Dodaj do ulubionych

Burmistrz za 4400 PLN

23.02.12, 20:09
Zanim odwołacie burmistrza może wszyscy potencjalni kandydaci zadeklarują pracę za 4400 zł - czyli za dwie diety Bergera z ogonkiem? Tylko proszę o proste deklaracje: "Ja Wójcicka, Etienne, Porowska, Gruszka itp - będę pracować tak jak znienawidzony przeze mnie Dąbrowski za 4400 zł"

Kto pierwszy?
Obserwuj wątek
    • neptun6666 Re: Burmistrz za 4400 PLN 23.02.12, 20:39
      lomianki2011 napisał:

> Zanim odwołacie burmistrza może wszyscy potencjalni kandydaci zadeklarują pracę
      > za 4400 zł - czyli za dwie diety Bergera z ogonkiem? Tylko proszę o proste dek
      > laracje: "Ja Wójcicka, Etienne, Porowska, Gruszka itp - będę pracować tak jak z
      > nienawidzony przeze mnie Dąbrowski za 4400 zł"
      >
      > Kto pierwszy?

Błąd nie Porowska tylko Porowski . I nie Porowski tylko Grądzki.

Uwaga !!!! Stawiam kilogram kiełbasy wyborczej dla eskorta, jeżeli to nie Grądzki rozegra partię po >>>>miszczowsku<<<<
      Jeżeli, w co nie bardzo wierzę, referendum się odbędzie, Jeżeli nastąpi zmiana,to
      jedynym realnym kandydatem do fotela jest............... ,kto?????????????

UWAGA/nadchodzi/.
      JAN GRĄDZKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 10:1

• esscort Re: Burmistrz za 4400 PLN 23.02.12, 20:41
        uważam ze sie zdecydowanie mylisz, ale kiełbasy nie jem
        • kowalik22 Re: Burmistrz za 4400 PLN 23.02.12, 21:36
          Też uważam, że nikt nie wystawi Grądzkiego na burmistrza.
          Owszem, może potem dostanie coś, np. wice (dobrze się w tej roli czuje, jak mi się zdaje), ale kandydatem nie będzie. (oczywiście te rozważania są bardzo przedwczesne - wszak referendum jeszcze nie było, to i wyniku brak).
    • jwc3 Re: Burmistrz za 4400 PLN 23.02.12, 20:42
      Piotrusiu,
      Panu Wojciechowi Bergerowi nie dorastasz do pięt !!! Pobory burmistrza porównuj więc ze swoimi.
      Z tego co pamiętam Rada obniżyła pobory burmistrza do łącznej sumy 6900 zł, po ocenie jego rocznej pracy, czyli znowu kłamiesz. Nowy Burmistrz zapewne dostanie znacznie więcej. Zapewne przykro ci również, że nie będziesz mógł się angażowac w kampanii wyborczej. Sam do tego doprowadziłeś.
      POzdrowienia
      • lomianki2011 Re: Burmistrz za 4400 PLN 23.02.12, 21:28
        A ile to jest netto fachowcu? Berger dostaje na łapę prawie 2 tysiaki. Nie kombinuj i nie kłam.
        • 2hestia Re: Burmistrz za 4400 PLN 23.02.12, 21:49
          lomianki2011 to nie ładnie, że nie podzielił się z tobą. Może matula cię wspomoże.
          • lomianki2011 Re: Burmistrz za 4400 PLN 23.02.12, 21:54
            Matula siedzi i czerpie z ZUS więc zgłoś się do niej. Jakoś nie widać deklaracji gwiazd pretendujących do burmistrzowania:-)
            • kowalik22 Re: Burmistrz za 4400 PLN 23.02.12, 22:00
              > Jakoś nie widać deklaracji gwiazd pretendujących do burmistrzowania:-)

Już naprawdę przestań. Nie przystoi. Zachowaj choć trochę godności przynależnemu twojemu stanowisku.
              Znajdą się (pretendujący do burmistrzowania), nie bój nic. Niech Cię o to główka nie boli.
              • ziomalreaktywacja Re: Burmistrz za 4400 PLN 23.02.12, 22:11
                lomianki2011 napisał:

> Matula siedzi i czerpie z ZUS więc zgłoś się do niej. Jakoś nie widać deklarac
                > ji gwiazd pretendujących do burmistrzowania:-)

Już prosiłem nie zaśmiecaj forum słomą z butów. Choć przyznam że poziom Twoich wypowiedzi oddaje poziom władzy jaką obecnie mamy.
            • oobserwatorka1 Re: Burmistrz za 4400 PLN 23.02.12, 22:26
              lomianki2011 nie wysilaj się powiedz lepiej ile p. Pawełek za wyprodukowanie "po godzinach pracy za wyprodukowanie z błędami kalendarza ściennego dostał nagrody. My wiemy
              • lomianki2011 Re: Burmistrz za 4400 PLN 24.02.12, 08:33
                oobserwatorka1 napisała:

> lomianki2011 nie wysilaj się powiedz lepiej ile p. Pawełek za wyprodukowanie "p
                > o godzinach pracy za wyprodukowanie z błędami kalendarza ściennego dostał nagro
                > dy. My wiemy

Błędem jest to, ze nie ma tam tam wizerunku matulki-schizolki o 16 nickach?
            • mieszkanka19 Re: do lomianki2011 23.02.12, 22:33
              lomianki2011 napisał:
              > Matula siedzi i czerpie z ZUS więc zgłoś się do niej. Jakoś nie widać deklarac
              > ji gwiazd pretendujących do burmistrzowania:-)

do lomiank 2011
              Już tobie pisałam,że odczep się ode mnie i nie przypisuj mnie tu różnych nicków. Żadną matulą dla ciebie nie jestem,bo nie wyobrażam sobie wychowania takiego kanalii.
              Nie obrażaj mnie ani też p.Bergera i nie czepiaj się nas pleciugo.
              Panu Bergerowi nie dorastasz nawet do pięt.Zwróć uwagę co tu o tobie piszą i zakop się pod ziemię ze wstydu.
              Oddaj ty swoją połowę poborów w ramach oszczędności.
              Mnie płaci ZUS,z waszego powodu,ale kosztem mojego zdrowia macie oszczędności.
              • lomianki2011 Re: do lomianki2011 24.02.12, 08:31
                Kolejna odsłona Matulki-schozolki, ile Ty masz nieszczęśnico tych nicków?
    • lock-padlock Re: Burmistrz za 4400 PLN 24.02.12, 09:05
      Burmistrz - fachowiec, a nie pacynka dostanie większą pensję od rady.
      • lomianki2011 Re: Burmistrz za 4400 PLN 24.02.12, 09:26
        No oczywiście - jak więc widać obniżenie wynagrodzenia to zemsta prymitywnych, małych ludzików. Najbardziej was boli, że nikt się tymi waszymi małostkowymi bezradnościami nie przejmuje:-)
        • lock-padlock Re: Burmistrz za 4400 PLN 24.02.12, 09:36
          Milcz chamie. Co, chodzą ciary po plecach, że pracusię stracisz, a do taty nie ma powrotu? 11 tysiaków mniej w domowym budżecie, no chyba, że spróbujesz kogoś pobić jak to drzewiej bywało.
          • otnokkonto4 Re: Burmistrz za 4400 PLN 24.02.12, 09:49
            To ta ciota umie się bić? Żartujesz chyba;)
        • lomianki2011 Re: Burmistrz za 4400 PLN 24.02.12, 10:34
          Nerwki puszczają małym ludzikom, a to wszystko z bezRadności:-)
          • lock-padlock Re: Burmistrz za 4400 PLN 24.02.12, 10:48
            Poczytaj siebie. Twoje zwieracze już nie są nawet nieszczelne. One do końca puściły, malutka gnido, chamie nasz wioskowy.
            • lomianki2011 Re: Burmistrz za 4400 PLN 24.02.12, 11:09
              lock-padlock napisał:

> Poczytaj siebie. Twoje zwieracze już nie są nawet nieszczelne. One do końca puś
              > ciły, malutka gnido, chamie nasz wioskowy.

Nerwieńki nerwiuśkie, dobrze, znaczy, że działa....
              • lock-padlock Re: Burmistrz za 4400 PLN 24.02.12, 11:27
                Dawno nie byłem tak wyluzowany. Masz rację to działa...
    • lomianki01 Re: Burmistrz za 4400 PLN 24.02.12, 10:03
      Zgadzam się z tym, że taka pensja dla burmistrza to skandal. Ciekaw jestem kto z krytykujących chciałbym pracować za taką pensję na takim stanowisku.

Inna rzecz, że i burmistrz i WSZYSCY radni powini wylecieć. to co robią lub też to czego nie robią jest skandalem.
      • 11chwilka A on musi! 25.02.12, 18:48
        Masz rację, kto by chciał. Ale burmistrz Dąbrowski chce. I to się liczy. A dlaczego, kto to wie? Może „władza” jest tak upojna ze gotów jest wszystko dla tego poświecić, a może nie widzi dla siebie innych możliwości zarobkowania. Może jest wart jeszcze mniej!
        • neptun6666 Re: A on musi! 25.02.12, 20:35
          11chwilka napisała:

> Masz rację, kto by chciał. Ale burmistrz Dąbrowski chce. I to się liczy. A dlac
          > zego, kto to wie? Może „władza” jest tak upojna ze gotów jest wszys
          > tko dla tego poświecić, a może nie widzi dla siebie innych możliwości zarobkowa
          > nia. Może jest wart jeszcze mniej!

Czy ty aby jesteś naprawdę ZDROWA? przynajmniej na ciele?
          Chyba weszłaś w wiek przekwitania.
          • dabrowskaja Re: A on musi! 25.02.12, 21:45
            Aleś chwilo zablokowała 6666. Tak go zatkało że z seksu o którym jak wiadomo wie niewiele, przeszedł na okres pokwitania. Oj dałam mu matula w tym wieku popalić dala!
            A tak na marginesie matuś, była radną za komuny bo tatuśko ją wepchnął, czy nie?
            A o tym że Dąbrowski nie jest wart nawet obecnej pensji i sam bardzo nisko się ceni to fakt. Człowiek z honorem, prawdziwy komandos dawno by kopnął pracę za takie nędzne pieniądze!
            • lomianki_live Re: A on musi! 26.02.12, 17:04
              Obniżenie wynagrodzenia miało chyba na celu zmuszenie burmistrza do rezygnacji, dlatego z ciekawością obserwuje, że nie przyniosło to skutku, a wytrąciło ostatnie źródło nacisku. Burmistrz wygrał PR-owo, zresztą zastanawiam się kto doradza opozycji, bo na razie wygląda na to, że każde z emocjonalnych działań rady zostaje wykorzystane przez burmistrza. Daję głowę, że jak radni ochłoną to przypomną sobie to co pisałem o łomiankowskich gazetach. I przywrócą środki na wydawanie Gazłomu bo inaczej Gazłom wydawany przez spółkę miejską zje wszystkie reklamy z rynku.
              • 11chwilka Re: A on musi! 27.02.12, 13:31
                A ja myślę, że wynagrodzenie obniżono my bo nie potrafi zarządzać gminą. Inwestycje leżą, dotacji Europejskich brak, awantura z radnymi permanentna i na cały gwizdek. Buta i arogancja przy równoczesnym braku podstawowych kwalifikacji tak merytorycznych ja i politycznych! Zupełny brak predyspozycji do kierowani zespołem, nawet dwu osobowym.
                Ja na jego miejscu za takie grosze nie chciał bym pracować!
                Ale on ma zapewne wysoka emeryturkę wojskową wiec go na to stać, może wiec niech przekaże również swój zarobek na cele charytatywne i będzie jasne że pracuje dla idei, a nie za nędzne grosze. Pracuje bo jest bez kwalifikacji, umiejętności, zdolności i bez honoru!
                • neptun6666 Re: A on musi! 27.02.12, 15:47
                  11chwilka napisała:

> A ja myślę, że wynagrodzenie obniżono my bo nie potrafi zarządzać gminą. Inwes
                  > tycje leżą, dotacji Europejskich brak, awantura z radnymi permanentna i na cały
                  > gwizdek. Buta i arogancja przy równoczesnym braku podstawowych kwalifikacji ta
                  > k merytorycznych ja i politycznych! Zupełny brak predyspozycji do kierowani zes
                  > połem, nawet dwu osobowym.
                  > Ja na jego miejscu za takie grosze nie chciał bym pracować!
                  > Ale on ma zapewne wysoka emeryturkę wojskową wiec go na to stać, może wiec niec
                  > h przekaże również swój zarobek na cele charytatywne i będzie jasne że pracuje
                  > dla idei, a nie za nędzne grosze. Pracuje bo jest bez kwalifikacji, umiejętn
                  > ości, zdolności i bez honoru!

A ty kobieto nie pracujesz pewnie dla tego że swą inteligencją, wiedzą , pracowitością , kwalifikacjami oraz honorem świeciłaś niczym latarnia morska w UM Łomianki.
                  • 11chwilka Re: A on musi! 27.02.12, 22:16
                    Skąd zakompleksiony czwór szustkowcu wiesz kim jestem? Zaszufladkowałeś mnie i już, ale na jakiej podstawie? Tak samo brzmią inne twe posty najzwyczajniejsze bzdury i wyssane z palca, wypociny nidojrzalego erudyty. A wszystko po to by ukryć miałkość własną i szefa /nonsensopedia.wikia.com/wiki/Szef/.
                    I moje zdanie o burmistrzu jest niezmienne: Pracuje bo jest bez kwalifikacji, umiejętności, zdolności i bez honoru!
                • lomianki_live Re: A on musi! 27.02.12, 23:18
                  11chwilka napisała:
                  Buta i arogancja przy równoczesnym braku podstawowych kwalifikacji ta
                  > k merytorycznych ja i politycznych!

A jakież to kwalifikacje polityczne należy posiadać przy zarządzaniu gminą?
                  • samly Re: A on musi! 27.02.12, 23:29
                    Duże.
                    • lomianki_live Re: A on musi! 27.02.12, 23:39
                      samly napisał:

> Duże.

Zwięzłość godna Cezara. Naprawdę uważasz, że burmistrz powinien posiadać polityczne doświadczenie. Do czego jest ono potrzebne z zarządzaniu gminą? Chyba, że założymy, że Polską rządzi partia/partie polityczna/polityczne, a zadaniem burmistrza i radnych nie jest zarządzanie gminą a realizacja programów partyjnych.
                      • drabbu Re: A on musi! 28.02.12, 00:06
                        lomianki_live napisał:> Chyba, że
                        > założymy, że Polską rządzi partia/partie polityczna/polityczne,

Nie musimy tego zakładać. Oczywista sprawa, że Polską rządzą partie polityczne,
                        realizują swoje programy lepiej lub gorzej, czasem rządzą samodzielnie, a najczęściej w koalicji z innymi. Umiejętność nawiązania koalicji jest dużą wartością praktyczną, bo dzięki niej osiąga się większe poparcie, rządzi bardziej sprawnie, bardziej owocnie realizuje cele wyznaczone w programie wyborczym. Pochodzi ona od innej wartości - od umiejętności współpracy dla ogólnego dobra. Doświadczenie jest również wartością, oczekiwaną w każdym fachu. To, co tak przydaje się politykom wysokiego szczebla, nie zawadzi i na szczeblu lokalnym. Widzimy właśnie jasno, że wartości tych w Łomiankach jakby zabrakło. Gdyby były choć dostatecznie reprezentowane, nie wynikłaby sprawa referendalna.
                      • anti-machiavel Re: A on musi! 28.02.12, 00:43
                        lomianki_live napisał:

> samly napisał:
                        >
                        > > Duże.
                        >
                        > Zwięzłość godna Cezara. Naprawdę uważasz, że burmistrz powinien posiadać polity
                        > czne doświadczenie. Do czego jest ono potrzebne z zarządzaniu gminą? Chyba, że
                        > założymy, że Polską rządzi partia/partie polityczna/polityczne, a zadaniem burm
                        > istrza i radnych nie jest zarządzanie gminą a realizacja programów partyjnych.

Oczywiście że powinien. Przecież poprzedni -Pszczółkowski posiadał habilitacje z zarządzania -owadzimi rojami . Sprawdziłem taki kierunek na SGGW nie istnieje . .
                        • drabbu Re: A on musi! 28.02.12, 08:45
                          Co posiadał, to posiadał. Faktem jest, że Pszczółkowskiemu nie organizowano referendum, by go odwołać.
                          • roberto196333 Re: A on musi! 28.02.12, 15:21
                            EEEEEEE, drabbu zaczynasz manipulować swymi wypowiedziami. Stosujesz zawiłą retorykę.
                            • mezark Re: A on musi! 28.02.12, 20:30
                              Prawda w oczy kole, cooo???
                              • 11chwilka Re: A on musi! 28.02.12, 21:09
                                A on i z mniej będzie nadal burmistrzem! Bo nie ma innego wyjścia ten nasz mąż opatrznościowy!
                                • 11chwilka Re: A on musi! 01.03.12, 20:13
                                  I zapadła cisza. Natomiast podbito inne ważne wątki np o fryzjerze!
                                  • mezark A on chce 02.03.12, 23:08
                                    Proponuję obciąć pensję o kolejna 2000 tysiące, będzie ciekawiej. Przy jakiej pensji zrezygnuje. W dodatku powstaje pytanie, jak mu się to opłaca, czy ma dodatkowe dochody? Po co referendum!
                                    • 11chwilka Re: A on chce 03.03.12, 20:06
                                      Może należało by zrobić plebiscyt! Za ile nasz opatrznościowy mąż jest gotowy pracować na rzecz gminy!
                                      • mezark Re: A on chce 04.03.12, 18:18
                                        Patrzcie na tutaj brycek nie trafiła. No cóż, wątek wrogi burmistrzowi! I jak w niego wpleść rurę i swe zasługi!
                                        • neptun6666 Re: A on chce 04.03.12, 19:24
                                          mezark napisała:

> Patrzcie na tutaj brycek nie trafiła. No cóż, wątek wrogi burmistrzowi! I jak w
                                          > niego wpleść rurę i swe zasługi!
                                          Powiedz czego żeś się do brycka przyczepiła. Jest na tyle dojrzały że nie zrealizuje twoich skrytych sennych fantazji.
                                          Wszystko ci się kojarzy ostatnio z fa..................... , z rurą . Oj, Freud miałby mezark pole do popisu.
                                          • mezark tylko 200 0 zł?? 06.03.12, 21:49
                                            Proponuję obciąć pensję o kolejna 2000 tysiące, będzie ciekawiej. Przy jakiej pensji zrezygnuje. W dodatku powstaje pytanie, jak mu się to opłaca, czy ma dodatkowe dochody? Po co referendum!
                                            • lobotomia-d Re: tylko 200 zł?? 07.03.12, 14:56
                                              A dla mnie to ciekawa sprawa za jaką minimalną kwotę gotów jest swą funkcję pełnić burmistrz Dąbrowski?
                                              • 11chwilka Re: tylko 200 zł?? 07.03.12, 17:51
                                                Ja przelicytuję, winien dopłacać 4400 zł. I tak więcej szkód już narobił!
                                                • neptun6666 Re: tylko 200 zł?? 07.03.12, 17:59
                                                  11chwilka napisała:

> Ja przelicytuję, winien dopłacać 4400 zł. I tak więcej szkód już narobił!

Ty zdaje sie dłużej pracujesz /pracowałaś/ w UM. Dopłata jest proporcjonalna do wysługi lat. Nie wiem czy byś się wypłaciła?
    • lock-padlock Re: Burmistrz za 4400 PLN 07.03.12, 18:01
      lomianki2011 napisał:

> Zanim odwołacie burmistrza może wszyscy potencjalni kandydaci zadeklarują pracę
      > za 4400 zł - czyli za dwie diety Bergera z ogonkiem? Tylko proszę o proste dek
      > laracje: "Ja Wójcicka, Etienne, Porowska, Gruszka itp - będę pracować tak jak z
      > nienawidzony przeze mnie Dąbrowski za 4400 zł"
      >

Po pierwsze to ani Etienne, ani Wójcicka, ani Porowski ani tym bardziej Gruszka nie chcą być burmistrzem. A po drugie to wynagrodzenie powinno być adekwatne do kwalifikacji i jakości świadczonej przcy. Dlatego po roku katastrofalnie niskiej jakości pracy, burmistrzowi zweryfikowano kwotę poborów. Jeśli nowy będzie fachowcem wszystko przed nim.
      > Kto pierwszy?
      • mezark Re: Burmistrz za 4400 PLN 07.03.12, 21:36
        Jak tak dalej z eskalacją w dól pensji, to stanie pod kościolem i będzie zbieral datki!
        • lobotomia-d Re: Burmistrz za 4400 PLN 09.03.12, 14:01
          Porażający jest ten kociokwik z Budżetem. PORAŻAJĄCY. Wciskanie głupoty, że radni maja robić budżet za urzędników ,powala każdego logicznie myślącego człowieka. Ktoś zapomniał o służebnej roli urzędu, ktoś zapomniał że na komisjach były zgłaszane wnioski w sprawie zmian budżetu. Ktoś zapomniał że te zmiany odrzucił. Ktoś zapomniał że radni mogą odrzucone poprawki przegłosować na sesji. Ktoś zapomniał by uzbroić się w przekonujące argumenty, które mogły by obalić wnioski radnych. Ktoś zapomniał że musi liczyć się że potrzebny będzie pod ręką sztab urzędników w przypadku gdy radni jednak przegłosują poprawki. Ktoś zapomniał, że powinien być na to wszystko przygotowany. Jednak ktoś nie zapomniał zaskarżyć budżet do RIO
          Ja sądzę że zabrakło komuś wyobraźni albo cierpi na sklerozę, ja sądzę że komuś zabrakło odpowiednich kwalifikacji, ja sądzę że komuś najzwyczajniej zabrakło urzędniczych chęci do wykonania pilnej pracy natychmiast. A NAJBARDZIEJ ZABRAKŁO CHĘCI SŁUŻENIA MIESZKAŃCOM I AKCEPTOWANIE WYBORU KTÓREGO DOKONALI WYBIERAJĄC RADĘ!
          Po raz kolejny twierdzę iż rolą urzędników jest doprowadzenie do zrównoważenia bilansu i wskazania nie tylko luk ale i ewentualnych źródeł pozyskania niezbędnych kwot. To jest oczywiste że jest to rola urzędników nie radnych. Zwalanie winy na radnych jest absurdalne. Urząd jest dla rady i mieszkańców a nie na odwrót. A w zakresie ustalania kwot wydatków i przychodów ostateczną instancja jest rada nie urząd. Natomiast za poprawność bilansową budżetu odpowiada urząd. Jeżeli jest inaczej to pokażcie z jakich przepisów to wynika!
          Cały czas na tym forum padają hasła, że urząd to samoistny byt. W Polskiej doktrynie prawa jest to organ podległy i kierowany przez burmistrza, który zaś jest kontrolowany przez radę, w tym również w zakresie wydatków. W dodatku radni maja prawo zmienić zaproponowane przez burmistrza w budżecie wydatki jak i kwoty przychodów w sposób odpowiedzialny tylko przed wyborcami. A burmistrz ma obowiązek nadać temu odpowiednią formę!
          • brycezion Re: Lobotomia-d 09.03.12, 15:03
            Gorsza jesteś nawet niż ten bezmózg Mezark.
            Piszesz : "...radni mają prawo zmieniać zaproponowane przez burmistrza w budżecie wydatki...".
            Jeśli burmistrzowie są tacy źli, to czemu radni nie zażądają w budżecie wydatków na wod-kan. w wysokości np. 10 mln w 2012 ? Wtedy można powiedzieć, że chcecie służyć mieszkańcom.
            • neptun6666 Re: Lobotomia-d 09.03.12, 15:18
              brycezion napisał:

> Gorsza jesteś nawet niż ten bezmózg Mezark.
              > Piszesz : "...radni mają prawo zmieniać zaproponowane przez burmistrza w budżec
              > ie wydatki...".
              > Jeśli burmistrzowie są tacy źli, to czemu radni nie zażądają w budżecie wydatkó
              > w na wod-kan. w wysokości np. 10 mln w 2012 ? Wtedy można powiedzieć, że chcec
              > ie służyć mieszkańcom.

HA,HA,ha,ha . Dobre, manipulatorzy, czego się nie tknąć to źle.
              Przykład z ostatnich tygodni Radny z Bajkowego zablokował u siebie budowę wodociągu.
              No i niestety Burmistrz stwierdził że nawet gdyby się położył /Radny/ w poprzek ulicy , na przekór Radnemu Etienne i tak będzie wodociąg. Radny nie chce a bur mu na siłę. Jaja jak berety u krasnali na ulicach bajkowych.

CZY TO NIE ZAKRAWA O BUNNUEL-a.
              • 11chwilka Re: Lobotomia-d 09.03.12, 16:13
                I w ten sposób znów został utracony wątek. Zamulacze działają na całego. Płacą im od każdej napisanej głupoty czy co?
                 A wracając do tematu lobotomia ma wiele racji. Urząd jest nie tylko dla burmistrza ale tez dla radnych a przede wszystkim dla nas mieszkańców. Zacytuję :< Porażający jest ten kociokwik z Budżetem. PORAŻAJĄCY. Wciskanie głupoty, że radni maja robić budżet za urzędników ,powala każdego logicznie myślącego człowieka. Ktoś zapomniał o służebnej roli urzędu, ktoś zapomniał że na komisjach były zgłaszane wnioski w sprawie zmian budżetu. Ktoś zapomniał że te zmiany odrzucił. Ktoś zapomniał że radni mogą odrzucone poprawki przegłosować na sesji. Ktoś zapomniał by uzbroić się w przekonujące argumenty, które mogły by obalić wnioski radnych. Ktoś zapomniał że musi liczyć się że potrzebny będzie pod ręką sztab urzędników w przypadku gdy radni jednak przegłosują poprawki. Ktoś zapomniał, że powinien być na to wszystko przygotowany. Jednak ktoś nie zapomniał zaskarżyć budżet do RIO
                Ja sądzę że zabrakło komuś wyobraźni albo cierpi na sklerozę, ja sądzę że komuś zabrakło odpowiednich kwalifikacji, ja sądzę że komuś najzwyczajniej zabrakło urzędniczych chęci do wykonania pilnej pracy natychmiast. A NAJBARDZIEJ ZABRAKŁO CHĘCI SŁUŻENIA MIESZKAŃCOM I AKCEPTOWANIE WYBORU KTÓREGO DOKONALI WYBIERAJĄC RADĘ!
                Po raz kolejny twierdzę iż rolą urzędników jest doprowadzenie do zrównoważenia bilansu i wskazania nie tylko luk ale i ewentualnych źródeł pozyskania niezbędnych kwot. To jest oczywiste że jest to rola urzędników nie radnych. Zwalanie winy na radnych jest absurdalne. Urząd jest dla rady i mieszkańców a nie na odwrót. A w zakresie ustalania kwot wydatków i przychodów ostateczną instancja jest rada nie urząd. Natomiast za poprawność bilansową budżetu odpowiada urząd. Jeżeli jest inaczej to pokażcie z jakich przepisów to wynika!
                Cały czas na tym forum padają hasła, że urząd to samoistny byt. W Polskiej doktrynie prawa jest to organ podległy i kierowany przez burmistrza, który zaś jest kontrolowany przez radę, w tym również w zakresie wydatków. W dodatku radni maja prawo zmienić zaproponowane przez burmistrza w budżecie wydatki jak i kwoty przychodów w sposób odpowiedzialny tylko przed wyborcami. A burmistrz ma obowiązek nadać temu odpowiednią formę! >
                I powiedzie czy taki burmistrz jest wart owego 4400 zł na rączke, bo według mnie nie, tyle tylko że on czuje się pokrzywdzony. A grupa orędownikow go osłania!
                • anti-machiavel Re: Lobotomia-d 09.03.12, 16:24
                  No, ale gdy 11chwilka pracowała w Urzędzie, była i chwilka na kawkę i chwilka na ploty i 11chwilek dla petenta.
                  A później jak u Kramera<<paszoł won>>
                  No cóż ,piękna jest przeszłość szczególnie w bajkach i baśniach z mchu i paproci.
                  • 11chwilka Re: Lobotomia-d 13.03.12, 15:37
                    Tia, a teraz zamelinowałm się na forum i wnioskuję o wynagrodzenie w kwocie 0 zł dla Burmistrza, bo nic nie wart, a znam go dobrze!
                    • 11chwilka Re: Lobotomia-d 14.03.12, 10:17
                      Zwłaszcza że według Brycka Rusiecki jest siła sprawczą w gminie, a burmistrz nie ma nic do gadania!
                      • lobotomia-d Re: Lobotomia-d 14.03.12, 20:54
                        Brycezion rózne baje gada. Ostatnio napisał: <Autor: brycezion 14.03.12, 18:28 Kasy z MKSu nie wycofywałem, bo nic nie wpłaciłem. A ile zapłaciłem, mówisz ? Wg. faktury ?>
                        Może to drobiazg ale świadczący o wyjątkowej hipokryzji tego ludzika! I tak zawsze postępował człowieczek rzekomo walczący o rurę dla nas wszystkich. Nie przyłączył się do społecznego ruchy który zainicjował budowę wodociąg, natomiast od lat jest surowym sędziom wykonawców wod-kanu. I rzekomo robi to w imię społeczności. Tak to cudowne i cnotliwe zachowanie polega nie daniu kasy na MKS i zarabianiu na białych księgach. Zaiste najprawdziwszy społecznik z czarnych sukienek! Uchowaj Panie Boże takiej pobożności i cnoty!
                        • 321art Re: Lobotomia-d 14.03.12, 21:15
                          Lobotomio, czemu w stylu mezarka narażasz mnie i innych na czytanie tego samego w kilku różnych wątkach?
                        • brycezion Re: Lobotomia-d 14.03.12, 21:20
                          Słuchaj bezmózgu! Już Ci odpowiedziałem w wątku "Bryc, czy mógłbyś podać...". Co, liczysz, że uda Ci się "przemycić" durny post bez komentarza ?
                          • mezark 4400 zł upokorzenia! 15.03.12, 08:57
                            Co by nie gadać to 4400 to żadna pensja dla burmistrza. Upokorzyć już lepiej nie można. Ale zapewne wart jest tego a może nawet mniej. Geniuszem nie błysnął, nawet nie pokazał się z dobrej strony jako perełka, ba nawet bursztyn z niego żaden. Konflikt, brutalny nacisk, obsadzanie kolesiami stołków i eliminacja przeciwników. O rurze muszą pamiętać radni.
                            A watek duperelami został totalnie zamulony.
                            • lomianki_live Re: 4400 zł upokorzenia! 16.03.12, 11:49
                              mezark napisała:

> Co by nie gadać to 4400 to żadna pensja dla burmistrza. Upokorzyć już lepiej ni
                              > e można. Ale zapewne wart jest tego a może nawet mniej. Geniuszem nie błysnął,
                              > nawet nie pokazał się z dobrej strony jako perełka, ba nawet bursztyn z niego
                              > żaden. Konflikt, brutalny nacisk, obsadzanie kolesiami stołków i eliminacja prz
                              > eciwników. O rurze muszą pamiętać radni.
                              > A watek duperelami został totalnie zamulony.

Człowiek po raz kolejny wygrał PR-owo z radnymi, nic mu już nie mogą zrobić.
                              • 11chwilka Re: 4400 zł upokorzenia! 16.03.12, 19:01
                                Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Wedłub mie pzregrał i to sromotnie!
                                • mezark Re: 4400 zł upokorzenia! 19.03.12, 17:39
                                  Ale ż nie ksiądz dekan już go wiązł w swą obronę. Więc referendum nie przejdzie. Pytanie tylko czy pensję po tym wszystkim mu podniosą i kto? A kto by chciał za takie grosze pracować na stanowisku burmistrza!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka