Dodaj do ulubionych

Podziękowanie dla radnych.

31.03.11, 20:11
Chciałbym bardzo podziękowac radnej ,przewodniczącej komisji społecznej Pani Sylwi Maksim-Wójcickiej, radnym Katarzynie Kuckowskiej ,Marcinowi Etienne, Grzegorzowi Porowskiemu i Janowi Mazanowi za pomoc w rozwiązywaniu problemu dowozu dzieci do szkół w Łomiankach z terenu Łomianek Dolnych i Kępy Kiełpińskiej.
Niestety mimo naszych wspólnych prób dotarcia do zdrowego rozsądku obecnych władz nadal dzieci pozbawione są bezpiecznej drogi do szkoły. Od końca lutego nie kursuje bus szkolny. Powód jest jeden, brakuje 200 metrów drogi by zadowolic ustawę o oświacie, a jeszcze bardziej wiceburmistrza i Referat Oświaty. Zamiast 3 km od szkoły ja i moi sąsiedzi mieszkamy w odległości 2,8 km. Takiej małostkowości i arogancji władzy jeszcze nigdy nie spotkałem.
Pozdrawiam radnych.
Sołtys Bogdan Pińkowski.
Obserwuj wątek
    • kowalik22 Re: Podziękowanie dla radnych. 31.03.11, 20:21
      W jaki sposób pomogli?
      • neptun666 Re: Podziękowanie dla radnych. 31.03.11, 20:49
        Ano w taki sposób kowaliku że cały czas od powstania problemu próbują pomóc dzieciom z Łomianek Dolnych szukając rozwiązania problemu i apelując do władz gminy o zdrowy rozsądek.
        Kowaliku jeśli masz problem który potrzebuje rozstrzygnięcia to idziesz do adwokata i ten szuka rozwiązania nie łamiąc prawa, i ten problem przy odrobinie dobrej woli wice burmistrza Rusieckiego też można rozwiązać.
        Mamy w gminie zatrudnionego za duże pieniądze adwokata Pana Czarneckiego który zamiast na sesji czytać gazety a w urzędzie ogłoszenia na tablicy niech się weżmie za robotę i znajdzie sposób aby tę sprawę rozwiązać.
        Nie wyobrażam sobie aby P. Rusiecki mieszkając w Łomiankach Dolnych puścił swoje dzieci do szkoły ul. Brzegową ,Wiślaną, bez oświetlenia,chodnika aby maszerowały jezdnią.
        Więc apelują do władz gminy o rozwiązanie tego problemu.
      • krzysiom1 Re: Podziękowanie dla radnych. 31.03.11, 21:40
        kowalik22 napisała:

> W jaki sposób pomogli?

Bo chcą w dalszym ciągu, nielegalnie płacić z naszych podatków za dowóz sołtysowych dzieci.
        Zawsze myslałem, że przepis to przepis a ustawa to ustawa i burmistrz raczej nie powinien jej zmieniać. Tradycyjnie okazuje się, że w Ł zawsze jest innaczej.
        • dorota.alex Re: Podziękowanie dla radnych. 01.04.11, 08:51
          Mnie sprawa nie dotyczy - nie mieszkam w tamtym rejonie, moje dzieci nie korzystają z dowozów do szkoły, nie należę do PO ani żadnej innej partii - i pomimo to uważam, że 6-9 latki wędrujące skrajem nieoświetlonej drogi bez chodnika nie są normalne! Nawet gdyby to miało być 1000m! Jeżeli nie chcecie dzieci dowozić - zróbcie chodnik, oświetlenie, słupki odgradzające jezdnię od chodnika i progi zwalniające na ulicy. W takich warunkach dzieci mogą chodzić.
    • kaliop323 Re: Podziękowanie dla radnych. 31.03.11, 20:56
      Sołtys z PO dziękuję radnym z PO. Mnie już nic nie zdziwi. Z tego co mówiono na sesji sołtys z tej partii załatwił swoim dzieciom dowóz do szkoły gminnym busem za darmo, burmistrz to akceptujący też był z PO. Wszystko się działo wbrew przepisom.
      • neptun666 Kaliop323 31.03.11, 21:11
        kaliop323, nikt nikomu nic nie załatwił, do tej pory gminą rządzili normalni ludzie.
        Więc daj sobie spokój powtarzasz słowa Rusieckiego z sesji, bo na nic innego nie było go stać.
        • roberto19633 Re: Kaliop323 31.03.11, 21:28
          neptun666 napisał:

> kaliop323, nikt nikomu nic nie załatwił, do tej pory gminą rządzili normalni lu
          > dzie.
          > Więc daj sobie spokój powtarzasz słowa Rusieckiego z sesji, bo na nic innego ni
          > e było go stać.

Dlaczego uważasz że przedtem było normalnie, choć farsa trwała cztery lata?
          Jeżeli tak jest , to naganne i należy teą sprawę wyjaśnić. Neptun prosze cię zachowaj trochę rozsądku.
          • wardecka78 Re: Kaliop323 31.03.11, 21:35
            roberto19633 napisał:

> Dlaczego uważasz że przedtem było normalnie, choć farsa trwała cztery
            > lata?
            a ile czasu bedzie trwała obecna żenada świętego kwartetu?
      • soltys_z_lomianek_dolnych Re: Podziękowanie dla radnych. 01.04.11, 08:27
        kaliop323 napisał:

> Sołtys z PO dziękuję radnym z PO. Mnie już nic nie zdziwi. Z tego co mówiono na
        > sesji sołtys z tej partii załatwił swoim dzieciom dowóz do szkoły gminnym buse
        > m za darmo, burmistrz to akceptujący też był z PO. Wszystko się działo wbrew pr
        > zepisom.

Dzieci nie tylko moje jeżdziły busem już za kadencji burmistrza Sokołowskiego kiedy nie byłem w PO i nie byłem sołtysem,jeżdziły kiedy był burmistrz Pszczółkowski nie byłem w PO i nie byłem sołtysem,jeżdziły kiedy byłem w PO i byłem sołtysem,jeżdziły kiedy nie byłem w PO i byłem sołtysem, nie jeżdżą teraz kiedy nie jestem w PO, a jestem sołtysem, a burmistrzem jest Dąbrowski
        Napisałem chronologicznie :)

Pozdrawiam mieszkańców o zdrowym rozsądku.
        • hornet-lom Re: Podziękowanie dla radnych. 01.04.11, 13:15
          Proponowałabym dopłaty do biletów KMŁ.
          A zaoszczędzone środki ,przeznaczyć na dowóz dzieci niepełnosprawnych z terenów Gminy.
          Będąc Sołtysem chyba posiada Pan własny samochód i może zawozić dzieci do szkoły osobiście.
          • roberto16933 Re: Podziękowanie dla radnych. 01.04.11, 13:39
            hornet-lom napisała:

> Proponowałabym dopłaty do biletów KMŁ. A zaoszczędzone środki ,przeznaczyć na dowóz dzieci niepełnosprawnych z terenów Gminy.

Bardzo dobry pomysł! Należy wystąpić o dodatkowe środki na ten cel. Oczywiście poza tymi o których mówi sołtys Pińkowski.

> Będąc Sołtysem chyba posiada Pan własny samochód i może zawozić dzieci do szkoły osobiście.

Co ma piernik do wiatraka? Nie wydaje mi się, by każdy sołtys w Polsce posiadał własny samochód?
    • prawda_online Re: Podziękowanie dla radnych. 02.04.11, 19:11
      jak pan Sołtys dziejękuje radnym za pomoc to dlaczego nie innym, może oni byli przeciwko dowozom? To co wiem to wszyscy radni byli za wnioskiem sołtysa. A może sołtys kierując się "poprawnością polityczną PO" nie chciał podziękować panu Kaczyńskiemu...:)
      • mieczprawdy Re: Podziękowanie dla radnych. 02.04.11, 20:31
        Krew mnie zalała. To małe dzieci mają chodzić na piechotę do szkoły ruchliwą, pełną dziur jezdnią, bo urzędasowi zabrakło 200 metrów ? Mógł jeździć autobus za Pszczółkowskiego i Sokołowskiego, a teraz już nie może ? I co może Sokołowskiego pod sąd dacie, że chciał mieszkańcom pomagać i dbał o bezpieczeństwo dzieci ?
        Trzeba być idiotą, by do tej sprawy mieszać politykę, co za znaczenie ma czy dzieciaczki są z rodzin członków jakiejś partii ? Sołtysie nie odpuszczaj.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka