neptun6666 11.03.12, 09:31 Czy mógłbyś podać nieco szerszą informację o tym co poza hasłem jachranka należy umieścić w pasku zadań . By pięknie wyszło szydło z worka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kowalik22 Re: Bryc ,czy mógłbyś podać.... 11.03.12, 09:36 Chyba to: forum.gazeta.pl/forum/w,229,76285614,,Bardzo_jestem_ciekawy.html?v=2 Odpowiedz Link Zgłoś
neptun6666 Re: dzięki , wreszcie jakaś normalna odpowiedź 11.03.12, 09:50 Dzięki. Jakie to szczęście, że nie jesteś kowalik tylko ,,księgową,, ale masz pojęcie o rachunkowości i jej roli w strukturach finansów samorządu terytorialnego. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Neptun6666 11.03.12, 12:37 Nie wiem jak rozumieć pytanie :"...co należy umieścić w pasku zadań...". Sytuacja jest bardzo trudna, rzekłbym wręcz, że beznadziejna. Rok 2015 zbliża się, a my się tu kłócimy zamiast wspólnie sprężyć się do działania. Gdzie wygospodarować pieniądze nie odważę się podać, bez szczegółowej analizy wydatków i to nie tylko gminy, ale i spółek dotowanych przez UM. Z drugiej strony jakieś pieniądze mają być z UE i do tego trzeba się przygotować. Wariant "0" należy jeszcze obciąć o Łomianki Dolne. Trzeba szybko opracować nowy wniosek i przepychać go w ministerstwach. Tu nasze PO może być pomocne. Zdaje się jednak, że w obecnej sytuacji cokolwiek może być zrobione, ale po referendum. Nikt nie odważy się na radykalne kroki, które zaraz strona przeciwna będzie chciała wykorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
referendum_lomianki Re: Neptun6666 11.03.12, 12:42 Pobudujcie czarnuchy jeszcze jedno rondo dla księżulka, uliczkę dla rabinka i odbudujcie ewangelickie cmentarze, wasz czas się kończy! Nasze willowe miasto obejdzie się bez was, waszych bloków i tego wielkiego kościelnego szkaradztwa! Wszyscy na referendum, niech żyją Łomianki bez ciemnogrodu! Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Neptun6666 11.03.12, 12:52 No, warto opublikować w gazecie wypowiedź tego fana referendum. Może lomianki.info też zacytują ? Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Neptun6666 11.03.12, 12:58 ale co cytować? Wypowiedź jakiegoś anonimowego nicka na forum? Przecież nie wiadomo, kto to pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Neptun6666 11.03.12, 13:09 To, że nie wiadomo kto pisze, nic nie znaczy. Pisze na publicznym forum. Ty i ja nie wiemy, kto to jest, ale są ludzie, którzy wiedzą i nim sterują. To jest przecież obecna metoda czarnego PR. To chyba będzie upublicznione. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Neptun6666 11.03.12, 13:14 eśli ktoś się zaloguje jako np. "tak dla referendum" albo jakoś podobnie i zacznie wypisywać jakieś bzdury, to też uznasz, że trzeba to upublicznić jako głos z"publicznego forum". Pewnie że to jest czarny PR, ale nie wiadomo, kto go tak naprawdę uprawia Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Neptun6666 11.03.12, 13:19 Może pani W., której składał podziękowanie za udział w manifie. Nie można tolerować głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Neptun6666 11.03.12, 13:40 A kto to jest pani W? A może pani W została specjalnie przywołana, żeby się ludzie zastanawiali, kto to jest? Ja kilka pań W widziałem w Łomiankach w tym czasie, gdy widziano jakąś panią W na manifie. Myślę, że na manifie są setki pań W i nie widzę w tym nic zdrożnego. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Neptun6666 11.03.12, 13:46 Dobra,dobra. Zobaczymy jak zareagują ludzie po upublicznieniu tego postu... I Ty mi mówisz, że komuna nie wraca ? Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Neptun6666 11.03.12, 14:03 Mówię, że nie wraca. Wręcz przeciwnie :) Własnie to, że ludzie mogą pisać to, co myślą, organizować demonstracje, nawet idiotyczne jest najlepszym dowodem na to, że nie wraca. A co do postu - naprawdę nie widzisz, że ktoś sobie robi jaja (lub prowokacje)? Czym będzie bliżej terminu zakończenia zbierania podpisów, tym takich wrzutek i rożnych bzdur będzie więcej - nie tylko na forum, ale także w skrzynkach pocztowych, i to kolportowanych z obu stron sporu. Możesz być tego pewny. Taki teatr. Odpowiedz Link Zgłoś
neptun6666 Re: Neptun6666 11.03.12, 14:11 brycezion napisał: > Dobra,dobra. Zobaczymy jak zareagują ludzie po upublicznieniu tego postu... > I Ty mi mówisz, że komuna nie wraca ? Bry ,ess ma rację. Nie szukajmy na siłę sensacji tylko dla tego że jakiś idiota wrzucił faszystowski tekst do forum? Odpowiedz Link Zgłoś
neptun6666 Re: Neptun6666 11.03.12, 13:43 referendum_lomianki napisał: > Pobudujcie czarnuchy jeszcze jedno rondo dla księżulka, uliczkę dla rabinka i o > dbudujcie ewangelickie cmentarze, wasz czas się kończy! Nasze willowe miasto ob > ejdzie się bez was, waszych bloków i tego wielkiego kościelnego szkaradztwa! > > Wszyscy na referendum, niech żyją Łomianki bez ciemnogrodu! E mądrala, wasze miasto? To znaczy że według ciebie zostaną tylko takie ,,Śmiesznie oświecone umysły jak ty,,? Platforma , uber alles? A reszta co , do gazu? Weź się lecz , twoje teorie ocierają się o faszyzm. Jednym słowem faszyzujesz, a to jest niebezpieczne dla całej demokracji, bez względu na kolor partii. Odpowiedz Link Zgłoś
tabit Re: Neptun6666 11.03.12, 14:38 > Wszyscy na referendum, niech żyją Łomianki bez ciemnogrodu! i wasz przywódca grądek Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Neptun6666 11.03.12, 15:00 Faszystowskie teksty mówicie ? A co na to Sibellius i regulamin forum ? We Wrocławiu wybili szyby w oknach GW. Niech się zrobi afera w Łomiankach na całą Polskę, to ograniczą się chamskie zagrywki. Ulotki do skrzynek pocztowych ? I kłopot, trzeba pofatygować się i jeszcze ktoś rozpozna. Niech noszą ulotki. Odpowiedz Link Zgłoś
neptun6666 Re: Neptun6666 11.03.12, 17:12 esscort napisał: > Ale jakie faszystowskie treści? referendum_lomianki godz 12.42. Być może ess , przeoczyłeś. Do której grupy wolisz się zaliczać by dostać po głowie, lub mieć powybijane szyby? Ja nie chcę by takie coś w ogóle funkcjonowało od tego zaczyna się faszyzacja życia publicznego. No ale skoro chcesz , przypochlebiaj się takim oszołomom, będzie fajnie . Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Neptun6666 11.03.12, 17:33 A, to, myślałem, że coś poważnego. A tu raczej idiotyczny bełkot. Czemu i komu miałbym się przypochlebiać? Czy trzeba się komuś przypochlebiać? Nie pierwszy i nie ostatni taki post - to efekt języka, jakim tu się wiele osób posługuje w zaślepieniu i zacietrzewieniu (z obu stron). :( Jest na to sposób: są nicki, których nie ma sensu czytać w całości - wystarczy pierwsze zdanie, by sie zorientować, czy delikwent jest akurat w "uniesieniu", czy ma coś do powiedzenia. Niestety niektórzy są najczęściej w "uniesieniu" a może po prostu nie mają wiele do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
esscort Re: Neptun6666 11.03.12, 15:23 brycezion napisał: Ulotki do skrzynek pocztowych ? I kłopot, trzeba pofatygować się i jeszcze ktoś > rozpozna. Niech noszą ulotki. Przecież przy każdej kampanii roznoszone są ulotki. Więc pewnie tak będzie także teraz. Nie ma w tym nic dziwnego. I pewnie że to kłopot, bo trzeba to przygotować a potem dupę ruszyć. Ale sokoro organizatorzy powiedzieli A, to pewnie powiedzą B i będą chcieli jakoś dotrzeć do mieszkańców. Muszą zbierać podpisy na ulicach, chodzić po domach, organizować spotkania. Przynajmniej tak to sobie wyobrażam. Oczywiście jeśli poważnie to referendum traktują. A że ktoś rozpozna? Przecież referendum nie jest organizowane w sposób tajny ani jakiś nielegalny. Trudno zbierać podpisy w masce, bo nikt by nie podpisał. Czego organizatorzy mieliby się bać? Odpowiedz Link Zgłoś
neptun6666 Re: bryc 11.03.12, 13:38 Dzięki link podesłała mi kowalikowa. Obawiam się że po próbie referendum będzie następna próba. Przelecą 3 lata na torpedowaniu wszystkich posunięć bura. Jednym słowem tyłek z tyłu. Taki pat potrwa długo , póki któraś ze stron nie zmięknie. Lub PO odśrodkowo się nie rozwieje. Niestety jest to w naszym przypadku formacja działająca destruktywnie. Ciekaw jestem, a czy można zrobić referendum w drugą stronę tzn ; dotyczy to Rady? Odpowiedz Link Zgłoś
321art Re: bryc 11.03.12, 16:52 neptun6666 napisał: > Dzięki link podesłała mi kowalikowa. > Obawiam się że po próbie referendum będzie następna próba. Przelecą 3 > lata na torpedowaniu wszystkich posunięć bura. Jednym słowem tyłek > z tyłu. > Taki pat potrwa długo , póki któraś ze stron nie zmięknie. Lub PO > odśrodkowo się nie rozwieje. Niestety jest to w naszym przypadku fo > rmacja działająca destruktywnie. > Ciekaw jestem, a czy można zrobić referendum w drugą stronę tzn ; d > otyczy to Rady? Jasne że można, zdaje się że Kowalik22 objaśniała w jaki sposób można to zrobić, Jeżeli taka inicjatywa referendalna w sprawie odwołania radnych by powstała ,poparł bym ją i to nie tylko wirtualnie , ale i fizycznie jako mieszkaniec w żaden sposób nie związany z urzędem, ani żadną partią . Odpowiedz Link Zgłoś
j.urek Re: bryc 11.03.12, 17:13 321art napisał: jako mieszkaniec w żaden sposób nie związany z urzędem, ani żadną partią . :)))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kowalik22 Re: bryc 11.03.12, 21:29 321art napisał: > poparł bym ją i to nie tylko wirtualnie , ale i fizycznie jako mieszkaniec w ża > den sposób nie związany z urzędem, ani żadną partią . Najbardziej na świecie nie znoszę obłudy. Szczególnie u rządzących. I manipulacji, szczególnie u rządzących. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Kowalik22 12.03.12, 17:19 Zapomniałem podziękować Ci za link na początku wątku do zarchiwizowanej Jachranki. Odpowiedz Link Zgłoś
321art Re: bryc 12.03.12, 21:06 kowalik22 napisała: > 321art napisał: > > poparł bym ją i to nie tylko wirtualnie , ale i fizycznie jako mieszkanie > c w ża > > den sposób nie związany z urzędem, ani żadną partią . > > Najbardziej na świecie nie znoszę obłudy. Szczególnie u rządzących. I manipula > cji, szczególnie u rządzących. Sugerujesz Kowaliku że jestem obłudnikiem i manipuluje, na dodatek że jestem stroną rządzącą?Napisałem że podałaś link w jaki sposób można odwołać radę, nie sugerowałem że jesteś zwolennikiem takiej inicjatywy, bo tego nie wiem. Co do reszty , to podtrzymuje iż uważam że inicjatywa referendum ma charakter polityczny i jestem jej przeciwnikiem, jeżeli powstała by podobna o odwołanie radnych, poparł bym ją i tylko taki jest mój związek z władzą. Podobnie jak bry dziękuje za link,, Jachranka", sporo dyskusji na temat kotleta, ale nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Dla przypomnienia 14.03.12, 13:38 Dla tych, którzy nie wiedzą o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lobotomia-d Re: Dla przypomnienia kto Bryc 14.03.12, 20:49 <Autor: brycezion 14.03.12, 18:28 Kasy z MKSu nie wycofywałem, bo nic nie wpłaciłem. A ile zapłaciłem, mówisz ? Wg. faktury ?> Może to drobiazg ale świadczący o wyjątkowej hipokryzji tego ludzika! I tak zawsze postępował człowieczek rzekomo walczący o rurę dla nas wszystkich. Nie przyłączył się do społecznego ruchy który zainicjował budowę wodociąg, natomiast od lat jest surowym sędziom wykonawców wod-kanu. I rzekomo robi to w imię społeczności. Tak to cudowne i cnotliwe zachowanie polega nie daniu kasy na MKS i zarabianiu na białych księgach. Zaiste najprawdziwszy społecznik z czarnych sukienek! Uchowaj Panie Boże takiej pobożności i cnoty! Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: Lobotomia_d 14.03.12, 21:11 Słuchaj bezmózgu! Kiedy do mnie przyszedł Komitet Społeczny po pieniądze, wiedziałem, że budowa oczyszczalni się dopiero zaczęła, a rury dojdą do mnie nie wcześniej niż za 10 lat. Trzeba mieć pojęcie o inwestycjach. Wolałem zapłacić więcej za 10 lat, niż wyłożyć mniejszą gotówkę już wówczas. Rury doszły do mnie po 15 latach, a ja bym czekał przez ten okres jak 500 innych osób. Do tej pory czekają bezskutecznie. Pisałem o tym wiele razy. W Białej Księdze też. Odpowiedz Link Zgłoś
321art Re: Dla przypomnienia 14.03.12, 21:47 Brycezionie, nie znam treści owej legendarnej jak sądzę księgi, ale domyślam się że głównie chodziło w niej o wariant 0, czyli jak miarkuję ograniczenie budowy kanalizy w okrojonym terenie gminy. Domyślam się że zaniechano tego planu,projektu z przyczyny obawy przed obniżeniem poparcia w następnych wyborach, co uważam za nie uzasadnione, gdyż wystarczyło przedstawić mieszkańcom nie objętym wariantem 0 uzasadnienie tej decyzji grożącymi karami i zaproponować coś w zamian, np. stałe obniżenie kosztów wywozu nieczystości dla mieszkańców , dla których budowa kanalizy przeciągła by się w czasie. Myślę że gmina miała by taką możliwość poprzez zakup beczki asenizacyjnej którą mogła by obsługiwać ZWiK,lub wynajęta firma zewnętrzna. Możliwości widzę wiele i myślę że dało się to zrobić. Być może w obecnej sytuacji taki manewr można jeszcze wykonać co dało by szansę na uniknięcie lub zminimalizowanie płacenia kar . Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: 321art 14.03.12, 22:36 1. Biała Księga opracowana na zamówienie burmistrza Pszczółkowskiego obejmowała okres 1998-2006 i celem jej było pokazanie błędów, których powinno się unikać. Nie spełniła swego zadania, bo "koncert życzeń" ugrupowań, osiedli i innych koterii przeważył nad rozsądkiem. 2. Natomiast wariant"0" zaproponowany po wnikliwej analizie Głównego Instytutu Górniczego i uchwalony przez Radę w marcu 2008, miał być podstawą do szczegółowego opracowania przez Pro-Eko wniosku o dotacje UE. Opracowanie to w sposób dla mnie niezrozumiały, bo WBREW PRAWU, zmieniło zakres i w efekcie nie złożono wniosku w końcu 2009. Nie wiem jaka była przyczyna. Może -jak piszesz- obawa o brak poparcia, bo niestety obawa o "słupki popularności" zaćmiewała zdrowy rozsądek. Mówiłem : "57 mln dotacji i nie ma konkurencji, żadnej, w wyborach I tura z 80% poparciem. Zaczynam mieć jednak inne przypuszczenia. Dotacje przyśpieszyłyby bardzo budowę, weszłyby obce firmy, a tak - można dłubać po 5 km rocznie i wystarczy zajęcia dla wnuków, dyrekcji i Rady Nadzorczej. W tym wątku, w poście do Neptuna6666 11/3 12.37 napisałem co powinno się zrobić. Ograniczyć aglomerację tylko do Łomianek, na 3 lata zastosować ostry reżim finansowy, poszukać możliwych kredytów, niezwłocznie przygotować i złożyć poprawiony wniosek. Przeprowadzić rozmowy z właścicielami dróg, ulica po ulicy. Może się by udało. Za to pozostałe osiedla miałyby szanse realne w ciągu następnych 3 lat dostać to samo. Inaczej będziemy się z infrastrukturą wozić 20 lat, bo po wod-kan, trzeba jeszcze zbudować drogi. No, ale widzisz czym żyje forum. Odpowiedz Link Zgłoś
j.urek Re: 321art 14.03.12, 23:16 O shit, ale to proste. Bryc, a ile byś chciał miesięcznie za zlecenie na bycie burmistrzem? Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: J.urek 15.03.12, 08:30 Na pewno nie za takie pieniądze jakie ma obecnie burmistrz. Zagrali radni mu na nosie, ale to kompromituje ich także i całą gminę. Patentowane lenie... Odpowiedz Link Zgłoś
mezark Re: J.urek 15.03.12, 08:39 Radni i nie tylko oni, twierdzą, iż leniwy i kłótliwy jest burmistrz i podobno nie zna słowa kompromis i zwrotu „podzielna władza”! Odpowiedz Link Zgłoś
brycezion Re: J.urek 21.03.12, 12:00 Zgodnie z życzeniem. Pamiętajcie o karach po 2015 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
j.urek Re: J.urek 21.03.12, 12:17 Brycek, zapomniałeś dodać, że za kaskę możesz powiedzieć, skąd w budżecie wziąć 80 milionów na w 3 lata. No to teraz wrzucaj linki do białych ksiąg. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Wiesiomak 06.05.12, 22:25 brycezion napisał: > Na życzenie Wiesiomaka. Jestem pełen podziwu, że chce Ci się z oszołomami dyskutować.. Odpowiedz Link Zgłoś
ziomalreaktywacja Re: Wiesiomak 07.05.12, 10:45 Naprawdę Panie Krzysztofie, sięgnął Pan dna osoby piszącej pod nickiem lomianki.live. A miałem o Panu prywatnie kiedyś lepsze zdanie. Jak bardzo dla władzy można się .... zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś