Dodaj do ulubionych

Wykształcenie radnych ?

06.01.12, 20:38
Chętnie dowiem się jakie wykształcenie posiadają radni Porowski i Etiene ponieważ mam wrażenie ze obaj ponowie nie rozumieją potrzeb społecznych, nie rozumieją zasad ekonomii. Wyksztcenie takie lub inne nikogo nie dyskwalifikuje ale jednak daje jakiś pogląd. Burmistrz jest swietnie wykształcony wiec skoro panowie kontestuja poczynania i nie potrafią podać alternatywy to warto wiedzieć jakie tytuły naukowe posiadają osoby podejmujace tak wiele ważnych decyzji. Chyba to nie jest tajemnica? Panowie radni napiszcie coś o sobie, co w życiu dokonaliscie, jakie szkoły skonczyliscie, co wam w życiu się udało oprócz przynależności partyjnej, mam tez prośbę do drugiej strony aby napisała o wykształceniu burmistrza i jego otoczenia. Warto wiedzieć aby ocenić, po tych listach, filmach itd.
Obserwuj wątek
    • refor Re: Wykształcenie radnych ? 07.01.12, 06:56
      Podobno burmistrz jest po prawie chociaż wogóle nie wygląda i podobno wiceburmistrz Rusiecki ma licencjat jakiejś prywatnej uczelni czyli jakby średnie. Co do radnych to nic nie wiem.
    • tede-3 Re: Wykształcenie radnych ? 07.01.12, 08:11
      Burmistrz zachowuje się tak, jak by posiadał wykształcenie podstawowe.
      Nie potrafi samodzielnie myśleć
      Nie potrafi samodzielnie podejmować decyzje
      I wreszcie nie potrafi samodzielnie kierować gminą, a prawo to ma ale w d....
    • samly Re: Wykształcenie radnych ? 07.01.12, 11:18
      obserwator1944 napisał:> > Chętnie dowiem się jakie wykształcenie posiadają radni Porowski i Etiene poniew
      > aż mam wrażenie ze obaj ponowie nie rozumieją potrzeb społecznych, nie rozumiej
      > ą zasad ekonomii.

Chciałbym, żeby Obserwator1944 podał nam do wiadomości, jakie własne wykształcenie i tytuł naukowy posiada. Jak rozumie "potrzeby społeczne" i na czym opiera wrażenie, że "obaj panowie nie rozumieją". Jednocześnie, jeżeli pisze: "Burmistrz jest świetnie wykształcony" to prośba do tej drugiej strony by napisała o wykształceniu burmistrza - brzmi jednak fałszywie.
    • obserwator1944 Re: Wykształcenie radnych ? 07.01.12, 16:51
      Burmistrza wykształcenie jest tutaj "Mam ukończone studia Prawa Administracyjnego na Uniwersytecie Warszawskim. W SGH i Instytucie Francuskim ukończyłem studia podyplomowe z zakresu zarządzania, obecnie kończę studia MBA...
      www.lomianki.info/document.php?did=1965
      z tego co właśnie znalazłem z wyborów radny Marcin Etienne ma wykształenie tylko średnie, Grzegorz Porowski też tylko średnie(jakby ktoś znalazł inne dane proszę o poprawienie). Nie umniejszam niczyjej wiedzy i inteligencji, ale jednak po to się ludzie kształcą aby poszerzać wiedzę, horyzonty. Jak jest spór to warto sprawdzić kto ma większą wiedzę, światopogląd, doświadczenie itp. Źle, że niektóre osoby wypowiadają się choć czasem mogą nie rozumieć zasad funkcjonowania społeczeństwa, zasad ekonomii, tego uczą na studiach. Pewnie problemy na linii burmistrz-radni wynika z innego postrzegania świata. Radni widzą raczej swoje ulice, osiedle-burmistrz musi patrzec na gminę z punktu widzenia całości. Radni jednak zostali wybrani przez mieszkańców i nas reprezentują, ale jakość tej reprezentacji jest czasem słaba oglądając choćby te krótkie filmy.
      • otwarty-live Re: Wykształcenie radnych ? 07.01.12, 19:48
        obserwator1944 napisał: Jak jest spór to wart
        > o sprawdzić kto ma większą wiedzę, światopogląd, doświadczenie itp.

Niekoniecznie. W przypadku sporu wystarczy zorientować się kto miał słuszność, kto proponował lepsze rozwiązanie, po czyjej stronie było więcej racji. Nie wiem, dlaczego uważasz, że osoby z wykształceniem średnim nie rozumieją zasad funkcjonowania społeczeństwa albo zasad ekonomii. A niby dlaczego nie? Można powiedzieć, że ktoś ma większą wiedzę, doświadczenie, ale nie można powiedzieć, że ktoś ma "większy" światopogląd. A doświadczenie płynie właśnie z praktycznego rozwiązywania problemów.
        • beznii2 Re: Wykształcenie radnych ? 07.01.12, 20:12
          Oczywiście otwarty masz rację, zgadzam się z tobą, obserwer nie ma racji. Nikt mi nie wmówi, że po 3 klasach szkoły podstawowej, nie można zostać radnym partyjnym PO. Nikt mi też nie wmówi, że profesor ekonomii jest mądrzejszy od radnego Po po szkole podstawowej:) Nie ulegajmy stereotypom wykształcenie nie ma znaczenia, szczególnie w PO naszej, gdzie wiekszość radnych ledwo zdała maturę a teraz podejmują decyzje za mieszkańców i przeciw burmistrzowi. Ludzie co wy za absurd jeszcze wymyślicie, ci fachowcy z PO to ludzie po maturze i już to wszystko na co ich było stać!!!
          • otwarty-live Re: Wykształcenie radnych ? 07.01.12, 21:40
            beznii2 napisał: > Oczywiście otwarty masz rację, zgadzam się z tobą, obserwer nie ma racji.

Ta zgoda wcale mnie nie ucieszyła. Ani Obserwator, ani ja nie napisaliśmy, że wykształcenie nie ma znaczenia. Ani on, ani ja nie zaprzeczamy wartości wykształcenia. Po prostu nie zrozumiałeś tych postów. Pomyliłeś się co do tego, że radni podejmują decyzje "za mieszkańców" - radni podejmują decyzje w imieniu mieszkańców. Mieszkańcy nadają im to prawo poprzez wybór. Po stronie burmistrza również są radni posiadający średnie wykształcenie. Wykształcenie radnych nie było ukrywane przed mieszkańcami, czyli wyborcy kierowali się też innymi kryteriami niż samo wykształcenie. Żaden profesor ekonomii nie zdecydował się kandydować, o ile wiem. W ogóle nie mamy radnych po szkole podstawowej.
      • neptun6666 Re: no właśnie 07.01.12, 20:12
        Dlatego też Burmistrz do rządzenia potrzebuje Rady, a Rada Burmistrza.
        I takie cyrki jak ostatnio odbijają się tylko na Mieszkańcach./Sadowa, uwalenie Wawra/

Należałoby skończyć tą hucpę i rozpocząć współpracę. No chyba że wszyscy są sado maso i wolą obrzucać się ciągle ekskrementami?

Może tak podacie sobie rąsie i zaczniecie współpracę dla dobra ludzi. Prywatnie możecie się nie cierpieć. Ale będąc na stanowisku danym przez wyborców MUSICIE się tolerować
        • tede-3 Re: no właśnie 07.01.12, 22:22
          Takich głupot dawno nie czytałem. Mówię głupot może dlatego, że mam wykształcenie podstawowe. Nie jestem radnym, ale taki zamiar miałem i teraz bię sie z myślami-"Być albo nie być oto jest pytanie."
          • neptun6666 Re: no właśnie 08.01.12, 09:05
            tede-3 napisał:

> Takich głupot dawno nie czytałem. Mówię głupot może dlatego, że mam wykształcen
            > ie podstawowe. Nie jestem radnym, ale taki zamiar miałem i teraz bię sie z myśl
            > ami-"Być albo nie być oto jest pytanie."

Tylko, proszę nie bij się za mocno.
            >>>>>>Tylko nie w twarz.>>>>>>>>
            Zauważ że watek z wykształceniem podbijała łomiankowska PO,, elyta ,, kilkanaście dni temu. Wtedy było ok?
            • esscort Re: no właśnie 08.01.12, 12:14
              neptun6666 napisał:
              łomiankowska PO,, elyta ,

O co chodzi z ta "elytą"? często używasz takiego określenia. Chcesz w ten sposób pokazać ktytyczny stosunek do tzw. wykształciuchów?
              • neptun6666 Re: no właśnie 08.01.12, 14:25
                esscort napisał:

> neptun6666 napisał:
                > łomiankowska PO,, elyta ,
                >
                > O co chodzi z ta "elytą"? często używasz takiego określenia. Chcesz w ten spos
                > ób pokazać ktytyczny stosunek do tzw. wykształciuchów?

Nie sugeruj mi czegoś, czego nie miałem na myśli.
                Co innego człowiek wykształcony. Co innego człowiek któremu wydaje sie że jest wykształcony.
                Ten delikatny smaczek ktoś kiedyś powiedział.
                WIEM ŻE NIC NIE WIEM.
                Osoba wykształcona jest na tyle skromna że dość często łapie się na takiej myśli. Jedynie buc jest pewien tego że pozjadał wszelkie rozumy.
                I z tym oto noworocznym przesłaniem pozostawiam cię eskorciuniuniu, byś je nieco
                <<poprzemyśliwał>> . O co mi chodzi, o co chodzi gdy jeden drugiemu chciałby wskoczyć na,,kark,, , mieniąc się najlepszym z najlepszych.Pa
              • mezar73 Re: no właśnie 08.01.12, 15:49
                nie wiem jak dla neptuna, ale dla mnie elita ma zawsze wykształcenie, a elyta tylko czasami i przez przypadek :-)
                • neptun6666 Re: no właśnie 08.01.12, 17:45
                  mezar73 napisał:

> nie wiem jak dla neptuna, ale dla mnie elita ma zawsze wykształcenie, a elyta t
                  > ylko czasami i przez przypadek :-)

Filozoficznie ,mezar,, , zapytam :
                  czym jest wykształcenie?
                  -czy może jest to usankcjonowany zbiór papierów, dopuszczeń i zaliczeń?
                  - czy to może skondensowany zbiór wiedzy, potwierdzony przez kilku dottore?
                  -a może to kompendium wiedzy nabytej podczas wieloletniej ciężkiej nauki , praktycznej lub wirtualnej?

Rzecz jest wielce umowna, pytanie jak wielce? Kim są autorytety potwierdzające ową wiedzę?
                  Pytań są tysiące.
                  Pozostańmy więc przy wiedzy teoretycznej nabytej podczas studiów , która nierzadko zderza się z wiedzą praktyczną. Potwierdzoną przez autorytety naukowe, będzie to wiele prostsze niż zagłębianie się w teorię - czy wiedza jest rzeczywiście TĄ wiedzą.
                  Dlatego należy ciągle poszerzać ją i doskonalić / np:doktorat/ , aby utwierdzać się w tym że jednak nie pomylono się, nadając nam poprzednio tytuł : magistra. Jednym słowem błędne, kolo w pogoni za doskonałością.
                  A na koniec , przed śmiercią człowiek zada sobie pytanie:
                  czy rzeczywiście moja wiedza jest wystarczająca?
                  • mezar73 Re: no właśnie 09.01.12, 16:55
                    i dlatego według mnie wykształcenie jest warunkiem koniecznym, ale nie wystarczającym.
    • obserwatorka1947 Re: Wykształcenie radnych -logiczne myślenie 08.01.12, 12:37
      Obserwator1944 napisał:
      Chętnie dowiem się jakie wykształcenie posiadają radni Porowski i Etiene poniew
      > aż mam wrażenie ze obaj ponowie nie rozumieją potrzeb społecznych, nie rozumiej
      > ą zasad ekonomii

Ważniejszy jest rozum i umiejętność z niego korzystania.
      Wykształcenie nie zawsze idzie w parze , z tym ,że ktoś nie rozumie, lub nie zna zasad ekonomii.Można być wykształconym,a nie mieć pojęcia o zarządzaniu i umiejętności współpracy z ludźmi.Trzeba samemu umieć,żeby od innych wymagać.
      O to właśnie w tych postach chodzi.
      Jeszce raz gratuluję radnym odwagi opublikowania swoich odpowiedzi.

• 2hestia Re: Wykształcenie radnych ? 09.01.12, 09:39
      Wykształcenie Pana burmistrza absolwenta Technikum Ogrodniczego również pozostawia wiele znaków zapytania. Tomasz Dąbrowski podaje, że ukończył podyplomowe studia w Instytucie Francuskim oraz na Uniwersytecie Warszawskim ukończył Prawo Administracyjne.
      Niemożliwością jest aby Pan T. Dąbrowski mógł ukończyć studia podyplomowe w Instytucie Francuskim ponieważ Instytut ten takich studiów w ogóle nie organizuje. Organizuje jedynie Seminaria. Na Uniwersytecie Warszawskim nie ma też Wydziału Prawa Administracyjnego jest natomiast Wydział Prawo i Administracja: kierunek prawo lub kierunek administracja. Dlaczego zatem Pan Dąbrowski podaje iż ukończył prawo i uzyskał tytuł magistra administracji. Ukończył zatem prawo czy administrację.
      • neptun6666 Re: Wykształcenie radnych ? 09.01.12, 14:37
        2hestia napisała:

> Wykształcenie Pana burmistrza absolwenta Technikum Ogrodniczego również pozosta
        > wia wiele znaków zapytania. Tomasz Dąbrowski podaje, że ukończył podyplomowe st
        > udia w Instytucie Francuskim oraz na Uniwersytecie Warszawskim ukończył Prawo A
        > dministracyjne.
        > Niemożliwością jest aby Pan T. Dąbrowski mógł ukończyć studia podyplomowe w Ins
        > tytucie Francuskim ponieważ Instytut ten takich studiów w ogóle nie organizuje.
        > Organizuje jedynie Seminaria. Na Uniwersytecie Warszawskim nie ma też Wydziału
        > Prawa Administracyjnego jest natomiast Wydział Prawo i Administracja: k
        > ierunek prawo lub kierunek administracja. Dlaczego zatem Pan Dąbrowski podaje i
        > ż ukończył prawo i uzyskał tytuł magistra administracji. Ukończył zatem prawo c
        > zy administrację.

No ,ale co twoje spostrzeżenie wnosi do dyskusji?
        Według mnie to TD nie jest ani nieukiem ,ani bucem. Jest Urzędnikiem na wysokim poziomie, również osobą kulturalną . Czego byś nie powiedziała , i tak jesteście ze swoimi kandydatami dziesięć lat za ,,afro-amerykanami,, .
        • 2hestia Re: Wykształcenie radnych ? 09.01.12, 17:42
          Jedynie to, że prawda o wykształceniu Pana burmistrza jest nie jasna i jeżeli przyglądamy się wykształceniu Radnych to warto ustalić czy Pan burmistrz jest prawnikiem, za którego się podaje czy magistrem administracji. Nigdy nie napisałam, że jest nieukiem ani bucem czego nie można powiedzieć o twoich wypowiedziach w stosunku do innych.
          • neptun6666 Re: Wykształcenie radnych ? 09.01.12, 20:19
            2hestia napisała:

> Jedynie to, że prawda o wykształceniu Pana burmistrza jest nie jasna i jeżeli
            > przyglądamy się wykształceniu Radnych to warto ustalić czy Pan burmistrz jest p
            > rawnikiem, za którego się podaje czy magistrem administracji. Nigdy nie napisa
            > łam, że jest nieukiem ani bucem czego nie można powiedzieć o twoich wypowiedzi
            > ach w stosunku do innych.

Ładnie odbijasz piłeczkę, ale nie na temat.
            Nigdy nie napisałem o waszych idolach pokroju ,,wodzireja,, że są bucami.
            To że brakuje im ździebełko ogłady ,to i owszem.

W sumie dziękuję że przyznałaś że ,,ziemia jest okrągła,, i aktualny układ jest heliocentryczny. Aczkolwiek zostawiasz sobie ścieżką by móc odwrócić kota ogonem i napisać ,, nie !! ziemia jest centrum wszechświata . Inni byli w błędzie ,a ja jako pierwsza zauważyłam że ziemia po której stąpam/w Łomiankach jest płaska/.

Podobne przemyślenia zauważyłem u ciebie rok temu gdy wieszczyłaś katastrofę łomiankowskiej służbie zdrowia. Miało nie być przychodni-pamiętasz?
            Wtedy cofnęłaś się w swojej prawdomówności o lata świetlne.
            <<Nie wierz nigdy kobiecie ,dobrą radę ci dam , nic gorszego na świecie nie przytrafia się............etc>>>>>
            • 2hestia Re: Wykształcenie radnych ? 09.01.12, 21:16
              Podobne przemyślenia zauważyłem u ciebie rok temu, gdy wieszczyłaś katastrofę łomiankowskiej służbie zdrowia. Miało nie być przychodni-pamiętasz?

Nigdy, powtarzam nigdy nie rokowałam katastrofy łomiankowskiej służbie zdrowia. Nie kłam podle. Przeciwnie w wątku pt. Sukces ma wielu ojców z dnia 17.10.2011 pisałam, że
              W Gazecie Łomiankowskiej nr 19 z dn. 14.10.2011r. ukazał się artykuł pt "Leczenie w nowych murach,, Napisano, że 26 października planowane jest uroczyste otwarcie nowo wybudowanej przychodni w Łomiankach przy ul. Szpitalnej 4. Redaktor artykułu informuje, że budowa przychodni trwała niespełna rok. Warto przypomnieć, że w 2007 r. dyrektor Samodzielnego Publicznego Zespołu Zakładów Lecznictwa Otwartego Warszawa - Żoliborz Małgorzata Zaława - Dąbrowska oraz ówczesny burmistrz Łomianek Wiesław Pszczółkowski podjęli decyzję o wspólnym przedsięwzięciu. Dziś zbieramy owoce tych decyzji.
              Polecam artykuł w Gazecie Łomiankowskiej z dnia 17.09.2010 r. nr. 19
              Lepiej wróćmy do tematu wykształcenia burmistrza i nie zostawiaj
              > sobie ścieżki by móc odwrócić kota ogonem.
              • neptun6666 Re: re hestia 10.01.12, 07:12
                Podle zmieniać i nicować rzeczywistość zaczęłaś Ty, od początku zeszłego roku.
                Nie masz co robić z siebie świętej.
                Na początku 2011 ,nie kto inny jak hestia2 wystartowała z oskarżeniami
                dotyczącym przeszłości Vice Bura,pochodzeniem super Bura oraz z przepowiednią dotyczącą ośrodka zdrowia.
                Jeżeli pamięć szwankuje proponuję tran z rekina, plus czosnek
                ,,Pierniczycie hipolicie,, trzeba mieć trochę godności , by przyznać się do swoich
                ekstrawagancji na forum.
                Ale o czym mówię ? Skoro hesti2, najłatwiej przychodzi zaglądanie do ,,cudzych garów,, . Drogi panie<<,,kurturarny,,>>, jeżeli coś wyjdzie następuje podczepka pod cudzy sukces . Moje spostrzeżenie dotyczy również wątku , o otwarciu ośrodka zdrowia.
                Może to piorun pierdyknął w główkę, w następstwie czego nastąpiła zmiana poglądów?
      • refor Re: Wykształcenie radnych ? 13.01.12, 09:08
        2hestia napisała:

> Wykształcenie Pana burmistrza absolwenta Technikum Ogrodniczego również pozosta
        > wia wiele znaków zapytania. Tomasz Dąbrowski podaje, że ukończył podyplomowe st
        > udia w Instytucie Francuskim oraz na Uniwersytecie Warszawskim ukończył Prawo A
        > dministracyjne.
        > Niemożliwością jest aby Pan T. Dąbrowski mógł ukończyć studia podyplomowe w Ins
        > tytucie Francuskim ponieważ Instytut ten takich studiów w ogóle nie organizuje.
        > Organizuje jedynie Seminaria. Na Uniwersytecie Warszawskim nie ma też Wydziału
        > Prawa Administracyjnego jest natomiast Wydział Prawo i Administracja: k
        > ierunek prawo lub kierunek administracja. Dlaczego zatem Pan Dąbrowski podaje i
        > ż ukończył prawo i uzyskał tytuł magistra administracji. Ukończył zatem prawo c
        > zy administrację.

To ciekawe, czyzbysmy w sprawie wyksztalcenia tez zostali oszukani?
        Jest zasadnicza roznica czy ukonczyl prawo czy administracje. ZDaje sie ze od kilku lat to są wydzialy polączone ale kiedys za czasow burmistrza prawo bylo kierunkiem prestizowym i trudno bylo na nie sie dostac a na administracje byly łapanki. Prosimy o wyjasnienie co studiował nasz "swietnie" wyksztalcony burmistrz.
        • 2hestia Re: Wykształcenie radnych ? 13.01.12, 15:00
          refor napisał:
          Prosimy o wyjasnienie co studiował nasz "swietnie" wyksztalcony burmistrz.
          • neptun6666 Re: Wykształcenie radnych ? 13.01.12, 18:05
            2hestia napisała:

> refor napisał:
            > [b]Prosimy o wyjasnienie co studiował nasz "swietnie" wyksztalcony burmistrz. [
            > /b]
            A co wy żeście studiowali? poza J. Serżysko to z wykształceniem cienko, oj cienko.
            • behemot.1 Re: Wykształcenie radnych ? 13.01.12, 19:31
              Głupia ta dyskusja się robi:-) ja tylko pytam, czy sympatyczny i energiczny informatyk z maturą nie jest aby lepszy od przemądrzałego mechanika?

Co do jakości wykształcenia, to może porozmawiaj z drabbu; ja tam mogę być dumna ze swojego, do dziś mogę się chwalić podpisami w indeksie, ale nie do końca o to chodzi. Studia dają narzędzie do poznawania świata i rozumienia innych, ot, tylko, a może aż tyle.
              • stefanprawo Re: Wykształcenie radnych ? 13.01.12, 19:36
                Wyższe wykształcenie daje nam lepsza możliwość zrozumienia świata i procesów,które nim rządzą...niezależnie od inteligencji człowieka...wyższe wykształcenie daje mozliwość szerszego spojrzenia na świat, jego problemy etc daje możliwość większego oczytania a co za tym idzie pokazuje nam drogę więc wiemy gdzie szukać danych przepisów etc... wobec czego uważam,że radni winni się legitymować wyższym wykształceniem...ale mamy radnym takich jakich sami wybraliśmy i tyle...
        • 2hestia Re: Wykształcenie radnych ? 13.01.12, 20:19
          Podobnie jak refor ja też uparcie pytam
          Prosimy o wyjaśnienie co studiował nasz "świetnie" wykształcony burmistrz.
          Ja 2hestia mogę powiedzieć po prostu, że mam mature i kursa niekture ale burmistrz czy jest magistrem prawa czy magistrem administracji. Podał prawdę czy minął się z prawdą.
          • stefanprawo Re: Wykształcenie radnych ? 16.01.12, 17:37
            niektóre pisze się przez "ó" a nie "u" a co twierdzisz,że Burmistrz Dąbrowski nie ma wyższego wykształcenia?
            • z.lomianek Re: Wykształcenie radnych ? 16.01.12, 19:43
              Burmistrz Rusiecki ma wykształcenie pijarowskie

i jak mówi że weźmie nasze podatki to weźmie
              a jak mówi że coś zrobi coś dla mieszkańców to mówi

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka