wolfkiller 02.03.12, 12:47 Czy prawdą jest, jakoby jeden z najwyższych urzędników gminnych pobił w budynku gminnym penitenta, mieszkańca gminy? Co się właściwie tam stało? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
neptun666 Re: Co się stało? 02.03.12, 12:49 Najlepiej idż do urzędu pod 115 i zapytaj zainteresowanych pewnie się teraz głowi jak z tego wybrnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
be-cacy Re: Kto taki agresywny w Urzędzie? 02.03.12, 14:27 Warto wyjaśnić,komu nie pasują interesanci i kto wobec tego nie spełnia obowiązków pracownika samorządowego. Odpowiedz Link Zgłoś
be-cacy Re: Kim jest ta osoba w Urzędzie? 02.03.12, 14:47 Tak ktoś napisał w poście o rzekomym przebijaniu opon . Brak słów na takie głupoty... Szukacie sensacji? To zapytajcie się lepiej Papiego co wczoraj w gminie zrobił jak przyszedł do niego Pan Hieronim... Powiem tylko tyle, że pewnie sprawa trafi na Policję, a takie traktowanie starszego człowieka jaki by nie był jest poniżej jakiejkolwiek kultury! Papi czyżby nerwy zaczęły puszczać? Nie chce się do żarówek wracać... Mam pytanie, Może ktoś z Państwa wie , jakie stanowisko w Urzędzie zajmuje Papi? Odpowiedz Link Zgłoś
lomianki2011 Re: Kim jest ta osoba w Urzędzie? 02.03.12, 15:29 Skoro piszesz, że winny jest ktokolwiek z urzędu to poczekajmy co na to powie Policja. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_sztrosmajer1 Re: Kim jest ta osoba w Urzędzie? 02.03.12, 15:50 Trzęsiesz porciętami, co papi? Odpowiedz Link Zgłoś
lomianki2011 Re: Kim jest ta osoba w Urzędzie? 02.03.12, 16:04 Faceciku z Łomianek, bać to Ty się powinieneś, że już nawet lustro na Ciebie pluje, prostaczku. Zawodowo niszczycie ludzi, ale ja wasze chamstwo traktuje jak folklor. pa Odpowiedz Link Zgłoś
vox.populi666 Re: Kim jest ta osoba w Urzędzie? 02.03.12, 16:13 Masz, wziął się i wyłączył/2011/. Nerwowo się porobiło. Przy takiej eskalacji konfliktu każdy okopie się u siebie w ogródku. A niejaki drabbu ,będzie musiał kupić sobie osłony na rower by bezpiecznie jeździć po Łomiankach. Odpowiedz Link Zgłoś
astroi5 Re: Co się stało? 02.03.12, 17:08 Też słyszałem, autorem plotek jest nie kto inny jak Hirek. To wszystko wyjaśnia:) Odpowiedz Link Zgłoś
neptun666 Re: Co się stało? 02.03.12, 17:28 astroi5 napisał: > Też słyszałem, autorem plotek jest nie kto inny jak Hirek. To wszystko wyjaśnia > :) Ja bym jednak nie lekceważył Pana Heronima, bo naprawdę może się dla kogoś żle skończyć. Odpowiedz Link Zgłoś
astroi5 Re: Co się stało? 02.03.12, 18:20 składanie fałszywych zeznań jest karalne Odpowiedz Link Zgłoś
lock-padlock Re: Co się stało? 02.03.12, 18:37 Naruszenie nietykalności cielesnej jest przestępstwem. Papi się przekona. Już niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś
be-cacy Re: Można to nazwa skandalem 02.03.12, 18:50 Szukałem kim jest Papi. Zanim znalazłem, to już wiem. W Łomiankach, aż wrze. Niedobrze,że osoba na takim stanowisku nie potrafi się zachować wobec interesanta.Skandal. Myślę, że Burmistrz wyciągnie wnioski służbowe wobec nagannego zachowania się pracownika w Urzędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ziomalreaktywacja Re: Można to nazwa skandalem 02.03.12, 21:20 lomianki2011 napisał: > Faceciku z Łomianek, bać to Ty się powinieneś, że już nawet lustro na Ciebie pl > uje, prostaczku. Zawodowo niszczycie ludzi, ale ja wasze chamstwo traktuje jak > folklor. pa przyjacielu burmistrza Dąbrowskiego słoma CI z butów wychodzi nie pierwszy raz. To nie lustro opluwa zawodowo ludzi tylko TY zarówno na forum jak i w gazecie. Ot to nowe standardy. Pokazywanie gestów ogólnie uznawanych za obraźliwe a teraz wyrzucanie mieszkańców. I o ile nie byłem zwolennikiem referendum i nie miałem ochoty podpisywać jakiejkolwiek listy to dziś zmieniam zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
mezark Re: Można to nazwa skandalem 02.03.12, 23:05 Wulgarność, agresja i chamstwo stronników burmistrza poraża! Odpowiedz Link Zgłoś
neptun6666 Re: Można to nazwa skandalem 03.03.12, 08:15 mezark napisała: > Wulgarność, agresja i chamstwo stronników burmistrza poraża! MAM ROZUMIEĆ ŻE NA PRZECIWKO SĄ LUDZIE BĘDĄCY PRZECIWIEŃSTWEM ZWOLENNIKÓW BURA? ci ,, niepokalani,, , zdaje się że nieco bredzisz. Jeżeli tak uważasz ogłoś secesję wykup Łomianki Dolne tam wybierz razem z innymi chętnymi/tymi dobrymi/ ,,wiecznego burmistrza. Problem załatwisz na całe życie. Oby , gdyż będzie to ,,NOWA UTOPIA,, Odpowiedz Link Zgłoś
lomianki2011 Re: Można to nazwa skandalem 03.03.12, 10:24 > Ot to nowe standardy. Pokazywanie gestów ogólnie uznawanych za obraźliwe a tera > z wyrzucanie mieszkańców. I o ile nie byłem zwolennikiem referendum i nie miałe > m ochoty podpisywać jakiejkolwiek listy to dziś zmieniam zdanie. Podpisuj - dołączysz do grupy zawodowo zajmującej się niszczeniem innych ludzi. To referendum będzie tak samo śmiesznie nieudane jak wasze próbki niszczenia Łomianek. Odpowiedz Link Zgłoś
2hestia Re: Można to nazwa skandalem 03.03.12, 15:14 Jeżeli podpisanie się na liście popierających referendum świadczy o dołączeniu do grupy zawodowo zajmującej się niszczeniem innych ludzi to ja do tej grupy równiez należę bo już podpisałam i zachęcemgorąco innych. Odpowiedz Link Zgłoś
tede-3 Re: Można to nazwa skandalem 03.03.12, 15:22 Jeżeli prawdą jest to, co piszecie, to ja chyba też poproszę o listę. Odpowiedz Link Zgłoś
mikomiko5 Re: Można to nazwa skandalem 03.03.12, 15:35 Ja też już podpisałam i jeszcze nie słyszałem o szkole w której uczą zawodowo niszczyć ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
vox.populi666 Re: Można to nazwa skandalem 03.03.12, 15:37 tede-3 napisał: > Jeżeli prawdą jest to, co piszecie, to ja chyba też poproszę o listę. No to mamy już trzy osoby każda po 5 nicków. Nieźle . Tylko wirtualne osoby nie przekładają się na ilość tych w realu. Ale dobrze kontynuujcie, szkoda tylko że płacą za to ludzie nie wy sami z własnej kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
mikomiko5 Re: Można to nazwa skandalem 03.03.12, 15:41 A można wiedzieć którzy to mają po 5 nicków? Bo jeśli chodzi o mnie to mam 1 i dziś się specjalnie zalogowałem, żeby zadać konkretne pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Można to nazwa skandalem 03.03.12, 15:49 Nie opowiadając się za czy przeciw referendum pozwalam sobie zauważyć, że na etapie zbierania podpisów pieniędzy z budżetu się nie wydaje. Natomiast gdyby zebrana została wystarczająca do przeprowadzenia referendum liczba podpisów, to jednak oznaczałoby, że wolą znacznej liczby mieszkańców jest przeprowadzenie takiego referendum. Ci mieszkańcy to też podatnicy. Demokracja to demokracja. Nie można się na nią obrażać i traktować wybiorczo. No i nie przesadzajmy z wysokością tych kosztów. Byly na forum podawane koszty referendum w różnych miastach i kształtowało się to w wysokości kilka-kilkanaście tysięcy zł. Dyskusja raczej powinna przebiegać merytorycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
mikomiko5 Re: Można to nazwa skandalem 03.03.12, 15:57 Ja uważam, że należałoby przeprowadzić takie referendum w chwili gdy okaże się, że większość mieszkańców tego chce. Będzie to jednoznaczne z tym ,że sytuacja w gminie jest gorsza bo odkąd pamiętam - a mieszkam tu od urodzenia nigdy nie zdarzyło się, że przeprowadzenie referendum jest dla mieszkańców ostatnią deską ratunku. Nie wiem czy wszechobecny papi - jak tu na forum go nazywacie - się obrazi sam sobie winien. Tak aroganckiego człowieka, pewnego siebie i swojej władzy nigdy nie spotkałem a muszę się przyznać pracuję w ciut większym samorządzie jakim jest m.st. Warszawa. Nie mówię jednocześnie, że w W-wie jest wszystko ok. ale ten nasz papi gminny szczerze kojarzy mi się tylko z zagrodą - dostałem się do żłoba to ja tu porządzę. Odpowiedz Link Zgłoś
neptun6666 Re: Można to nazwa skandalem ess? 03.03.12, 16:56 Jak było z tym salcesonem? co tam twój idol Ferdek powiedział,escorciuniu? Zresztą mniejsza o większość. Znałem większego aroganta od papiego. Z tym że on przeżył kadencje z pomocą szwagierki. No ale papi ,sam niestety się pogubił. Utracił zaplecze i nie przeprowadził reform w UM w szybkim tempie , rozciągając je w czasie niczym gumę od gaci. Gdy się nie ma odpowiedniego zaplecza trzeba niestety postępować szybko i ciąć z precyzją skalpela, nie na oślep. Wyciął większość , a największych szkodników pozostawił . Widać to po tych ,,numerach,, z blokami na Lwowskiej. Referendum się nie odbędzie. Cała para pójdzie w gwizdek. Co może jest dla niego wartością dodaną.. Minusem /dla mieszkańców/ jest to że miast na rzeczowej pracy , wszyscy skupią się na referendum. Znów mieszkańcy staną się zakładnikami polityków. Najprawdopodobniej jednak większość wyjedzie na wakacje i będzie miała opozycję jak i władzę w ........,głębokim poważaniu-amen. Czyli będzie jak zwykle ,pupa z tyłu. Odpowiedz Link Zgłoś
11chwilka Re: Można to nazwa skandalem ess? 03.03.12, 19:31 Raz pierwszy zgadzam się z neptunem 6666. Faktycznie papi przeprowadził „reformy”, wszak tak nazywały się gacie prababć. Bo reforma nie jest wycięcie z precyzją skalpela wszelkiej opozycji, bez względu na przygotowanie i kwalifikacje do pełnionego stanowiska. Opozycja wycięta, a reformy prababcia nadal ma! I faktycznie arogant i arogant. Jeden jak szczeniak obiecuje i obiecuje, a gdy przychodzi do realizacji nie ma tak jak w Czosnowie budżetu proinwestycyjnego. Nie ma ładu i składu, są natomiast kolejne watahy prawników. Jest zastraszanie i grupowe zwolnienia nie według potrzeb i kwalifikacji lecz według wskaźnika parocentowego. Skąd starsi to pamiętają! Nie ciągnik niesprawny, tylko mu dętki brak! Cięcie skalpelem, też marzenie. Do tego trzeba umiejętności, wprawy i chęci. A tu nic z tych rzeczy nie ma. Budżet z roku na rok maleje, podczas gdy powinien rosnąć. Bo zarobki rosną i odpisy z PIT rosną, bo rośnie liczba mieszkańców, bo jednak mimo inflacji spadków nie odnotowujemy. Ale 1 mln. zababrano z budżetu, bo trzeba w sposób ukryty dotować spółkę wod-kan, a ile podobnych sztuczek zastosowano nie wiem. Ale wygląda na sporo. Czysty wzrost z tytułu PIT powinien wynieść około 5%, a nie ma gdzież są te pieniądze? Referendum. Trzeba poczekać, bo najpierw trzeba zebrać setki, tysiące, podpisów i mają to zrobić za darmo przeciwnicy obecnych władz. A to dla władz groźne, bo wykonywane w ramach idei, tej idei która pchnęła społeczeństwo do wyboru obecnego burmistrza, a której jego zwolennikom zupełnie brakuje z powodu oczywistego rozczarowania. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto196333 Re: te-mądrala co 11 chwilek zapitala. 05.03.12, 20:23 Gdybyś nie była granatem oderwana od biurka. Wiedziałabyś że w Państwie polskim panuje recesja. I realnego przychodu do budżetu w tym roku nie będzie.Nawet gdyby referendum wygrał owad z watahą . Idź na korepetycję z ekonomi i przestań manipulować moim postem. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto16933 Rusieckiemu nerwy puszczaja 05.03.12, 10:00 Petentem musiała być starsza, słabsza osoba bo inaczej Rusiecki nie odwazyłby się zaatakować... Myślałem że to plotka ale okazuje się że to prawda: Szarpanina w Urzędzie Miejskim Takie rzeczy się zadażają. W Miedzyzdrojach burmistrz też bił petentów i go odwołali. Policja bada, jak przebiegała bitwa burmistrza i sekretarza z petentami. Nogę w gipsie ma kobieta, którą burmistrz miał szarpać z krzykiem ?uduszę, k...o, uduszę? Rusieckiemu najwyrazniej też nerwy puszczają. Odpowiedz Link Zgłoś
roberto196333 Re: Rusieckiemu nerwy puszczaja 05.03.12, 17:46 roberto16933 napisał: > Petentem musiała być starsza, słabsza osoba bo inaczej Rusiecki nie odwazyłby s > ię zaatakować... Myślałem że to plotka ale okazuje się że to prawda: Szarpanina w Urzędzie Miejskim > > Takie rzeczy się zadażają. W Miedzyzdrojach burmistrz też bił petentów i go odw > ołali. > Policja bada, jak pr > zebiegała bitwa burmistrza i sekretarza z petentami. Nogę w gipsie ma kobieta, > którą burmistrz miał szarpać z krzykiem ?uduszę, k...o, uduszę? > > Rusieckiemu najwyrazniej też nerwy puszczają. Nerwy mi też puszczają. Wczoraj ścieżką rowerową jechał drabbu , ochlapał mnie przejeżdżając przez kałużę. Gdzie i na kogo mam złożyć skarge? Odpowiedz Link Zgłoś
roberto16933 Re: Rusieckiemu nerwy puszczaja 05.03.12, 17:54 roberto196333 napisał: > Nerwy mi też puszczają. Wczoraj ścieżką rowerową jechał drabbu , oc > hlapał mnie przejeżdżając przez kałużę. Gdzie i na kogo mam złożyć sk > arge? Złóż na Rusieckiego, że nie wypompował wody. Odpowiedz Link Zgłoś
carlito16 Re: Co się stało? 05.03.12, 10:33 A więc jednak to prawda, sprawa trafiła na Policję... Nerwy puszczają Papiemu, doczytałem się w ustawie o referendum, że jeżeli dojdzie do referendum i będzie ono ważne, a mieszkańcy zagłosują za odwołaniem Dąborwskiego to z automatu i Rusiecki i Kłódkiewicz też lecą, Pani Skarbnik chyba też... A więc Papi nie może znieść myśli, że prawdopodobnie już nie długo będzie się musiał pożegnać ze stołkiem... ŻAL! Prostactwo i chamstwo! Nikt na takim stanowisku nie ma prawa zachować się tak jak on! Niech się Pan poda do dymisji, może chociaż Dąbrowskiego Panu uratuje, chociaż nie liczyłbym na to... MIESZKAŃCY MAJĄ DOŚĆ! Odpowiedz Link Zgłoś
oobserwatorka1 Re: Co się stało? 05.03.12, 13:29 Panie Rusiecki powinien pan się zastanowić nad tym co napisał carlito16 > Niech się Pan poda do dymisji, może chociaż Dąbrowskiego Pan uratuje, chociaż nie liczyłbym na to... MIESZKAŃCY MAJĄ DOŚĆ tak to pana nie chcą, o pana i BDK akcjach szukania zbieraczy podpisów już głośno w całych Łomianach, teraz każdy może paść ofiarą waszych podejrzeń, robi się nerwowo. Myślę, że J Z z referatu promocji o ile się nie mylę nazywana inaczej "uprzejmie donoszę" też już dołączyła do was, za mało telefonów wykonała słaba wykrywalność. Odpowiedz Link Zgłoś
lomianki2011 Re: Co się stało? 05.03.12, 18:52 Daj se siana matula z tymi twoimi rozważaniami i czujnie rozglądaj się na bazarku za ZUS-em... Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkanka19 Re: lomianki2011 05.03.12, 22:21 Myślę,że powinnaś zapamiętać,że ja miałam odwagę się przedstawić i postaram się udowodnić,że oobserwatorką1 i innymi nie jestem. Natomiast zgadzam się z wieloma zamieszczonymi tu wpisami dotyczącymi p.PR i Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
lomianki2011 Re: lomianki2011 05.03.12, 22:27 mieszkanka19 napisała: > Myślę,że powinnaś zapamiętać,że ja miałam odwagę się przedstawić i postaram się > udowodnić,że oobserwatorką1 i innymi nie jestem. > Natomiast zgadzam się z wieloma zamieszczonymi tu wpisami dotyczącymi p.PR i > Ciebie. Oczywiście Odpowiedz Link Zgłoś