiem Ci Gaz,że tu potrzebny dobry menagere;) co do ludzi ma podejście, no i żeby sportu troche liznąć lubil ..ups to może PR sie zgłosi ..he he
                      • qaz2510 Re: JG nowym vice 15.12.10, 21:46
                        A obecny zły jest?

Moim zdaniem jest ok - przez te 4 lata wiele rzeczy poprawił
                        np karty multisportu honorują, czas jest mierzony jak na innych pływalniach
                        dla mnie bomba

po co zmieniać cos co dobrze działa?

od razu odpowiadam złośliwcom - pieprzy mnie to, że jest z innego rozdania - może jest dobrym managerem?

• socate Re: JG nowym vice 15.12.10, 22:04
                          ...ale nawet doby manager musi mieć z kim współpracować a nie walić głową w mur. Nie sądzę żeby chciał dalej być dyrektorem.Chociaż kto wie,chodzą słuchy, że nawet wierni WP przestają być wierni . Czego sie nie robi żeby przytrzymać stołeczek ..a było już tak blisko do stołeczka dyrektora...
                        • roberto19633 Re: JG nowym vice 16.12.10, 19:10
                          qaz2510 napisał:

> A obecny zły jest?
                          >
                          > Moim zdaniem jest ok - przez te 4 lata wiele rzeczy poprawił
                          > np karty multisportu honorują, czas jest mierzony jak na innych pływalniach
                          > dla mnie bomba

qaz , jest tylko mały problem- nie myśl że powiem o przeroście zatrudnienia.
                          Chodzi o to że, wszyscy Pracownicy są zatrudnieni na ETAT. A jak wiesz koszty pracy w Polsce są horrendalne. Tam nie ma nikogo z umową o dzieło.Nie ma żadnej firmy obsługującej. Mając wszystkich na pełnych etatach ,nic nie produkując , generuje się straty. Wiem misyjność, też o tym myślę. Skoro misyjność to - minimalizacja strat.
                          >
                          > po co zmieniać cos co dobrze działa?
                          >
                          > od razu odpowiadam złośliwcom - pieprzy mnie to, że jest z innego rozdania - mo
                          > że jest dobrym managerem?
                          >
                          • tuptuptup11 Re: JG nowym vice 16.12.10, 19:16
                            roberto19633 napisał:

Wiem misyjno
                            > ść, też o tym myślę. Skoro misyjność to - minimalizacja strat.
                            > >
                            > > po co zmieniać cos co dobrze działa?

taaa nie z każdej rzeczy, w którą coś się wkłada, da się wyjąć
                          • qaz2510 Re: JG nowym vice 16.12.10, 19:58
                            rob jak sprzataczka ma generowac zyski?
                            Ja Ci powiem tak
                            moj dział w ktorym pracuje 31 osob - wygenerował stratę w wysokosci 1,5 mln złotych (to jest tzw administracja, pomimo tego przez ostatnie dwa miesiące dostałem nagrodę w łącznej wysokości 23.000 netto plus podstawa

Nikogo nie zwalniają i kazdy jest szczesliwy, firma notowana na giełdzie w Wiedniu(kpmg 2 razy w roku autyt przeprowadza)
                            • kmsanczia Re: JG nowym vice 16.12.10, 20:13
                              Qaz nie potrzebują u was sprzątaczek? ;)
                            • esscort Re: JG nowym vice 16.12.10, 20:22
                              Qaz, nie pożyczyłbyś 100 tys na kilka miesięcy?
                              • qaz2510 Re: JG nowym vice 16.12.10, 20:31
                                KM - jedna jest na wylocie bo straszna z niej brudasica

Ess - na jaki procent?:P
                                • esscort Re: JG nowym vice 16.12.10, 20:40
                                  qaz2510 napisał:

> KM - jedna jest na wylocie bo straszna z niej brudasica

No to faktycznie "Nikogo nie zwalniają i kazdy jest szczesliwy" :)
                                  >
                                  > Ess - na jaki procent?:P
                                  To w banku pracujesz? :)
                                • kmsanczia Re: JG nowym vice 16.12.10, 20:41
                                  Jak na Perth zarobię to mogę nawet polerować ci biurko. :P
                                  • qaz2510 Re: JG nowym vice 16.12.10, 20:55
                                    bilety do perth kosztowały 5500 - bez przesady;) ( na marzec, bo takie na blizsze terminy ponad 8000)

Nie pracuje w banku - ale bardzo lubie swoja prace i nie musze dukać z kartki;) i nikt mnie palcem nie wytyka.

• roberto19633 Re: JG nowym vice 16.12.10, 19:02
                      qaz2510 napisał:

> moze poprzedni dyrektor icdsu ten za czasów łs i jg?
                      > chyba sie zna na robocie

Myślisz o M.Krogulcu? Fakt głupi nie był, chyba bystrzejszy od obecnego.
                      • socate Re: JG nowym vice 16.12.10, 19:35
                        Roberto nie promuj tu tego Pana, jaki z niego byl Dyrektor? chwilowo o stoleczek sie otarł jak i zresazta o PZKosz Łomianki tak więc o czym Ty pszesz.
              • dr_sztrosmajer1 Re: JG nowym vice 15.12.10, 21:03
                netciem napisał:

> No i UL oddech złapał, bo dalej ma w UM swoich wice... Ja jednak nie doceniał
                > em Wieslawa- ten myk z BK blokującym i Rusickim jako napastnikiem -BOMBA!
                > WIESIU - MASZ MÓJ SZACUN!
                Masz niezłego dealera - szacun!
                • swarozyc314 Re: JG nowym vice 16.12.10, 22:14
                  I co dalej nic nie wiadomo?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka