Dodaj do ulubionych

wszy w szkole

12.01.11, 11:48
No i przypomniały mi się moje szkolne czasy z przed 20 lat... powiedzcie proszę komu możecie,kto ma dzieci w szkole w łomiankach, że panuje wszawica. A proszę o to z prostego powodu. Moje dziecko już drugi raz w tym roku wraca z wszami ze szkoły. I po prostu zaczynam mieć tego dosyć. Panie wychowawczynie i pan dyrektor ręce umywają, a problem zamiatają pod dywan. Żadnej informacji do rodziców, ze istnieje taki problem. A niestety dopóki rodzice się nie dowiedzą problem będzie. Mamy XXI wiek, a grono nauczycielskie traktuje ten problem jakby był nie wiadomo jak wstydliwy. Owszem chwalić się tym nie należy, ale chyba wszyscy rodzice powinni wiedzieć, ze wszy w szkole są. Zresztą zawsze były, są i będą tylko kwestia podjęcia ogólnej walki z nimi.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • stefanprawo Re: wszy w szkole 12.01.11, 17:25
      Tym powinien się zająć nowy wice Burmistrz Rusecki d/s społecznych zdaje się lub sam Burmistrz Dąbrowski...przeciez to poważna sprawa...i realna do załatwienia jeżeli szkoła jest samorządowa...
    • vivi22 Re: wszy w szkole 12.01.11, 22:54
      Ja też pamiętam czasy sprzed nastu lat. Owszem, miałam wszy nawet dwa razy. Raz ze szkoły a drugi raz z wakacji przywiozłam. Ależ mama musiała się namęczyć bo miałam dłuuugie włosy a nie wchodziło w grę ścięcie.
      A wszy do czystego idą i tu problem...
      A co do Twojego wątku. Może w szkole poprostu nie wiedzą, że jakieś dziecko ma wszy i tak jedno od drugiego, trzecie, czwarte itd
      • inowi Re: wszy w szkole 13.01.11, 21:36
        wiedzą wiedzą...u pani wychowawczyni byłam sama osobiście i jedyne co usłyszałam to-no tak wiemy, wiemy, ze są no ale przecież nie wywieszę tego na tablicy informacyjnej...do pana Dyrektora dostać się przez kilka dni nie mogłam, sprawę przedstawiłam w sekretariacie więc myślę, ze powinny panie sekretarki przekazać. Niestety po kilku dniach braku reakcji ze strony szkoły postanowiłam zająć się tym lepiej i udałam się do sanepidu...co prawda informacja do rodziców w dalszym ciągu nie poszła, ale jutro dzieci mają kontrolę czystości-czyżby sanepid zadziałał?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka