boziewicz 13.09.11, 19:12 Bardzo ciekawa inicjatywa - jedynkom stop (www.kampanianegatywna.pl/wybory-2011/48-stop-jedynkom-na-listach-wyborczych-wybory-parlamentarne-2011.html) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wardecka78 Re: Jedynkom - stop 13.09.11, 20:12 ja będę głosować na siódemkową czternastkę:) Odpowiedz Link Zgłoś
neptun6666 Re: Jedynkom - stop 13.09.11, 20:24 wardecka78 napisała: > ja będę głosować na siódemkową czternastkę:) > > > Widzę że uwielbiasz makijaż /oriflame/ nawet w polityce. Na kogo będziesz głosowała na tego bęc. Ja głosuje na RPP , nie znoszę picusiów spod 7. Pewnikiem urzekł cię dawno zapisany projekt /ustawa o VAT/ , obniżenia Vatu w 2014 do poziomu 22%. Oraz obietnica finansowania przyszłych emerytur z dochodów ze złóż gazu łupkowego. Chciałoby się powiedzić jaki pan taki kram. Jaka wardecka, taka lista. Odpowiedz Link Zgłoś
wardecka78 Re: Jedynkom - stop 13.09.11, 22:00 sorry oszołomi z początku mnie nie interesują dla mnie smolensk to wypadek a nie zamach i nie bede glosowala na kogos kto nie ma konta w banku a wybrakiem życiowym jest kot na kogoś kto wypowiada się o cenie paliw nigdy w zyciu nie prowadzac auta, na kogos kto nie wydał złamanego grosza na paliwo bo woża go 140 km w terenie zabudowanym za pieniadze podatnikow wyluzuj neptek Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: Jedynkom - stop 13.09.11, 23:47 Rząd, Sejm i inne urzędy nie wytwarzają dochodów. Tylko zarządzają kasą zebrana w formie podatków. NASZĄ KASĄ. Jakoś naród nie może tego skumać. Niby wie, ale jakoś nie dociera. Więc jeśli sobie wypracujemy, to będzie co dzielić i z czego obniżać podatki. A jeśli naród będzie rozumował tak jak mu PiS albo SLD tłumaczy, ze pieniądze rosną na drzewach, to niestety będzie cienko i głodno. Jedynym sposobem na ogólny wzrost zamożności jest produktywna i efektywna praca. A to w jakiej kolejności i na do wydawane są podatki, to w gruncie rzeczy nie ma dużego znaczenia bo pieniądze i tak rozpływają się po całej gospodarce. Byle nie były wywożone za granicę. I nie mam tu na myśli paru izraelitów którzy okradli jakieś przedsiębiorstwa i uciekli do ojczyzny, bo to w ogólnym bilansie nieznaczące kwoty, tylko miliony ludzi wydających większość oszczędności na eskapadach do ciepłych krajów. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_sztrosmajer1 Re: Jedynkom - stop 14.09.11, 10:48 lomek2 napisał: > I nie mam tu na myśli paru izraelitów którzy ok > radli jakieś przedsiębiorstwa i uciekli do ojczyzny, bo to w ogólnym bilansie n > ieznaczące kwoty, tylko miliony ludzi wydających większość oszczędności na eska > padach do ciepłych krajów. Pewnie!!! W patriotycznym geście, po roku cieżkiej pracy, powinniśmy jeździć nad Bałtyk, pławić się w deszczu i wtranżalać obiadki po 200 zł za 3 osobową rodzinę. Tym sposobem na pewno uratujemy Polskę od kryzysu. Gratuluję i miłych wakacji nad Bałtykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Jedynkom - stop 14.09.11, 10:55 Rozumiem akcję Jedynkom-stop. Jest to próba znalezienia jakiegoś kompromisu. Ludzie mają dosyć klasy politycznej, ale jednocześnie chcą iść na wybory. Ale akcja jest kompletnie irracjonalna, bo zakłada, że osoby na 6-9 miejscu na listach będą lepszymi posłami niż te z 1 miejsca. Moim zdaniem nie powinno się głosować przypadkowo, lecz na konkretną osobę, którą się jakos tam zna i ceni - bez względu na to, jakie maja miejsce na liście Odpowiedz Link Zgłoś
vox.populi666 Re: Jedynkom - stop 15.09.11, 07:23 esscort napisał: > Rozumiem akcję Jedynkom-stop. Jest to próba znalezienia jakiegoś kompromisu. Lu > dzie mają dosyć klasy politycznej, ale jednocześnie chcą iść na wybory. Ale akc > ja jest kompletnie irracjonalna, bo zakłada, że osoby na 6-9 miejscu na listach > będą lepszymi posłami niż te z 1 miejsca. Moim zdaniem nie powinno się głosowa > ć przypadkowo, lecz na konkretną osobę, którą się jakos tam zna i ceni - bez wz > ględu na to, jakie maja miejsce na liście No i znów wracamy do okręgów jednomandatowych. Bez tego ani rusz. Tylko jak zmusić obecne ,,elyty,, do zmiany w ordynacji? No jak masz receptę? , o wszechwiedzący . Ja takiej nie widzę , bez rozbicia struktury sejmowej autokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Jedynkom - stop 15.09.11, 11:18 vox.populi666 napisała: No jak masz receptę? , o wszechwiedzący . To do mnie? :)) No to muszę odpowiedzieć ;) Też uważam, że obecnie dobrze by nam zrobiły okręgi jednomandatowe. Piszę "obecnie", bo za jakiś czas one by tez blokowały układ (jak to jest teraz w Wielkiej Brytanii, gdzie własnie usilnie tacy ludzie jak my kombinują, co zrobić, żeby odejść od okręgów jednomandatowych, no ale tam maja dłuuugą demokracje, więc mamy trochę czasu). "Rozbicie struktury sejmowej autokracji", do czego wzywasz, to co właściwie twoim zdaniem znaczy? Przypominam, że bodajże w styczniu 2010 PO wprowadziła pod obrady Sejmu ustawę, która takie okręgi wprowadzała, ale projekt nie przeszedł dosłownie kilkoma głosami. Czyli było blisko. A zatem trzeba po prostu wymusić od partii w kampanii wyborczej deklaracje o poparciu takiej ustawy w przyszłym sejmie i głosować na te partie, które zadeklarują takie poparcie. Kto deklaruje? PO, Palikot, Korwin-Mikke. Kto na pewno będzie przeciwny? PiS, PSL. Co z SLD i PJN? Nie wiem, bo jakoś nie idzie mi słuchanie ich liderów czy czytanie ich programów. Odpowiedz Link Zgłoś
veldon Re: Jedynkom - stop 15.09.11, 08:24 No właśnie ... inicjatywa kretyńska, propagująca kierowanie się jakimiś cyferkami, a nie znajomością osób, na które się głosuje. Jak się traktuje wybory jak totolotka, na chybił-trafił, to i nie ma co potem płakać, że się nie poprawia jakość parlamentarzystów. Chore ... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
neptun6666 Re: Jedynkom - stop 15.09.11, 12:53 veldon napisał: > No właśnie ... inicjatywa kretyńska, propagująca kierowanie się jakimiś cyferka > mi, a nie znajomością osób, na które się głosuje. > > Jak się traktuje wybory jak totolotka, na chybił-trafił, to i nie ma co potem p > łakać, że się nie poprawia jakość parlamentarzystów. > > Chore ... > > > Pozdrawiam A kogo znasz z tych polityków? A ci których znałeś co zrobili dla ciebie. Lub co zrobią jeżeli obowiązuje ich dyscyplina partyjna ,która jest ponad zdrowym rozsądkiem? No pomińmy podwyżkę podatków i dużo czczej paplaniny. Odpowiedz Link Zgłoś
veldon Re: Jedynkom - stop 15.09.11, 13:19 neptun6666 napisał: > A kogo znasz z tych polityków? A ci których znałeś co zrobili dla ciebie. Cóż, moja w tym głowa, żeby wyrobić sobie opinie zarówno o tych z pierwszych, jak i z ostatnich miejsc na listach, dlatego uważam, że taka inicjatywa: "Stop jedynkom" tylko dlatego, że są na pierwszych miejscach list jest kretyńska. To tak, jakby ktoś ci powiedział, żebyś zaczął czytać książkę od 20 strony, bo, według niego, dopiero stamtąd warto ja czytać. Przeczytasz - sam ocenisz. Masz wolną wolę, kogo wybrać, a argumentacja, że "jedynki są złe, bo są złe" więc wybierzmy "szóstki, siódemki ... (niepotrzebne skreślić ;)) to, mz, szukanie jelenia. Wybierajmy tych, których uważamy za godnych, a nie tych, których wskazuje ktoś, o kim nie mamy bladego pojęcia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś