esscort Re: Czy przy Brukowej ruszyły prace budowy wiaduk 08.11.11, 11:10 Tak na oko wyglada na to, że zaczęli coś grzebać na zimę. Znając zwyczaje naszych budowniczych, czekają nas ze 2 lata dezorganizacji. Na ale, żeby zbudować, trzeba budować. Odpowiedz Link Zgłoś
mmc_lomianki Re: Czy przy Brukowej ruszyły prace budowy wiaduk 08.11.11, 11:14 Raczej budowa jakies rury dla Auchan. Kolejowa nie bedzie w zaden sposob modernizowana dopoki nie oddadza S7. O wiaduktach czy innych wodotryskach - zapomnijcie jak narazie. Zaczopuja mostem polnocnym i zmienia nazwe na Modlinska2. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Czy przy Brukowej ruszyły prace budowy wiaduk 08.11.11, 11:32 mmc_lomianki napisał: Kolejowa nie bedzie w zaden sposob modernizowana dopoki nie oddadza S7. To by było logiczne, ale czy można liczyć na logikę? Raczej często okazuje się, że dziwnym trafem coś się dzieje, gdy to pasuje jakiemuś prywatnemu inwestorowi. Może to być np. dojazd do hipermarketu albo - na poziomie samorządu - np. cudowne postawienie latarni przy nowym osiedlu, podczas gdy całe wioska tonie od lat w ciemności. Odpowiedz Link Zgłoś
lomek2 Re: Czy przy Brukowej ruszyły prace budowy wiaduk 08.11.11, 14:06 Za to słabo orientujący się w przestrzeni wierni (jak to wierni), będą mogli się kierować w stronę świetlnej łuny. I to nie byle jakiej - LED! A może te latarnie stoją po drodze którą regularnie będą przemierzały pierwszaki na zajęcia szkolne? Ktoś wie? To by były okoliczności łagodzące. Tylko dlaczego tak drogo... Odpowiedz Link Zgłoś
ulfednir Re: a jednak 08.11.11, 19:43 W czwartek o 17.00 w sali nr 5 UM planowana jest Komisja Techniczna ws. organizacji ruchu podczas budowy węzła. Niestety, sytuacja jest taka że niezależnie co Urząd ustali, Łomianki czeka trudny czas pod względem komunikacyjnym... Odpowiedz Link Zgłoś
boruta24 Re: Czy przy Brukowej ruszyły prace budowy wiaduk 08.11.11, 20:22 Jestem pozytywnie zaskoczony. Chyba nikt nie wierzył, że po tylu latach ruszy ta budowa. Jak widać władze tak mocno tu krytykowane robią swoje, trochę powoli, wbrew krzyczącym. Po 20 latach blokad, protestów i wojen w Łomiankach coś się chyba uda. Na razie to niewiele, ale już coś, chyba zwiastun kolejnych decyzji. Oby tak dalej, teraz odcinek w Warszawie, mam nadzieję że burmistrzowie ruszą d... i też zaczną tam działać, choć to warszawska sprawa, ale dotycząca jak najbardziej nas. Odpowiedz Link Zgłoś
tuptuptamtam Re:ruszyły prace budowy wiaduktu dla Łomianek 08.11.11, 20:57 boruta24 napisał: > Jestem pozytywnie zaskoczony. Chyba nikt nie wierzył, że po tylu latach ruszy t > a budowa. Jak widać władze tak mocno tu krytykowane robią swoje, I prawidlowo po co tyle gadać, trzeba coś robić. A poprzednicy co?. pierwszy oszukał Dąbrowę i dał zgodę na Auchen, a drugi nie da rady nawiedzonym krzykaczom z Porozczakiem i konradowiczem na czele. A tu proszę pstryk palcami, dziś uruchomiono obligacje a jutro wjechały maszyny na budowę węzła dla markietu. To jest działanie a nie słuchać rożnych i dyskutować. Przecież te drogi i sklep to wszystko da dobra mieszkańców, żeby w innych sklepach i na bazarku nie przepłacali i w byle jakich warunkach kupowali. Tu będzie wszystko pod dachem i w jednym miejscu. Węzeł też będzie bardo dobry i nowoczesny. Już burmistrzowie o to zadbają, można będzie jeździć i dołem i górą. bardzo dobre rozwiązanie a że tam komuś się nie podoba to ich sprawa. Gardłują a do markietu będą latać jak talala i na otwarcie w przyszłym roku też przylecą. Odpowiedz Link Zgłoś
tuzimka Re: Czy przy Brukowej ruszyły prace budowy wiaduk 08.11.11, 21:00 boruta24 napisał:> Jak widać władze tak mocno tu krytykowane robią swoje, trochę powoli, > wbrew krzyczącym. Ale to nie jest budowa władz łomiankowskich, tylko GDDKiA. Oczywiście, bardzo dobrze, że wreszcie się rozpoczyna. Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Spotkanie Burmistrza z Radami i Sołtysami 08.11.11, 22:06 Dziś po 5 miesięcznej przerwie odbyło się spotkanie Burmistrza z Przewodniczącymi Rad Osiedlowych i Sołtysami. Jak zwykle każdy z obecnych przedstawia problemy swojego osiedla lub sołectwa i jeśli sprawę można wyjaśnić od ręki czynią to obecni na spotkaniu kierownicy referatów i komendant SM oraz Burmistrz i wice . Ponieważ zauważyliśmy jak każdy z mieszkańców który porusza się autem że zaczęło się coś dziać na skrzyżowaniu Kolejowa / Brukowa, przewodniczący rady Łomianki Górne Pan Marcin Kolwas zadał pytanie burmistrzowi czy te wbite kołki geodezyjne świadczą o rozpoczęciu robót związanych z budową wiaduktu. Uzyskaliśmy odpowiedż że to są przygotowania do rozpoczęcia robót i że odbyło się spotkanie czterech Panów to znaczy Burmistrza, wice Rusieckiego + 2 osoby i panowie radzili nad ustaleniem wyjazdu i wjazdu do Łomianek i ustali sami. Ponieważ Kolejowa jadąc od strony W-wy będzie zamknięta od świateł w Burakowie do Majowej, kierunek do W - wy od Majowej do świateł w Burakowie. Panowie ustalili ze wyjazd i wjazd będzie się odbywał od ronda Warszawska/Brukowa dalej Warszawską do Przyłuskiego i przed ETAPEM wjazd i zjazd. Zadajemy pytania dalej kiedy Pan Burmistrz dowiedział się o rozpoczęciu tych robót i dlaczego nic na ten temat nie wie komisja techniczna rady miasta? Burmistrz odpowiada że właśnie zamierza to przedstawić na komisji technicznej w czwartek 10. listopada. Słuchając wyjaśnień Burmistrza Dąbrowskiego ręce opadają, zapytałam burmistrza jak to się ma do jego obietnic przedwyborczych " że wszystkie ważne sprawy będzie konsultował z mieszkańcami,radami osiedlowymi,sołeckimi, organizacjami pozarządowymi, ponieważ zapowiedział że również w tej sprawie odbędą się konsultacje zapytałam co zamierza konsultować z mieszkańcami kiedy mleko się już wylało. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwator1944 Re: Spotkanie Burmistrza z Radami i Sołtysami 08.11.11, 22:24 Wydaje mi się, że to dobrze że w Łomiankach ruszy taka duża inwestycja na pewno trochę poprawi to dojazd. Tyle, że jak się buduje to zawsze są jakieś utrudnienia. Tak jest wszędzie np.przy moście północnym, czy też na drodze za mostem Grota w kierunku Marek. Z drugiej strony jakby w sprawie dróg pytać wszystkich mieszkańców to nic by nie powstało. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Spotkanie Burmistrza z Radami i Sołtysami 08.11.11, 22:33 jedno skrzyzowanie niewiele poprawi w dojeździe do warszawy, ponieważ główny korek "robi" skrzyzowanie przy wójcickiego Odpowiedz Link Zgłoś
labes Re: Spotkanie Burmistrza z Radami i Sołtysami 09.11.11, 08:41 esscort napisał: > jedno skrzyzowanie niewiele poprawi w dojeździe do warszawy, ponieważ główny ko > rek "robi" skrzyzowanie przy wójcickiego Zgoda. Ciekawa jestem co na to Perlik, Porowski i spółka. Przecież przed wyborami biegał po sklepikarzach mówiąc, że tylko jego idol jest gwarancją blokowania budowy Auchan. Tymczasem okazuje się, że idol i Perlik nie mają już nic do powiedzenia a na szczęście budowa ruszyła. Wygląda na to, że to będzie jedyny sukces obecnej kadencji, gdyż podczas jej trwania i bez udziału gminy coś powstanie. Myślę sobie, że Dąbrowski ma wejście na bazarek zapewnione !!!!!!! bo już szykują taczki dla całej ekipy. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Spotkanie Burmistrza z Radami i Sołtysami 09.11.11, 09:23 :)))) Dobre. Od dawna przypuszczam, że to w łomiankach wszystko się zaczyna :) Właściciel wiejskiego sklepu z pralkami decyduje o sieci hipermarketów, a baba z budki warzywnej na tutejszym bazarze decyduje o tym, czy Rosjanie będą kupowali nasze pomidory. Przypomniałem sobie, jak burmistrz Sokołowski zapraszał do łomianek papieża, a burmistrz Dąbrowski prezydenta Obamę (który nie odwiedził nas zapewne tylko dlatego, że list do Białego Domu nie dotarł na czas , bo jakiś urzędnik zapomniał na czas wrzucić zaproszenie do skrzynki przy poczcie na Warszawskiej). Odpowiedz Link Zgłoś
stefanprawo Re: Spotkanie Burmistrza z Radami i Sołtysami 09.11.11, 10:51 Przecież od dawna mówiłem,że auchan będzie...wreszcie trochę konkurencji oraz cywilizacji. Przypominam,że to auchan zrobi dla mieszkańców Łomianek wiadukt,który usprawni komunikację na Brukowej...wreszcie będzie więcej konkurencji czyli Biedronka,lidla i auchan...ceny spadną na bazarku i w małych domorosłych sklepikach...to jest prawdziwy kapitalizm i dobrze...Trasa S-7 też powstanie..pomimo bezpodstawnych protestów niektórych oderwanych od rzeczywistości osób....dla nich mam tylko jedną odpowiedź: TRASA S-7 przez Dąbrowę była w planach od 40 lat więc każdy kto się obok przyszłej trasy budował czynił to na własne ryzyko....i teraz nie ma prawa protestować..a sieć drogowa gdzieś musi być... Odpowiedz Link Zgłoś
czesiu71 Re: Spotkanie Burmistrza z Radami i Sołtysami 09.11.11, 10:57 Rozpoczynanie budowy tuż przed zimą pozbawione jest chyba wiekszego sensu. Czy ta budowa oznacza spełenienie pragnienień wszystkich łomiankowskich gospodyń, tzn. możliwości zakupów w Auchan przy Brukowej??? Czy można już marzyć o promocjach??? Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Spotkanie Burmistrza z Radami i Sołtysami 09.11.11, 13:01 Okazuje się, że są ludzie, dla których taka galeria handlowa to "cywilizacja" (no widać to zwłaszcza na otwaricu, gdy ludzie nogi sobie łamią). Ja uważam, że kompletnie nie i - jak tu już pewnie kilka razy pisałem - nie rozumiem, jak można chcieć mieszkać blisko hipermarketu. To tak jakby się chciało mieszkać koło lotniska albo przy parkinu tirów. Nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot.1 Re: Spotkanie Burmistrza z Radami i Sołtysami 09.11.11, 14:05 Ess, jest jeden, ale za to poważny argument - ceny w Łomiankach. Są bardzo wysokie, nawet w porównaniu do Warszawy, a bazarek to już inny świat. I dlatego chcę marketu, w którym i tak zakupów nie będę pewnie robić. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Spotkanie Burmistrza z Radami i Sołtysami 09.11.11, 14:15 Behemot.1 napisała:chcę marketu, w którym i tak zakupów nie będę pewnie robić. :) No to może jakaś atrapa hipermarketu by wystarczyła? To prawda, ceny są wysokie, a hipermarket z pewnością spowoduje ich obniżenie. Ale też część małych sklepów padnie, więc skończy się luksus, że każdy ma sklep koło domu. Hipwermarket nie jest budowany dla łomianek. Dla Łomianek nikt by sie na to nie porwał, lecz dla całej okolicy Tej za wisłą też), więc będzie się to wiązało z ZNACZNYM pogorszeniem połączenia z Warszawą Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Kataklizm na W-wskiej ??? 09.11.11, 15:07 1. Od dawna pisałem, że planowanie inwestycji odbywa się u nas "nie po kolei". Dyskutowałem o tym z SISKOM-mem, kiedy pojawiła się jedna z wersji udrożnienie Kolejowej (buspas). Zwracałem uwagę, że jakiekolwiek rozpoczęcie robót na skrzyżowaniu Kolejowej i Brukowej powinno się rozpocząć DOPIERO po wybudowaniu S-7,tak, aby była możliwość objazdu. 2. Jeżeli planuje się tak, jak to napisała Mazowianka, że odcinek Kolejowej,od Brukowej do Majowej, trzeba będzie objeżdżać przez Warszawską, to gratuluję pomysłu !!! W piątek, jadąc z Warszawy, gdy i tak są korki ??? 3. Chyba w GDDKiA ktoś upadł na głowę i nie wie co się dzieje z wylotem na Gdańsk. A teraz jeszcze slalom przez Łomianki!!! Gdzie są "ci od nierozjechania Łomianek" ? 4. Absolutnie, trzeba uzmysłowić to GDDKiA i zablokować pomysł, dopóki nie wybudują S-7. Odpowiedz Link Zgłoś
lobotomia-d Re: Kataklizm na W-wskiej !!! 09.11.11, 17:01 Porazajaca jest wizja wprowadzenie ruchu z Kolejowej w jakiekolwiek ulice Łomianek. To chore. I tak około 8, Warszawską od szkoły do ronda przejeżdża się w 0,5 godz. Podobnie z drugą stroną Łomianek. Próba wciśnięcia ruchu tranzytowego jest chora. Zwłaszcza, że żadna z ulic poza Warszawska nie jest dostosowana do ruchu tranzytowego. Istnieją technologie i techniki budowy takich skrzyżowań przy wykorzystaniu istniejących rezerw terenowych, będących w gestii GDKiA. A jak ktoś chce taniej dla siebie, kosztem obywateli Łomianek, bo chce udrożnić wjazd do przyszłego sklepu i drogę krajową to niech to robi swoim kosztem. To doprawdy żaden interes dla Łomiankowiczów. Jak na razie GDKiA nie uwzględniło ani jednego postulatu Łomianek związanego z budową tego węzła, a teraz stawiając sklepowy węzeł, chce zrzucić wszelkie niedogodności budowy na nas! Tak, bo ponoć za ten węzeł ma płacić Aluchan nie GDKiA! W dodatku z całym spokojem pomija wpisania tego węzła w konieczną do zmienienia koncepcję trasy S-7 Odpowiedz Link Zgłoś
behemot.1 Re: Kataklizm na W-wskiej !!! 09.11.11, 18:06 Myślicie, że GDDKiA to w ogóle interesuje? Łomianki głośno krzyczały, jak były podejmowane ważne decyzje, to się projekt S-7 przesunęło na bliżej nieokreśloną przyszłość, bo po co się narażać. Teraz niech ci, co trasy nie chcieli, powiedzą, jak z i do Łomianek dojechać. A korki zaczynają się dużo przed 8 rano, tak na margniesie. Ja sobie nie wyobrażam tej budowy. Sam węzeł jest ok, to, że z kasy Auchan też, ale nikt nie wziął pod uwagę, że można go wybudować bez budowy trasy głównej. I teraz będzie klops. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Kataklizm na W-wskiej !!! 09.11.11, 18:15 GDDKiA rządzi drogami krajowymi, a drogami gminnymi - UM Łomianki. Bez uzgodnienia z UM nie ma prawa GDDKiA skierować ruch dalekobieżny do centrum miasta. Będzie blokada. Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: Kataklizm na W-wskiej !!! 09.11.11, 18:35 Na wczorajszym spotkaniu burmistrz bezradnie tłumaczył że ON już nic nie może i że 4 Panów już wyznaczyło wjazd i wyjazd. Kiedy zamierzali o tym powiedzieć mieszkańcom? Kiedy zamierzali przeprowadzić konsultacje? tak gorliwie zapowiadane przez burmistrza w programie wyborczym i na debacie? Czy równie chętnie będą ściągać ludzi na sesję i przedstawią koncepcję budowy tego wiaduktu? Jutro jest sesja o godz. 10.00 więc pewnie coś na ten temat się dowiemy, po południu o godz. 17.00 w sali nr. 5 jest posiedzenie komisji technicznej, tam pewnie będzie więcej informacji. Zastanawiam się że może tym razem to my poprosimy mieszkańców o uczestnictwo w sesji. Odpowiedz Link Zgłoś
neptun6666 Re: Kataklizm na W-wskiej !!! 09.11.11, 19:59 mazowianka napisała: > Na wczorajszym spotkaniu burmistrz bezradnie tłumaczył że ON już nic nie może i > że 4 Panów już wyznaczyło wjazd i wyjazd. > Kiedy zamierzali o tym powiedzieć mieszkańcom? > Kiedy zamierzali przeprowadzić konsultacje? tak gorliwie zapowiadane przez burm > istrza w programie wyborczym i na debacie? > Czy równie chętnie będą ściągać ludzi na sesję i przedstawią koncepcję budowy > tego wiaduktu? > > Jutro jest sesja o godz. 10.00 więc pewnie coś na ten temat się dowiemy, po poł > udniu > o godz. 17.00 w sali nr. 5 jest posiedzenie komisji technicznej, tam pewnie bę > dzie więcej informacji. > Zastanawiam się że może tym razem to my poprosimy mieszkańców o uczestnictwo w > sesji. P.Magdo , proszę nie jątrzyć. Zdaje się jest Pani Radną Powiatową. Czy Pani jeszcze może? jeszcze może zadziałać w Powiecie do którego należy duża część dróg w Łomiankach. Skoro Pani może, to niech Pani nie jątrzy tylko weźmie się za działanie/w swoim ,,ogródku,,/ Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: Kataklizm na W-wskiej !!! 09.11.11, 20:18 Szanowny Panie, ja po prostu przekazuję te informacje jakie uzyskałam na wczorajszym spotkaniu, ja dobrze pamiętam że jestem radną powiatową i wiem co do mnie należy nie trzeba mi tego przypominać. Jeżeli jest Pan zainteresowany uzyskaniem więcej informacji na temat mojej działalności w powiecie to numer mojego telefonu jest podany w każdym numerze GŁ. Jeśli przekazywanie informacji nazywa Pan jątrzeniem to nie mamy o czym rozmawiać. Jestem również przewodniczącą osiedla Łomianki Stare i mam obowiązek przekazać informacje mieszkańcom mojego osiedla. Życzę Panu miłego wieczoru.Radna Powiatu Magda Wójcicka. Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: Kataklizm na W-wskiej !!! 09.11.11, 20:18 neptun6666 napisał: > P.Magdo , proszę nie jątrzyć. Zdaje się jest Pani Radną Powiatową. Nie "zdaje się" tylko na pewno P. Magda jest radną powiatową. Sprawa ruchu w Łomiankach w czasie budowy obchodzi wszystkich mieszkańców, tak więc radnych powiatowych również, więc jak tu można stawiać zarzut "jątrzenia"? Odpowiedz Link Zgłoś
neptun6666 Re: Kataklizm na W-wskiej !!! 10.11.11, 07:00 drabbu napisał: > neptun6666 napisał: > P.Magdo , proszę nie jątrzyć. Zdaje się jest Pani Rad > ną Powiatową. > > Nie "zdaje się" tylko na pewno P. Magda jest radną powiatową. Sprawa ruchu w Ło > miankach > w czasie budowy obchodzi wszystkich mieszkańców, tak więc radnych powiatowych r > ównież, więc jak tu można stawiać zarzut "jątrzenia"? > drogo drabbu, wczytaj się w post p.Radnej. Wynika z niego niezbicie że winny przyszłemu zamieszaniu na ulicach będzie Burmistrz wraz z dwoma wice. Pani Magda pokazuje publicznie,, mam czyste łapki,,. Ale one wcale nie są takie czyste. I to raczej Pani Magdo nie jest informacja-stwierdza Pani fakt . Co Pani zrobiła w Powiecie? Co zrobił Pani kolega Kolwas? Zdaje się że drogi są Powiatowe/w dużej części/. Więc co zrobiliście czyściochy o ,,wyglancowanych ,, dłoniach? Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re:Wtopa pana burmistrza 10.11.11, 08:16 neptun6666 napisał:>drogo drabbu, wczytaj się w post p.Radnej. Drogi Neptunie, Pani Magda nigdzie nie napisała, że to burmistrz i vice będą winni przyszłemu zamieszaniu. Pani Magda napisała, że nie udało się uzyskać informacji, jak to zamieszanie będzie wyglądało. Zechciej przyjąć do wiadomości, że są przepisy i rozporządzenia, zgodnie z którymi projekt organizacji ruchu w takich przypadkach przedstawia albo wykonawca budowy, albo inwestor, albo zarządca drogi. Projekt musi być uzgodniony z policją i władzami drogowymi. Przepisy dokładnie określają, jak taki projekt ma wyglądać i co ma zawierać. Nie przewiduje się w nich konsultacji projektu z mieszkańcami i nie ma żadnego znaczenia, co naprędce wymyśliło sobie 4 panów z naszej gminy, bo projekt musi odpowiadać wszelkim formom. Inaczej nie liczy się. I taką właśnie informację pan burmistrz powinien był przedstawić na zebraniu. Nie przedstawił, a to znaczy, że sam nie zna tych procedur, ani nie uznał za stosowne się zapoznać. Zrozum, że burmistrz jednak musi. W tej kwestii nie jest istotne, co zrobiła Pani Magda, ani Jej kolega Pan Kolwas jako radni powiatowi. Jest to poza ich zadaniami. Wiem, że między innymi dzięki Ich wpływom powiat zarezerwował w swoim budżecie pieniądze na przebudowę fatalnego skrzyżowania Wiślana/Zachodnia. Zdaje się jednak, że nasza gmina przysypia tę sprawę. Wracając na skrzyżowanie z Kolejową oraz przebudowy, która powinna odbyć się jak najszybciej. Skrzyżowaniem tym włada Główna Dyrekcja Dróg. Na pewno pracują w niej fachowcy od organizacji ruchu o wiele lepsi od naszych gminnych amatorów. I w tym cała nadzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
novy2011 Re: Kataklizm na W-wskiej !!! 10.11.11, 09:00 no właśnie, całkiem niedawno na tym forum zadałem pytanie: CZYM ZAJMUJĄ SIĘ RADNI POWIATOWI? odpowiedzi nie znalazłem... Odpowiedz Link Zgłoś
mmc_lomianki Re: Kataklizm na W-wskiej !!! 10.11.11, 13:23 Biora diety zerujac na spoleczenstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
neptun6666 Re: Kataklizm na W-wskiej !!! 10.11.11, 14:59 novy2011 napisał: > no właśnie, całkiem niedawno na tym forum zadałem pytanie: > CZYM ZAJMUJĄ SIĘ RADNI POWIATOWI? > odpowiedzi nie znalazłem... Pisaniem na forum i powyborczą vendettą!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Do neptuna 6666 09.11.11, 20:19 Szanowny Panie, ja po prostu przekazuję te informacje jakie uzyskałam na wczorajszym spotkaniu, ja dobrze pamiętam że jestem radną powiatową i wiem co do mnie należy nie trzeba mi tego przypominać. Jeżeli jest Pan zainteresowany uzyskaniem więcej informacji na temat mojej działalności w powiecie to numer mojego telefonu jest podany w każdym numerze GŁ. Jeśli przekazywanie informacji nazywa Pan jątrzeniem to nie mamy o czym rozmawiać. Jestem również przewodniczącą osiedla Łomianki Stare i mam obowiązek przekazać informacje mieszkańcom mojego osiedla. Życzę Panu miłego wieczoru.Radna Powiatu Magda Wójcicka. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Kataklizm na W-wskiej !!! 09.11.11, 19:32 No to może jakieś uzgodnienia już były, skoro burmistrz twierdzi, że nic sie więcej nie da zrobić? Puszczenie calego ruchu warszawską byłoby katastrofą, bo przecież wszystko by stanęło w wielkim korku (na warszawskiej co 200 m są światła), więc oczywiście część kierowców próbowałaby "po płytach" a potem (też ze względu na korek) ucieczka w Partyzantów i uliczkami Dąbrowy - jak najbliżej skrzyżowania wislana/kolejowa lub wiosenn/kolejowa. Ciekawe, czy ktos pomyślał o komunikacji w czasie euro 2012 :))) Odpowiedz Link Zgłoś
i-kakofonia Re: Kataklizm na W-wskiej !!! 09.11.11, 20:41 Zadzwoniłem do GDKiA i sprawa wygląda tak, ruch z ul Kolejowej będzie puszczony na budowanych obecnie opaskach wzdłuż budowanej Kolejowej, po dwa pasy w każdą stronę. Nie rozumiem, po co rozpowszechniać nieprawdziwe informacje przecież tak łatwo zadzwonić 22 813 33 75 Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Kataklizm na W-wskiej !!! 09.11.11, 20:55 Dzięki za tel. do GDDKiA - jutro zadzwonię. Dziwne wydają się jedynie te 2 pasy w każdą stronę. Istniejące pojedyńcze opaski są tak wąskie, że 2 samochody mają trudność wyminąć się. Odpowiedz Link Zgłoś
mmc_lomianki A bardzo dobrze nam tak! 10.11.11, 10:20 W styczniu nas odetnie most polnocny, skoncza sie miejsca na Parkuj i Jedz, a Wiostrada i Marymoncka stana w korkach jakich nie widzielismy. Trasa Gdanska wejdzie w Lomianki. Moze to ostatecznie obudzi tych wszystkich, ktorzy nie tylko przez lata NIC nie robili, zeby zapewnic nam jakakolwiek poprawe komunikacyjna. NIC tylko blokowanie S7, wysmiewanie tramwajow etc. Bedziecie jechac 3 godziny do roboty to sie nauczycie... Ja tymczasem sobie skoluje cos w centrum, w weekend wpadne podlac kwiatki ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
neptun6666 Re: Spotkanie Burmistrza z Radami i Sołtysami 09.11.11, 19:54 esscort napisał: > jedno skrzyzowanie niewiele poprawi w dojeździe do warszawy, ponieważ główny ko > rek "robi" skrzyzowanie przy wójcickiego Stare nawyki do nazw ulic jednak pozostają,ess? Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Spotkanie Burmistrza z Radami i Sołtysami 09.11.11, 22:10 purysta się znalazł :) OK, niech będzie wóycickiego. A stare nawyki jasne że zostają - nie mogę się odzwyczaić np. od ul. Stołecznej czy ronda Babka Odpowiedz Link Zgłoś
stefanprawo Re: Spotkanie Burmistrza z Radami i Sołtysami 10.11.11, 12:57 Tym bardziej,że zmiana nazwy ul.Stołecznej była niepotrzebna. To nazwa z historią sięgającą przedwojnia. Rondo Babka również niepotrzebna zmiana... Odpowiedz Link Zgłoś
veldon Re: Spotkanie Burmistrza z Radami i Sołtysami 10.11.11, 13:32 esscort napisał: > purysta się znalazł :) OK, niech będzie wóycickiego. O! A cóż się stało naszemu encyklopedyście, że, oprócz oczywiście tego, że nazwiska lepiej pisać z dużej litery ;), przestały, nagle, być dopuszczalne formy przez "jot"? W Wikipedii jest poważny błąd pomijający tę, dawno temu już, bo na początku zamiany Wodewilu i Czcionki na Wójcickiego właśnie, kwestię, rozstrzygniętą tym, że obie formy są poprawne, co zresztą miało swój oddźwięk na tablicach z nazwą ulicy, na których, swego czasu, występowały właśnie te formy równolegle :D Przypomniały mi się, przy okazji tej Stołecznej i Babki, jakie protesty były, kiedy zamieniano Wiosenną na Hołówki, a jakie, kiedy nagle zlikwidowali ulicę ... Komarową :D Odpowiedz Link Zgłoś
labes Re: Spotkanie Burmistrza z Radami i Sołtysami 10.11.11, 15:02 A Perlik siedzi i kwiczy. Bo jak Auchan powstanie to on na emeryturę. A taki był społeczny....................dla siebie oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
ulfednir Re: Spotkanie Burmistrza z Radami i Sołtysami 11.11.11, 09:27 Inwestycja będzie prowadzona czterema etapami (przedstawiam informacje uzyskane na KT w dniu wczorajszym, mogą one ulec zmianie!) 1. do połowy grudnia 2011 - prace prowadzone będą obok obecnie istniejącej trasy w celu przygotowania objazdów tj. dwóch pasów w każdym kierunku w śladzie trasy S7. Ruch tranzitowy nie będzie zatem wjeżdżał do Łomianek (w założeniu). 2. od połowy grudnia do kwietnia'2012 - zamknięcie ul. Brukowej na odc. Kolejowa - Warszawska, pozostawienie możliwości prawoskrętu z trasy w Brukową w kier. Dąbrowy (od strony Gdańska). Objazd od strony Dąbrowy - postulowany przez inwestora wyjazd ul. Pancerz, wjazd ul. Wiślaną (radni wnioskowali o wjazd/wyjazd ul. Pancerz); objazd od strony Łomianek: postulowany przez inwestora - ul. Majową na trasę przed budowę, postulowany przez UM - wjazd na trasę na wysokości ul. Przyłuskiego za budową. 3. od kwietnia '2012 do lipca'2012 - zamknięcie ul Brukowej w Dąbrowie oraz ul. Pancerz. Objazd od strony Dąbrowy - Wiślaną, objazd od strony Łomianek - jw. 4. od sierpnia'2012 do października'2012 Radni postulowali na KT o m.in: możliwość przejazdu na wprost przez ul. Kolejową ulicami Wiosenną i Sierakowską spotkanie z mieszkańcami na w/w temat przed podjęciem ostatecznych decyzji remont ul. Warszawskiej na odcinku 11-listpopada Odpowiedz Link Zgłoś
drabbu Re: Spotkanie Burmistrza z Radami i Sołtysami 11.11.11, 11:02 Dodam jeszcze, że posiedzenie Komisji odbywało się wyjątkowo zgodnie i niekontrowersyjnie jak na nasze ostatnie standardy :) Sprawy drogowe referowali sprawnie p. wiceburmistrz Kłódkiewicz i p. A. Sidorzak. Od razu na początku B. Kłódkiewicz podkreślił wyraźnie, że pogłoski o zamknięciu Kolejowej i skierowaniu ruchu na Warszawską to bzdura i absurd, Kolejowa będzie czynna przez cały czas. Ustalono, że po naniesieniu do projektu wczorajszych uwag, mieszkańcy będą mogli zapoznać się z nim na specjalnym spotkaniu - jeszcze przed ostatecznym "przybiciem pieczątki" przez nasz urząd. Odpowiedz Link Zgłoś
jeser Re: Spotkanie Burmistrza z Radami i Sołtysami 11.11.11, 21:31 ulfednir napisał: > Radni postulowali na KT o m.in: Myślę, że odpowiedniejszymi bliższym prawdy było by określenie "Radni przegłosowali postulaty wypracowane na sali " Wracając do meritum to wiadomym było już latem, że inwestycja rozpocznie się w listopadzie i było wystarczająco dużo czasu żeby wypracować zarówno koncepcję "zamienną" organizacji ruchu na czas budowy jak również przeprowadzić konsultacje i konieczne uzgodnienia, prace przygotowawcze w terenie wyprzedzające ruchy na placu budowy. Można wyciągnąć wnioski: - albo służby gminne w błogim uśpieniu nie stanęły na wysokości zadania, - albo taka jest sprawność i "polityka" prowadzenia tej inwestycji przez Urząd Gminy. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Labes 13.11.11, 00:15 Labes napisała : >A Perlik siedzi i kwiczy. Bo jak Auchan powstanie to on na emeryturę. A taki był społeczny....................dla siebie oczywiście. < Zupełnie jak w tym dowcipie : "Siergiejowi spaliła się dacza. Nie znam go. Ale przyjemnie!!!". Ta sama mentalność. Odpowiedz Link Zgłoś
boziewicz Re: Labes 14.11.11, 09:59 Będzie horror. :-( Miało być lepiej, a wyszło jak zwykle. A w kwestii zasadniczej - czy docelowo cały ruch do Auchan w tym zaopatrzenie to będzie tylko po jednym pasie do skrętu z kierunku z i do Warszawy? Odpowiedz Link Zgłoś
2hestia Re: boziewicz 14.11.11, 13:21 O tempora, o mores! Co za czasy! Czasy dostatku i dobrobytu niczym w Radziejowicach. Co za obyczaje! Jaka władza takie obyczaje. Odpowiedz Link Zgłoś
mezar73 Re: boziewicz 14.11.11, 13:58 Znaczy porównujesz naszego burmistrza do premiera Tuska ? :-D Wow !!! Odpowiedz Link Zgłoś