Dodaj do ulubionych

Bryc ,czy mógłbyś podać....

11.03.12, 09:31
Czy mógłbyś podać nieco szerszą informację o tym co poza hasłem jachranka należy umieścić w pasku zadań . By pięknie wyszło szydło z worka.
Obserwuj wątek
    • kowalik22 Re: Bryc ,czy mógłbyś podać.... 11.03.12, 09:36

Chyba to:
      forum.gazeta.pl/forum/w,229,76285614,,Bardzo_jestem_ciekawy.html?v=2
      • neptun6666 Re: dzięki , wreszcie jakaś normalna odpowiedź 11.03.12, 09:50
        Dzięki. Jakie to szczęście, że nie jesteś kowalik tylko ,,księgową,, ale masz pojęcie o rachunkowości i jej roli w strukturach finansów samorządu terytorialnego.
        • brycezion Re: Neptun6666 11.03.12, 12:37
          Nie wiem jak rozumieć pytanie :"...co należy umieścić w pasku zadań...".
          Sytuacja jest bardzo trudna, rzekłbym wręcz, że beznadziejna. Rok 2015 zbliża się, a my się tu kłócimy zamiast wspólnie sprężyć się do działania.
          Gdzie wygospodarować pieniądze nie odważę się podać, bez szczegółowej analizy wydatków i to nie tylko gminy, ale i spółek dotowanych przez UM.
          Z drugiej strony jakieś pieniądze mają być z UE i do tego trzeba się przygotować. Wariant "0" należy jeszcze obciąć o Łomianki Dolne. Trzeba szybko opracować nowy wniosek i przepychać go w ministerstwach. Tu nasze PO może być pomocne.

Zdaje się jednak, że w obecnej sytuacji cokolwiek może być zrobione, ale po referendum. Nikt nie odważy się na radykalne kroki, które zaraz strona przeciwna będzie chciała wykorzystać.
          • referendum_lomianki Re: Neptun6666 11.03.12, 12:42
            Pobudujcie czarnuchy jeszcze jedno rondo dla księżulka, uliczkę dla rabinka i odbudujcie ewangelickie cmentarze, wasz czas się kończy! Nasze willowe miasto obejdzie się bez was, waszych bloków i tego wielkiego kościelnego szkaradztwa!

Wszyscy na referendum, niech żyją Łomianki bez ciemnogrodu!
            • brycezion Re: Neptun6666 11.03.12, 12:52
              No, warto opublikować w gazecie wypowiedź tego fana referendum.
              Może lomianki.info też zacytują ?
              • esscort Re: Neptun6666 11.03.12, 12:58
                ale co cytować? Wypowiedź jakiegoś anonimowego nicka na forum? Przecież nie wiadomo, kto to pisze.
                • brycezion Re: Neptun6666 11.03.12, 13:09
                  To, że nie wiadomo kto pisze, nic nie znaczy. Pisze na publicznym forum. Ty i ja nie wiemy, kto to jest, ale są ludzie, którzy wiedzą i nim sterują. To jest przecież obecna metoda czarnego PR.
                  To chyba będzie upublicznione.
                  • esscort Re: Neptun6666 11.03.12, 13:14
                    eśli ktoś się zaloguje jako np. "tak dla referendum" albo jakoś podobnie i zacznie wypisywać jakieś bzdury, to też uznasz, że trzeba to upublicznić jako głos z"publicznego forum". Pewnie że to jest czarny PR, ale nie wiadomo, kto go tak naprawdę uprawia
                    • brycezion Re: Neptun6666 11.03.12, 13:19
                      Może pani W., której składał podziękowanie za udział w manifie.
                      Nie można tolerować głupoty.
                      • esscort Re: Neptun6666 11.03.12, 13:40
                        A kto to jest pani W? A może pani W została specjalnie przywołana, żeby się ludzie zastanawiali, kto to jest? Ja kilka pań W widziałem w Łomiankach w tym czasie, gdy widziano jakąś panią W na manifie. Myślę, że na manifie są setki pań W i nie widzę w tym nic zdrożnego.
                        • brycezion Re: Neptun6666 11.03.12, 13:46
                          Dobra,dobra. Zobaczymy jak zareagują ludzie po upublicznieniu tego postu...
                          I Ty mi mówisz, że komuna nie wraca ?
                          • esscort Re: Neptun6666 11.03.12, 14:03
                            Mówię, że nie wraca. Wręcz przeciwnie :)
                            Własnie to, że ludzie mogą pisać to, co myślą, organizować demonstracje, nawet idiotyczne jest najlepszym dowodem na to, że nie wraca.

A co do postu - naprawdę nie widzisz, że ktoś sobie robi jaja (lub prowokacje)? Czym będzie bliżej terminu zakończenia zbierania podpisów, tym takich wrzutek i rożnych bzdur będzie więcej - nie tylko na forum, ale także w skrzynkach pocztowych, i to kolportowanych z obu stron sporu. Możesz być tego pewny. Taki teatr.
                          • neptun6666 Re: Neptun6666 11.03.12, 14:11
                            brycezion napisał:

> Dobra,dobra. Zobaczymy jak zareagują ludzie po upublicznieniu tego postu...
                            > I Ty mi mówisz, że komuna nie wraca ?

Bry ,ess ma rację. Nie szukajmy na siłę sensacji tylko dla tego że jakiś idiota wrzucił faszystowski tekst do forum?
            • neptun6666 Re: Neptun6666 11.03.12, 13:43
              referendum_lomianki napisał:

> Pobudujcie czarnuchy jeszcze jedno rondo dla księżulka, uliczkę dla rabinka i o
              > dbudujcie ewangelickie cmentarze, wasz czas się kończy! Nasze willowe miasto ob
              > ejdzie się bez was, waszych bloków i tego wielkiego kościelnego szkaradztwa!
              >
              > Wszyscy na referendum, niech żyją Łomianki bez ciemnogrodu!

E mądrala, wasze miasto? To znaczy że według ciebie zostaną tylko takie ,,Śmiesznie oświecone umysły jak ty,,? Platforma , uber alles?
              A reszta co , do gazu?

Weź się lecz , twoje teorie ocierają się o faszyzm. Jednym słowem faszyzujesz, a to jest niebezpieczne dla całej demokracji, bez względu na kolor partii.

• tabit Re: Neptun6666 11.03.12, 14:38
              > Wszyscy na referendum, niech żyją Łomianki bez ciemnogrodu!
              i wasz przywódca grądek
              • brycezion Re: Neptun6666 11.03.12, 15:00
                Faszystowskie teksty mówicie ? A co na to Sibellius i regulamin forum ? We Wrocławiu wybili szyby w oknach GW. Niech się zrobi afera w Łomiankach na całą Polskę, to ograniczą się chamskie zagrywki.
                Ulotki do skrzynek pocztowych ? I kłopot, trzeba pofatygować się i jeszcze ktoś rozpozna. Niech noszą ulotki.
                • esscort Re: Neptun6666 11.03.12, 15:06
                  Ale jakie faszystowskie treści?
                  • neptun6666 Re: Neptun6666 11.03.12, 17:12
                    esscort napisał:

> Ale jakie faszystowskie treści?

referendum_lomianki godz 12.42. Być może ess , przeoczyłeś.
                    Do której grupy wolisz się zaliczać by dostać po głowie, lub mieć powybijane szyby?
                    Ja nie chcę by takie coś w ogóle funkcjonowało od tego zaczyna się faszyzacja życia publicznego.
                    No ale skoro chcesz , przypochlebiaj się takim oszołomom, będzie fajnie .
                    • esscort Re: Neptun6666 11.03.12, 17:33
                      A, to, myślałem, że coś poważnego. A tu raczej idiotyczny bełkot.
                      Czemu i komu miałbym się przypochlebiać? Czy trzeba się komuś przypochlebiać? Nie pierwszy i nie ostatni taki post - to efekt języka, jakim tu się wiele osób posługuje w zaślepieniu i zacietrzewieniu (z obu stron). :(
                      Jest na to sposób: są nicki, których nie ma sensu czytać w całości - wystarczy pierwsze zdanie, by sie zorientować, czy delikwent jest akurat w "uniesieniu", czy ma coś do powiedzenia. Niestety niektórzy są najczęściej w "uniesieniu" a może po prostu nie mają wiele do powiedzenia.

• esscort Re: Neptun6666 11.03.12, 15:23
                  brycezion napisał: Ulotki do skrzynek pocztowych ? I kłopot, trzeba pofatygować się i jeszcze ktoś
                  > rozpozna. Niech noszą ulotki.

Przecież przy każdej kampanii roznoszone są ulotki. Więc pewnie tak będzie także teraz. Nie ma w tym nic dziwnego. I pewnie że to kłopot, bo trzeba to przygotować a potem dupę ruszyć. Ale sokoro organizatorzy powiedzieli A, to pewnie powiedzą B i będą chcieli jakoś dotrzeć do mieszkańców. Muszą zbierać podpisy na ulicach, chodzić po domach, organizować spotkania. Przynajmniej tak to sobie wyobrażam. Oczywiście jeśli poważnie to referendum traktują. A że ktoś rozpozna? Przecież referendum nie jest organizowane w sposób tajny ani jakiś nielegalny. Trudno zbierać podpisy w masce, bo nikt by nie podpisał. Czego organizatorzy mieliby się bać?
          • neptun6666 Re: bryc 11.03.12, 13:38
            Dzięki link podesłała mi kowalikowa.
            Obawiam się że po próbie referendum będzie następna próba. Przelecą 3 lata na torpedowaniu wszystkich posunięć bura. Jednym słowem tyłek z tyłu.
            Taki pat potrwa długo , póki któraś ze stron nie zmięknie. Lub PO odśrodkowo się nie rozwieje. Niestety jest to w naszym przypadku formacja działająca destruktywnie.
            Ciekaw jestem, a czy można zrobić referendum w drugą stronę tzn ; dotyczy to Rady?
            • 321art Re: bryc 11.03.12, 16:52
              neptun6666 napisał:

> Dzięki link podesłała mi kowalikowa.
              > Obawiam się że po próbie referendum będzie następna próba. Przelecą 3
              > lata na torpedowaniu wszystkich posunięć bura. Jednym słowem tyłek
              > z tyłu.
              > Taki pat potrwa długo , póki któraś ze stron nie zmięknie. Lub PO
              > odśrodkowo się nie rozwieje. Niestety jest to w naszym przypadku fo
              > rmacja działająca destruktywnie.
              > Ciekaw jestem, a czy można zrobić referendum w drugą stronę tzn ; d
              > otyczy to Rady?
              Jasne że można, zdaje się że Kowalik22 objaśniała w jaki sposób można to zrobić, Jeżeli taka inicjatywa referendalna w sprawie odwołania radnych by powstała ,poparł bym ją i to nie tylko wirtualnie , ale i fizycznie jako mieszkaniec w żaden sposób nie związany z urzędem, ani żadną partią .
              • j.urek Re: bryc 11.03.12, 17:13
                321art napisał: jako mieszkaniec w żaden sposób nie związany z urzędem, ani żadną partią .

:))))))))))))))))))))))))))))))))))
              • kowalik22 Re: bryc 11.03.12, 21:29
                321art napisał:
                > poparł bym ją i to nie tylko wirtualnie , ale i fizycznie jako mieszkaniec w ża
                > den sposób nie związany z urzędem, ani żadną partią .

Najbardziej na świecie nie znoszę obłudy. Szczególnie u rządzących. I manipulacji, szczególnie u rządzących.
                • brycezion Re: Kowalik22 12.03.12, 17:19
                  Zapomniałem podziękować Ci za link na początku wątku do zarchiwizowanej Jachranki.
                • 321art Re: bryc 12.03.12, 21:06
                  kowalik22 napisała:

> 321art napisał:
                  > > poparł bym ją i to nie tylko wirtualnie , ale i fizycznie jako mieszkanie
                  > c w ża
                  > > den sposób nie związany z urzędem, ani żadną partią .
                  >
                  > Najbardziej na świecie nie znoszę obłudy. Szczególnie u rządzących. I manipula
                  > cji, szczególnie u rządzących.
                  Sugerujesz Kowaliku że jestem obłudnikiem i manipuluje, na dodatek że jestem stroną rządzącą?Napisałem że podałaś link w jaki sposób można odwołać radę, nie sugerowałem że jesteś zwolennikiem takiej inicjatywy, bo tego nie wiem. Co do reszty , to podtrzymuje iż uważam że inicjatywa referendum ma charakter polityczny i jestem jej przeciwnikiem, jeżeli powstała by podobna o odwołanie radnych, poparł bym ją i tylko taki jest mój związek z władzą. Podobnie jak bry dziękuje za link,, Jachranka", sporo dyskusji na temat kotleta, ale nie tylko.
                  • brycezion Re: Dla przypomnienia 14.03.12, 13:38
                    Dla tych, którzy nie wiedzą o co chodzi.
                    • lobotomia-d Re: Dla przypomnienia kto Bryc 14.03.12, 20:49
                      <Autor: brycezion 14.03.12, 18:28 Kasy z MKSu nie wycofywałem, bo nic nie wpłaciłem.
                      A ile zapłaciłem, mówisz ? Wg. faktury ?>
                      Może to drobiazg ale świadczący o wyjątkowej hipokryzji tego ludzika! I tak zawsze postępował człowieczek rzekomo walczący o rurę dla nas wszystkich. Nie przyłączył się do społecznego ruchy który zainicjował budowę wodociąg, natomiast od lat jest surowym sędziom wykonawców wod-kanu. I rzekomo robi to w imię społeczności. Tak to cudowne i cnotliwe zachowanie polega nie daniu kasy na MKS i zarabianiu na białych księgach. Zaiste najprawdziwszy społecznik z czarnych sukienek! Uchowaj Panie Boże takiej pobożności i cnoty!
                      • brycezion Re: Lobotomia_d 14.03.12, 21:11
                        Słuchaj bezmózgu! Kiedy do mnie przyszedł Komitet Społeczny po pieniądze, wiedziałem, że budowa oczyszczalni się dopiero zaczęła, a rury dojdą do mnie nie wcześniej niż za 10 lat. Trzeba mieć pojęcie o inwestycjach. Wolałem zapłacić więcej za 10 lat, niż wyłożyć mniejszą gotówkę już wówczas.
                        Rury doszły do mnie po 15 latach, a ja bym czekał przez ten okres jak 500 innych osób.

Do tej pory czekają bezskutecznie. Pisałem o tym wiele razy. W Białej Księdze też.
                    • 321art Re: Dla przypomnienia 14.03.12, 21:47
                      Brycezionie, nie znam treści owej legendarnej jak sądzę księgi, ale domyślam się że głównie chodziło w niej o wariant 0, czyli jak miarkuję ograniczenie budowy kanalizy w okrojonym terenie gminy. Domyślam się że zaniechano tego planu,projektu z przyczyny obawy przed obniżeniem poparcia w następnych wyborach, co uważam za nie uzasadnione, gdyż wystarczyło przedstawić mieszkańcom nie objętym wariantem 0 uzasadnienie tej decyzji grożącymi karami i zaproponować coś w zamian, np. stałe obniżenie kosztów wywozu nieczystości dla mieszkańców , dla których budowa kanalizy przeciągła by się w czasie. Myślę że gmina miała by taką możliwość poprzez zakup beczki asenizacyjnej którą mogła by obsługiwać ZWiK,lub wynajęta firma zewnętrzna. Możliwości widzę wiele i myślę że dało się to zrobić. Być może w obecnej sytuacji taki manewr można jeszcze wykonać co dało by szansę na uniknięcie lub zminimalizowanie płacenia kar .
                      • brycezion Re: 321art 14.03.12, 22:36
                        1. Biała Księga opracowana na zamówienie burmistrza Pszczółkowskiego obejmowała okres 1998-2006 i celem jej było pokazanie błędów, których powinno się unikać. Nie spełniła swego zadania, bo "koncert życzeń" ugrupowań, osiedli i innych koterii przeważył nad rozsądkiem.
                        2. Natomiast wariant"0" zaproponowany po wnikliwej analizie Głównego Instytutu Górniczego i uchwalony przez Radę w marcu 2008, miał być podstawą do szczegółowego opracowania przez Pro-Eko wniosku o dotacje UE. Opracowanie to w sposób dla mnie niezrozumiały, bo WBREW PRAWU, zmieniło zakres i w efekcie nie złożono wniosku w końcu 2009.

Nie wiem jaka była przyczyna. Może -jak piszesz- obawa o brak poparcia, bo niestety obawa o "słupki popularności" zaćmiewała zdrowy rozsądek. Mówiłem : "57 mln dotacji i nie ma konkurencji, żadnej, w wyborach I tura z 80% poparciem.
                        Zaczynam mieć jednak inne przypuszczenia. Dotacje przyśpieszyłyby bardzo budowę, weszłyby obce firmy, a tak - można dłubać po 5 km rocznie i wystarczy zajęcia dla wnuków, dyrekcji i Rady Nadzorczej.

W tym wątku, w poście do Neptuna6666 11/3 12.37 napisałem co powinno się zrobić. Ograniczyć aglomerację tylko do Łomianek, na 3 lata zastosować ostry reżim finansowy, poszukać możliwych kredytów, niezwłocznie przygotować i złożyć poprawiony wniosek. Przeprowadzić rozmowy z właścicielami dróg, ulica po ulicy. Może się by udało.
                        Za to pozostałe osiedla miałyby szanse realne w ciągu następnych 3 lat dostać to samo.
                        Inaczej będziemy się z infrastrukturą wozić 20 lat, bo po wod-kan, trzeba jeszcze zbudować drogi.

No, ale widzisz czym żyje forum.
                        • j.urek Re: 321art 14.03.12, 23:16
                          O shit, ale to proste. Bryc, a ile byś chciał miesięcznie za zlecenie na bycie burmistrzem?
                          • brycezion Re: J.urek 15.03.12, 08:30
                            Na pewno nie za takie pieniądze jakie ma obecnie burmistrz.
                            Zagrali radni mu na nosie, ale to kompromituje ich także i całą gminę.
                            Patentowane lenie...
                            • mezark Re: J.urek 15.03.12, 08:39
                              Radni i nie tylko oni, twierdzą, iż leniwy i kłótliwy jest burmistrz i podobno nie zna słowa kompromis i zwrotu „podzielna władza”!
                              • brycezion Re: J.urek 21.03.12, 12:00
                                Zgodnie z życzeniem.
                                Pamiętajcie o karach po 2015 roku.
                                • j.urek Re: J.urek 21.03.12, 12:17
                                  Brycek, zapomniałeś dodać, że za kaskę możesz powiedzieć, skąd w budżecie wziąć 80 milionów na w 3 lata.
                                  No to teraz wrzucaj linki do białych ksiąg.
                                  • brycezion Re: Wiesiomak 06.05.12, 20:42
                                    Na życzenie Wiesiomaka.
                                    • krzysiom1 Re: Wiesiomak 06.05.12, 22:25
                                      brycezion napisał:

> Na życzenie Wiesiomaka.
                                      Jestem pełen podziwu, że chce Ci się z oszołomami dyskutować..
                                      • ziomalreaktywacja Re: Wiesiomak 07.05.12, 10:45
                                        Naprawdę Panie Krzysztofie, sięgnął Pan dna osoby piszącej pod nickiem lomianki.live. A miałem o Panu prywatnie kiedyś lepsze zdanie. Jak bardzo dla władzy można się .... zmienić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka