Dodaj do ulubionych

kim jest chwilka

06.02.12, 12:11
Ten nick pojawia się tylko i wyłącznie ( poprawcie mnie jeżeli się myle) przy dyspoutach o uposażeniu urzędników,radnych oraz o redukcji etatów...
Chwilka przyznaj się czy jesteś urzędnikiem lub radnym to wiele wyjaśni w twojej postawie forumowiczom...
Obserwuj wątek
    • phalena Re: kim jest chwilka 06.02.12, 12:20
      Chwilka, Stefano, najpierw to ty sam nam się przedstaw. Przyznaj się, kim jesteś, gdzie i czym się zajmujesz. Wal śmiało. Wzywanie do apelu, kiedy jest się anonimem, jest jednak bardzo niegrzeczne.
      • stefanprawo Re: kim jest chwilka 06.02.12, 12:31
        Ja nie jestem urzędnikiem,nie pełniłem i nie pełnię żadnej funkcji publicznej i nie prowadzę żadnych interesów z gminą więc to kim jestem nie ma żadnego ZNACZENIA. Nie znam Dąbrowskiego nie znałem Pszczółkowskiego, nie znam radnych nie znam urzędników,ale jestem mieszkańcem Łomianek i widzę:
        - dziury
        - marnotrawstwo pieniędzy przez prowadzenie rozdmuchanej biurokracji
        - pensje,które nie mają przełożenia na sukcesy gminy
        - nie za dobry stan finansów gminnych
        - brak i powolne wykonywanie planów miejscowych
        - blokowanie budowy S-7
        - w każdym roku obietnice faktycznie bez pokrycia zgłaszane przez komitety wyborcze,kandydatów na radnych etc ( nie wszystkich oczywiście)
        więc jak to widzę to opisuję na forum to co mnie osobiście szlak trafia bo wszak jest to wszystko z naszych pieniędzy z naszych podatków... nie wspomnę już brak odpowiedzi na pisma oraz zachowanie niektórych urzędników dostających pensje wszak też z moich podatków ( rodem z PRL) czas zmian nadchodzi czas na rozprawienie się oddolne z biurokracją i tyle...
        a interesuje mnie to czy chwilka jest urzędnikiem czy nei bo jeżeli tak ( jeżeli nie to niech zaprzeczy) to jej wypowiedzi na tym forum nabierają innego znaczenia bo byłaby wtedy stroną...więc uważam,że ma to znaczenie czy chwilka jest urzędnikiem/radnym czy nie bo jeżeliby była to wypowiada się w swojej sprawie de facto więc inaczej trzeba by było patrzeć na jej wypowiedzi...tak tylko pytam czy chwilka jest urzędnikiem czy nie z ciekawości i tyle...nic nie sugeruję..
        • stefanprawo Re: kim jest chwilka 06.02.12, 12:36
          widzę jeszcze:
          - brak dróg asfaltowych w części Łomianek
          - brak kanalizacji i wodociągu w części gminy
          - widzę również inne rzeczy,które mnie wkurzają jako mieszkańca i płatnika podatków z których jest między innymi utrzymywana gmina..i uważam,że płaca powinna być taka jak kondycja finansowa gminy...a ta nie jest zbyt dobra...zobaczmy ile tak naprawdę gmina posiada długów...i ile jej zajmie wyjście z długów czyli również obligacji etc.
          dlatego uważam,że wypowiadający się o sprawach gminy anonimowo na tym forum urzędnicy,radni winni się przedstawiać gdyż my mieszkańcy byśmy mogli sobie wyrobić należyte zdanie a tak ja czuję się na przykład manipulowany gdy urzędnik anonimowo wypowiada się na temat urzedu w którym pracuje.....ale to jest tylko moja prywatna opinia
          • esscort Re: kim jest chwilka 06.02.12, 13:29
            To może pozwól innym tez mieć swoje prywatne opinie
      • roberto196333 Re: kim jest chwilka 06.02.12, 14:25
        phalena napisała:

> Chwilka, Stefano, najpierw to ty sam nam się przedstaw. Przyznaj się, kim jeste
        > ś, gdzie i czym się zajmujesz. Wal śmiało. Wzywanie do apelu, kiedy jest się a
        > nonimem, jest jednak bardzo niegrzeczne.

Po przeczytaniu TŁ numeru z 04.02.2012. Muszę stwierdzić że niektóre sformułowania
        , hasła wypisywane przez p .Ceryngera to wypisz wymaluj stefan.
        • esscort Re: kim jest chwilka 06.02.12, 14:38
          Tym samy zakładasz, że pan C. umie obsłużyć komputer w zakresie korzystania z forum?
          • stefanprawo Re: kim jest chwilka 06.02.12, 15:10
            Oświadczam,że nie jestem Ceryngerem każdy kto tak sugeruje lub mówi jest KŁAMCĄ i MANIPULATOREM.Nie jestem radnym,urzędnikiem oraz członkiem jakiejkolwiek partii.
            A urzednicy i radni piszący anonimowo na forum o sprawach politycznych winni się przedstawić chyba że może sie wstydzą?
            • 2hestia Re: kim jest chwilka 06.02.12, 15:36
              Przedstawią się za chwilkę.
            • przyjaciel_siara Re: kim jest chwilka 06.02.12, 15:56
              stefanprawo napisał:

A urzednicy i radni piszący anonimowo na forum o sprawach politycznych winni się przedstawić chyba że może sie wstydzą?

Przyznam, że trochę rzeczywiście się wstydzę. Pozwolisz, że mimo wszystko będę pisał tu na forum o sprawach politycznych?

Twój Przyjaciel Siara
              • anti-machiavel Re: kim jest chwilka 06.02.12, 15:58
                Siaro siarzewski. Którym to radnym jesteś?
                Nastulą?
                Nawotką?
                Już wiem- Markiem Zielskim .
                • mezark Czym jest chwilka 06.02.12, 18:37
                  Ot taki interwał czasowy, w dodatku bliżej nieokreślony. Nowy, a już widać dopiekł dziurawemu-stefkowi!
                  • stefanprawo biurokracja niebezpieczna oto potwierdzenie.... 06.02.12, 18:47
                    wyborcza.biz/biznes/1,100969,11092950,Z_zasada_uczciwego_naboru_w_samorzadach_jest_koszmarnie.html
                    Tak powyżej to nie jest moja lecz znanego prawnika wypowiedź...więc mam rację...rozdęta do granic absurdu biurokracja nas zjada...
                    Panie,Panowie tylko radykalna restrukturyzacja pomoże Panie Burmistrzu do dzieła nim trzeba będzie gminę jeszcze bardziej zadłużać...należy przy tym pamiętać,że zadłużając gminę zadłużamy nas,nasze dzieci i wnuki...,które nasze długi będą musiały spłacać a niż demograficzny nadszedł...restrukturyzacja urzędu gminy to jedyna szansa...
                    • neptun6666 Re: biurokracja niebezpieczna oto potwierdzenie.. 06.02.12, 20:05
                      Stefan uspokuj się zaczynasz grę wstępną jak przysłowiowa ,,dziewica która chce, a się boi,, .
                      Nakręcasz atmosferę do czerwoności a póżniej - przepraszam już idę do domu ,nie mogę zmieniłam zdanie.
    • neptun6666 Re: kim jest chwilka 07.02.12, 18:32
      Już wiem ,chwilka to herbata.
      Lub ,minutka,, , zaraz coś chyba pomieszałem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka