tamtamtuptup 13.05.11, 19:17 z kasy gminy idzie na piknik parafialno-rodzinny lub inaczej licząc, prawie cztery pensje Papugi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
roberto19633 Re: 100 mb rurociągu 13.05.11, 20:05 No przecież pszczelarze po ostatnim festynie przez cały miesiąc martwili się że z imprezami będzie posucha. No i pewnikiem na ich życzenie będzie festyn. Znaczy się ,,igrzysk i chleba,, jak to w Cesarstwie Rzymskim mówili. Przydałoby się jeszcze paru gladiatorów . Pewnie na bazarku nie będzie o nich trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
neptun666 Re: 100 mb rurociągu 13.05.11, 20:14 Czy to sprawdzona wiadomość? Bo jeśli tak jest naprawdę to jest skandal,zabrali dzieciom dowożenie do szkół a finansują kościół:) A wie ktoś czy w tym roku odbędą się dni Łomianek, bo może ten festyn kościelny potraktują jako dni Łomianek. Odpowiedz Link Zgłoś
papaduluba Re: 100 mb rurociągu 13.05.11, 21:47 neptun666 napisał: > Czy to sprawdzona wiadomość? > Jaka tam sprawdzona. Wiadomość jest szacunkowa i zaniżona. Na BIP gminnym jak byk wisi info o sponsorach, wśród których wymieniona jest Gmina Łomianki (czytaj z kasy urzędu) i oddzielnie komunikacja Ł. Tylko, że komunikacja jedzie na dopłatach z gminy tzn. kolejna przekazana inaczej kasa gminna ( czytaj podatników) Odpowiedz Link Zgłoś
hornet-lom Re: 100 mb rurociągu 13.05.11, 22:23 papaduluba napisał: > neptun666 napisał: > > > Czy to sprawdzona wiadomość? > > > Jaka tam sprawdzona. Wiadomość jest szacunkowa i zaniżona. > Na BIP gminnym jak byk wisi info o sponsorach, wśród których wymieniona jest Gm > ina Łomianki (czytaj z kasy urzędu) i oddzielnie komunikacja Ł. Tylko, że komu > nikacja jedzie na dopłatach z gminy tzn. kolejna przekazana inaczej kasa gminn > a ( czytaj podatników) Przepraszam panowie za kolokwializm, ale was mocno porypało. Przedtem jak gmina sadziła kwiaty, wypierniczała kasę na festyny i właziła kieliszkowi w kiszkę stolcową to oklaskom nie było końca. Widzę że w waszym przypadku punkt widzenia zależy od miejsca siedzenia.. Kręgosłupw waszym przypadku to raczej taki jak u węży, czyli żaden. Grucha ,malina neptun i padalapupa czy coś w ten deseń. Odpowiedz Link Zgłoś
neptun666 Re: 100 mb rurociągu 13.05.11, 22:41 hornet-lom to chyba Ciebie porypało, wolę kwiaty niż włażenie jak to napisałaś kieliszkowi w kiszkę stolcową, myślę że cała gmina by mu się nie zmieściła.Tak robi teraz święty Tomasz. Kręgosłup też mam w porządku i będę pisał o każdym wypierniczaniu ( tak napisałaś ) kasy na festyny organizowane przez kościół kosztem dowozu dzieci do szkoły. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_sztrosmajer1 Re: 100 mb rurociągu 13.05.11, 22:47 teksty.org/jacek-kaczmarski,wojna-postu-z-karnawalem,tekst-piosenki Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: 100 mb rurociągu 14.05.11, 12:52 neptun666 napisał: > Czy to sprawdzona wiadomość? > Bo jeśli tak jest naprawdę to jest skandal,zabrali dzieciom dowożenie do szkół > a finansują kościół:) Zaraz, zaraz.. Masz pewnie na myśli sołtysowe dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: 100 mb rurociągu 14.05.11, 11:22 Roberto, ale to dąbrowszczanie obiecywali przecież intensywne i skuteczne poprawianie błędów. Czy kamapnia wyborcza była aż tak dawno temu, że już uszło im to z pamięci? Miało nie być wywalania kasy na festyny i fajerwerki. Już nawet nie śmiem wspomnieć o nowych kwiatkach na Warszawskiej, ale może chociaż zająłby się kto wykoszeniem trawników przy głównej ulicy? A poza tym, jesteś źle poinformowany. Np. w ubiegłym roku parafialny festyn rodzinny zorganizowała samodzielnie parafia. Bez udziału urzędu. Odpowiedz Link Zgłoś
2hestia Re: 100 mb rurociągu 14.05.11, 14:51 Jak słusznie drabbu podkreślił dąbrowszczanie obiecywali przecież intensywne i skuteczne poprawianie błędów. > Miało nie być wywalania kasy na festyny i fajerwerki. Natomiast dofinansowywanie festynów kościelnych kosztem dowozu dzieci do szkół jest po prostu nieprzyzwoite i nie uwierzę w takie działania władz dopóty dopóki nie usłyszę na własne uszy. (krzysiomie wszystkie dzieci są nasze p. sołtysa też) Poproszę, więc radnego o zadanie pytania na sesji czy prawdą jest, że gmina w ramach oszczędności dofinansowuje kościelne festyny zamiast zająć się zadaniami własnymi gminy. Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: 100 mb rurociągu 14.05.11, 15:55 Od początku wydaje mi się, że stawianie sprawy tak, że "to są dzieci pana sołtysa" jest z gruntu fałszywe, wręcz i po prostu głupie - niezależnie od tego, kim są rodzice tych dzieci. Liczy się coś innego: czy te dzieci mają możliwość bezpiecznego dotarcia do szkoły - zarówno "dzieci sołtysa" i inne dzieci wraz z nimi, i jak liczna jest ta gromadka. Liczy się to, czy Urząd Gminy włożyłby trochę wysiłku (i chyba naprawdę niewiele pieniędzy) w zorganizowanie im dojazdu. Wszystko wskazuje na to, że na razie Urząd broni się przed tym jak tylko może. A przecież była już dość dawno rozsądna propozycja radnego Jana Grądzkiego, aby na potrzebnej trasie uruchomić bus, który by je dowoził w określonych godzinach, a rodzice płaciliby za bilety. Czy był jakiś sygnał z Urzędu, że propozycja została wzięta pod uwagę, że jest przynajmniej rozważana? Bo czasu na to było aż nadto dość. Odpowiedz Link Zgłoś
neptun666 25.000 tysięcy. 14.05.11, 18:45 Tyle lekką ręką gmina dała na organizację kościelnego pikniku. Jednak bazarek do czegoś się przydaje. Sprawdziłem kwotę potwierdziła osoba z otoczenia władz. A dzieci nadal wędrują na piechotę., ale co tam posłuchają na pikniku za to trzy razy po 30 minut muzyki, niech się gawiedż cieszy:) może i na tacę przy muzyce więcej rzuci. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: 100 mb rurociągu 14.05.11, 21:24 drabbu napisał: > Roberto, ale to dąbrowszczanie obiecywali przecież intensywne i skuteczne popra > wianie błędów. Czy kamapnia wyborcza była aż tak dawno temu, że już uszło im to > z pamięci? > Miało nie być wywalania kasy na festyny i fajerwerki. > Już nawet nie śmiem wspomnieć o nowych kwiatkach na Warszawskiej, ale może choc > iaż zająłby się kto wykoszeniem trawników przy głównej ulicy? Zaraz zaraz drabbu ,czy ja coś pisałem? Chyba nie . Mogę napisać gdy będę cokolwiek wiedział. Póki co to mam robotę w polu i nic co dotyczy kk mnie nie rusza. Wszak wiadomo że to państwo w państwie. Poza tym na razie to ploty. > A poza tym, jesteś źle poinformowany. Np. w ubiegłym roku parafialny festyn rod > zinny zorganizowała samodzielnie parafia. Bez udziału urzędu. Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: 100 mb rurociągu 15.05.11, 12:22 roberto19633 napisał: >Mogę napisać gdy będę cokolwiek wiedział. Póki co to mam robotę w polu Aha, już rozumiem :) gdy pytać Cię, co robią Twoi wybrańcy dąbrowszczanie, to nic nie słyszałeś i nie masz czasu odpowiadać ze względu na robotę. Już wszystko jasne :) Odpowiedz Link Zgłoś
pierwszy_selekcjoner Re: 100 mb rurociągu 14.05.11, 21:39 burmistrz dał na kościół z naszej kasy? Odpowiedz Link Zgłoś
neptun666 25.000 tysięcy = 7 miesiecy dowożenia dzieci 14.05.11, 23:02 pierwszy_selekcjoner napisał: > burmistrz dał na kościół z naszej kasy? A jak myślisz? z czyjej? Demokracja się już skończyła, konsultacje tak szumnie zapowiadane też. Teraz się rządzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 25.000 tysięcy=7 miesiecy dowożenia dzieci sołtysa 15.05.11, 07:07 jak w temacie.... Odpowiedz Link Zgłoś
roberto19633 Re: tysiąc PLN=koniec problemów dzieci sołtysa 15.05.11, 13:55 Proponuję zrzucić się po parę zeta i za 1000 .00 kupić Sołtysowi auto. Skończy się temat biednych sołtysich dzieci i problemów z dowozem do szkoły. tysiąc pln kosztuje Uno w dobrym stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
hiuppo Re: 100 mb rurociągu 15.05.11, 15:31 tamtamtuptup napisał: > z kasy gminy idzie na piknik parafialno-rodzinny lub inaczej licząc, prawie c > ztery pensje Papugi. www.lomianki.pl/lomianki/index.php?a=wiadomosci&szczegol=1398 550 lat parafii. Jest okazja. Z drugiej strony oferta jak spod Grójca. Czy jest sens wydawać pieniądze na imprezy w Łomiankach? Przecież pod bokiem jest Warszawa, gdzie w sezonie maj/czerwiec miasto imprezuje w każdy weekend, tak że ciężko nawet część imprez zaliczyć. Skala i możliwości nieporównywalne. Odpowiedz Link Zgłoś