Dodaj do ulubionych

będzie woda

27.07.11, 16:04
powyżej warszawy na wiśle i okolicznych malych rzeczkach już są problemy z nadmiarem wody,czy nasz Tomasz już rozpoczął modły o susze?
Obserwuj wątek
    • lomek2 Re: będzie woda 27.07.11, 17:24
      Sugerujesz, że istnieje ryzyko, iż nasz Osobisty Gminny Opiekun, od którego ochronę się uciekamy, nas oleje dosłownie?
      :)
      • vox.populi666 Re: będzie woda 27.07.11, 19:09
        lomek2 napisał:

> Sugerujesz, że istnieje ryzyko, iż nasz Osobisty Gminny Opiekun, od którego och
        > ronę się uciekamy, nas oleje dosłownie?
        > :)
        >

A ty uważasz że nie ma w co wierzyć?
        Wiara dopóki jest prywatną sprawą człowieka i nie ma wpływu na jego decyzje, jest sprawą indywidualną jednostki. I niech taką pozostanie . Dla mnie to możesz wierzyć
        w Pizzę lub makaron. Twoja sprawa i niech ona nią pozostanie dla każdego z nas. Dlatego odpuść sobie głupie i uszczypliwe komentarze , nienawiść zaczyna rzucać ci się na rozum.
        • ania100-0 Re: będzie woda 27.07.11, 23:30
          Witam , mam pytanie ... Ponieważ zamierzam kupić dom a dokładnie koło ulicy Rolniczej niedaleko Turystycznej - czy tam są tereny zalewowe?Czy jest ryzyko?Gdzie można sprawdzić takie informacje?Czy przy pozwoleniu na budowę przez inwestora ktoś taki teren bada?Czy deweloper ma obowiązek poinformować mnie iż teren jest zalewowy czy takowych map nie ma i nie będzie ?Bardzo proszę o odpowiedz.
          • gieduszew Re: będzie woda 28.07.11, 07:33
            ania100-0 napisała:

> Witam , mam pytanie ... Ponieważ zamierzam kupić dom a dokładnie koło ulicy Rol
            > niczej niedaleko Turystycznej - czy tam są tereny zalewowe?Czy jest ryzyko?Gdzi
            > e można sprawdzić takie informacje?Czy przy pozwoleniu na budowę przez inwestor
            > a ktoś taki teren bada?Czy deweloper ma obowiązek poinformować mnie iż teren je
            > st zalewowy czy takowych map nie ma i nie będzie ?Bardzo proszę o odpowiedz.

Jakiś czas temu Urząd i Burmistrz Tomasz Dąbrowski zorganizowali konferencje na temat sytuacji powodziowej. Wszystko jest jawne i nie ma żadnych tajemnic.

Tu jest film z tej konferencji: www.lomianki.info/document.php?did=2190

===================
            W Łomiankach jest normalnie
          • wardecka78 Re: będzie woda 28.07.11, 10:25
            Aniu,
            Jasne że tak - licz się z tym ze tam bedziesz mieć przy powodzi jakieś 1,5 metra wody w domu.

W Łomiankach jedynie Dąbrowa jest "sucha"

ania100-0 napisała:

> Witam , mam pytanie ... Ponieważ zamierzam kupić dom a dokładnie koło ulicy Rol
            > niczej niedaleko Turystycznej - czy tam są tereny zalewowe?Czy jest ryzyko?Gdzi
            > e można sprawdzić takie informacje?Czy przy pozwoleniu na budowę przez inwestor
            > a ktoś taki teren bada?Czy deweloper ma obowiązek poinformować mnie iż teren je
            • wardecka78 Re: będzie woda 28.07.11, 10:33
              noi ważne po ktorej stronie rolniczej - czy po stronie jeziora, gdzie jest zdecydowanie niżje czy po przeciwnej stronie do jeziora - te 1,5 metra to po przeciwnej do jeziora (po stronie szkoły).
              Sa miejsca po stronie jeziora , że domy po dach mogą być zalane
              • lomek2 Re: będzie woda 28.07.11, 15:35
                No co Ty ;)
                A nawet podczas akcji umacniania wałów razem z wozami strażackimi kursowały tam wywrotki z gruzem do przygotowania podłoża pod budowę domu blisko wału, znacznie poniżej korony nasypu.
                Jakiś czas temu pisałem, że w najniższym geodezyjnym punkcie gminy, czyli na zakręcie ulicy Przy jeziorze, jakiś oszołom łamane przez imbecyl kupił działkę i zasypał teren podmokły gruzem, żeby na tym postawić chałupę.
                Ludzie to mają....
                • krzysiom1 Re: będzie woda 28.07.11, 21:21
                  Dobre ale to mały pikuś...
                  Rzuć okiem na budowę zespołu kortów przy Kiepury w miejscu zasypanej Dziekanowskiej Strugi...
                  Po ponad rocznym podwyższaniu poziomu terenu mają fajnie przygotowany teren pod kort do którego trzeba dopływać...
                  • lomek2 Re: będzie woda 29.07.11, 05:36
                    Korto otoczony fosą... Można jednocześnie prowadzić koło wędkarskie.
                    Zakręt "ulicy" Przy Jeziorze jest tez nad Strugą, tyle że niedaleko jej ujścia do Jeziora Dziekanowskiego. Wcześniej było tam bagno porośnięte trzciną. Tuż obok wysypiska śmieci (głównie stare telewizory). Takie swojskie klimaty...
          • vox.populi666 Re: będzie woda 28.07.11, 17:52
            ania100-0 napisała:

Możesz śmiało kupować wody tam nie będzie nawet po przerwaniu wału. Cóż wardecka ma orientacje blondynki ,nawet nie wie gdzie jest skrzyżowanie Turystycznej z Rolniczą. Ale głupich blondyn nie sieją, same się rodzą.
            Wystarczy wejść na teren budowy teraz i zobaczyć w środku budynku gdzie stoi woda./teren w ciągu tygodnia jest otwarty/ Jedynym miejscem gdzie stoi będzie głowa wardeckiej.
            • wardecka78 Re: będzie woda 28.07.11, 19:54
              Aniu nie zwracaj uwagi na chamskie zaczepki voxa

Jesli chcesz opinii popytaj starych mieszkanców obok, a nie jakiegoś urzędasa z gminy lub jak kto woli roberta
              • neptun6666 Re: będzie woda 28.07.11, 21:41
                wardecka78 napisała:

> Aniu nie zwracaj uwagi na chamskie zaczepki voxa
                >
                > Jesli chcesz opinii popytaj starych mieszkanców obok, a nie jakiegoś urzędasa z
                > gminy lub jak kto woli roberta
                >
                >
                Ależ voxowa ma rację, tępoto. Wszak wystarczy iść na budowę i przekonać się na własne oczy. Wszyscy już wiedzą jaki to z wardeckiej hydrologiczny spec.
                Ale już tak ma , odkąd trafiła ją żeliwna pokrywa studzienki z Rolniczej.
                • wardecka78 Re: będzie woda 28.07.11, 22:04
                  !cham!
                  • neptun6666 Re: będzie woda 29.07.11, 18:03
                    wardecka78 napisała:

> !cham!

Starałem dopasować się do twojego poziomu . Konwersacja z tobą zdecydowanie ściąga mnie w dół,niestety.
                    • wardecka78 Re: będzie woda 29.07.11, 19:42
                      idz magde po 4literach poklep lepiej

moze ci z z krzyża ciśnienie zejdzie
          • yqb Re: będzie woda 29.07.11, 20:48
            geo-art.pl/artykuly-startowe/54-problem-wysokich-stanow-wod-gruntowych-w-otulinie-puszczy-kampinoskiej
            Nie wiem czy było, ale nawet jeśli tak to warto przeczytać ponownie, chociażby ze względu na mapkę:
            maps.geoportal.gov.pl/webclient/Default.aspx?mapId=952a1e4d-6f7c-4164-a59f-814e8b59cbdePozdrawiam
            K.

• lomek2 Re: będzie woda 28.07.11, 04:36
          Nienawiść??? Mnie? Do owieczek? :) Raczej litość.
          Burmistrzowi tez wolno prywatnie odprawiać co mu się tam podoba. Ale niestety na tym nie poprzestaje. Obciach który rozsiewa jako burmistrz staje się moim udziałem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka